ترامپ از ایران تشکر کرد/ میتوانیم با تهران معامله کنیم
«دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا در ادامه واکنش به آزادی یک جاسوس آمریکایی در ایران در حساب کاربری خود در توئیتر، از این موضوع استقبال کرد.
ترامپ در این ارتباط گفت: کسی که در دوره اوباما با وجود هدیه ۱۵۰ میلیارد دلاری به ایران، اما بازداشت شده بود، حالا در دولت ترامپ (به آمریکا) بازگشت.
رئیس جمهور آمریکا در ادامه از ایران به دلیل آن چه او «مذاکره منصفانه» خواند، تشکر کرد و افزود: دیدید که ما میتوانیم با هم معامله کنیم!
ترامپ ساعتی پیش نیز با انتشار بیانیهای و با تائید آزادی «ائو وانگ» پس از بیش از سه سال حبس در ایران، بالاترین اولویت آمریکا را حفظ امنیت و سلامت شهروندان عنوان و تاکید کرد که دولت وی به بازگرداندن همه شهروندان آمریکایی به این کشور ادامه میدهد.
ساعاتی پیش کاخ سفید اعلام کردکه «ژیو وانگ»، شهروند آمریکایی بازداشت شده در ایران از زندان آزاد شده است.
گفته شده این شهروند آمریکایی پس از بیش از ۳ سال که در ایران زندانی بود، اوایل صبح شنبه از زندان آزاد و در حال بازگشت به آمریکاست.
به گفته منابع مرتبط با کاخ سفید، وانگ از تهران به زوریخ سوئیس رفته تا از آن جا عازم آمریکا شود.
وانگ از اوت سال ۲۰۱۶ در ایران و به جرم جاسوسی به ۱۰ سال حبس محکوم شده بود.
حمله پلیس ایتالیا به پناهجویان در استان فوجا
صبح جمعه منطقه آسی در استان فوجا (Foggia) در جنوب ایتالیا شاهد درگیری و تنش بود و دهها پناهجوی آواره راههای ورود و خروج مرکز تجاری این منطقه را بستند و به مدت یک ساعت موجب به وجود آمدن اختلالاتی در آمد و شد خودروها شدند.
بر همین اساس، نیروهای پلیس ضد شورش ایتالیا وارد عمل شدند و به سمت آوارگان گاز اشک آور شلیک کردند.
آوارگان نیز در پاسخ به این اقدام پلیس، سنگ و بطری به طرف آنها پرتاب کردند.
در جریان این اعتراضات خودروهای عبوری و شهروندانی که در مرکز تجاری به سر میبردند، به مدت بیش از یک ساعت، در محوطه و داخل مرکز تجاری متوقف شدند.
این آوارگان و پناهجویان خواستار برخورداری از خانه، مدارک شهروندی و بهبود شرایط اشتغال هستند.
۷ هزار کودک یمنی قربانی تجاوز سعودیها
به نقل از شبکه تلویزیونی العربیه، بر اساس گزارش یونیسف، در مدت ۵ سال جنگ علیه یمن بیش از دو هزار کودک یمنی کشته و حدود ۵ هزار کودک هم معلول شده اند.
همچنین از سه میلیون و ۶۰۰ هزار آواره جنگ در یمن، حدود ۲ میلیون نفر کودک هستند که بسیاری از آنان از تحصیل و آموزش محروم شده اند.
بنابر اعلام یونیسف، ۳۶۸ هزار کودک یمنی از سوء تغذیه شدید رنج میبرند.
دیدارهای مظلوم کوبانی با مقامات امارات و کمکهای مالی و تسلیحاتی ابوظبی
رسانههای ترکیه گزارش میدهند، امارات متحده عربی که در ماجرای کودتای نافرجام علیه ترکیه در سال 2016 جزو کشورهای تامین کننده مالی کودتاگران بود، از فعالیت علیه آنکارا طی چند سال گذشته باز نایستاده است.
امارات پس از عملیات چشمه صلح ترکیه در شمال سوریه نیز نقش آفرینی جدیدی را دنبال میکند. در این راستا محمد بن زاید در کنار آمریکا و اسرائیل عملیات پنهانی را در منطقه دارند که در چارچوب آن سرکرده ی پ گ در سوریه با عربستان و امارات نقشههایی را پیش میبرد. همچنین ابوظبی و ریاض تماسهای خود را با پ ک ک افزایش دادهاند.
مظلوم کوبانی طی روزهای گذشته به ابوظبی سفر و با مقامات این کشور دیدارهایی داشته است. اینکه هیئت پ ک ک با چه کسانی در امارات دیدار داشته هنوز مشخص نشده، اما وی با مقامات ارشد امارات دیدار کرده است.
طبق گزارشها، پیش از سفر کوبانی به ابوظبی، هیئتی از پ ک ک نیز به ریاض سفر کرده است. حسن یوسف رهبر مجلس ملی دیرالزور که به پ ک ک وابسته است در راس این هیئت به ریاض سفر کرده بود. بر اساس منابع محلی، موضوع گفتوگوی این هیئتها در ریاض و ابوظبی کمک مالی و تسلیحاتی به قبایل عرب نزدیک به پ ک ک بوده است.
آمریکا نیز خواستار حمایت بیشتر عربستان از پ ک ک شده که در پی آن برخی قولها از سوی مقامات ریاض نیز به این گروه تروریستی شده است.
یکی از منابع سوری نزدیک به ترکیه در این خصوص گفته که، سازمان اطلاعات امارات به طور مرتب از بخشهایی که در سوریه تحت اشغال پ ک ک است بازدید کرده و به طور مشخص از نبرد عین العرب(کوبانی) در سال 2014 به این سو روابط نزدیکی با پ ک ک برقرار کرده است.
از سال 2015 تا 2019 مجموع کمکهای مالی عربستان و امارات به پ ک ک در شمال سوریه بالغ بر یک میلیارد دلار تخمین زده میشود.
عربستان و امارات به دنبال بردن منطقه به دوران گذشته(داعش، جنگ و تروریسم) هستند که حمایت مالی و تسلیحاتی از پ ک ک یکی از این اقدامات است.
انتخاب مورالس بعنوان رئیس کارزار حزبش
اوو مورالس، رئیس جمهور قانونی بولیوی از سوی حزبش «جنبشی به سوی سوسیالیسم» به عنوان رئیس پویش (کمپین) این حزب در انتخابات ریاست جمهوری آتی بولیوی تعیین شد.
پس از نشست این حزب در منطقه کوشابامبا در مرکزی بولیوی، مورالس در پیامی در صفحه توئیتر خود اعلام کرد: «از اعتماد به من به عنوان رئیس پویش انتخاباتی قدردانی می کنم».
مورالس که از روز جمعه در کوبا به سر می برد، افزود: «ما یک کاندیدای واحد را انتخاب می کنیم و در دور اول دوباره پیروز می شویم. متشکرم که مرا رها نکردید، من همیشه در کنار شما خواهم بود. با هم پیروز خواهیم شد».
انتخابات آتی بولیوی، اولین انتخابات طی 18 سال اخیر است که مورالس در آن حضور نخواهد داشت.
مورالس دهم نوامبر در پایان سه هفته اعتراض مخالفان به تقلب انتخاباتی، که سرا پا دروغ از آب درآمد از سمت خود مجبور به استعفا شد. مورالس که این اعتراضات را کودتائی امپریالیستی اعلام کرد، و پس از کودتا به مکزیک پناهنده شد.
وزیر دفاع آمریکا نا آرامیهای اخیر در ایران را یک تحول خوب نامید
مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا در جریان حضور در یک نهاد وابسته به رونالد ریگان ضمن تمجید از ناآرامیهای اخیر در ایران، مواردی را نیز علیه مواضع منطقهای ایران مطرح کرد.
به گزارش اسپوتنیک، مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا بخش مهمی از اظهاراتش را به صحبت علیه ایران و تکرار اتهامهای آمریکاییها درباره مواضع داخلی و خارجی این کشور اختصاص داد و با اشاره به تشکیل ائتلاف دریایی واشنگتن در خلیج فارس گفت: «ما برای ایجاد بازدارندگی در برابر تجاوزگری به تلاشهایمان برای افزودن شرکای بیشتر به «ساختار امنیت دریانوردی بینالمللی» در تنگه هرمز ادامه میدهیم».
تاکید وی برای تقویت تلاشهای واشنگتن به منظور افزودن تعداد بیشتری از کشورها به این ائتلاف دریایی در حالی مطرح شده که بنا بر گزارش رسانههای غربی، بعضی از متحدان مهم اروپایی آمریکا از قبیل فرانسه ضمن تاکید بر اینکه قصدی برای ملحق شدن به این ائتلاف ندارند، به دیگر کشورهای اروپایی توصیه کردهاند که به ائتلاف آمریکا ملحق نشوند. «ساختار امنیت دریانوردی بینالمللی» نام ائتلاف به رهبری آمریکا است که این کشور برای حفاظت از کشتیرانی در تنگه هرمز ایجاد کرده است.
وی همچنین ایران و کره شمالی را «رژیمهای سرکش» توصیف کرد و گفت: «تهدیدهای رژیمهای سرکش شامل برنامه سلاحهای اتمی کره شمالی و تداوم تلاشهای ایران برای بیثبات کردن خاورمیانه، ادامه دارد».
وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا هیچ شک و نگرانی در ذهن شما در خصوص اعزام اعزام نظامیان (آمریکایی) به عربستان سعودی وجود دارد؟ پاسخ داد: «(عربستان سعودی) یک شریک بلندمدت ما در منطقه بوده است و ما منافع امنیتی مشترکی داریم اول از همه در قبال ایران (ما و سعودیها منافع مشترک داریم). این موضوع مهم است که ما به متحدان و شرکایمان در منطقه اطمینان بدهیم که ما برای کمک به آنها برای حفظ نظم قانون محور و هنجارهای بینالمللی، ضرورت بازدارندگی ایجاد کردن در برابر رفتار شرورانه ایران حضور داریم».
رئیس پنتاگون در بخشی از جواب خود به سوالی درباره احتمال اعزام نظامیان بیشتری آمریکایی به منطقه غرب آسیا برای مقابله با «تهدیدات ایران و نیروهای نیابتیاش»، گفت که وزارت دفاع آمریکا شرایط را چه در خاورمیانه باشد و چه در شرق آسیا، کاملا زیر نظر دارد و در صورت ضرورت، تصمیمهای لازم را برای اعزام نیرو و تجهیزات اتخاذ میکند.
وزیر دفاع آمریکا در بخشی از سوال و جواب با مجری فاکس نیوز به ناآرامیهای پس از افزایش بهای بنزین در ایران اشاره کرد و این ناآرامیها را «یک تحول و اقدام خوب» خواند. اسپر با تمجید از مواضع دولت دونالد ترامپ علیه ایران ادعا کرد: «آنچه در ما این روزها در خیابانهای ایران میبینیم حاکی از آن است که رژیم (ایران) در نتیجه کارزار فشار حداکثری ما، تحت فشار فزاینده است».
تروریست داریم تا تروریست
مارک اسپر» وزیر دفاع آمریکا در اظهاراتی، تروریستی بودن تیراندازی اخیر از سوی یک تبعه سعودی در یک پایگاه هوایی در فلوریدا را رد کرد.
به گفته اسپر، خیلی زود است که تیرندازی اخیر در فلوریدا را تروریستی عنوان کنیم.
اسپر که در میان مقامات نظامی و دفاعی آمریکا حضور داشت، افزود که بررسیها درباره این حادثه ادامه دارد، اما نمیتوان در حال حاضر حادثه اخیر را تروریستی عنوان کرد و هنوز هیچ انگیزهای در پشت این حادثه کشف نشده است.
این اظهارات وزیر دفاع آمریکا به دنبال وقوع حادثه تیراندازی از سوی یک تبعه سعودی در یک پایگاه هوایی در ایالت فلوریدا صورت گرفته که در جریان آن چهار نفر دیگر کشته شدند. این تبعه سعودی در این پایگاه هوایی مشغول فراگرفتن دورههای آموزشی بوده است.
پیش از این پلیس آمریکا اعلام کرده بود که ۶ سعودی را با هدف بازجویی درخصوص حادثه تیراندازی به پایگاه هوایی و دریایی پنساکولا در ایالت فلوریدا بازداشت کرده است.
مظنون اصلی این تیراندازی در جریان حادثه به ضرب گلوله مأموران پلیس کشته شد و بنا بر گزارشها، فرد مهاجم از یک اسلحه کمری برای این حمله استفاده کرده است.
«ریک اسکات» فرماندار سابق فلوریدا که هماکنون نماینده این ایالت در مجلس سنای فدرال است؛ در واکنش به حادثه تیراندازی در پایگاه هوایی «پنساکولا» خواستار بازنگری کلی در قوانین آموزش نظامیان بیگانه شده است.
چه نیرويی از مرزهای عراق در برابر داعش حفاظت میکند
پس از اینکه اطلاعاتی مبنی بر نیت شوم داعشی ها برای حمله به عراق از سمت مرز سوریه مخابره شد، نیروهای زیادی از حشد شعبی به منطقه اعزام شده اند.
منابع عراقی از اعزام نیروهای کمکی حشد شعبی به مرز با سوریه به منظور مقابله با نفوذ داعشی ها خبر دادند.
بر اساس این گزارش؛ نیروها و تجهیزات زیادی از تیپ نهم حشد شعبی به جزیره الحضر برای تقویت نیروهای امنیتی در جنوب موصل در استان نینوا اعزام شده اند.
منابع عراقی اعلام کردند: برخی گزارش های اطلاعاتی از استقرار گسترده تروریستها در مرزهای عراق با سوریه با هدف حمله گسترده به نیروهای امنیتی حکایت دارد.
شایان ذکر است که حشد شعبی در گستره وسیعی از مرز عراق با سوریه حضور دارد و مانع از حضور تکفیری ها به عراق می شود.
تخریب ۱۶۵ خانه فلسطینی در قدس از ابتدای سال ۲۰۱۹
یک موسسه حقوقی در اراضی اشغالی اعلام کرد، شهرداری قدس از ابتدای سال جاری میلادی، 165 خانه فلسطینی را تخریب کرده و همچنان به پیشبرد سیاست تغییر توازن جمعیت در این شهر ادامه می دهد.
موسسه حقوقی بتسلیم روز گذشته جمعه اعلام کرد، شهرداری قدس مبالغ زیادی را بابت هزینه تخریب از صاحبان خانه های فلسطینی دریافت می کند، به همین دلیل برخی از فلسطینیان مجبور شده اند خودشان برای تخریب منازل خود اقدام کنند.
«کریم جبران» سخنگوی سازمان حقوقی بتسلیم گفت، اشغالگران صهیونیست اراضی فراوانی را مصارده کردهاند و بسیاری ازاین اراضی را غیر مسکونی یا مناطق حفاظت شده طبیعی یا مناطق باستانی اعلام نموده و به این ترتیب بسیاری از فلسطینیان را از اراضی خود بیرون کردهاند.
سخنگوی سازمان حقوقی بتسلیم گفت، هدف رژیم اسرائیل تغییر توازن جمعیتی در شهر قدس است، اما فلسطینیان همچنان به ایستادگی در برابر بی توجهی جامعه جهانی و ناتوانی آنها در مقابله با این اقدامات صهیونیست ها ادامه می دهند.
رژیم اسرائیل با احداث شهرکهای صهیونیست نشین و تخریب منازل فلسطینیان درصدد تغییر ساختار جغرافیایی مناطق فلسطینی و چهرهای صهیونیستی دادن به این مناطق است تا سلطهجوییهایش را در مناطق فلسطینی تثبیت کند.
امتناع جنگندههای آمریکایی از بمباران داعش در غرب عراق
یک منبع امنیتی در فرماندهی عملیات سازمان «الحشد الشعبی» (بسیج مردمی) استان الانبار عراق از اقدامات حمایتی آمریکا از تروریستهای داعش خبر داد.
این منبع به پایگاه خبری «المعلومه» گفت که نوع تعامل جنگندههای آمریکایی با مراکز عناصر داعش در مناطق شمالی استان الانبار، علامتهای سؤالی را به وجود آورده است.
وی تأکید کرد که جنگندههای آمریکایی در شمال الانبار که نزدیک به استان صلاح الدین قرار دارد، چشم خود را به روی تحرکات عناصر داعش و اثر منفی آن بر امنیت و ثبات مناطق غربی این استان میبندند.
این منبع در الحشد تأکید کرد که جنگندههای آمریکایی، مدت زمان زیادی در این مناطق پرواز میکنند، ولی اماکن حضور هستههای داعش را بمباران نمیکنند.
وی در پایان خاطر نشان کرد، این رفتار جنگندههای آمریکایی، موجب تعجب است؛ زیرا مأموریت نیروهای آمریکایی حاضر در پایگاه هوایی «عین الاسد» مبارزه با هستههای پنهان داعش است.
چنین همکاریهایی بین داعش و نظامیان تروریست آمریکایی مسبوق به سابقه است؛ چرا که کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس از جمله عربستان سعودی و امارات عربی متحده، اخیرا در تلاش بودند عناصر داعش را وارد بغداد کنند.
«حافظ آل بشاره» کارشناس مسائل امنیتی عراق با بیان اینکه «هدف از نقشه تروریستی آمریکا، وارد کردن داعش جنایتکار از مناطق معین به سمت پایتخت بود»، تأکید کرد که آمریکا و ارتجاع عربی قصد داشتند توجیهی برای ورود تروریستها به بغداد از طریق دیالی، صلاح الدین، الانبار و سوریه پیدا کنند.
در همین ارتباط، «کریم المحمداوی» عضو کمیسیون امنیت و دفاع در پارلمان عراق، اواخر مهر ماه گفت که نیروهای آمریکایی پس از خروج از سوریه، در پایگاههای الانبار و صلاح الدین مستقر خواهند شد.
این نماینده عراقی تأکید دارد که واشنگتن از رهگذر انتقال نیروهای خود به عراق در تلاش است بار دیگر عناصر تروریستی داعش را به عراق بازگرداند و آنان را در صحرای الانبار (غرب عراق) اسکان دهد.
وی خاطر نشان کرد که دولت آمریکا از رهگذر حمایت از تظاهرات در عراق در تلاش است که فرآیند سیاسی را در این کشور هدف قرار دهد و زمینه مناسبی را برای ورود داعش به بغداد فراهم کند.
وزیر جنگ اسرائیل، ایران را تهدید کرد
وزیر جنگ دولت جنگ افروز و اشغالگر اسرائیل گفت که اعمال ایران باعث می شود تا سوریه را برای ایران تبدیل به ویتنام کنیم.
نفتالی بنت، وزیر جنگ دولت مذهبی و نژادپرست اسرائیل در نشستی در اورشلیم ادعا کرد: آنچه ایران در سوریه و لبنان انجام می دهد ما را وادار می کند که سوریه را به ویتنام آنها تبدیل کنیم (البته معلوم نیست منظور وزیر جنگ اسرائیل از ویتنام های ایران چیست چرا که در واقع این اسرائیل است که بخشی از خاک سوریه و لبنان را در اشغال خود دارد و این اسرائیل است که دائماً به این کشورها تجاوز میکند و فراموش میکند که ایران با توافق دولت سوریه دولت قانونی این کشور در این کشور حضور دارد). ایران در لبنان حضور دارد و در راستای تاسیس پایگاههایی در سوریه و غزه حرکت می کند و اسرائیل با هر حمله ای با بازدارندگی قوی برخورد خواهد کرد و به جای عملیات مهار سابق دست به حمله خواهد زد. سوریه به ویتنام جدید ایران در صورتی که ایرانی ها به عدم خروج از سوریه اصرار ورزند، تبدیل خواهد شد. اسرائیل در این راستا با هر ابزاری که باشد، حرکت می کند.
وی افزود: اسرائیل سال 2020 با چالشهای فراوانی روبرو خواهد شد. برکسی پوشیده نیست که ایران به دنبال ایجاد حلقه آتشین در اطراف اسرائیل است. ایران در لبنان حضور دارد و به دنبال تقویت حضور خود در سوریه و غزه و دیگر مناطق است. ما باید از مرحله بازدارندگی به مرحله حمله روی آوریم. ما توان بیرون کردن آنها را داریم و آماده هر عملیاتی چه در سوریه یا لبنان یا غزه است.
پیشتر بنت گفته بود که نمی تواند از طریق حملات هدفمند ایران را متوقف کند. جلوگیری از استقرار ایران (در منطقه ) بسیار کم هزینهتر از دفاع کامل از اسرائیل است.
گفتنی است که روز گذشته هم اسرائیل کاتز وزیر خارجه اسرائیل در گفتگو با یک رسانه ایتالیایی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا اسرائیل گزینه حمله به ایران را بررسی می کند، ادعا کرده بود: بله این گزینه در دست بررسی است. ما به ایران اجازه تولید سلاح هسته ای یا دستیابی به آن را نخواهیم داد. اگر اقدام نظامی راه احتمالی توقف آن باشد ما در این راستا حرکت خواهیم کرد و آماده هستیم. نخست وزیر اسرائیل نیز چند هفته قبل با متهم کردن ایران به تلاش برای تبدیل عراق و یمن به مکانی برای انجام حملات موشکی علیه اسرائیل، گفت تلآویو به مقابله با تهران ادامه میدهد.
گفتوگوی آمریکا و طالبان از جایی که متوقف شده بود آغاز شد
«سهیل شاهین» سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در دوحه با تایید شروع مجدد گفتوگوهای آمریکا و طالبان تصریح کرد که مذاکرات از جایی آغاز شد که توسط آمریکا متوقف شده بود.
شاهین در توئیتی نوشت که ریاست تیم مذاکره کننده طالبان را «ملا عبدالغنی برادر» معاون سیاسی رهبر طالبان به عهده دارد و در این نشست درباره امضای توافقنامه صلح و دیگر موضوعات مربوط مورد بحث قرار گرفته است.
وی افزود که «انس حقانی» برادر سرکرده «شبکه حقانی» که به تازگی در تبادل با اساتید دانشگاه آمریکایی کابل از زندان بگرام آزاد شده نیز در این نشست حضور دارد.
سخنگوی طالبان ادامه داد که این نشست که دیروز آغاز شده امروز نیز ادامه خواهد داشت.
این نخستین دور از گفتوگوهای آمریکا و طالبان میباشد که پس از توقف مذاکرات توسط آمریکا در حدود 3 ماه گذشته برگزار شده است.
پیش از این دو طرف در طی حدود یک سال گذشته 9 دور بطور مستقیم با یکدیگر گفتوگو کرده بودند.
گفتنی است که این مذاکرات در حالی آغاز شده است که 10 روز پیش دونالد ترامپ در سفری مخفیانه به کابل آمد و پایگاه نیروهای آمریکایی در بگرام نیز مدعی شد که طالبان آماده آتشبس است.
طالبان اما در واکنش به این اظهارات تصریح کرده که مذاکرات جدیدی را با طرف آمریکایی آغاز نمیکند و همینطور که سخنگوی این گروه تاکید کرده ظاهراً موضع آنها در این باره تغییری نکرده است.
توقیف کشتی پناهجویان غیر قانونی
نقل از تلویزیون الجزیره , گارد ساحلی موریتانی با متوقف کردن یک فروند کشتی حامل پناهجویان از کشورهای سنگال و گامبیا , در نظر دارد این مهاجران را به کشورهای مبداء شان بازگرداند.
گارد ساحلی موریتانی یک فروند کشتی دیگر را ردیابی کرد که حامل پناهجویان بود. این مهاجران در طول مسیر موسوم به مسیر غرب درحال حرکت به سمت اروپا بودند.
محمد وال خبرنگار الجزیره انگلیسی در گفتگویی زنده از سواحل موریتانی گفت: این قایق دیروز توقیف شد. موقعیت این قایق در فاصله ۲۰۰ کیلومتری ساحل موریتانی گزارش شده است. این قایق در شمال نواکشوت پایتخت موریتانی توقیف شد. ۱۹۲ مهاجر سوار بر این کشتی بودند که شامل ۱۱ زن و دو کودک میشود. همه این مهاجران در سلامت بسر میبرند. مسئولان امر درموریتانی برخی آزمایشات پزشکی را از این مهاجران انجام دادند.
چند روز پیش بر اثر واژگونی قایق حامل مهاجران و پناهجویان دست کم ۶۲ نفر جان خود را از دست دادند. بیش از ۸۰ نفر از این مهاجران موفق شده بودند شناکنان خود را به ساحل برسانند.
مهاجرانی که دیروز کشتی شان توقیف شد به همراه مهاجران بازمانده از حادثه واژگونی کشتی، با چندین دستگاه اتوبوس به نواکشوت منتقل شدند. قرار است این پناهجویان اواخر امروز به کشورهای خود یعنی سنگال و گامبیا بازگردانده شوند.
خزعبلات جدید اردوغان: تا مردم سوریه نگویند «متشکریم، بروید»، نمیرویم
«رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه امروز (شنبه) گفت تا زمانی که مردم سوریه درخواست نکنند، نیروهای ترکیهای این کشور را ترک نمیکند.
اردوغان طی سخنرانی در جمع نمایندگان پارلمانی حزب عدالتوتوسعه در استانبول گفت: «ما تا زمانی که دیگر کشورها سوریه را ترک نکنند و مردم سوری نگویند «متشکریم، میتوانید بروید»، آنجا را ترک نمیکنیم».
رئیسجمهور ترکیه پیشتر هم مدعی شده بود که آنها تنها کشوری بود که رو در رو با داعش در سوریه جنگید و توانست شکستش دهد.
به نوشته خبرگزاری «آناتولی» وی به اخراج سفیر لیبی از یونان نیز واکنش نشان داده و توضیح داد: «[این اقدام] به بهانه تفاهمنامه دریایی، عملکرد دیپلماتیک ضعیف [یونان] را نشان میدهد».
رئیسجمهور ترکیه با بیان اینکه تفاهمنامه دریایی که با لیبی منعقد کردهاند را به سازمان ملل فرستادند، افزود: «ما در حال ساخت یک خط دریایی فوقالعاده بین ترکیه و لیبی هستیم».
اردوغان ضمن تاکید بر تداوم فعالیت کشتیهای حفاری ترکیه در دریای مدیترانه، اظهار داشت: «ما از تمام حقوق خود ذیل قوانین دریایی و بینالملل تا پایان استفاده خواهیم کرد».
وی چند روز پیش در مراسم افتتاح «خط لوله انتقال گاز فرا ماورای آناتولی» موسوم به تاناپ (TANAP) نیز تاکید کرده بود با قیلوقال اروپاییها کشتیهای حفاری خود را از مدیترانه عقب نمیکشند.
ادعای آمریکا در توقیف کشتی ایرانی حامل قطعات موشکی بی اساس است
عضو شورای عالی سیاسی یمن ضمن کذب دانستن ادعای آمریکایی در توقیف کشتی ایرانی حامل قطعات موشکی برای انصارالله از توان یمنی ها برای وارد کردن ضربات دردناک پهپادی و موشکی به عربستان خبر داد.
محمد علی الحوثی عضو شورای عالی سیاسی یمن امروز شنبه گفت: ادعاهای آمریکایی ها درباره توقیف کشتی ایران حامل قطعات موشکی برای ما، بی اساس است.
وی که در صنعا سخن می گفت، افزود: متجاوزان اجازه ورود کشتی حامل نفت یا دارو را نمی دهند پس چگونه کشتی حامل موشک می تواند وارد یمن شود.
الحوثی در ادامه با اشاره به حمایت تسلیحاتی آمریکایی ها از سعودی ها و ناکارآمدن ساختن تسلیحات آمریکایی به دست رزمندگان یمنی تاکید کرد: سامانه تاد و هر سامانه دفاع هوایی دیگری فایده ای برای سعودی ها ندارد.
وی از عربستان و امارت خواست که به حمله پایان دهند و محاصره را بردارند وگرنه ملت یمن توان حملات موشکی و پهپادی دردناک به آنها را دارند.
عضو شورای عالی سیاسی یمن همچنین تحریم مقاومت عراق از سوی وزارت خزانه داری آمریکا را محکوم و بیان کرد: تروریسم واقعی آمریکاست که ملت ما را محاصره کرده و می کُشد کما اینکه ملت عراق را می کُشد.
نظر شما در مورد این نوشته چه بود؟