پیمان آلبا: وحدت در برابر مداخلات امپریالیستی ، کودتا و تحریمهای آمریكا

مجله هفته: هاوانا – سران کشورها و دولتهای اتحاد بولیوی (آلبا) در ۱۴ دسامبر در پایتخت کوبا دیدار کردند. این اتحاد شامل جزایر کارائیب کوبا ، آنتیگوا و باربادوس ، دومینیکا ، سانتا لوسیا ، سان ویسنته و گرنادینها ، گرانادا ، نیسس و سان کریستوبال و همچنین نیکاراگوئه ، ونزوئلا و سورینام است. اکوادور پس از تغییر مسیر رئیس جمهور جدید لنین مورنو به سمت امپریالیسم آمریکا و صندوق بینالمللی لیبرالی پول، همانند دولت کودتای بولیوی ، از این پیمان خارج شدند.
کشورهای آلبا امروز با تهدیدهای جدی روبرو هستند. تحریم های گسترده آمریکا علیه کوبا و ونزوئلا بر کل ساختار اقتصادی آنها تأثیر می گذارد ، به ویژه اقدامات تنبیهی علیه شرکت های انتقال نفت که نفت ونزوئلا را به منطقه منتقل می کنند. علاوه بر این ، تولید نفت ونزوئلا در سال ۲۰۱۹ به دلیل مشکلات داخلی و بویژه تحریم های خارجی به طرز چشمگیری کاهش یافت. دسترسی ویژه کشورهای آلبا به مواد اولیه ارزشمند بولیوی نیز از زمان به قدرت رسیدن دولت کودتا از بین رفته است. نیکاراگوئه نیز تحت تأثیر تحریم های مختلف آمریکا قرار دارد و محاصره علیه کوبا که از سال ۱۹۶۰ ادامه دارد ، بیشتر شدت می گیرد.
فشار سیاسی ایالات متحده بر کشورهای آلبا رو به افزایش است. در تاریخ ۲۲ نوامبر ، دولت دومینیکا تلاش سازمان آمریکایی وابسته به دولت ایالات متحده و لوئیس آلماگرو دبیرکل آنرا در عدم به رسمیت شناختن انتخابات قبل شروع رای گیری در این کشور را محکوم کرد.
در بیانیه مشترکی که توسط وزیر امور خارجه کوبا خوانده شد برونو رودریگوز گفت:
وی گفت: «با توجه به چالش ها ، تهدیدها ، مداخلات و تجاوز از بیرون ، ما باید به هم نزدیک تر شویم. وحدت ما به ما قدرت را اعطا می کند که در برابر مداخلات و کودتاهای امپریالیستی ایستادگی کنیم. «
کشورهای عضو پیمان آلبا، کودتا علیه دولت قانونی و منتخب اوو مورالس در بولیوی را محکوم کردند و خواستار پایان محاصره علیه کوبا شدند.
هفدهمین اجلاس در هاوانا به ویژه بر اصول منشور سازمان ملل مبنی بر عدم دخالت در امور داخلی كشورها تأكید كرد. تعهد اعضا برای دفاع از پیمان مشترک «منطقه صلح در آمریکای لاتین و کارائیب» نیز در اولویت قرار داشت.
موضوع آب و هوا نیز موضوع مهمی بود. توافق شد كه بطور مشترک با تأثیرات تغییرات آب و هوا ، بلایای طبیعی و سایر بحرانهای زیست محیطی جهانی مقابله كنیم.
رئیس جمهور ونزوئلا ، نیکولس مادورو ، گفت که مشکلات عرضه نفت ونزوئلا همچنان موجود بوده و راهکارهایی برای مقابله با آن ارائه شده است و احتمال موفقیت در آن فراوان است. در این رابطه مادر و تاکید کرد که احتمالاً می توان دوباره صادرات نفت به کشورهای آلبا را در نیمه اول سال 2020 افزایش داد. وی همچنین بر لزوم تجدید و تقویت پروژه «پتروشیمی» تأکید کرد. در توافق نامه مصوب سال ۲۰۰۵ ، ۱۸کشور کارائیب برای پیشبرد اقتصاد و ادغام منطقه ای خود. نفت را با قیمت های ارزانتر از بازار و ترجیحی دریافت می کنند. مادورو همچنین خواستار تقویت بانک کشورهای جنوب برای حمایت از پروژه های توسعه در منطقه مشترک اقتصادی شد.
احتمال بازداشت مقامهای اسرائیلی در بیش از ۱۰۰ کشور جهان
رسانه های رژیم اسرائیل از احتمال بازداشت سران این رژیم در بیش از ۱۰۰ کشور جهان به دنبال تصمیم اخیر دیوان کیفری بین المللی خبر دادند.
این رسانه ها گزارش دادند که بعد از تصمیم دیوان کیفری بین المللی در خصوص اجرای تحقیقات در قبال جنایات جنگی رژیم اسرائیل در قبال فلسطینی ها، ممکن است مقامات رژیم اسرائیل در خارج از مرزهای فلسطین اشغالی بازداشت شوند.
لازم به ذکر است که به تازگی، دادستان کل دیوان کیفری بینالمللی از تلاش این دادگاه برای تحقیق در مورد «جنایتهای جنگی» رژیم اسرائیل در غزه و کرانه باختری خبر داده است.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر این کشور نیز شدیدا به این تصمیم دیوان کیفری بین المللی واکنش نشان داده است.
آمریکا نیز مانند گذشته مخالفت خود را با هر اقدامی علیه رژیم اسرائیل اعلام کرده است. این در حالیست که گروه های فلسطینی از این تصمیم دیوان مذکور استقبال کرده اند.
رئیس جمهور کوبا: اقتصاد کوبا می بایستی مقاوم و متحول شود
مجله هفته: میگوئل دیاز کانال رئیس جمهور کوبا در دیداری با هیئتی از اقتصاددانان این کشور اعلام کرد که وظیفه مهم اصلی کوبا تقویت بنیه اقتصادی این کشور و تغییرات مثبتی در سیستم اقتصادی کوبا میباشد تا بتواند اقتصاد کوبا را در مقابل تحریم و شرایط دشوار مسلح کند.
میگوئل دیاز کانالدر این دیدار تاکید کرد که رشد اقتصادی و تغییرات و رفورم های اقتصادی که بتواند اقتصاد ما را در مقابل مشکلات مقاوم تر کرده و شرایط اقتصادی ما را به سمت بهبود وضعیت مردم تغییر دهد از اولویتهای غیر قابل چشم پوشی دولت سوسیالیستی کوبا میباشد.
رئیس جمهور کوبا با انتقاد از عدم اجرای صحیح رفرم هایی که در سال ۲۰۱۱ به تصویب رسیده بود تاکید کرد که ما باید بر استقلال کنترل شده بخش خصوصی در کشور پافشاری کرده و امکان رشد در زمینه بازار های داخلی را فراهم آوریم در چند سال گذشته این پیشرفتها بسیار کند صورت گرفته است و در زمینه رشد اقتصادی نتوانسته است و برشی جدی در اقتصاد کوبا را به وجود بیاورد.
وی در ادامه صحبتهایش تاکید کرد که موسسات اقتصادی سوسیالیستی کوبا می بایست پس ازز سالها فعالیت به مرحله سود دهی رسیده باشند و بایست روشهایی را به کار برده است که مشکلات و موانعی که در رشد یک بازار اقتصادی کنترل شده در کوبا وجود دارد از سر راه برداشته شود از اقتصاددانان و حساب پردازان اقتصادی کوبا خواست که این رهنمودها را در مباحثات خود در زمینه رسانهای به بحث و گفتگو گذاشته و نتایج آن را منتشر کنند.
عربستان در زمینه فساد مالی هم در رقابت با ایران عقب نماند
«ماجد الدسیمانی» سخنگوی دادستانی کل عربستان سعودی روز شنبه (دیروز) از بازداشت چهار نفر به جرم پولشویی و فاکتورسازی و همچنین اجرای تحقیقات و صدور حکم در خصوص آنها خبر داد.
به نوشته روزنامه عکاظ، او گفت که سه تن از متهمان تبعه خارجی و یک نفر نیز شهروند عربستان هستند. این افراد با جعل اسناد رسمی از جمله ارائه فاکتور به دادستانی تلاش داشتند تا بر جرم خود سرپوش بگذارند. متهمان همچنین با دور زدن سیستم بانکی، مبالغ به دست آورده از طریق پولشویی را به ارز تبدیل کرده و به خارج از عربستان انتقال دادهاند.
الدسیمانی، حجم پول منتقل شده به خارج از عربستان را پنج میلیارد ریال سعودی (۱.۳ میلیارد دلار) ذکر کرد.
سخنگوی دادستان سعودی در ادامه گفت که متهمان در مجموع به ۲۶ سال زندان و غرامت به میزان شش میلیون ریال و مصادره اموال محکوم شدهاند. اتباع خارجی پس از گذراندن زندان از عربستان اخراج میشوند و شهروند عربستانی نیز پس از گذراندن دوره حبس به همان میزان حبس حق خروج از عربستان را نخواهد داشت.
خبرگزاری اسپوتنیک، این فساد مالی را بزرگترین فساد تاریخ عربستان سعودی عنوان کرده است.
افشای این فساد گسترده مالی پس از آن صورت میگیرد که سلمان بن عبدالعزیز در ۱۹ آذرماه در دستوری، دست به تغییرات در هیأت مبارزه با فساد زد و رئیس هیأت بازرسی را برکنار کرد. همچنین دو سازمان «هیأت بازرسی و تحقیق» با «هیأت ملی مبارزه با فساد»، ادغام شده و نام آنها به «هیأت بازرسی و مبارزه با فساد» تغییر یافت.
دولت سعودی در ۱۹ نوامبر (۲۸ آبان) ۱۸ تن از مسئولان و کارمندان را به جرم رشوه و سوءاستفاده از موقعیت خود، محاکمه کرد و برای تعدادی از آنها ۱۶ سال حبس و بیش از چهار میلیون ریال سعودی (۱.۰۷ میلیون دلار) غرامت صادر شد.
برخی از مخالفان دولت سعودی میگویند که محمد بن سلمان مبارزه با فساد را بهانهای برای سرکوب مخالفان خود در دستگاههای اجرایی و در میان خاندان سعودی و قدرتنمایی در مقابل آنها قرار داده است.
در مهر ماه سال ۹۶، دهها شاهزاده، مقامات دولتی و تجار در چارچوب طرحی که بن سلمان به بهانه مبارزه با فساد پیریزی کرده بود در هتل ریتزکارلتون ریاض در بازداشت قرار گرفتند و تنها پس از پرداخت مبالغ هنگفت توانستند از بازداشت رهایی یابند.
درگیری خشونت بار پلیس با معترضین در شیلی
شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴ گزارش داد، پلیس شیلی و معترضان همچون دو ماه گذشته، روز شنبه نیز با یکدیگر به درگیری پرداختند. پایتخت شیلی صحنه زد و خورد خشونت بار بین پلیس و معترضان بود.
درگیریهای شدید روز جمعه در حالی در مرکز سانتیاگو، پایتخت شیلی رخ میدهد که کشور از دو ماه پیش، با بحران اجتماعی روبرو است. از زمان آغاز جنبش اعتراضات اجتماعی در شیلی تاکنون ۲۴ تن کشته و هزاران نفر زخمی شده اند. پلیس برای متفرق کردن معترضان، به ویژه تظاهر کنندگان در اطراف کاخ ریاست جمهوری، از گاز اشک آور و گلولههای واقعی استفاده مینماید. این اعتراضات، در اطراف میدان ایتالیا صورت گرفته و با وجود حضور شمار زیادی از نیروهای ضد شورش در اطراف این میدان، درگیری میان مردم معترضان با نیروهای پلیس رخ داده است. پلیس علت مقابله با تظاهرکنندگان را، حفاظت از حقوق شهروندان و جلوگیری از نقض آن در برابر اقدامات خشونت آمیز اعلام کرده است.
ائتلاف سعودی، ۷ کشتی حامل مشتقات نفتی برای یمن را توقیف کرد
شرکت نفت یمن اعلام کرد، ائتلاف عربستان سعودی همچنان هفت کشتی حامل مشتقات نفتی را در توقیف نگه داشته و این کشتیها حامل ۱۸۰ هزار تن بنزین و گازوئیل هستند.
بر اساس گزارش شبکه «المسیره»، در بیانیه شرکت نفت یمن آمده، ائتلاف متجاوز با ادامه سیاست توقیف کشتیهای نفتی، دنبال تنگتر کردن عرصه بر غیرنظامیان و افزایش رنج آنهاست.
در ادامه این بیانیه تأکید شده، کشتیها مذکور در حالی در توقیف نگه داشته شدهاند که مجوزهای لازم برای ورود به بندر «الحدیده» را کسب کردهاند.
بنا به این گزارش، این هفت کشتی حامل ۵۸,۴۳۵ تن بنزین و ۱۲۷,۹۹۶ تن گازوئیل هستند.
عربستان سعودی پنج سال است که با تشکیل ائتلافی با حمایت آمریکا و رژیم صهیونیستی ضمن حملات گسترده هوایی به شهرهای مختلف یمن، از رسیدن مواد غذایی، دارویی و سایر نیازهای مردم به شهرهای مختلف این کشور جلوگیری میکند.
تاکنون بارها، ائتلاف سعودی، کشتیهای حامل مشتقات نفتی را در دریا متوقف کرده و مانع ادامه راه آنان برای تخلیه فرآوردههای نفتی در بندر الحدیده شده است، این در حالی است که این اقدام کاملا مخالف قوانین، توافقنامه ها و مقررات بین المللی و اصول انسانی است.
مهرماه امسال «یوسف الحاضری» سخنگوی وزارت بهداشت یمن اعلام کرد، در صورتی که ائتلاف متجاوز به ممانعت از ورود کشتیهای حامل سوخت به یمن ادامه دهد ۹۰۳ مرکز پزشکی خصوصی با فاجعه بهداشتی روبرو خواهند شد
لبنان: افشاگری خبرنگاری نوکران عربستان را به دردسر انداخت
یادداشت «نقولا ناصیف» روزنامهنگار لبنانی در روزنامه «الاخبار» که در آن از مداخله سازمان اطلاعات سعودی در امور لبنان صحبت شده بود، واکنش حزب «القوات اللبنانیه» به ریاست «سمیر جعجع» را به دنبال داشت.
در بیانیهای که وبسایت رسمی این حزب منتشر کرده، گزارش مذکور تکذیب و ادعا شده است، پیوستن نقولا ناصیف به دسته روزنامهنگارانی که اطلاعات غیرواقعی را منتشر میکنند، باعث تأسف است.
ناصیف در یادداشت خود فاش کرد، یکشنبه شب هفته گذشته سمیر جعجع از «خالد حمیدان» رئیس سازمان اطلاعات سعودی تماسی تلفنی دریافت کرد که در آن به وی گفته شد، نباید روز دوشنبه به الحریری رأی دهد. الحریری پس از آنکه از قصد القوات آگاه شد درخواست تعویق در رایزنیهای پارلمانی را کرد. الحریری با اینکه حمایت دوگانه شیعی را داشت از نامزدی برای نخستوزیری کنار کشید زیرا دریافته بود پشتوانه منطقهای او دیگر وی را در این منصب نمیخواهد.
«حسان دیاب» که با شصت و نه رأی مأمور به تشکیل کابینه جدید لبنان شده، دیروز (شنبه) رایزنیها در همین زمینه را آغاز کرد.
حزب القواتاللبنانیه در کنار «المستقبل» به ریاست «سعد الحریری» و «التقدمی الاشتراکی» به ریاست «ولید جنبلاط» اعلام کردهاند در دولت جدید مشارکت نمیکنند.
انتقاد پمپئو از اقدام روسیه و چین در وتوی قطعنامه ضد سوری
به نقل از پایگاه النشره، وزیر خارجه آمریکا از اقدام روسیه و چین در وتوی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل برای ارسال کمک های انسانی به سوریه بدون اجازه دولت مرکزی انتقاد کرد.
مایک پمپئو گفت: استفاده روسیه و چین از حق وتو در خصوص کمک های انسانی در سوریه خجالت آور است.
وی همچنین مدعی شد که دستان روسیه و چین به خون آغشته است.
روسیه و چین قطعنامه کمک به سوریه در شورای امنیت را که قرار بود بدون مجوز دولت دمشق صورت گیرد، وتو کردند.
قطعنامه شورای امنیت درباره ارسال کمکهای انسانی به سوریه که قرار بود مستقل از دولت مرکزی صورت گیرد، از سوی روسیه و چین در شورای امنیت وتو شد.
در این قطعنامه اعلام شده بود که کمکها از دو نقطه در مرز ترکیه و یک نقطه در مرز عراق بدون نیاز به مجوز دولت سوریه صورت خواهد گرفت، اما روسیه و چین اعلام کردند که این قطعنامه سوء استفاده از اوضاع انسانی در سوریه بوده و نقض حق حاکمیت این کشور به شمار میآید و با توجه به همین مسئله این دو کشور قطعنامه مذکور را وتو کردند.
آمریکا قبلا نیز در ونزوئلا و آمریکای لاتین به بهانه کمک انسانی بساط رژیم چنگ را با کمک سازمان ملل و اروپا فراهم آورده بود.
توقیف یک کشتی ترکیهای توسط نیروهای خلیفه حفتر در لیبی
نیروهای ژنرال «خلیفه حفتر» یک کشتی وابسته به ترکیه را در دریای مدیترانه توقیف و به بندر راس الهلال در شرق لیبی منتقل کردند.
به گزارش خبرگزاری پایگاه النشره، نیروهای وابسته به ژنرال حفتر از توقیف یک کشتی ترکیه خبر دادند.
بر اساس این گزارش، نیروهای ژنرال «خلیفه حفتر» این کشتی وابسته به ترکیه را در دریای مدیترانه توقیف و به بندر رأس الهلال در شرق لیبی منتقل کردند.
«حشد شعبی» یورش داعش به «دیالی» را خنثی کرد
به نقل از سومریه نیوز، تروریستهای تکفیری عراق طی عملیاتی تلاش کردند بر منطقهای در دیالی عراق مسلط شوند.
بر اساس این گزارش، تروریستهای تکفیری قصد داشتند بر منطقه «سعدیه» در دیالی مسلط شوند.
تلاش تروریستهای داعش با دخالت به موقع نیروهای حشد شعبی ناکام ماند.
نیروهای حشد شعبی در جریان عملیاتی ضمن خنثی سازی عملیات تکفیریها شماری از آنها را به هلاکت رساندند.
نظر شما در مورد این نوشته چیست؟