
شیوع گرسنگی و بیماری در کمپهای فراموش شده پناهندگان در قلب فرانسه
به گزارش نشریه «فوکوس آلمان» در گزارشی به وضعیت بد پناهندگان در کمپ هایی خود ساخته در پاریس پرداخته و نوشت: صدها پناهنده در پاریس در اردوگاه های خود ساخته زندگی می کنند.
این نشریه آلمانی از شرایط بد موجود در این اردوگاه ها که با چادر ساخته شده و خود پناهندگان ساخته اند چرا که جایی در یک پناهگاه اضطراری پیدا نکردهاند نوشته و به نقل از «کاریره» از شاهدان آمریکایی می نویسد که در این چادرها صدها پناهنده بدون آب و برق و تحت شرایط غیر انسانی و نامناسب زندگی می کنند.
کاریره همچنین گفت که اینجا افراد زیادی هستند که از طرف دولت مورد بی توجهی قرار گرفته و به حال خود رها شدهاند و من فکر می کنم ما باید با آن ها همبستگی خود را نشان دهیم.
وی تاکید کرد با وجود اینکه چند هفته بیشتر در پاریس نمی ماند می خواهد به این پناهندگان کمک کند.
یکی از کمک کنندگان به این پناهندگان که به صورت داوطلبانه برای آنها غذا آماده می کند اظهار داشت که دولت می گوید این جزو وظایفش نیست که برای این پناهندگان خوراکی تهیه کند. وی می گوید این وظیفه ما هم نیست اما آن را انجام می دهیم.
حتی در نور کم چراغ های اطراف خیابان میزان بدبختی پناهندگان در داخل این چادرها قابل رویت است.
یکی از پناهندگان که در این کمپ ها زندگی می کند از وجود موش های صحرایی در این چادرها می گوید که گاهی اوقات از یک نوزاد بزرگتر هستند.
به نوشته این نشریه آلمانی سرما و دمای پایین هوا بخصوص در شب برای این پناهندگان مسائلی را به همراه می آورد.
نویسنده همچنین به شرایط بد بهداشتی و انتظار طولانی مدت پناهندگان در صف های یک کلینیک درمانی که سازمان پزشکان بدون مرز ایجاد کرده برای مداوای بیماری خود نوشته و تاکید کرد که بسیاری از آن ها از این شرایط عصبی می شوند.
اعتصاب سراسری در فرانسه ۵ روزه شد
اعتصاب سراسری و تظاهرات مردمی در فرانسه که در اعتراض به سیاستهای اقتصادی «امانوئل ماکرون» رئیسجمهور فرانسه آغاز شده، امروز برای پنجمین روز پیاپی ادامه یافت.
به نوشته «خبرگزاری فرانسه»، با پیوستن خطوط اتوبوسرانی در پاریس به اعتصاب سراسری، بخش بیشتری از سیستم حمل و نقل عمومی فرانسه فلج شده است.
در پاریس تنها دو خط از ۱۶ خط قطار درون شهری مشغول فعالیت بودند و این به افزایش تردد خودروها در پایتخت و شکلگیری ترافیک سنگین منجر شد.
نتایج نظرسنجی روزنامه «دی مانش» نیز نشان میدهد که ۵۳ درصد اهالی فرانسه از این اعتصاب حمایت میکنند. این آمار در این هفته و در مقایسه به دوره قبل، ۶ درصد افزایش یافته است.
به نوشته خبرگزاری فرانسه، انتظار میرود که معلمان فرانسوی نیز به زودی به جمع اعتصاب کنندگان این بپیوندند و این موجب تعطیلی سراسری مدارس در این کشور میشود. علاوه بر جلیقه زردها، آتشنشانان، کارگران و مشاغل دیگر این کشور نیز در روزهای گذشته به جمع معترضان به رئیس جمهور فرانسه پیوستهاند.
دور تازه اعتصابهای کارگری در فرانسه پس از آن کلید خورد که دولت ماکرون اعلام کرد از طرح خود برای «اصلاح» نظام پرداخت بازنشستگان عقبنشینی نمیکند. ماکرون نظام فعلی مستمری بازنشستگان را بسیار پرهزینه و ناعادلانه خوانده و مدعی است که قصد دارد سیستمی ساده طراحی کند که در آن همه مستمریبگیران از حقوق برابر برخوردار باشند.
منتقدان این طرح اما میگویند ایده پیشنهادی ماکرون هم دوران کاری کارگران را طولانی میکند و هم میزان مستمری دریافتی آنها را کاهش میدهد.
شب گذشته رئیسجمهور و برخی وزرای کابینه فرانسه برای بررسی وضعیت به وجود آمده، جلسه اضطراری تشکیل دادند. قرار است سه شنبه شب نیز نشستی مشابه برای بررسی اوضاع جاری تشکیل شود.
پس از نشست شب گذشته، دولت اعلام کرد که همچنان مصر به اجرای طرح اصلاح نظام مستمری است. در مقابل، اتحادیههای کارگری هم گفتهاند که اعتصاب آنها سقف زمانی ندارد و تا زمانی که به اهداف خود برسند، به آن ادامه میدهند.
کره شمالی، ترامپ را به «عواقب فاجعهبار» تهدید کرد
«ری سو یانگ» معاون حزب کارگر کره شمالی (حزب حاک پیونگیانگ) شامگاه دوشنبه گفت «دونالد ترامپ»رئیسجمهور آمریکا باید استفاده از دشنام و زخم زبان زدن به «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی را پایان دهد.
به نوشته خبرگزاری «رویترز»، ری با صدور بیانیهای هشدار داد: «اگر ترامپ میخواهد شاهد عواقب فاجعهبار بزرگتری نباشد، باید [پیش از توهین به کیم] در گفتار خود تجدید نظر کند».
معاون حزب حاکم کره شمالی، در راستای ضربالاجل چند ماه پیش کیم به آمریکا برای تغییر رویه در تعامل با این کشور، همچنین هشدار داد پیونگیانگ در پایان سال جاری میلادی تصمیم نهایی خود را اعلام میکند.
روز دوشنبه یک مقام ارشد دیگر کره شمالی نیز هشدار داده بود اگر ترامپ به استفاده از اظهارات «نامناسب و خطرناک» درباره کیم ادامه دهد، احتمال دارد رهبر کره شمالی رویکرد خود را تغییر دهد.
پیش از این روز گذشته، رئیسجمهور آمریکا تهدید کرده بود در صورتی که کره شمالی «اقدام خصمانهای» انجام دهد، «همه چیز» را از دست میدهد.
خبرگزرای رسمی کره شمالی نیز بعد از آن تهدید، با انتشار بیانیهای از کیم یونگ چول رئیس کمیته صلح آسیا-پاسیفیک در واکنش به تهدید ترامپ، او را «پیرمردی بی ملاحظه و دمدمی مزاج» خوانده و گفته است که کیم جونگ اون رهبر کره شمالی تا کنون عبارات تحریک آمیزی علیه ترامپ نداشته است اما اکنون درک وی از ترامپ ممکن است تغییر کند.
رهبر کره شمالی پیشتر به واشنگتن تا پایان سال جاری میلادی برای اتخاذ یک رویکرد منعطف در قبال کره شمالی مهلت داده بود تا «محدوده زمانی برای گفتوگو که در سخنرانی سیاسی رهبر عالی کره شمالی (23 فروردین ماه) برای آمریکا معین شد، پایان امسال است».
افزایش تنشها بین کره شمالی و دیگر کشورها در حالی است که واشنگتن و سئول نیز بر سر موضوع باقی ماندن 28 هزار نظامی آمریکایی به اختلاف نظر خوردهاند. ترامپ چندی پیش گفته بود کره جنوبی باید 4 میلیارد دلار بیشتر برای هزینههای نظامی آمریکا در این کشور پرداخت کند.
آب پاکی بورل بروی دست هواداران داخلی اروپا: با ادامه روند کنونی تداوم برجام ممکن نخواهد بود
مسئول جدید سیاست خارجی اتحادیه اروپا در سخنانی گفت که تمام طرف های برجام خواهان حفظ این توافق هستند اما با روند کنونی این توافق پایدار نمی ماند.
«جوزف بورل» روز دوشنبه در نشست خبری پس از اجلاس وزرای خارجه اتحادیه اروپا در پاریس، با بیان اینکه تمام طرف های برجام خواهان حفظ این توافق هستند، در عین حال افزود که تا زمانی که روند کنونی معکوس نشود این توافق پایدار نخواهد بود.
وی گفت: نشست روز جمعه کمیسیون برجام نشان داد که تمام طرف ها حامی این توافق و خواهان حفظ آن هستند. این موضع واحد برای ما بسیار مهم است. من پس از این نشست تاکید کردم که زنده نگه داشتن این توافق وظیفه جمعی است اما تا زمانی که این روند معکوس نشود قابل تداوم نخواهد بود.
سرمایهدار یهودیآمریکایی: خروج از برجام بزرگترین خدمت برای اسرائیل بود
«شلدون ادلسون» سرمایهدار صهیونیست آمریکایی روز دوشنبه مدعی شد بزرگترین کاری که «دونالد ترامپ» رئیسجمهور ایالات متحده برای اسرائیل انجام داده است، خروج از توافق هستهای ایران بود.
به نوشته وبگاه «موندووایس» ترامپ طی نشست «شورای آمریکای اسرائیلی» در محله هالیوود در ایالت فلوریدا گفت: «به شلدون گفتم به نظرت بزرگترین کار [برای اسرائیل] کدام بود؟… او گفت، بزرگترین کاری که برای اسرائیل انجام دادی، شکستن و لغو توافق وحشتناک، یکطرفه و فاجعهباری بود که دولت [باراک] اوباما منعقد کرد».
مورالس: دولت کودتای بولیوی از تل آویو کمک خواسته است
به نقل از شبکه تلویزیونی المیادین، رئیس جمهور قانونی بولیوی اظهار داشت دولت کودتای کشور برای مقابله با چپگرایان در داخل، از رژیم اسرائیل کمک خواسته است.
ایوو مورالس در توئیتی تاکید کرد, بولیوی برای حل مشکلات داخلی نیازی به مداخله نظامی بیگانگان ندارد.
وی افزود, کودتاچیان, با در پیش گرفتن سیاست مداخله نظامی بیگانه, که عاملی برای ایجاد تفرقه میان مردم به شمار می آید و همچنین با تمایل به خشونت, نشان دادند درکی از آزادی و تکریم ندارند.
انتقاد فرستاده جدید چین از تجاوزات اسرائیل
فرستاده جدید چین به خاورمیانه از اقدامات رژیم اسرائیل در نقض حقوق فلسطینی ها و در قبال منطقه غور اردن انتقاد کرد.
به گزارش فلسطین الیوم، چای جیون فرستاده جدید چین به منطقه، از اقدامات رژیم اسرائیل در قبال منطقه غور اردن انتقاد کرد.
وی تاکید کرد که کشورش مطلقا اقدامات رژیم اسرائیل در راستای الحاق منطقه غور اردن به اراضی تحت سیطره این رژیم و یهودیسازی بخش قدیمی شهر الخلیل را به رسمیت نمیشناسد.
جیون در ادامه بر ضرورت توقف سیاستهای رژیم اسرائیل در قبال گسترش شهرک سازی ها تاکید کرد.
وی در رابطه با اقدامات یکجانبه آمریکا در اراضی اشغالی نیز گفت که دولت آمریکا قوانین بینالمللی را زیر پا گذاشته و دست به اقدامات یکجانبه زده که این مساله ضربات زیادی به روند صلح بین طرفین فلسطینی و اسرائیلی وارد کرده است.
انتقاد مسئول یمنی از سیاستهای فریبکارانه عربستان
«احمد حجر» مشاور رئیس شورای عالی سیاسی یمن تاکید کرد که عربستان به اتخاذ سیاست های فریبکارانه عادت کرده است.
وی افزود: ریاض عادت کرده که همواره از سیاست های فریبکارانه و دروغ استفاده کند.
حجر تصریح کرد: طرح توقف تجاوزات ائتلاف سعودی علیه یمن و لغو محاصره که توسط طرف یمنی ارائه شده کاملا مشخص و واضح است.
وی تاکید کرد: عربستان به دنبال صلحی است که ثبات این کشور را حفظ کند و ما به چیزی جز محافظت از ثبات یمن راضی نمی شویم.
نئولیبرالیسم در اسرائیل نتانیاهو
روزنامه اسرائیلی تایمز آو نوشت : بررسی های انجام شده نشان می دهد حدود یک پنجم اسرائیلی ها در فقر و گرسنگی زندگی می کنند.
در این گزارش آمده است: مطالعات انجام شده از سوی سازمان امدادرسان لاتت Latet نشان میدهد حدود دو میلیون و ۳۰۰ هزار شهروند اسرائیلی فقیر هستند. بر اساس این بررسی، یک میلیون تن از این افرادِ فقیر را کودکان تشکیل میدهند. یک پنجم اسرائیلی ها از کمبود غذائی رنگ میبرند.
گزارش سالانه سازمان لاتت نشان میدهد حدود یک پنجم اسرائیلیها (۱۸/۵ درصد یا بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از جمعیت اسرائیل) از ناامنی غذایی رنج میبرند که این رقم در مقایسه با سال گذشته با افزایش دو درصدی همراه شده است.
از میان افرادی که از این سازمان کمکهای غذایی و رفاهی دریافت میکنند، ۲۹/۴ درصدی به سبب ناتوانی در خرید اقلام غذایی دچار کاهش وزن شده اند و این در حالی است که ۱۲ درصد اعلام کرده اند در زباله دانها در پی یافتن چیزی برای خوردن هستند (که تعداد این افراد در مقایسه با سال گذشته ۹ درصد افزایش یافته است.)
حدود ۲۷/۹ درصدی از افرادی که از این سازمان کمکهای غذایی دریافت میکنند اعلام کرده اند کودکانشان همیشه یا اغلب بدون ناهار به مدرسه میروند که این رقم در مقایسه با سال ۲۰۱۸ از افزایش ۱۶ درصدی حکایت دارد.
اکثر آنهایی (۷۹/۸ درصد) که از این سازمان کمکهای غذایی دریافت میکنند، به عنوان کارگر در خانهها کار میکنند و این در حالی است که یک پنجم افراد هم اعلام کرده اند یک یا تعداد بیشتری از اعضای خانواده شان کار میکنند.
بر اساس این گزارش، دو میلیون و ۳۰۰ هزار اسرائیلی (۲۵/۶ درصد) زیر خط فقر زندگی میکنند، از جمله یک میلیون کودکی که شامل یک سوم از همه کودکان در اسرائیل میشوند.
در این بررسی همچنین آمده است: ۶۶ درصد از آنهایی که از سازمانهای امداد رسان کمک دریافت میکنند توان خرید داروهای خاص را ندارند و نمیتوانند تحت درمان پزشکی قرار گیرند و این در حالی است که حدود نیمی از آنها (۴۹ درصد) حتی توان گرم کردن خانه هایشان را ندارند و اکثر مردم (۸۷ درصد) توان پرداخت هزینههای فوق برنامه و گردشهای علمی را برای فرزندان مدرسهای خود ندارند.
تلاش رسانههای عربستان سعودی و آمریکایی برای ایجاد جنگ داخلی در عراق
محمد البلداوی نماینده وابسته به ائتلاف فتح عراق، رسانه های آمریکایی و عربستان سعودی را به تلاش برای ایجاد جنگ داخلی در کشورش و ساقط کردن همه طرح های سیاسی در این کشور به منظور ایجاد هرج و مرج متهم کرد.
وی افزود: رسانه های آمریکایی و عربستان سعودی در کمین همه طرحهای سیاسی در کشور برای ساقط کردن آن هستند.
البلداوی گفت: این رسانه ها درباره تعداد کشته شدگان و زخمی شدگان بزرگنمایی می کنند و در راستای تشدید خشونت علیه مردم با هدف درگیری میان نیروهای امنیتی و تظاهرات کنندگان و ایجاد جنگ داخلی در عراق و ایجاد هراس افکنی حرکت می کنند.
نماینده وابسته به ائتلاف فتح اعلام کرد: حمله رسانه ای با حمایت آمریکا و اسرائیل از مزدوران برای ایجاد فتنه و تقویت نفوذ آنها در عراق پس از ساقط کردن روند سیاسی کنونی عراق در جریان است.
اسد: کشورم از جنگ قویتر خارج خواهد شد
اروپا و آمریکا به دلیل حمایت از تروریسم باعث بروز هرج ومرج و سیل آوارگان شدند.
به گزارش اسپوتنیک به نقل از «سانا»، رئیس جمهور سوریه اعلام نمود که سوریه از جنگ قوی تر خارج خواهد شد.اوضاع میدانی الان بهتر شده است. موفقیتهای ارتش سوریه و پیشروها در جنگ علیه تروریسم قابل توجه هستند.
وی در ادامه گفت:« اروپا علاوه بر آمریکا، ترکیه و بعضی کشورهای دیگر به علت حمایت مستقیم خود از تروریسم مسبب اصلی ایجاد هرج و مرج در سوریه و مشکل آوارگان بود.
درباره تسلیحات شیمیایی باید متذکر بشوم که سوریه تاکید کرده بود که اصلا آن تسلیحات را بکار نگرفته است و تمام افشاهای اخیر در مورد گزارش سازمان منع گسترش تسلیحات شیمیایی ثابت میکنند که تمام حرفهای سوریه در طول سالهای گذشته صحیح و حق با سوریه بود و آنها در اشتباه بودند».
تحریمهای آمریکا علیه دو خطلوله گاز روسیه
بودجه دفاعی آمریکا سال 2020تحریمهایی علیه «جریان شمالی-2» و «جریان ترکی» در نظرگرفته شده است.
به گزارش اسپوتنیک با استناد به سند منتشره در سایت کمیته امور تسلیحاتی مجلس آمریکا، در بودجه دفاعی آمریکا برای سال 2020تحریمهایی علیه دو خطلوله گاز روسیه «جریان شمالی-2» و «جریان ترکی» در نظرگرفته شده است.
در این سند آمده است که تحریم ها به عنوان اقداماتی جهت «تأمین امنیت انرژتیک اروپا» درنظر گرفته شدهاند.این سند همکاری نظامی با روسیه « به منظور گسترش مقابله با فعالیت های مخرب روسیه، چین و دیگر کشورها»را ممنوع کرده است.
برطبق برنامه قانونگذاران آمریکا بودجه کل نظامی آمریکا باید 738 میلیارد دلار باشد.
بر طبق گزارش منتشره در «بیلد»، چند شرکت آلمانی که با «گازپروم» روسیه همکاری می کنند نیز می توانند شامل تحریم های آمریکا بشوند. ساخت خط لوله «جریان شمالی-2» عملا به پایان رسیده است. تا نوامبر 2019 ،ساخت 80 درصد آن به پایان رسیده است. قرار است این خط لوله اواسط سال 2020 به بهرهبرداری برسد.
خطلوله «جریان ترکی» بر بستر دریای سیاه در ترکیه و بعد در یونان ادامه خواهد یافت. شاخه اول برای رساندن گاز به ترکیه و شاخه دوم برای رساندن گاز به جنوب و جنوب-شرق اروپا در نظر گرفته شده است. راهاندازی خطلوله «جریان ترکی» قرار است 8 ژانویه 2020 اجرایی بشود.
ناتو در بحران: شکایت لهستان از تهدید ترکیه درباره طرحهای دفاعی ناتو
تنشها بین ترکیه و کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) بر سر موافقت با طرح دفاعی کشورهای حوزه بالتیک و لهستان همچنان ادامه دارد.
«کریستوف سزرسکی» مشاور رئیسجمهور لهستان شامگاه دوشنبه در واکنش به تهدید ترکیه مبنی بر برداشتن حمایت خود از طرح دفاعی بالتیک در صورت تداوم حمایت اروپا از شبهنظامیان کُرد سوری، گفت ترکیه نمیتواند زیر تصمیم خود بزند.
سزرسکی به خبرگزاری «رویترز» گفت: «هیچ راهی برای بازگشت [ترکیه] به تصمیمی که در [نشست] ناتو گرفته، وجود ندارد. تصمیمها برای هر دو طرح بالتیک-لهستان و ترکیه اتخاذ شده و اکنون ما منتظر اجرای آن طرحها هستیم. این یک موضوع نظامی است».
علیرغم اینکه ناتو روز سیزدهم آذر طرح دفاعی بالتیک و لهستان را تصویب کرد (+) اما «مولود چاووشاوغلو» وزیر خارجه ترکیه بعد از آن ادعا کرد که آنکارا به صورت کامل با این طرح موافقت نکرده و تایید آن مشروط به تروریستی شناختهشدن گروه شبهنظامی یگانهای مدافع خلق سوری (ی.پ.گ) در ناتو است.
«حلوسی آکار» وزیر دفاع ترکیه نیز با ابراز ناخرسندی از اینکه متحدانش در ناتو از درج نام ی.پ.گ در لیست سیاه تروریست امتناع کردند، گفته بود تا زمانی که اعضای ناتو این شبه ظامیان را که شاخه سوری حزب کارگران کردستان ترکیه «پ.ک.ک» است، در لیست سیاه قرار ندهند، از طرحهای ناتو حمایت نخواهد کرد.
ناتو در بحران: یونان تحریم ترکیه را خواستار شد
وزیر خارجه یونان گفت که کشورش برای مجازات کردن ترکیه به دلیل توافقنامه دریایی با لیبی به اتحادیه اروپا نیاز دارد.
به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، «نیکوس دندیاس» وزیر خارجه یونان روز دوشنبه پس از دیدار با وزیران خارجه اتحادیه اروپا در «بروکسل» پایتخت بلژیک در این زمینه گفت: «من خواستار محکوم کردن مستقیم این تفاهمنامهها شدم و پیشنهاد کردم در صورتیکه ترکیه و دولت طرابلس از همکاری امتناع ورزند، چارچوبی برای مجازاتها ایجاد شود.»
رئیس جمهور ترکیه و «فائز السراج» رئیس دولت وفاق ملی لیبی ۲۷ نوامبر (چهارشنبه ششم آذر) دو یادداشت تفاهم در زمینه همکاری امنیتی و مناطق دریایی امضا کردند که با واکنش شدید مصر، قبرس و یونان مواجه شد و متعاقب آن یونان از اخراج سفیر دولت السراج از خبر داد.
به نوشته اسپوتنیک، با وجود نگرانیهای دیپلماتهای اروپایی از توافق ترکیه و لیبی، تاکنون اقدامی علیه ترکیه صورت نگرفته است.
این در حالی است که «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه روز دوشنبه در نشستی گفت که اگر یونان، رژیم اسرائیل و مصر بدون اجازه ترکیه اقدامی در منطقه کنند، ممکن است آنکارا اعزام نیرو به لیبی را در نظر بگیرد.
چهره واقعی آمریکا: درخواست آمریکا از شورای امنیت برای جلسه درباره کره شمالی
افزایش تنشهای لفظی بین آمریکا و کره شمالی، واشنگتن قصد دارد از سازمان ملل، مباحثه درباره اقدامات اخیر پیونگیانگ را خواستار شود.
به نوشته خبرگزاری «رویترز» یک مسئول وزارت خارجه آمریکا شامگاه دوشنبه گفت نماینده آمریکا در سازمان ملل از شورای امنیت میخواهد که در هفته جاری درباره پرتابهای موشکی اخیر کره شمالی و احتمال یک اقدام تنشزا بحث کند.
این دیپلمات آمریکایی بدون اشاره به زمان برگزاری این نشست یا علنی بودن آن، گفت حداقل هشت عضو از 15 عضو شورای امنیت سازمان ملل خواستار برگزاری این نشست درباره کره شمالی هستند.
به نوشته رویترز، وی توضیح داد: «وزارت خارجه [آمریکا] نمایندگی آمریکا در سازمان ملل را مامور کرده تا پیشنهادی را برای بررسی کره شمالی در شورای امنیت در هفته جاری، شامل بهروز رسانی درباره تحولات اخیر شبه جزیره کره از جمله پرتابهای موشکی اخیر و احتمال یک اقدام تنشزا از سوی کره شمالی، ارائه کند».
درخواست آمریکا برای برگزاری نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره کره شمالی در حالی است که روز گذشته پارهای از درگیریهای لفظی بین دو طرف رد و بدل شده بود.
روز دوشنبه، رئیسجمهور آمریکا تهدید کرده بود در صورتی که کره شمالی «اقدام خصمانهای» انجام دهد، «همه چیز» را از دست میدهد.
خبرگزرای رسمی کره شمالی نیز بعد از آن تهدید، با انتشار بیانیهای از کیم یونگ چول رئیس کمیته صلح آسیا-پاسیفیک در واکنش به تهدید ترامپ، او را «پیرمردی بی ملاحظه و دمدمی مزاج» خوانده و گفته است که کیم جونگ اون رهبر کره شمالی تا کنون عبارات تحریک آمیزی علیه ترامپ نداشته است اما اکنون درک وی از ترامپ ممکن است تغییر کند.
شامگاه دوشنبه نیز معاون حزب کارگر کره شمالی هشدار داد: «اگر ترامپ میخواهد شاهد عواقب فاجعهبار بزرگتری نباشد، باید [پیش از توهین به کیم] در گفتار خود تجدید نظر کند».
رهبر کره شمالی پیشتر به واشنگتن تا پایان سال جاری میلادی برای اتخاذ یک رویکرد منعطف در قبال کره شمالی مهلت داده بود تا «محدوده زمانی برای گفتوگو که در سخنرانی سیاسی رهبر عالی کره شمالی (23 فروردین ماه) برای آمریکا معین شد، پایان امسال است».
افزایش تنشها بین کره شمالی و دیگر کشورها در حالی است که واشنگتن و سئول نیز بر سر موضوع باقی ماندن 28 هزار نظامی آمریکایی به اختلاف نظر خوردهاند. ترامپ چندی پیش گفته بود کره جنوبی باید 4 میلیارد دلار بیشتر برای هزینههای نظامی آمریکا در این کشور پرداخت کند.
پلیس نظامی روسیه در 3 استان سوریه گشتزنی کرد
پلیس نظامی روسیه در سوریه، در ادامه عملیاتهای گشتزنی خود در مناطق شمالی این کشور، روز دوشنبه پنج ماموریت در سه استان «رقه»، «حلب» و «حسکه» انجام داد.
ژنرال «یوری بورِنکوف» فرمانده مرکز آشتی روسیه در سوریه، شامگاه دوشنبه به خبرنگاران گفت پلیس نظامی روس پنج ماموریت گشتزنی در هفت محور استانهای رقه، حلب و حسکه انجام داده است.
به نوشته خبرگزاری «تاس»، همچنین افسران مرکز آشتی روسیه در روز دوشنبه یک عملیات انسانی انجام داده و 1.61 تن مواد غذایی را به شهرک «شیخ مسکین» در استان درعا رساندند.
از سوی دیگر، پلیس نظامی روسیه به همراه نظامیان ترکیهای، روز شنبه چهاردهمین دور از گشتزنیهای مشترک خود را در شمال سوریه و محدوده موسوم به منطقه امن (مورد نظر آنکارا) در شرق رودخانه فرات انجام دادند.
پیش از این، خلبانهای نظامی روسیه مستقر در شمال سوریه گفته بودند که محوطه گشت هوایی آنها گسترش پیدا کرده و قرار است مناطق جدیدی را در شرق رود فرات پوشش دهد.
پلیس نظامی روسیه، بعد از توافق آنکارا و مسکو برای عقبنشینی شبهنظامیان کُرد از مناطق شمالی سوریه و شرق رودخانه فرات به فاصله 30 کیلومتری از مرز، به همراه نظامیان ترکیه در این مناطق گشتزنی کرده و مانع تداوم عملیات نظامی ترکیه علیه شبهنظامیان کُرد شده است.
پول آمریکایی در سیاست انگلیس
انگلیس در حالی به حساسترین انتخابات دهههای اخیرش نزدیک شده است که اطلاعات درز کرده از تلاش راست گرایان افراطی آمریکا همراه با سیاستمدارانش جهت شکل دهی افکار عمومی حکایت دارد
چندی پیش روزنامه گاردین نوشت شماری از ثروتمندان راستگرای آمریکایی، با دادن پول به دانشگاه ها، موسسات و اندیشکدههای بریتانیایی، افکار و سیاستهای سرمایه داری، نژادپرستانه و جنگ افروزانه پولداران آمریکایی را به پیش میبرند. از فعالان بریتانیایی پرسیدم آیا دخالت آمریکا در امور سیاسی بریتانیا، نگران کننده است؟
یک کارشناس سیاسی در این باره گفت: البته که نگران کننده است. مشکل این است که عده قلیلی از افراد که ثروت چند میلیاردی در جهان دارند که، معادل ثروت نیمی از جمعیت دنیاست، علاقه مندند امور سیاسی را هم در دست بگیرند.
لیندزی جرمن افزود: مثلا میگویند ما باید سلاح هستهای داشته باشیم، ما باید نظامی گری را گسترش دهیم، ما باید به کشورهایی همچون عربستان سعودی اسلحه بفروشم. اینها سیاستهای همان میلیاردرهاست. میزان دخالت این ثروتمندان در امور سیاسی بریتانیا، بسیار بسیار خطرناک شده است.
دامنه نفوذ و اثرگذاری پولهای آمریکایی اکنون ابعاد گستردهای یافته است. استیوارت ریچاردسون فعال سیاسی از شهر بیرمنگهام انگلیس در این باره میگوید: ثروتمندان راستگرای آمریکایی اغلب در رسانههایی همچون بی بی سی و اسکای نیوز مصاحبه میکنند و علاوه بر اندیشکدهها و موسسات، رسانههای بریتانیایی را هم تسخیر کرده اند.
وی افزود: این اندیشکدهها و نهادها از پول میلیاردرهای راستگرای آمریکایی استفاده میکنند تا موضوعات مورد نظر آنان را منتشر کنند و افکار عمومی را در جهتی که تامین کننده منافع آنان است شکل دهند.
کارشناسان و شماری از سیاستمداران انگلیسی معتقدند پیشینه دخالت دلار آمریکایی در سیاست بریتانیایی، دراز است.
جان ریس تحلیل گر مسائل سیاسی در انگلیس با ابراز نگرانی از دخالتهای امریکا در امور انگلیس آن را پدیدهای جدید ندانست و گفت: راستگرایان افراطی امروز در سراسر جهان، مشغول سازماندهی اند به گونهای که در گذشته، این میزان سازماندهی و برنامه ریزی، سابقه نداشته است.
وی افزود: ثروتمندان راستگرای آمریکایی اکنون بر فعالیت خود در بریتانیا، به منظور شستشوی اذهان مردم و جهت دادن به آرای آنان، افزوده اند که این اقدام، ضد دموکراسی است.
این سیاستمدار انگلیسی گفت: نمیتوان پذیرفت که میلیاردرهای راستگرای آمریکایی، چون پول دارند بتوانند صدای مردم را خفه کنند و یا در جهت منافع خود آن را شکل دهند.
موسسه بین المللی برای مطالعات راهبردی که دفتر مرکزی اش در لندن است، یکی از مراکز متهم به دروغ پراکنی آمریکاییها و انگلیسیها ست که در پوشش و نام اندیشکده مشغول است.
نشریه «نیواسکاتس من» نوشت نویسندگان «پرونده فریبکارانه» این اندیشکده، دوباره دست به کار شده اند. این نشریه نوشت موسسه بین المللی برای مطالعات راهبردی که پیش از این با انتشار گزارشهایی دروغین درباره سلاحهای کشتار جمعی صدام، جنگ را بر عراق تحمیل کرد، به دروغ مدعی شده است که شبه نظامیان فارک را ونزوئلا و اکوادور حمایت میکنند.
صاحب نظران معتقدند اغلب کارشناسان این موسسه را دیپلماتهای پیشین آمریکایی و انگلیسی و نیز شماری از افراد راست افراطی تشکیل میدهند که ماه آبان در گزارشی مدعی شد ایران در خاورمیانه دست برتر را در دست دارد تا بدین وسیله، آمریکا و متحدانش را بر ارتباطات منطقهای و دفاع موشکی ایران، متمرکز سازد.
نظر شما در مورد این نوشته چیست؟