تحریم های مرگ آور: تحریم تازه آمریکا مستقیما صادرات دارو به ایران را هدف گرفت
در حالی که مقامهای آمریکایی دائما ادعا میکنند تحریمهای آنها مردم ایران را هدف قرار نداده و اقلام انسانی از جمله غذا و دارو از تحریمها معاف هستند، اما تحریمهایی که آمریکا روز چهارشنبه علیه ایران وضع کرد، به صراحت صادرات دارو، اقلام غذایی و زراعی به ایران را با ممنوعیت مواجه کرده است.
«مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا این هفته با حضور در یک نشست خبری، اعلام کرد که واشنگتن تحریمهای تازهای علیه شرکت خطوط کشتیرانی ایران (IRISL) و شرکت ای-سیل (E-Sail) مستقر در چین، اعمال میکند.
هرچند شرکت خطوط کشتیرانی ایران پیش از این هم در فهرست تحریمها قرار داشت، اما تحریمهایی که این هفته اعلام شد، از این منظر تازگی دارند که بر اساس فرمان اجرایی ۱۳۳۸۲ و دو برچسب «اشاعه تسلیحات کشتار جمعی» و «مقررات تحریمهای مالی ایران» صادر شدهاند.
وزارت خزانهداری آمریکا در توضیح خود در مورد آثار این تحریمها، به صراحت عنوان کرده است که اقدام تازه این کشور ارسال دارو و اقلام انسانی به ایران را محدود میکند. در صفحه پرسش و پاسخهای خزانهداری آمریکا، در این رابطه آمده است: «ایالات متحده مجوزها و معافیتهای گستردهای ذیل تحریمها دارد که اجازه فروش محصولات زراعی، غذا، دارو و تجهیزات پزشکی به ایران توسط افراد آمریکایی یا غیرآمریکایی را میدهد. اما این مجوزها و معافیتها عموما تراکنش با افرادی که ذیل فرمان اجرایی ۱۳۳۸۲ تحریم شدهاند را شامل نمیشود.»
بنا بر اعلام واشنگتن، تحریمهایی که این هفته رسانهای شد، از روز ۸ ژوئن ۲۰۲۰ میلادی (۱۹ خرداد ۱۳۹۹) اجرایی میشوند. به نوشته خزانهداری آمریکا، از آن تاریخ به بعد، «اتباع ایالات متحده، مگر با دریافت مجوزهای موردی، از مشارکت در تراکنش با IRISL و E-Sail منع خواهند شد، از جمله از تراکنشهای مربوط به فروش محصولات زراعی، غذا، دارو و تجهیزات پزشکی از سوی اتباع ایالات متحده یا از ایالات متحده.»
خزانهداری آمریکا میافزاید: «علاوه بر این، افراد غیرآمریکایی هم که آگاهانه در تراکنشهای مشخص با IRISL و E-Sail مشارکت داشته باشند، حتی برای فروش محصولات زراعی، غذا، دارو و تجهیزات پزشکی، خود را در معرض تحریمهای دیگر قرار میدهند.»
تنها راهحلی که آمریکا برای دور ماندن از تحریمها به طرفهای تجاری ایران ارائه کرده، این است که معاملات خود را تا پیش از زمان اجرایی شدن تحریمها به پایان برسانند.
این اقدام آمریکا در حالی صورت میگیرد که بخش بزرگی از واردات مواد غذایی و دارو به ایران از طریق دریا و توسط شرکت خطوط کشتیرانی جمهوری اسلامی به عنوان بزرگترین خطوط کشتیرانی ایران انجام میگیرد.
در حقیقت برچسبهای تازهای که آمریکا به این شرکت افزوده، تنها از یک نظر در وضعیت پیشین خطوط کشتیرانی ایران تفاوت ایجاد کرده و آن هم دشوارتر کردن صادرات اقلام انسانی به ایران است.
این اولین بار نیست که آمریکا بخشهایی را هدف تحریم قرار میدهد که با زندگی روزمره مردم ایران در ارتباط است. آبان ماه امسال هم خزانهداری آمریکا بخش ساخت و ساز و مسکن ایران را تحریم کرد و قوانین تراکنشهای مالی با ایران را سختگیرانهتر کرد. «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به آن تحریمها، نوشت: «بر خلاف ادعاهای فریبکارانه ایالات متحده، مقررات جدید این کشور تروریسم اقتصادی علیه مردم ایران را تشدید میکند… حالا خزانهداری دارد نه تنها مواد غذایی، بلکه واردات اقلام دارویی را هم هدف قرار میدهد.»

آمریکا از جنایت های جنگی اسرائیل حمایت می کند
دبیرکل کمیته اجرایی سازمان آزادی بخش فلسطین (ساف) تأکید کرد دولت آمریکا از اشغالگری، شهرک سازی و جنایتهای جنگی رژیم اسرائیل حمایت میکند.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، صائب عریقات در نشست مشترک خبری با ایمن الصفدی وزیر امور خارجه اردن در امان گفت: همه دولتهای آمریکا همواره از اسرائیل جانبداری میکردند، اما دولت ترامپ از اشغالگری، شهرک سازی و جنایتهای جنگی این رژیم هم حمایت میکند.
عریقات افزود: دربار همه مسائل، هماهنگی بی سابقه و همکاری مشترک با اردن در این مرحله داریم.
وی خاطر نشان کرد: همه دولتهای آمریکا همواره از اسرائیل جانبداری میکردند، اما دولت دونالد ترامپ از اشغالگری، شهرک سازی و جنایتهای جنگی این رژیم حمایت میکند و مقابله با آن مأموریت آسانی نیست. اما با تلاشهای مشترک و با پایبندی به قوانین بین المللی و قطعنامههای سازمان ملل و نیز با اصرار بر راهکار تشکیل دو کشور در مرزهای سال ۱۹۶۷ توانستیم حمایت همه جهان را به دست آوریم.
ایمن الصفدی هم در این نشست خبری گفت: برادران فلسطینی ما با شرایط بسیار دشواری روبرو هستند. ما موضع و دیدگاه مشترکی داریم. ما به صلح فراگیر و دائم با در نظر گرفتن همه حقوق مشروع ملت فلسطین، پایبند هستیم. باید تحرکات بیشتری در جامعه جهانی برای توضیح خطرناک بودن اقدامات اسرائیل، صورت دهیم. باید تحرکات مؤثر بین المللی برای نجات باقی مانده رؤیای صلح آزاد شود، زیرا حاکم شدن فضای ناامیدی بر منطقه به معنای بروز درگیریهای جدیدی خواهد بود که پیامد منفی برای همه به همراه خواهد داشت. هدف ما در مرحله فعلی آن است که برای جامعه جهانی، خطر اقدامات یکجانبه اسرائیل را توضیح دهیم. ما موضع کاملا منسجم با یکدیگر داریم. جامعه جهانی باید به مسئولیت خود در نجات باقی مانده آرزوی صلح عمل کند.
اعتصاب کنندگان فرانسوی صدها کیلومتر از جاده ها را مسدود کردند
به نقل از پایگاه اینترنتی ون مینوت, جمعه سیزدهم دسامبر در نهمین روز اعتصاب در فرانسه، اعتصاب کنندگان تا کنون 275 کیلومتر از جاده ها را در استان ایل-دو-فرانس با کمک موانع مسدود کرده اند.
حمل و نقل مختل و ترافیک سنگینی به وجود آمده است. تظاهرات در فرانسه در اعتراض به لایحه اصلاح قانون بازنشستگی همچنان ادامه دارد.
کشته شدن دهها مزدور عربستان سعودی در حمله موشکی یمنیها
منابع خبری از کشته شدن دهها مزدور عربستان سعودی در عملیات موشکی نیروهای ارتش و کمیته های مردمی یمن خبر دادند.
«یحیی السریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن پنجشنبه شب اعلام کرد، هدف قرار دادن مواضع مزدوران سعودی در استان الجوف با موشک «قاصم» به کشته و زخمی شدن دهها مزدور منجر شد.
سخنگوی نیروهای مسلح یمن یادآور شد، نیروهای ارتش و کمیتههای مردمی همچنین موفق شدند از پیشروی مزدوران سعودی در مناطق مرزی جلو گیری کنند.
عربستان با حمایت آمریکا، امارات و چند کشور دیگر از مارس 2015 اقدام به تجاوز نظامی به یمن و محاصره زمینی، دریایی و هوایی این کشور کرده است. جنگافروزی عربستان و متحدانش در یمن تاکنون به کشته شدن بیش از شانزده هزار یمنی، زخمی شدن دهها هزار نفر و آوارگی میلیونها یمنی منجر شده است.
تجاوز نظامی عربستان همچنین کشور فقیر یمن را با کمبود شدید مواد غذایی و دارویی مواجه کرده است.
رژیم سعودی و متحدانش تاکنون به دلیل مقاومت مردم یمن نتوانستهاند به اهداف خود در این کشور(به قدرت رساندن دست نشاندگان خود) برسند.
برای مردمی که از سیاستهای جانسون آسیب می بینند نگرانم
رهبر حزب مخالف دولت انگلیس از نتایج انتخابات ابراز ناراحتی کرد.
نتایج انتخابات انگلیس اعلام شد و حزب محافظه کار به رهبری بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس توانست بار دیگر در مسند امور قرار بگیرد. جرمی کوربین رهبر حزب کارگر انگلیس باوجود شکست حزبش در انتخابات در مقابل دوربین خبرنگاران حاضر شد و از سیاستهای حزب متبوعش دفاع کرد.
جرمی کوربین Jeremy Corbyn گفت: بی تردید، ما از نتایج به دست آمده در انتخابات ناراحت هستیم. برای همکارانی که در این انتخابات، کرسیهای پارلمانی خود را از دست دادند بسیار ناراحت هستیم. ما برای بسیاری از مردمی در این کشور ناراحت هستیم که حالا باید با دولتی مواجه باشند که به سیاستهای ریاضت اقتصادی ادامه خواهد داد. فکر میکنم بسیاری از فقیرترین گروههای جامعه، از راهبرد اقتصادی که نخست وزیر (جانسون) در پیش میگیرد بسیار آسیب خواهند دید. با همه این اوصاف، بنده به منشور حزبی خودمان که بیان کرده ایم و همه سیاستهایی که داشته ایم افتخار میکنم. حمایتهای گستردهای از این سیاستها در زمینههایی ازقبیل انقلاب صنعتی سبز، سرمایه گذاری برای آینده، و اعتبار جهانی وجود داشته است. به هرحال، نتایج انتخابات اخیر مشخص شده است.
سفر عمران خان به عربستان برای میانجیگری میان تهران و ریاض
نخست وزیر پاکستان بار دیگر برای میانجیگری میان ایران و عربستان راهی ریاض می شود.
به گزارش اسپوتنیک به نقل از ایسنا، عمرانخان، نخستوزیر پاکستان، قرار است روز شنبه در سفری یک روزه به منظور میانجیگری میان ایران و عربستان عازم ریاض شود.
شاه محمود قریشی، وزیر خارجه پاکستان همراه با رئیس سرویس اطلاعات داخلی پاکستان روز چهارشنبه برای فراهم کردن مقدمات سفر عمران خان به عربستان رفته اند.
روزنامه پاکستان تودی با اشاره به سفرهای مقامهای پاکستانی به عربستان سعودی و ایران، احتمال داده که این سفرها بخشی از گشایشهای حاصلشده در نتیجه اقدامات دیپلماتیک اسلامآباد باشد.
از ماه مه سال جاری میلادی این چهارمین بار است که عمران خان به عربستان سعودی سفر میکند. او در ماه اکتبر، بعد از دیدار با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی به ایران سفر کرد.
اتهام پمپئو علیه ایران در خصوص حمله به پایگاه نظامی در عراق
وزیر امور خارجه آمریکا، ایران و نیروهای نزدیک به این کشور را متهم به حمله به پایگاه نظامی در نزدیکی فرودگاه بغداد کرد.
به گزارش اسپوتنیک، مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا ایران و متحدان این کشور را متهم به حمله به پایگاه نظامی واقع در نزدیکی فردوگاه بغداد کرد.
وزیر خارجه آمریکا در توئیتر خود نوشت: ما حمله نیروهای وابسته به ایران را که منجر به زخمی شدن 5 سرباز عراقی در نزدیکی فرودگاه بغداد طی هفته جاری شده است را بشدت محکوم می کنیم.
وی خطاب به رهبران ایران گفت: در صورتکه ایران و متحدانش به نیروهای آمریکایی و یا شرکای عراقی ما آسیبی وارد کنند، آمریکا با قاطعیت پاسخ خواهد داد.
به گزارش شبکه العربیه، روز دوشنبه در پی اصابت موشک به یک پایگاه نظامی در نزدیکی فرودگاه بغداد، دست کم 6 نیروی نظامی زخمی شدند.
خاطر نشان شده که هدف این حمله می تواند نیروهای آمریکایی حاضر در این پایگاه بوده باشد.
توسعه چین؛ فرصتی برای جهان
مردم چین به رهبری حزب کمونیست، نظام سوسیالیسم با ویژگی های چینی را تاسیس و تکمیل کرده، سیستم حکمرانی کشور را بهبود و تقویت کردند.
«چانگ هوا»، سفیر چین در ایران با انتشار یادداشتی به سیاست چین در دستیابی به توسعه و موفقیت این کشور پرداخته است. این یادداشت به شرح ذیل است:
امسال هفتادمین سالگرد تأسیس جمهوری خلق چین است. طی ۷۰ سال گذشته، چین تحت رهبری حزب کمونیست در زمینه های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، محیط زیست، نظامی و امور خارجه به دستاوردهای چشمگیری دست یافته است.
با جمع بندی از تاریخ و واقعیت، اساسی ترین دلیل این است که مردم چین به رهبری حزب کمونیست، نظام سوسیالیسم با ویژگی های چینی را تاسیس و تکمیل کرده، سیستم حکمرانی کشور را بهبود و تقویت کردند.
در تاریخ ۲۸ تا ۳۰ اکتبر سال جاری، چهارمین جلسه نوزدهمین کمیته مرکزی حزب کمونیست چین با موفقیت در پکن برگزار شد. در این جلسه «تصمیم کمیته مرکزی حزب کمونیست چین در مورد موضوعات مهم در تقویت و تکمیل نظام سوسیالیسم با ویژگی های چینی، ترویج نوسازی سیستم حکمرانی و توانایی حکمرانی کشور» تصویب شد.
در عمل ثابت شده است که نظام سوسیالیسم و سیستم حکمرانی کشور با ویژگی های چینی مزایایی دارد و می تواند پیشرفت و توسعه چین با جمعیت حدود ۱.۴ میلیارد را ترویج دهد تا ملت چین با تاریخ تمدن بیش از ۵۰۰۰ ساله به دو «هدف صد ساله» و به احیای خود برسند.
امروز چین نه فقط برای چینیان، بلکه برای آسیا و جهان است. جلسه مذکور به طور سیستماتیک مزایای چشمگیر نظام و سیستم حکمرانی کشور چین را از ۱۳ جنبه مختلف جمع بندی کرده است. یکی از ابعاد مهم «پایبندی به استقلال و سیاست درهای باز، مشارکت فعالانه در حکمرانی جهانی و کمک مستمر در ساخت جامعه بشری با سرنوشت مشترک» است.
جهان امروز در حال تغییر و تحولات بی سابقه است که در صد سال گذشته سابقه نداشته است. موارد بی ثبات و نامشخص وجود دارد و انسان با چالش های مشترک مواجه است.
چین به عنوان سازنده صلح جهانی، مشارکت کننده در توسعه جهانی و مدافع نظم بین المللی، همواره فعالانه در ساخت سیستم حکمرانی جهانی مشارکت کرده، حکمت چینی جهت بهبود حکمرانی جهانی ارائه داده و تلاش کرده است تا نظم بین المللی و سیستم حکمرانی جهانی در جهت منصفانه تر و معقول تری توسعه یابد.
همه ما می دانیم، در مواجهه با چالش های جهانی یکی پس از دیگری، تنها یک کشور نمی تواند بایستد و مشکلات جهان را به تنهایی حل کند. چین با ابتکار ساخت جامعه بشری با سرنوشت مشترک، با هدف هماهنگی جهانی، پایبندی به ایده همکاری برد-برد، کنار گذاشتن «قانون جنگل» و سیاست زور و سلطه گری و «بازی مجموع-صفر»، برای توسعه انسانیت راه جدید مشارکت مشترک و بهره برداری مشترک را پیشنهاد می نماید.
معتقدیم که با پیشرفت مداوم نظام سوسیالیسم با ویژگی های چینی، ترویج نوسازی سیستم حکمرانی و توانایی حکمرانی کشور، چین مستقل با درهای باز به توسعه با سطح و کیفیت بالای خود دست می یابد، و فرصت بیشتری و انرژی بیشتری برای توسعه جهان فراهم می نماید.
هشدار روسیه درباره احتمال صحنهسازی حمله شیمیایی در جنوب ادلب
مرکز آشتی روسیه در سوریه امروز (جمعه) هشدار داد سازمان موسوم به «کلاه سفیدها» به همراه گروه تروریستی «هیأت تحریرالشام» (جبهةالنصره سابق) در حال تدارک برای صحنهسازی حمله شیمیایی در ادلب هستند.
«یوری بورنکوف» رئیس مرکز آشتی روسیه با هشدار درباره احتمال صحنهسازی حمله شیمیایی در جنوب منطقه کاهش تنش ادلب، گفت: «بعلاوه، ما اطلاعاتی دریافت کردیم که سران گروه تروریستی هیأت تحریرالشام به همراه سازمان به اصطلاح حقوق بشری کلاه سفیدها قصد دارند استفاده از مواد سمی و تحریب زیرساختهای غیرنظامی در جنوب ادلب را صحنهسازی کنند».
به نوشته خبرگزاری «تاس» بورنکوف درباره هدف از این صحنهسازی توضیح داد: «هدف از این فتنهانگیزی، تهیه عکس و فیلم برای توزیع کردن در اینترنت، رسانههای خاورمیانه و غربی هستند تا نیروهای دولت سوریه را به استفاده از تسلیحات شیمیایی علیه شهروندان خود متهم کرده و حملات خودسرانهای را [به دمشق] موجب شوند».
آمریکا و متحدانش پیش از این دو باره به بهانه استفاده از سلاح شیمیایی در سوریه به اهدافی در این کشور حمله کردهاند. اولین بار، فروردین ماه سال ۱۳۹۶ بود که آمریکا به بهانه حمله شیمیایی در «خان شیخون»، به پایگاه هوایی «الشعیرات» ارتش سوریه در در استان حمص حملات موشکی کرد. دومین حمله یک سال بعد از حمله اول و در ۲۵ فروردین سال گذشته توسط سه کشور آمریکا، فرانسه و انگلیس انجام شد و آنها جمعا ۱۰۰ موشک به سوریه شلیک کردند.
پایگاه افشاگر «ویکی لیکس» اخیرا فاش کرده است که سازمان منع سلاحهای شیمیایی تلاش کرده با دستکاری در یک گزارش در مورد حمله شیمیایی در سوریه، زمینه حمله آمریکا، انگلیس و فرانسه را به این کشور فراهم کند. بر اساس سندی که این پایگاه منتشر کرده، گزارش سازمان منع سلاحهای شیمیایی در مورد استفاده از بمب شیمیایی در «دوما» در سال ۲۰۱۸، دروغ بوده است.
ادعای حملات شیمیایی در مناطق مختلف سوریه طی سالهای اخیر به ابزاری برای حملات غربیها علیه دولت سوریه تبدیل شده است. مسکو و دمشق هم بارها هشدار دادند که گروههای تروریستی در تلاش هستند تا با صحنهسازی یک حمله تروریستی، دمشق را متهم و راه را برای مداخلات نظامی خارجی در سوریه هموار کنند.
ادعاهای کشورهای غربی در حالی مطرح میشود که سوریه در سال ۲۰۱۳ در چارچوب توافقی میان آمریکا سلاحهای شیمیایی خودش را زیر نظارت سازمان منع سلاحهای شیمیایی یا امحا کرده و یا به خارج از سوریه ارسال کرده است. مقامهای سوری نیز بارها اعلام کردهاند که این کشور سلاح شیمیایی در اختیار ندارد.
لاوروف: انقلابهای رنگین در آمریکای لاتین تنشها را افزایش میدهد
لاوروف در جریان دیدار با «دنیس مونکادا» وزیر خارجه نیکاراگوئه، تلاش برخی دولتها برای اجرای انقلاب رنگین در کشورهای آمریکایی لاتین را محکوم کرد.
وی بعد از این دیدار گفت: «با توجه وضعیت کنونی در آمریکای لاتین و کارائیب، شاهد تحولات پیچیده، بعضا چند وجهی و متناقض سیاسی و اقتصادی-اجتماعی بودهایم. ما توافق داریم که تلاشهای انجام شده در این منطقه برای تکرار سناریوی بدنام انقلابهای رنگین، میتواند تنشهای منطقهای را به شکل خطرناکی افزایش دهد».
رئیس دستگاه دیپلماسی مسکو تاکید کرد که وقوع تنش و درگیری قطعا در خدمت تقویت جایگاه آمریکای لاتین به عنوان مرکز یک جهان نوظهور چند قطبی نخواهد بود.
لاوروف ضمن اشاره به مخالفت روسیه با هرگونه دخالت خارجی در امور نیکاراگوئه، توضیح داد: «[مسکو] قویاً معتقد است که مردم نیکاراگوئه باید سرنوشت خود را تعیین کرده و تلاشها برای تحمیل وقایع بر نیکاراگوئه را نمیپذیریم».
پیشتر «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا در ادامه دخالتهای کشورش در امور داخلی کشورهای آمریکای لاتین، تلویحا به حمایت واشنگتن از تظاهراتها در برخی کشورهای این منطقه اذعان کرد. (جزئیات بیشتر)
این اظهارات در حالی است که برخی کشورهای آمریکای لاتین از جمله ونزوئلا، کلمبیا، اکوادور، بولیوی و شیلی طی هفتههای اخیر با اعتراضات گسترده مردمی، ناآرامی و برخی آشوبها دستوپنجه نرم میکنند.
عبدالمهدی: حادثه «الوثبه» بیانگر حضور گروههای سازمانیافته قتل و ارعاب است
ادامه اتفاقات مشکوک در حاشیه اعتراضات و تظاهرات در عراق، پنجشنبه (روز گذشته) تصاویری از قتل یک جوان عراقی در میدان الوثبه بغداد و سپس آویزان کردن او از تیر چراغ برق، در شبکههای اجتماعی مختلف منتشر شد.
طی روزهای گذشته همزمان با فروکش کردن موج اعتراضات، سلسله اتفاقات مشکوکی از جمله ترور برخی سازماندهندگان اعتراضات، تیراندازی به سوی معترضان و چاقوکشی علیه آنها، موجب شعلهور شدن خشم مردم شده است.
سرتیپ ستاد «عبدالکریم خلف» سخنگوی فرماندهی کل نیروهای مسلح عراق درباره جزئیات این حادثه، گفت: شخصی که امروز در میدان الوثبه اعدام و به تیر برق آویزان شد، 16 سال سن داشت و نام او «هیثم علی اسماعیل» است که پس از درگیری لفظی با برخی از حاضران در تظاهرات امروز در میدان مذکور، کشته شده است. وی از معترضانی که در نزدیکی خانهاش تجمع کرده بودند، خواسته بود آنجا را ترک کنند.
وی خاطر نشان کرد، این مشاجره لفظی در ادامه به درگیری میان دو طرف منجر شد و جوان عراقی چند تیر هوایی شلیک کرد و همین امر موجب شد تا افراد حاضر در نزدیکی منزل این جوان، منزلش را با کوکتل مولوتوف به آتش بکشند و پس از آن بر شمار معترضان به این جوان، کم کم افزوده شد و آنها پس از یورش به منزل این جوان و لخت کردنش، او را کشتند و به تیربرق آویزان کردند.
سخنگوی فرماندهی کل نیروهای مسلح عراق افزود که نیروهای امنیتی در این جریان مداخله نکردهاند و منتظر تصمیمگیری طرفهای مسئول هستند.
نظر شما در مورد این نوشته چه بود؟