
محاکمه شش تن از کارگران معترض هفت تپه امروز ۲۷آذر در دادگاه ۱۰۲کیفری دو شوش.
امروز بیست و هفتم آذرماه، ساعت یک بعدازظهر، جلسه رسیدگی به پرونده کارگران هفت تپه، با حضور وکیل کارگران، خانم فرزانه زیلابی در شعبه یکصد و دو کیفری ۲ شهرستان شوش به ریاست قاضی سراج بر گزار شد.
اسامی کارگران معترضی که به علت عدم پرداخت حقوق معوقه و خصوصی سازی دراعتراضات ماههای گذشته شرکت کرده بودند. آقایان یوسف بهمنی وابراهیم عباسی منجزی و مسلم چشم خاور و ایمان اخضری، خدایی و محمد خینفر
لازم به ذکر است که اسماعیل بخشی ومحمد حنیفر بتازگی از سوی دادگاه انقلاب محکوم به ۵سال زندان گردیده اند که ازسوی دادگاه تجدید نظر هم قطعی شده است.
سنديكای کارگران شرکت واحد وسندیکای نیشکر هفت تپه بارها دراطلاعیه های جداگانه احکام صادره علیه کارگران معترض وپیشرو را محکوم کرده و خواستار منع تعقیب برای تمامی فعالین کارگری و آزادی بدون قید وشرط کارگران و فعالین صنفی دربند میباشند .
t.me/vahedsyndica
چوب حراج به دارایی زحمتکشان ؛ فروش اموال شستا برای تامین کسری بودجه
فروش اموال شستا باید متوقف شود !
نمیتوانیم هیچ تصمیمی را بدون در نظر گرفتن نظر تشکلهای کارگری لحاظ کنیم؛ چراکه از ابتدای مطرح شدن واگذاری شستا با آن مخالفت کرده بودیم و تاکید داشتیم که اگر از سودآوری شرکتها راضی نیستند، مدیریت شرکتها را علمی و فنی کنند، نه اینکه آنها را واگذار کنند.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی گفت که شرکتی در تامین اجتماعی داریم که ۶۰ میلیارد تومان سودآوری دارد؛ درحالیکه شرکتهای مشابه آن هزار میلیارد تومان سودآوری دارند. بعد هم نتیجه گرفتهاند که اداره مستقیم بنگاهها توسط سازمان به زیان آن است. اداره ضعیف بنگاهها به معنی آن است که به اموال بیمهشدگان در سازمان تامین اجتماعی چوب حراج زدهایم بنابراین به نظر میرسد که آقای سالاری به جای حل مسئله در حال کمرنگ کردن آن است.
وی افزود: مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در حالی به فروش شرکتهای شستا برای تامین کسری منابع سازمان تامین اجتماعی میاندیشد که هیچ اشاره به بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی که به بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده، نمیکند
وال استریت ژورنال: از مکانیسم «ماشه» برای کشاندن ایران به میز مذاکره استفاده کنید
ادامه گمانهزنیهای رسانهها و برخی مقامهای آمریکایی درباره استناد احتمالی واشنگتن به یکی از بندهای برجام برای بازگرداندن تحریمهای سازمان ملل علیه ایران، گزارشی منتشر کرده و در آن از دولت دونالد ترامپ خواسته است که از مکانیسم ماشه برای اعمال مجدد تحریمهای بینالمللی علیه ایران استفاده کند.
در ابتدای این یادداشت بدون توجه به اقدامات غیرقانونی دولت آمریکا در خروج از برجام و بازگرداندن یکجانبه تحریمها علیه ایران آمده است: «آژانس بینالمللی انرژی اتمی اوایل ماه جاری (میلادی) تایید کرد که ایران با فراتر رفتن از میزان ذخایر مجاز پلوتونیوم و اورانیوم غنی شده در توافق هستهای ۲۰۱۵ (برجام)، این توافق را نقض کرده است. دیدبان هستهای سازمان ملل همچنین اعلام کرد که ایران سطح غنیسازی را به سطحی بالاتر از حد توافق شده در برجام افزایش داده است. در واکنش به این اقدامات، گزارش شده که دیپلماتهای اروپایی به اعمال مجدد تحریمهایی که بعد از امضای توافق هستهای برداشته شدند، تهدید کردند».
اشاره این روزنامه به تهدیدهای اخیر برخی کشورهای اروپایی علیه ایران، توسل به مکانیسمی در برجام است که به «مکانیسم ماشه» موسوم شده است.
مکانیسم ماشه، بخش نهایی از ساز و کار حل اختلاف ذیل برجام است که میتواند قطعنامههای پیشین سازمان ملل را که بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ تعلیق شده بودند، باز گرداند.
طبق گزارش وال استریت ژورنال، یک «مقام ارشد آمریکایی» به این روزنامه گفت: «درباره اینکه اروپاییها دارند از تاکتیکها و دروغهای رژیم ایران خسته میشوند، هیچ سوال و تردیدی وجود ندارد».
به گفته این مقام آمریکایی که نامش فاش نشده، تهدیدهای انگلیس، فرانسه و آلمان برای ازسرگرفتن تحریمهای ایران، تهدیدهایی «جدی» هستند اما آنها «هنوز» به این جمعبندی که زمان انجام این کار است، نرسیدهاند.
طبق گزارش وال استریت ژورنال، رسانههای آمریکایی اغلب بعد از رجوع به دیپلماتهای اروپایی در سازمان ملل در خصوص تهدیدهای اروپاییها برای ازسر گرفتن تحریمهای ایران این جواب را میدهند: «چرا شما از آمریکاییها سوال نمیکنید؟»
این روزنامه مینویسد: «این انتظار که آمریکا باید (در موضوع مکانیسم ماشه) نقش رهبری ایفا کند، یک سردرگمی فوری حقوقی ایجاد میکند. آیا آمریکا پیش از این از توافق (برجام) خارج نشده است؟ نمیشود خیلی سریع به این سوال پاسخ داد. این را به خاطر بیاورید که برجام همانطور که نامش نشان میدهد (برنامه جامع اقدام مشترک)، یک نقشه راه غیر الزام آور و یک طرح اقدام است. این یک معاهده مصوب کنگره یا مجلس، پارلمان ایران نیست. رئیسجمهور اوباما میدانست که او در آمریکا نمیتوانست حمایت سیاسی کافی برای این توافق را جلب کند در نتیجه او به شورای امنیت سازمان ملل رو کرد. قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل تبدیل به مرجع قانونی حاکم بر توافق هستهای تبدیل شد».
این رسانه آمریکایی میافزاید: «طبق این قطعنامه (قطعنامه ۲۲۳۱)، هر «کشور عضو برجام» که «عدم اجرای بارز» (تعهدات) این توافق را شناسایی و کشف کند، میتواند تحریمهای بینالمللی شدید علیه ایران که این کشور قبل از برجام از آن آسیب میدید را دوباره برگرداند. این همان مکانیسم «ماشه» است که مذاکرهکنندگان آمریکایی توافق ۲۰۱۵ (برجام) از آن به عنوان تضمینکننده هر گونه نقض مواد توافق از سوی ایران تمجید کرده بودند».
جولای ۲۰۱۵ «جان کری» وزیر خارجه دولت «باراک اوباما» در کنگره آمریکا در این باره گفته بود: «در صورت امتناع ایران از اجرای (توافق برجام)، ایالات متحده توان اعمال مجدد تحریمهای یکجانبه و چندجانبه را دارد. ما میتوانیم این کار را حتی به رغم مخالفتهای هر یک از اعضای شورای امنیت سازمان ملل شامل چین یا روسیه انجام دهیم».
وال استریت ژورنال در ادامه گزارش مینویسد: «چیزی که هیچ کس در آن زمان انتظارش را نداشت، این بود که رئیسجمهور ترامپ «توافق وحشتناک» آقای اوباما را کاملا نکوهش کند و در سال ۲۰۱۸ از آن صرفنظر کند. برخیها این اقدام او را اینطور معنی کردند که ایالات متحده دیگر یک عضو مشارکتکننده (در برجام) نیست و با این کار توانایی بازگرداندن تحریمهای بینالمللی (کلید زدن مکانیسم ماشه) را از بین برد اما متن و جملهبندی قطعنامه ۲۲۳۱ چیز دیگری میگوید. در متن به طور واضح عبارت «مشارکتکنندگان در برجام» به عنوان امضاکنندگان اولیه تعریف میشوند که همان چین، فرانسه، آلمان، روسیه، بریتانیا، آمریکا به همراه اتحادیه اروپا و ایران هستند».
به ادعای این روزنامه، «طبق قطعنامه (۲۲۳۱) شورای امنیت سازمان ملل که هرگز اصلاح یا ابطال نشده است، ایالات متحده حتی بعد از خروج آقای ترامپ از توافق (برجام) هنوز هم یک بازیگر است».
«تد کروز» سناتور جمهوریخواه کنگره آمریکا معتقد است که «ما (آمریکا) صلاحیت و اختیار کامل برای برگرداندن تحریمها (و کلید زدن مکانیسم ماشه در شورای امنیت سازمان ملل) را داریم».
کروز به همراه «تام کاتن» و «مارکو روبیو» دو سناتور دیگر جمهوریخواه آمریکایی از ترامپ خواستند که در پاسخ به اقدامات «نقض برجام» توسط ایران، در شورای امنیت سازمان ملل به مکانیسم ماشه متوسل شود.
بنا بر یادداشت وال استریت ژورنال، «کارشناسان حقوق بینالملل در وزارت خارجه آمریکا، هنوز درباره توان آمریکا برای (توسل به مکانیسم ماشه) مردد هستند. آنها باید خیلی سریع بر تردیهای خود فائق شوند چرا که تا تابستان سال آینده کاهش محدودیتهای برجامی برنامه هستهای ایران شروع میشود. موعد یکی از بندهای غروب توافق که مربوط به تحریم تسلیحاتی است، جولای ۲۰۲۰ است یکی دیگر از این بندهای غروب مربوط به محدودیتهای موشکی است که در سال ۲۰۲۳ تمام میشود. تا سال ۲۰۳۱ همه محدودیتها لغو خواهند شد».
به اعتقاد این رسانه وابسته به جمهوریخواهان، به رغم مشکلات ناشی از کارزار «فشار حداکثری» دولت ترامپ علیه ایران، این کارزار هنوز نتوانسته اذهان مقامهای تهران را تغییر دهد و آنها «همچنان به این امید هستند که اروپاییهای تشنه تجارت و دیگران آنها را از فشار آمریکا نجات خواهند داد اما بازگرداندن (تحریمهای) شورای امنیت سازمان ملل قطعا به طرزی قاطعانه به امیدهای آنان پایان خواهد داد».
وال استریت ژورنال در پایان این یادداشت، به اظهارات «برایان هوک» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران و اظهارات هفته گذشته او مبنی بر اینکه واشنگتن خواهان مذاکرات جدید برای پرداختن به «بسیاری از نواقص برجام» است، اشاره کرد.
این روزنامه مینویسد: « بهتر است آقای هوک همکاران خودش در وزارت خارجه (آمریکا) را به توسل به اعمال مجدد تحریمها در سازمان ملل قانع کند قبل از آنکه موعد بندهای خطرناک غروب توافق سر برسد. کسی چه میداند شاید بینالمللی و چند جانبه کردن (کارزار یکجانبه) فشار حداکثری حتی سبب شود که روحانیان حاکم بر ایران به میز مذاکره برگردند».
انتشار این یادداشت سه روز پس از گزارش آسوشیتدپرس درباره معامله بین دولت ترامپ و سنای آمریکا درباره مکانیسم ماشه انجام شده است.
طبق گزارش آسوشیتدپرس، معامله بین «تد کروز»، عضو کمیته روابط خارجی سنای آمریکا و مایک پامپئو وزیر خارجه این کشور به روندی منجر شده که میتواند باعث شود واشنگتن مدعی مکانیسم ماشه یا همان مکانیسم حل اختلافات ذیل برجام شود. طبق این گزارش، وزارت خارجه آمریکا در برابر دست کشیدن کروز از مخالفت با انتصاب «استفان بیگان» بهعنوان نفر دوم وزارت امور خارجه، با انتشار بخشی از یک «نظر حقوقی» وزارت امور خارجه آمریکا که میگوید به رغم خروج واشنگتن از برجام، این کشور همچنان حق استفاده از مکانیسم ماشه را دارد، موافقت کرده است
صادرات شیر خشک ناسالم و جعلی اروپایی به آفریقا
صنایع لبنی اروپا، شیر خشک جعلی را که با روغن پالم چرب شده است به آفریقا صادر میکنند
به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴؛ پنج سازمان مردم نهاد اروپایی و تولیدکنندگان آفریقایی افشا کردند که صنایع لبنی اروپا، شیر خشک جعلی را که با روغن پالم چرب شده است، به آفریقا صادر میکنند.
این صنایع ابتدا چربی شیر را جدا و از آن کرهای گران قیمت تهیه میکنند. آنها سپس مقادیر زیادی شیر بدون چربی را که روی دستشان باقی میماند، برای ذخیره سازی به پودر تبدیل میکنند. این صنایع سپس برای جایگزین کردن چربی حیوانی از روغن پالم برای افزودن دوباره چربی به این پودرها استفاده میکنند. روغن پالم دوازده برابر از کره ارزانتر است. این شیر جعلی سپس به غرب آفریقا صادر میشود و در آنجا تا سی درصد پائینتر از شیر محلی به فروش میرسد.
فرانس ۲۴ افزود: به سختی میتوان تفاوت میان این شیرهای جعلی با شیرهای سالم که به طور کامل از شیر گاو تهیه میشود را در غرفههای فروشگاههای بزرگ تشخیص داد. در کشوری همچون سنگال این محصول در همه جا و حتی در محصولاتی که انتظار آن نمیرود یافت میشود.
کریستین کورنیو، کارشناس شیر در این باره گفت: بحث زیادی درباره شیر خشک وجود دارد، اما کار فقط به اینجا ختم نمیشود. در ماست، در شیر مایع، در پنیر و شیر غلیظ شده هم این محصولات وجود دارد. بیشتر محصولات لبنی که در غرب آفریقا به فروش میرسند بر پایه این پودر شیر خشک هستند.
ایجاد ویترین فلسطین جدید، بجای کشور واقعی فلسطین
فلسطین جدید که در آن مقاماتش برای حفاظت در برابر تجاوز خارجی باید به اسرائیل پول پرداخت کنند، در چهارچوب معامله قرن آمریکا برنامه ریزی شده است.
به گزارش اسپوتنیک به نقل از کانال تلویزیونی لبنانی المیادین، براساس سندی که این کانال تلویزیونی دریافت کرده است، قرار است توافق سه جانبه ای میان اسرائیل، سازمان آزادی بخش فلسطین و جنبش حماس امضا شود. این کشور همچنین قصد دارد به استثنای شهرکهای موجود اسرائیل، کشوری به نام فلسطین جدید در کرانه باختری و نوار غزه ایجاد کند. بنابراین، برنامه ریزی شده است تا شهرک هایی را که قبلاً توسط اسرائیل ساخته شده است، باقی بمانند.
این کانال اعلام کرد که اورشلیم، طبق این پروژه قسمت نخواهد شهر بین اسرائیل و فلسطین جدید مشترک خواهد بود و ساکنان عرب خواهند آمد و ساکن فلسطین جدید خواهند شد و نه اسرائیل.
خاطرنشان شده است که فلسطین جدید مسئولیت آموزش و پرورش در این شهر را بر عهده خواهد گرفت و همچنین مالیات ملک و آب را به شهردار شهر اورشلیم پرداخت خواهد کرد.
براساس این پروژه، یهودیان از خرید مسکن اعراب منع خواهند شد و برای اعراب نیز خرید مسکن از یهودیان ممنوع خواهد بود.
مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه حقوق بشری علیه ایران تصویب کرد
مجمع عمومی سازمان ملل متحد چهارشنبه با ۸۱ رأی موافق، ۳۰ رأی مخالف و ۷۰ رأی ممتنع قطعنامه «حقوق بشری» علیه ایران را به تصویب رساند.
افغانستان، ارمنستان، بلاروس، کامبوج، چین، بروندی، برونئی، کوبا، کره شمالی، اریتره، هند، اندونزی، ایران، عراق، قزاقستان، قرقیزستان، لبنان، نیکاراگوئه، عمان، پاکستان، فیلیپین، روسیه، صربستان، سوریه، تاجیکستان، ترکمستان، ازبکستان، ونزوئلا، ویتنام و زیمبابوه کشورهایی بودند که با این قطعنامه مخالفت کردند.
این قطعنامه به پیشنهاد کانادا ارائه شده بود و تصویب آن زمینه ادامه فعالیت گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد درباره ایران را فراهم کرد.
دولت آمریکا که در سالهای گذشته به تحریمهای حداکثری و غیر انسانی اقتصادی علیه ایران روی آورده جزو کشورهایی بود که به قطعنامه مذکور رأی موافق داد. انگلیس، فرانسه، آلمان کانادا، اسرائیل، عربستان سعودی و بحرین برخی از دیگر حامیان این قطعنامه بودند.
مصر، اکوادور، برزیل، اردن، کویت، لیبی، مالزی، مکزیک، مغرب، قطر، سنگاپور، سودان، تونس و اروگوئه جزو کشورهایی بودند که به این قطعنامه رأی ممتنع دادند.
جمهوری خلق چین: اگر توافق میخواهید از تحریمها دست بردارید
دولت چین در آستانه سفر نماینده ویژه رئیسجمهور آمریکا در امور کره شمالی به این کشور، پیشنهاد خود برای برداشتن تحریمهای پیونگیانگ را بهترین گزینه برای کاهش تنشها در منطقه شرق آسیا دانست.
به نوشته خبرگزاری رویترز، «لو ژائوهوی» معاون وزیر خارجه چین امروز (پنجشنبه) در نشست خبری با بیان اینکه لغو برخی تحریمها علیه کره شمالی بهترین راه برای به حداقل رساندن تنشها است، خواستار مصالحه واشنگتن و پیونگیانگ بر سر موضوع برنامه موشکی و هستهای کره شمالی شد.
بر این اساس، وی ضمن اشاره به قابل دسترس بودن راهکار سیاسی برای شبهجزیره کره علیرغم تنشهای اخیر، توضیح داد: «این بهترین طرح (لغو تحریم) در وضعیت کنونی جهت برطرف کردن بنبستی است که در [روند] خلع سلاح هستهای کره شمالی و برای [رسیدن به] صلح و ثبات وجود دارد».
وزارت خارجه چین در حالی درخواستها برای کاهش تحریمهای کره شمالی را مجددا تکرار کرد که قرار است امروز «استفن بیگون» نماینده ویژه رئیسجمهور آمریکا در امور کره شمالی برای گفتوگو با مقامات چینی، وارد پکن شود.
به نوشته رویترز، معاون وزیر خارجه چین همچنین افزود: «ما امیدواریم که طرفهای دخیل [در این موضوع] خویشتنداری کرده و به یکاندازه جلو بیایند و از طریق گفتوگو برای محقق کردن تعاملات مثبت و یافتن سریع راهکار همکاری کنند».
بامداد سهشنبه بود که روسیه و چین با ارائه پیشنویس قطعنامهای به شورای امنیت سازمان ملل، خواستار لغو برخی تحریمهای کره شمالی شدند.
«کیم جونگاون» رهبر کره شمالی پیشتر به واشنگتن تا پایان سال جاری میلادی برای اتخاذ یک رویکرد منعطف در قبال کره شمالی مهلت داده بود تا «محدوده زمانی برای گفتوگو که در سخنرانی سیاسی رهبر عالی کره شمالی (23 فروردین ماه) برای آمریکا معین شد، پایان امسال است».
همزمان با نزدیک شدن به موعد ضربالاجل رهبر کره شمالی به آمریکا، دولت پیونگیانگ هفته قبل با قطع امید تلویحی از مذاکره با آمریکا، گفته بود واشنگتن دیگر چیزی برای ارائه به ما در مذاکرات ندارد.
مورالس از پيروزي در انتخابات بعدي گفت
اوو مورالس، رئیس جمهور قانونی و منتخل بولیوی که در آرژانتین در تبعید به سر میبرد، روز سه شنبه اعلام کرد متقاعد شده است که حزب او موسوم به جنبش به سوی سوسیالیسم، در انتخابات بعدی در بولیوی پیروز خواهد شد.
رئیس جمهور سابق بولیوی در کنفرانسی مطبوعاتی در پایتخت آرژانتین اعلام کرد: «من متقاعد شده ام که ما در انتخابات بعدی پیروز میشویم. من نامزد نخواهم شد، اما حق فعالیت سیاسی دارم».
مورالس که ۱۲ دسامبر پس از آنکه چند روز به مکزیک پناهنده شد و چند روزی را در کوبا سپری کرد، به آرژانتین رفت، افزود: «وظیفه من، اکنون که نامزد و رئیس جمهور نیستم، همراهی کردن نامزدهاست تا آنها بتوانند پیروز شوند».
وی در پاسخ به پرسشی در مورد نامزد آینده حزب جنبش به سوی سوسیالیسم، گفت: «ما در حال بحث و گفتگو درباره آن هستیم. ما بهترین نامزد را معرفی خواهیم کرد، کسی که نه تنها از رأی بومیان بلکه از رأی طبقه متوسط و رؤسای شرکتها حمایت کند».
آندرونیکو رودریگز Andronico Rodriguez، رهبر جوان تولیدکنندگان گیاه کوکا و آدریانا سالواتیرا Adriana Salvatierra رئیس سابق مجلس سنا از جمله نامزدهای احتمالی جناح رئیس جمهور سابق در انتخابات آتی بولیوی هستند.
رئیس جمهور منتخب بولیوی دوشنبه در مصاحبهای اعزام نیروی بین المللی را که برگزاری انتخابات آزاد و شفاف را تضمین کند، خواستار شد.
پس از کودتای نظامی و به تبعید رفتن مورالس، پارلمان بولیوی اواخر نوامبر به قانونی رأی داد که برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی را خواستار میشد با این تبصره که این رئیس جمهور سابق سوسیالیست حق ندارد در آن نامزد شود. هیچ تاریخی هنوز برای برگزاری این انتخابات تعیین نشده است.
مورالس که پلیس و ارتش او را رها کرده بودند، تسلیم جنبش اعتراضی بر ضد اعلام رسمی پیروزی او برای چهارمین دوره پیاپی در دور نخست انتخابات ریاست جمهوری شد.
مخالفان و سازمان کشورهای آمریکایی به دروغ به شایعه پراکنی پرداختند که در این انتخابات تقلب صورت گرفته است.
توصیه جنایتکار جنگی به حزب کارگر:سوسیالیسم انقلابی کوربین را کنار بزنید
نخست وزیر اسبق انگلیس (همدست مستقیم بوش در جنایت جنگی علیه مردم عراق و افغانستان)از اعضای حرب کارگر این کشور خواست تا «جرمی کوربین» و تفکرات سوسیالیستی وی را کنار بگذارند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، «تونی بلر» رئیس اسبق حزب کارگر و نخست وزیر پیشین انگلیس، در اظهاراتی از اعضای این حزب خواست تا با توجه به وضعیت پیش آمده، جرمی کوربین را از ریاست حزب کنار بگذارند.
حزب کارگر در انتخابات هفته گذشته با رهبری جرمی کوربین بدترین شکست خود را در سالهای اخیر تجربه کرد.
تونی بلر در همین رابطه خطاب به اعضای حزب کارگر گفت: جرمی کوربین نمونه سوسیالیسم شبه انقلابی است که پیشتر شکسته خورده، از چهرههای میانه رو حزب میخواهم تا او را کنار بزنند.
بلر در ادامه گفت: ریاست حزب کارگر از سوی تفکرات چپ افراطی موجب شده تا وارد یک جدال اعتراضی با رویکردهای فرقهای شویم که این امر اجازه داشتن یک دولت معتبر را نمیدهد.
حزب کارگر انگلیس در انتخابات پارلمانی روز پنجشنبه هفته گذشته این کشور بدترین نتیجه خود را از سال ۱۹۳۵ میلادی تاکنون کسب کرد. امری که باعث شد جرمی کوربین، رهبر این حزب اعلام کند که از مقامش کناره گیری خواهد کرد.
او با این حال گفته است که تا زمان انتخاب جانشینش به فعالیت خود به عنوان رهبر حزب کارگر ادامه خواهد داد.
دادستان دست نشانده کل بولیوی، دستور بازداشت رفیق زحمتکشان «مورالس» را صادر کرد
خبرگزاری فرانسه در خبری فوری از صدور دستور بازداشت «اوو مورالس» رئیسجمهور منتخب و مردمی بولیوی از سوی دادستان کل این کشور خبر داد.
این رسانه غربی در خبری به نقل از مقامهای بولیوی گزارش داد، دادستان کل بولیوی امروز چهارشنبه دستور بازداشت اوو مورالس را صادر کرد.
انتشار این خبر در شرایطی صورت گرفته که پیش از این، «جنینه آنز» رئیسجمهور کودتاچی بولیوی طی اظهارات ۲۳ آذرماه خود ضمن متهمکردن مورالس به تحریک فتنه و اغتشاش در بولیوی گفته بود: «ظرف چند روز آینده، حکم بازداشت او صادر میشود زیرا ما از قبل اتهامات را مطرح کردهایم».
صدور دستور بازداشت رئیسجمهور مستعفی بولیوی، کمتر از یک هفته بعد از رسانهای شدن موضوع اعطای پناهندگی سیاسی آرژانتین به مورالس انجام شده است.
مورالس با وجود پیروزی مجدد در انتخابات ریاستجمهوری که پاییز امسال برگزار شد، از سوی آمریکا به دست بردن در آرا و تقلب متهم شد. او هرچند با برگزاری دوباره انتخابات موافقت کرد، اما نهایتا ۲۱ آبان تحت فشار مخالفین مورد حمایت آمریکا، بولیوی را به مقصد مکزیک ترک کرد. وی ماه گذشته برای «انجام امور درمانی» راهی کوبا شد و از آنجا به آرژانتین پناهنده شد
اندیشکده فرانسوی: دهها نظامی سابق فرانسه به داعش پیوستهاند
گزارش جدید یک اندیشکده فرانسوی نشان میدهدکه گروه تروریستی داعش موفق شده دهها نظامی سابق ارتش فرانسه را جذب خود کند.
به نوشته شماره چهارشنبه روزنامه «فیگارو» در گزارش اندیشکده فرانسوی «مرکز تحلیل تروریسم» مستقر در پاریس در این زمینه آمده است که «ارتش فرانسه» یک هدف جذب راهبردی برای گروههای تروریستی است و نظامیان سابق این کشور سرمایه عظیمی برای گروههای تروریستی محسوب میشوند.
در این گزارش آمده است که اخیرا ۲۳ نظامی سابق فرانسوی که در گروههای تروریستی به ویژه داعش در طرح حملات تروریستی نقش داشتند، شناسایی شدند. همچنین بر اساس گزارشهای مجلس فرانسه از سال ۲۰۱۲، حدود ۳۰ نظامی سابق این کشور به گروههای تروریستی پیوستهاند. چندین لژیونر سابق این کشور نیز به خاطر نقشههای تروریستی در فرانسه دستگیر شده و چند چترباز یا کماندوی سابق فرانسه نیز رهبر یگانهای داعش در سوریه یا عراق شدند.
به گزارش اندیشکده مرکز تحلیل تروریسم، رکن اطلاعات ارتش فرانسه اعلام کرده تلاشهایی برای شناسایی و جلوگیری از پیوستن نظامیان این کشور به داعش اوایل سال جاری انجام شده است.
مخالفت مسکو با تحریمهای یکجانبه واشنگتن
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در نشست خبری در واکنش به اقدام کمیته روابط خارجی سنای آمریکا به تصویب تحریمها علیه ترکیه در ارتباط با خرید سامانههای موشکی اس ۴۰۰ از روسیه، اعلام کرد مسکو با به کارگیری تحریمهای یکجانبه و دور زدن شورای امنیت سازمان ملل متحد مخالف است.
زاخارووا گفت: ما با تحریمهایی که در شورای امنیت سازمان ملل متحد تإیید نشده اند، مخالفیم. از نظر ما، تحریمهای یکجانبه اقدامی غیرقانونی است و فشاری که یک کشور از طریق استفاده از تحریمها بر دیگر کشورها وارد میکند مغایر با قوانین روابط بین الملل است که در اسناد فراوانی از جمله اسناد دو جانبه به آن اشاره شده است و این اسناد مبنای نظام بین المللی را تشکیل میدهد.
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه همچنین گفت: به همین دلیل، ما قاطعانه با اعمال فشار و استفاده از این محدودیتها -قطع نظر از این که این اقدام در ارتباط با امور مالی، اقتصادی یا بشردوستانه یک کشور دیگر است- به عنوان ابزاری برای حل و فصل موضوعات، مخالفیم.
سپتامبر سال ۲۰۱۷، روسیه از امضای یک قرارداد با ترکیه در ارتباط با تحویل سامانههای اس ۴۰۰ به ترکیه خبر داد. روسیه ارزش این قرارداد را دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار اعلام کرد. نخستین مرحله تحویل این سامانه ژوئیه سال ۲۰۱۹ انجام شد.
آمریکا و ناتو فعالانه با اقدام ترکیه به خرید سامانه اس ۴۰۰ مخالفند. ۱۷ ژوئیه، سخنگوی کاخ سفید با صدور بیانیهای مکتوب اعلام کرد: تصمیم ترکیه برای خرید سامانههای دفاع موشکی اس ۴۰۰ از روسیه سبب میشود تلاشهای این کشور برای خرید جنگندههای اف ۳۵ غیر ممکن شود. در این بیانیه همچنین آمده است: ”اف ۳۵ نمیتواند با یک سامانه جمع آوری اطلاعات روسی همزیستی داشته باشد که از آن برای کشف قابلیتهای پیشرفته اش استفاده خواهد شد.
سامانه دفاع موشکی اس ۴۰۰ پیشرفتهترین سامانه موشکی ضد هوایی دوربرد است که در سال ۲۰۰۷ عملیاتی شد. این سامانه با هدف نابود کردن هواپیما، موشکهای کروز و بالستیک شامل موشکهای میان برد طراحی شده است. سامانه اس ۴۰۰ میتواند اهدافی را در فاصله ۴۰۰ کیلومتری و ارتفاع ۳۵ کیلومتری هدف قرار دهد.
نظر شما در مورد این نوشته چه بود؟