
۱۰ هزار نفر معلول و ۸۰ هزار کودک دچار اختلالات روانی شدهاند
وزارت حقوق بشر دولت نجات ملی یمن در کنفرانسی مطبوعاتی به تشریح خسارتهای وارده به یمن در پی پنج سال جنگ پرداخت.
بر اساس گزارش وبگاه «انصارالله»، در گزارش این وزارتخانه آمده است، با ادامه حملات به یمن و محاصره این کشور میزان فقر به ۸۵ درصد و میزان بیکاری به ۶۵ درصد رسیده است.
وزارت حقوق بشر یمن افزود: ۸۰ هزار کودک در نتیجه پنج سال بمباران مستقیم منازل دچار اختلالات روانی و عصبی مختلف شدهاند. ۹۸۳۵ غیرنظامی به دلیل هدف گرفته شدن مستقیم دچار معلولیتهای دائمی شدهاند که در بین آنها ۸۰۰ کودک وجود دارد.
در ادامه این گزارش آمده، طی ۱۷۰۰ روز جنگ علیه یمن ۴۳۳۴۵ غیرنظامی کشته و زخمی شدهاند و تعداد قربانیان در نتیجه عملیات نظامی غیرمستقیم به ۴۷۶۱۹۷ نفر رسیده است.
وزارت حقوق بشر یمن اعلام کرد، ۲۴ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر نیاز فوری به کمکهای ضروری مانند غذا، آب، بهداشت و آموزش دارند و۳۴۰ هزار شخص که نیاز به سفر به خارج از کشور برای درمان دارند به دلیل بسته بودن فرودگاه صنعا نمیتوانند این کار را انجام دهند.
در پایان این گزارش تأکید شده، هشت هزار خانواده در «الدریهمیِ» محاصره شده در استان الحدیده نیاز فوری به مواد غذایی و دارویی دارند.
حدود ۱۰ روز پیش، «طه المتوکل» وزیر بهداشت یمن اعلام کرد، بخش بهداشتی از جمله بخشهایی است که بیشترین آسیب را در پی حملات ائتلاف سعودی متحمل شده و روزانه ۱۰۰۰ کودک در یمن جان خود را از دست میدهند
چوب را که برداری گربه دزده حساب کار خودش را میکند
«جان بولتون» مشاور امنیت ملی سابق کاخ سفید امروز شنبه در واکنش به تلاش دیوان کیفری بینالمللی (ICC) برای آغاز تحقیقات درباره جنایتهای جنگی رژیم اسرائیل در توئیتر خود نوشت: تصمیم دادستان دیوان کیفری بین المللی برای تحقیق درباره اقدامات اسرائیل در غزه و کرانه باختری یک بار دیگر ثابت می کند که دیوان کیفری بین المللی یک نهاد بی قانون و غیرقابل قبول است!
مشاور امنیت ملی سابق کاخ سفید در این باره نوشت: در اینجا علاوه بر (رژیم) اسرائیل، حاکمیت ایالات متحده هم در معرض خطر قرار دارد.
«جان بولتون» در ادامه افزود: ما باید با هرگونه تلاش دیوان کیفری بین المللی برای انجام تحقیقات علیه خود و رژیم صهیونیستی یا اتباع آنها مخالفت کنیم چرا که دیوان صلاحیت قانونی برای چنین کاری را ندارد و نباید هیچ سازش و تسلیمی در برابر این مساله انجام گیرد!
این در حالیست که دیوان کیفری بین المللی به تازگی تصمیم گرفته است که تحقیقاتی گسترده را در خصوص جرایم جنگی رژیم اسرائیل در سرزمینهای اشغالی آغاز کند.
گفته میشود که «فاتو بنسودا» دادستان کل در دیوان کیفری بین المللی روز جمعه خبر انجام این تحقیقات را اعلام کرد. در واقع، نتیجه تحقیقات اولیه- که از سال ۲۰۱۵ آغاز شده- نشان میدهد که دادههای کافی برای انجام تحقیقات کامل وجود دارد.
در همین ارتباط، فاتو بنسودا با صدور بیانیهای اعلام کرد من متقاعد شدم که مبنایی قابل قبول برای به جریان انداختن تحقیقات در خصوص وضعیت در فلسطین وجود دارد. من متقاعد شدم که… جرایم جنگی در کرانه باختری از جمله بیت المقدس شرقی و نوار غزه اتفاق افتاده یا در حال رخ دادن است.
پکن: طرح واشنگتن برای مداخله در امور دیگر کشورها موفق نخواهد شد
سخنگوی کمیته امور خارجی کنگره ملی خلق چین در واکنش به لایحه بودجه نظامی آمریکا اعلام کرد: طرح واشنگتن برای مداخله در امور دیگر کشورها به بهانه دموکراسی و حقوق بشر، هرگز موفق نخواهد شد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، «یو ونز» (You Wenze) سخنگوی کمیته امور خارجی کنگره ملی خلق چین (NPC) امروز شنبه در واکنش به لایحه بودجه نظامی آمریکا که دیروز جمعه به امضای ترامپ رسید، اعلام کرد: طرح ایالات متحده برای مداخله در امور دیگر کشورها به بهانه دموکراسی و حقوق بشر، هرگز موفق نخواهد شد.
این در حالیست که دونالد ترامپ رئیسجمهوری آمریکا بودجه نظامی این کشور برای سال آتی میلادی را به امضا رساند- بودجهای که رقم آن به ۷۳۸ میلیار د دلار میرسد و یکی از ارکان ایجاد ارتش فضایی است.
زندان های سوریه مملو از اعضای خارجی داعش
یک مقام ارشد آمریکا، تعداد اعضای خارجی داعش که در زندان های سوریه هستند را اعلام کرد.
به گزارش اسپوتنیک، یک مقام ارشد دولت آمریکا اعلام کرد؛ حدود 2 هزار نیروی خارجی گروهک تروریستی داعش* در زندان های سوریه بازداشت هستند.
وی افزود: علاوه بر این، حدود 70 هزار زن و کودک در سوریه هستند که عضو خانواده های اعضای داعش می باشند.
به گفته وی، آمریکا در سال 2019، هشت شهروند خود به کشور بازگرداند که شش نفر آنها تحت پیگردهای قانونی قرار دارند. همچنین 15 کودک نیز به آمریکا بازگردانده شدند.
شایان ذکر است که قزاقستان صدها نفر از شهروندان خود و بوسنی هرزگوین نیز 25 نفر از اتباع این کشور را پذیرفتند.
این مقام آمریکایی افزود: این افراد از اعضای داعش و یا خانوادهای افراد مرتبط به داعش می باشند.
ادامه اعتراضات ضد دولتی در شیلی/ افزایش شمار قربانیان به ۲۴ نفر
به نقل از خبرگزاری فرانسه، در جریان اعتراضات روز جمعه در سانتیاگو، پایتخت شیلی شاهد یکی از خشنترین درگیریها میان پلیس و معترضان بود
درگیریها بویژه در میدان ایتالیا در مرکز سانتیاگو شدت گرفت، جایی که نیروهای ضد شورش مستقر شده بودند تا مانع هر گونه تجمعی شوند. جوانان معترضی که میخواستند وارد این میدان شوند با پرتاب سنگ و آتش زدن سطلهای زباله با پلیس روبرو شدند و پلیس ضد شورش نیز با شلیک گاز اشکآور و استفاده از ماشین آبپاش به معترضان برخورد کرد.
در یکی از ویدئوهای منتشر شده خودروی پلیس ضد شورش با دنبال کردن یک معترض او را به خودروی دیگری می کوبد. هنوز گزارشی از وضعیت این فرد منتشر نشده است.
شیلی به مدت دو ماه است که با اعتراضات گسترده مواجه است. اعتراضاتی که از ۱۸ اکتبر و در اعتراض به افزایش قیمت بلیط مترو شروع شد و تاکنون باعث کشته شدن ۲۴ نفر و زخمی شدن هزاران نفر شده است.
دولت شیلی وعده داده تا با نابرابری اقتصادی مبارزه کند با این حال وعدههای دولت تا کنون معترضان را راضی نکرده است.
امپریالیسم آمریکا: ونزوئلا میخواهد از انتخاب مجدد «گوایدو» جلوگیری کند
رژیم امپریالیستی آمریکا روز جمعه «نیکلاس مادورو»، رئیسجمهور ونزوئلا را به رشوهدهی به قانونگذاران برای جلوگیری از انتخاب مجدد «خوان گوایدو» نوکر آمریکا وطن فروش به ریاست مجدد مجمع ملی ونزوئلا متهم کرد.
انتخابات مجمع ملی ونزوئلا قرار است روز ۵ ژانویه برگزار خواهد شد. این رأیگیری مشخص خواهد کرد که آیا گوایدو برای یک دوره دیگر ریاست این مجمع را به عهده خواهد گرفت یا خیر.
گوایدو چند ماه پیش خودش را رئیسجمهور ونزوئلا اعلام کرد. آمریکا و سایر کشورهای غربی او را به عنوان رئیسجمهور ونزوئلا به رسمیت شناختهاند. دولت آمریکا امیدوار بود بتواند سران ارتش را به کودتا علیه مادورو ترغیب کند، اما ناکام ماند.
«الیوت آبرامز» (یکی از عوامل سرنگونی آلنده و قتل وی)، نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ونزوئلا روز جمعه مدعی شد دولت مادورو از رشوه، تهدید، دستگیری برای جلوگیری از انتخاب مجدد گوایدو استفاده میکند.
آبرامز با بیان این ادعا که دولت ونزوئلا قصد دارد از برگزاری انتخابات آزاد جلوگیری کند گفت که واشنگتن تحریمها علیه این کشور را ادامه خواهد کرد.
آمریکا و گروهی از متحدان این کشور در سالهای گذشته تلاش کردهاند با دامن زدن به بحران اقتصادی ونزوئلا در این کشور ناآرامی ایجاد کنند.
بهمن ماه سال گذشته «خوان گوآیدو» در اقدامی غیرقانونی خودش را به عنوان «رئیسجمهور موقت» این کشور به رسمیت شناخته و ادامه دولت مادورو را که تنها چند ماه پیش از آن با رأی بالای مردم ونزوئلا مجددا به ریاستجمهوری انتخاب شده بود، غیرقانونی اعلام کرد.
پس از آن نیز، واشنگتن با وضع تحریمهایی علیه کاراکاس، تمام تلاش خود را برای برکنار کردن دولت مادورو از قدرت به کار گرفت.
واشنگتن مرداد ماه سال جاری در همین راستا تمامی داراییهای دولت ونزوئلا در آمریکا را مسدود کرد.
در شهریورماه نیز آمریکا روز ۲۴ سپتامبر (۲ شهریور) چهار شرکتی که در بخش نفتی ونزوئلا فعالیت داشتند را تحت تحریمهای خود قرار داد و علاوه بر آن ۴ نفتکشی را که در این زمینه انتقال نفت ونزوئلا فعالیت میکردند اموال مسدود شده اعلام کرد.
کاخ سفید هنگام اعلام به رسمیت شناختن گوآیدو انتظار داشته وی ظرف تنها چند روز رسما مادورو را کنار بزند و نظامیان را نیز با خود همراه کند. با گذشت چند ماه، این سناریو عملا شکست خورده و تلاشهای واشنگتن برای ترغیب نظامیان به حمایت از گوآیدو ناکام مانده است.
«مایک پامپئو»، وزیر امور خارجه آمریکا خردادماه سال جاری در یک جلسه پشت درهای بسته در نیویورک تحلیل صادقانهای از وضعیت مخالفان دولت ونزوئلا ارائه کرد و نبود اتحاد میان مخالفان را عامل شکست طرحهای آمریکا در آن کشور دانست.
پامپئو گفته است: «لحظهای که مادورو برود هر کسی دستش را بالا میبرد و میگوید من را ببینید، رئیسجمهور بعدی ونزوئلا هستم. بیش از ۴۰ نفر هستند که حق خودشان میدانند بعد از مادورو کار را به دست بگیرند.»
اظهارات پامپئو با مواضعی که دولت ترامپ علناً درباره مخالفان ونزوئلا اعلام کرده تفاوت زیادی دارد. دولت آمریکا همواره ادعا کرده معارضان ونزوئلا تحت رهبری خوان گوایدو متحد و قدرتمند هست.
مادورو، کلمبیا و آمریکا را متهم کرده که پشت پرده توطئه برای سرنگونی دولت وی و ترورش بودهاند.
در حالیکه آمریکا و کلمبیا و شماری از کشورها، گوایدو را بعنوان رئیسجمهور ونزوئلا به رسمیت میشناسند اما کشورهایی از جمله روسیه و چین و ایران همچنان، مادورو را رئیسجمهور قانونی ونزوئلا میدانند.
مادورو چندی پیش گفت علیرغم تلاشهای واشنگتن برای افزایش فشار حداکثری به دولت ونزوئلا رشد اقتصادی این کشور از سال ۲۰۲۰ آغاز خواهد شد.
شرکت سوئیسی از ترس تحریمهای آمریکا، مشارکت در خط لوله گاز روسیه را تعلیق کرد
بامداد امروز شنبه همزمان با مراسم امضای بودجه سالانه آمریکا توسط «دونالد ترامپ» رئیس جمهور این کشور، یک شرکت سوئیسی برای اجتناب از تحریم شدن توسط واشنگتن مشارکت خود در پروژه خط لوله انتقال گاز از روسیه به آلمان را تعلیق کرده است.
«آلسیز» شرکت مستقر در سوئیس که در زمینه احداث خطوط لوله و تاسیسات زیر آبی تخصص دارد، در وبسایت خود خبر داد: «با توجه به اجرایی شدن لایحه دفاعی ملی ایالات متحده آمریکا، آلسیز فعالیتهای خود را در پروژه نورد استریم ۲ تعلیق کرده است».
بنا بر گزارش رویترز، اقدام این شرکت سوئیسی-هلندی برای اجتناب کردن از تحریمهای آمریکا انجام شده؛اقدامی که تردیدها درباره زمان اجرایی شدن پروژه ۱۱ میلیارد دلاری نورد استریم ۲ را بالا برده است.
شرکت «آلسیز»
دونالد ترامپ لایحه پیشنهادی کنگره آمریکا درباره بودجه دفاعی سال آینده این کشور را در یک مراسم در کاخ سفید امضا کرد، بودجهای که در بخشی از آن به تحریم شرکتهای کشارکتکننده در نورد استریم ۲ اشاره شده است.
پیشنهاد تحریم مشارکتکنندگان در پروژه نورد استریم ۲ را «تد کروز» سناتور جمهوریخواه و «جین شهین» سناتور دموکرات کنگره آمریکا ارائه داده بودند.
در صورت اجرایی شدن این پروژه، میزان ظرفیت انتقال گاز طبیعی روسیه به آلمان به دو برابر ظرفیت کنونی افزایش پیدا خواهد کرد.
در قانون بودجه آمریکا، از دولت خواسته شده که ظرف ۶۰ روز شرکتهایی مشارکتکننده در پروژه نورد استریم ۲ را شناسایی کند و آنها را مورد تحریم آمریکا قرار دهد.
با اجرایی و نهایی شدن نورد استریم ۲، روسیه این امکان را خواهد یافت که با استفاده از دریای بالتیک و دور زدن اوکراین، گاز طبیعی خود را به آلمان برساند.
طبق توافقهای قبلی در خصوص این پروژه، شرکت گاز پروم روسیه نیمی از هزینههای احداث نورد استریم ۲ را متقبل شود و نیم دیگر هزینهها توسط پنج شرکت اروپایی (او ام وی اتریش، اونیپر و وینترشال آلمان، رویال داچ شل و انجی فرانسه) پرداخته شود.
رویترز در گزارش خود مینویسد: «دولت ترامپ همانند دولت اوباما، با پروژه نورد استریم ۲ مخالفت کرده و اعلام کرده که اجرایی شدن این طرح سبب تقویت تسلط اقتصادی و سیاسی ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه بر اروپا خواهد شد.
سوریه: سه تأسیسات نفتی هدف حمله تروریستی همزمان قرار گرفت
وزارت نفت سوریه صبح امروز شنبه با انتشار بیانیهای تأیید کرد که برخی تأسیسات نفتی این کشور که تحت کنترل دولت است، هدف حملات تروریستی قرار گرفته است.
به گزارش خبرگزاری رسمی سوریه (سانا)، در بیانیه وزارت نفت سوریه آمده است که «سه تأسیسات نفتی ما هدف حمله تروریستی همزمان قرار گرفته است. پالایشگاه حمص، کارگاه گاز جنوب منطقه میانی و ایستگاه گاز الریان هدف قرار گرفتند».
طبق گفته وزارت نفت سوریه، «خسارت مادی» به این تأسیسات وارد آمده و نیروهای وزارت و یگانهای امدادی بسرعت برای خاموش کردن حریق به وجود آمده در نتیجه حمله اقدام کردهاند و تیمهای سوری در حال تعمیر خسارات وارد آمده هستند.
سانا نوشت: این تجاوز به تأسیسات نفتی در زمانی انجام میشود که آمریکا با همکاری ترکیه در حال سرقت نفت و گاز منطقه جزیره [شرق سوریه] هستند.
بشار اسد رئیس جمهور سوریه هفته گذشته در گفتوگو با تلویزیون فونیکس چین با اشاره به حضور آمریکا در مناطق شرق سوریه که چاههای نفتی سوریه در آن واقع است، گفته بود آمریکا در حال سرقت نفت سوریه است و آن را به ترکیه میفروشد.
پرزیدنت اسد در این خصوص گفته بود: «قبل از اینکه آمریکا بیاید، جبهة النصره روی این چاهها حساب کرده بود. بعد که داعش آمد، جبهة النصره کنار زده شد. عملا او [داعش] نبود که آن [النصره] را کنار زد. بلکه النصره و داعش ادغام شدند و اسمش شد داعش. داعش هم نفت سوریه را سرقت میکرد و میفروخت. کجا؟ فروش از طریق ترکیه انجام میشد. امروز آمریکا نفت سوریه را سرقت میکند و به ترکیه میفروشد. ترکیه با همه این گروهها در عملیات فروش نفت، همدست است. مشکلی نیست، ترکیه آماده است زیرا رژیم ترکیه مستقیما در فروش نفت، قبلاً با النصره، بعد با داعش و امروز با آمریکا، همکاری میکند»
الحشد الشعبی: عناصر داعش از سوریه، گاز خردل وارد عراق میکنند
«حمید الیاسری» فرمانده لشکر 44 سازمان «الحشد الشعبی» (بسیج مردمی) از اقدامات جدید گروه تروریستی داعش در عراق خبر داد.
الیاسری به پایگاه خبری «المعلومه» گفت که «تروریسم موجود در جزیره الحضر، امنیت سراسر عراق، به ویژه استان نینوی را تهدید میکند».
وی تأکید کرد که به خاطر این تهدید تروریستی، باید عملیات امنیتی فوری آغاز شود تا این جزیره از وجود عناصر داعش پاکسازی گردد.
این فرمانده الحشد ادامه داد: «اگر لشکرهای الحشد الشعبی در استان نینوی حضور نداشتند، هر منطقه از این استان با خطر سقوط روبرو بود، ولی [الحشد مناطق] البعاج، الحضر و تلعفر را محاصره کرد».
الیاسری در ادامه خبر داد: «مسئله عجیب این است که روزانه از سوی سرویس ملی اطلاعات، دفتر نخستوزیر و اطلاعات کشور، تلگرافهایی به دست لشکر 44 الحشد الشعبی میرسد، مبنی بر اینکه شماری از عناصر داعش، از طریق سوریه، وارد عراق میشوند».
وی تأکید کرد، در این تلگرافها آمده است که عناصر داعش که از سوریه وارد عراق میشوند، با خود، گاز خردل دارند.
این فرمانده الحشد خاطر نشان کرد، فرماندهی کل ارتش عراق از این مسئله اطلاع دارد و به همین دلیل باید، عملیاتی برای نابودی عناصر این گروه آغاز شود.
الیاسری در پایان تصریح کرد، نیروی هوایی ارتش در این مسئله تقریبا مشارکتی ندارد و زمانی که وضعیت تغییر کرد، باید درباره این اقدام ارتش، تحقیق کرد.
در همین ارتباط، «جبار المعموری» رئیس اتحادیه علمای مسلمان در استان دیالی عراق با بیان اینکه ایالات متحده آمریکا، حامی گروه تروریستی داعش است، گفت که پس از کشته شدن اکثر فرماندهان و متحمل شدن تلفات بسیار داعش در استان دیالی (واقع در شرق عراق و در مرز جمهوری اسلامی ایران)، حضور این گروه تقریبا در این استان پایان یافت.
المعموری در ادامه اما تأکید کرد که اما داعش به یک باره، بازگشت و عناصر این گروه، حمله به مناطق مختلف در استان را از سر گرفتند که این حملات به کشته و زخمی شدن چندین نفر از جمله نیروهای امنیتی منجر شده است.
وی گفت که «اگر حمایت و چراغ [سبز] آمریکا نبود، داعش باز نمیگشت… و مهمترین گواه [این مسئله]، نوع سلاحهای به کار رفته [توسط داعش] است…عناصر داعش سلاحهای تیراندازی مدرن و دوربینهای دید در شب در اختیار دارند و از حمایت اطلاعاتی برخوردار هستند تا بتوانند در مناطق مختلف دیاله، نفوذ کنند».
المعموری خاطر نشان کرد، حمایت آمریکا باعث شد که «افعیهای سیاه» بار دیگر به دیاله باز گردند؛ زیرا داعش یک بازی آمریکایی است و همه جهان از این مسئله اطلاع دارند.
اردوغان: عربستان سعودی عمران خان را تهدید کرده است
رئیس جمهور ترکیه از تهدید نخست وزیر پاکستان توسط مقامامات عربستان سعودی خبر داد.
به گزارش اسپوتنیک به نقل از فارس، رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه گفت: عربستان سعودی، برای اینکه نخستوزیر پاکستان در نشست مالزی شرکت نکند، او را تهدید کرده است.
رئیس جمهور ترکیه، روز جمعه (29 آذر) در مورد اینکه چرا «عمران خان»، نخستوزیر پاکستان در نشست کشورهای اسلامی در مالزی شرکت نکرد، گفت که عربستان سعودی او را تهدید کرده است.
اردوغان در این باره گفت: عربستان سعودی پاکستان را تهدید کرد که اگر در نشست سران کشورهای اسلامی در مالزی شرکت کند، چهار میلیون کارگر پاکستانی مقیم عربستان را اخراج خواهد کرد و به جای آنها، از کارگران بنگلادشی استفاده خواهد.
رئیس جمهور ترکیه همچنین گفته، عربستان سعودی علاوه بر موضوع کارگران پاکستانی، به اسلام آباد هشدار داده اگر نشست مالزی را تحریم نکند، داراییهای خود را از بانک مرکزی پاکستان خارج خواهد کرد.
شهر کوالالامپور مالزی روزهای سهشنبه و چهارشنبه این هفته میزبان نشست سران کشورهای اسلامی بود که با فشار عربستان سعودی، برخی کشورهای عربی و اسلامی مانند پاکستان از شرکت در این نشست خودداری کردند.
نخستوزیر پاکستان قبل از اینکه این نشست آغاز شود، به عربستان سعودی رفت و با مقامات این کشور دیدار و گفتوگو کرد. ناظران و تحلیلگران میگویند علت غیبت عمران خان از نشست مالزی به تهدیدها و مشوّقهای مالی ریاض برای اسلام آباد برمیگردد.
سوریه|ازسرگیری عملیات بازپسگیری بزرگراه «دمشق ــ حلب»/ حمله تروریستها به تأسیسات نفتی و گازی در حمص
یک منبع میدانی سوری به خبرگزاری «اسپوتنیک» اعلام کرد که ارتش سوریه عملیاتش از دو محور «سنجار» در حومه جنوبشرقی ادلب و محور «الخوین» از توابع «معره النعمان» در حومه جنوبی ادلب را آغاز کرده است.
این منبع از درگیریهای شدید ارتش سوریه با تروریستهای جبهه النصره و دیگر گروههای همپیمان با آن خبر داد که در نتیجه آن، تعدادی از افراد طرفین کشته و یا زخمی شدند.
منبع مذکور در ادامه افزود، ارتش سوریه در جریان این نبردها توانست کنترل روستاهای «الخریبه»، «ربیعه» و «شعره العجاز» را در محور «اسطبلات» و همچنین روستاها و شهرکهای «سحال»، «الرفه»، «البریصه»، «الفرجه»، «تلالشیخ»، «امجلال» و «ابوحبه» را در محور دوم در دست بگیرد.
ارتش سوریه پنجشنبه شب گذشته عملیات آتشباری گسترده در حومههای جنوبی و جنوبشرقی ادلب را آغاز کرده بود.
در همین راستا، منابع پیگیر نبردهای شمال سوریه احتمال دادند که پس از آزادسازی ادلب، تسویهحسابهای منطقهای در تمام میادین نبرد تغییر خواهد کرد بهویژه اینکه ترکیه در مواضع خود تجدیدنظر کرده و روسیه تصمیم گرفته است سطح حمایت از ارتش سوریه را افزایش دهد.
در تحولی دیگر، یک منبع در وزارت نفت سوریه از حملات تروریستی همزمانی به پالایشگاه نفت حمص، کارخانه گاز جنوب منطقه مرکزی و ایستگاه گاز «الریان» در شب گذشته خبر داد.
این منبع افزود، احتمالاً این حملات توسط پهپادهایی انجام شده است.
منبع مذکور با اشاره به اینکه، این حملات تروریستی منجر به وقوع آتشسوزی در خطوط لوله پالایشگاه حمص شده است، افزود آتشسوزی مهار شده است.
پنتاگون: در سوریه میمانیم
«مارک اسپر» وزیر دفاع آمریکا بر ادامه حضور نظامیان کشورش در سوریه بهبهانه شکست گروه تروریستی داعش تأکید کرد.
اسپر، روز گذشته در پاسخ به سؤال خبرنگارانی درباره موعد احتمالی عقبنشینی نیروهای آمریکایی از سوریه، گفت: «کره جادویی ندارم که درباره آینده پیشبینی کنم ولی معتقدم که ما تا تضمین شکست کامل گروه داعش، در آنجا خواهیم ماند.»
از سوی دیگر، «مارک میلی» رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا نیز که در این کنفرانس خبری حضور داشت، گفت: «هیچکدام از ما خواستار جنگهای بیپایان نیست و حضور نظامی آمریکا در خارج از این کشور با منافع ملی و ارزیابیهای واشنگتن از فعالیتهای دشمنانش مربوط است.»
در اکتبر گذشته آمریکا شماری از نیروهای خود را از برخی مناطق سوریه و همزمان با آغاز عملیات نظامی ترکیه علیه شبهنظامیان کُرد در شمال سوریه خارج کرد، با این حال، همچنان حدود 600 نظامی آمریکا در سوریه حضور دارند و دولت آمریکا از تصمیم خود برای حمایت از چاههای نفتی در شرق فرات سخن گفته است.
تصویب تحریم ترکیه از سوی ترامپ
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا بودجه دفاعی سال 2020 این کشور را به امضا و تصویب رساند که در این بودجه تحریمهایی نیز در بخش نظامی علیه ترکیه گنجانده شده است.
ترامپ در صفحه توییتر خود اعلام کرد که بودجه 738 میلیارد دلاری دفاعی این کشور را به امضا رسانده است.
در این لایحه موضوع لغو فروش جنگندههای اف 35 به ترکیه و خرید آنها از سوی وزارت دفاع و اعمال تحریم بابت خرید سامانه موشکی اس 400 تحت چارچوب تحریمهای معروف به کاتسا مطرح شده است.
پروژه خط لوله انتقال انرژی موسوم به جریان ترک و همچنین برداشتن تحریمهای تسلیحاتی قبرس جنوبی نیز در این لایحه گنجانده شده است.
پیش از این ترکیه واکنش تندی نسبت به بندهای بودجه دفاعی آمریکا نشان داده بود زیرا تحریمهای جدید بخشی از پروژههای نظامی و اقتصادی این کشور را با مشکلاتی روبرو خواهد کرد.
کره شمالی: آمریکا اوضاع را در شبه جزیره کره بدتر می کند
نقل از خبرگزاری رویترز، کره شمالی اعلام کرد اظهارات مقامات آمریکایی درباره حقوق بشر در این کشور فقط به تشدید اوضاع در شبه جزیره کره می انجامد.
کره شمالی همچنین اعلام کرد اگر آمریکا تلاش کند با اشاره به مساله حقوق بشر نظام کره شمالی را به چالش بکشد هزینه زیادی خواهد پرداخت.
اقدامات آمریکا دخالت در امور داخلی چین است
به نقل از خبرگزاری رویترز؛ شی جینپینگ رئیس جمهور چین در گفتگوی تلفنی با دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا گفت: اقدامات آمریکا دخالت در امور داخلی چین است و اعتماد و همکاری متقابل را تضعیف میکند.
وی افزود دولت چین عمیقا درباره سخنان منفی دولتمردان آمریکا درباره تایوان، هنگ کنگ، سین کیانگ و تبت نگران است.
رئیس جمهور چین تاکید کرد: امیدوار است آمریکا به توافق حاصله در دیدارها و تماسهای تلفنی قبلی عمل کند و روابط دوجانبه را مختل نکند.
وی افزود: طرفها باید به دنبال حل مساله شبه جزیره کره به صورت سیاسی باشند.
نظر شما در مورد این نوشته چه بود؟