گرفتار حکومتی شده ایم که دولتمردانش از همه مزایای پنهان و آشکار شغل خود استفاده می کنند ولی کوچکترین پاسخی در برابر انبوه بحرانها و مشکلات مردم نمی دهند ، اصلا مسایل سیاسی ، اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی و شکاف و فقر و ناکارآمدی حاصل از آن به کنار ، مردم مدت طولانی است هوای مرگ را تنفس می کنند ، نه دولت ، نه شهرداری و نه نهادهای دیگری برای حل مشکل نه تنها کاری نمی کنند بلکه عاجز از آنند دلایل اینهمه آلوده گی را توضیح دهند ، یا اصلا برایشان اهمیتی ندارد که توضیحی بدهند ، همه می گویند مشکل کیفت بنزین است . در کشور تکذیب ها نقش بنزین را انکار می کنند ولی نمی گویند پس مشکل اصلی کجاست ، هر چند مشکل اصلی مشخص است ، مشکل در وجود همین مدیران بی عرضه ، رانت خوار و غیر پاسخگوست که در حد پشه برای سلامت هم وطن شان ارزش قائل نیستند و تنها آمدن باد و بارانی می تواند از این فاجعه نجات دهد و ….
یوناما: بیش از صدهزار غیرنظامی افغان در ۱۰ سال گذشته کشته و زخمی شدند
«تادامیچی یاماماتو» نماینده ویژه سازمان ملل در افغانستان با تاکید بر حمایت این سازمان از روند صلح فراگیر به رهبری افغانها گفت که شمار تلفات غیرنظامیان افغان تنها در 10 سال گذشته به بیش از 100 هزار نفر رسیده است.
دفتر نمایندگی سازمان ملل در افغانستان موسوم به (یوناما) از سال 2009 میلادی مستندسازی تلفات غیرنظامیان افغان را آغاز کرد.
یاماماتو خاطرنشان کرد، همانطور که هفته گذشته در شورای امنیت سازمان ملل گفته بود، نتیجه انتخابات هر چه باشد صلح مهمترین مسئله برای دولت جدید خواهد بود.
وی از تمام ذینفعان نیز خواست تا گامهای واقعی و محکمی را برای پایان جنگ بردارند و تصریح کرد که بحران افغانستان راهحل نظامی ندارد.
نماینده ویژه سازمان ملل از طرفهای درگیر نیز خواست تا به دنبال راههایی برای کاهش سطح خشونتها باشند، بویژه خشونتهایی که به غیرنظامیان آسیب میرساند.
یاماماتو کاهش خشونتها برای زمینهسازی جهت آغاز گفتوگوهای بینالافغانی را نیز بسیار مهم دانست.
این در حالی است که شمار تلفات غیرنظامیان در پی تشدید حملات هوایی آمریکا افزایش یافته و روز گذشته نیز 6 غیرنظامی افغان در حمله هوایی نیروهای خارجی کشته شدند.
چندی پیش نیز «حامد کرزی» رئیس جمهور سابق افغانستان در واکنش به درخواست آمریکا از طالبان برای اعلام آتشبس از دولت آمریکا خواسته بود تا برای تحقق صلح بطور یکطرفه با طالبان آتشبس کند.
نماینده کنگره آمریکا: آمریکا کشور فاشیست است
جامعه پيشرفته در امريکا وجود ندارد.
به گزارش اسپوتنیک به نقل از نیوزویک، نماینده دموکرات الکساندریا اوکاسیو-کورتس گفت: «جامعه پیشرفته» در ایالات متحده وجود ندارد ، این کشور «فاشیست» می شود و نیازهای تنها شهروندان ثروتمند را برآورده می کند.
اوکاسیو کورتس در جریان سخنرانی خود در تظاهرات گفت كه ایالات متحده یك كشور با ایدئولوژی فاشیسم است و ثروتمندان به سادگی از منابع كشور برای غنی سازی خود استفاده می كنند.
این سیاستمدار خواستار مبارزه با سیستم دولتی موجود شد. این عضو کنگره گفت: «چه کسی اهمیت می دهد که ما چقدر طلا را از ما استخراج کنیم اما نتوانیم جامعه پیشرفته ایجاد کنیم؟»
بانوی کنگره بارها و بارها از اوضاع سیاسی آمریکا انتقاد کرده است. این دموکرات گفت که دولت نه تنها در مورد تغییرات آب و هوایی بلکه در موضوعات اجتماعی و اقتصادی از بقیه کشورها عقب مانده است.
گفتنی است، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا که برای پیروزی مجدد در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده روی مسائل اقتصادی حساب میکند،عملکرد اقتصادی این کشور در دوران ریاست جمهوری خود را برترین عملکرد اقتصادی در طول تاریخ خوانده است. اقتصاد آمریکا یازدهمین سال متوالی رشد مثبت را نشان داده است که در طول تاریخ بیسابقه است.
غرقشدن قایق پناهجویان در «وان» ترکیه/ ۷نفر کشته شدند
استانداری وان ترکیه بامداد امروز پنجشنبه اعلام کرد: ۷ شهروند افغانستان بر اثر واژگونشدن قایق حامل مهاجران غیرقانونی در سواحل دریاچه وان جان باختند.
بر اساس اعلام این خبرگزاری، در این حادثه ۶۴ نفر دیگر نجات یافتند.
این افراد تبعه کشورهای پاکستان، افغانستان و بنگلادش بودند و به بیمارستان شهری عادلجواز، احلات و تاتوان استان وان منتقل شدند.
عملیات امداد و نجات بقیه آنها توسط نیروهای ژاندارمری و تیم مرکز مقابله با حوادث غیرمترقبه (AFAD) ادامه دارد.
تحقیقات قضایی و اداری درباره علت وقوع این حادثه آغاز شده است.
بازداشت ۱۵ پناهجو در سواحل جنوبی انگلیس
گارد ساحلی انگلیس اعلام کرد ۱۵ نفر را که با دو فروند قایق بادی از سواحل جنوبی این کشور قصد ورود غیر قانونی به انگلیس را داشتند بازداشت کرده است.
رسانهها در انگلیس با اعلام این خبر محل بازداشت این افراد را حوالی بندر دوور اعلام و اضافه کردند این افراد از سواحل فرانسه و از راه کانال مانش قصد ورود به انگلیس را داشتند که به بازداشتگاه منتقل شدند.
مقامات محلی میگویند در روزهای تعطیل و با تصور کاهش مراقبتهای مرزی انگیزههای ورود غیر قانونی در انگلیس بیشتر میشود انان بدون اشاره به امار دقیق این افراد شمار پناهجویان را در هفتههای اخیر بیشتر از گذشته توصیف کردند.
پناهجویانی که به ویژه در بندر کاله فرانسه قصد عزیمت به انگلیس را دارند تلاش میکنند پیش از خروج این کشور از اتحادیه اروپا و تغیییر قوانین مهاجرتی خود را به انگلیس برسانند.
در ماههای اخیر بنا بر اعلام گارد ساحلی دهها نفر از افرادی که قصد ورود غیر قانونی به خاک انگلیس را داشتند بازداشت شدند.
هنوز درباره شمار این افراد همچنین هویت و سرنوشتشان گزارشی منتشر نشده است.
سوریه تصمیم گرفت از ثروتمندان به خاطر جنگ پول بگیرد
سوریه برای جبران هزینه های خود در عملیات های نظامی تصمیم به گرفتن پول از بزرگترین تاجرانش گرفته تا دولت را از ورشکستگی نجات دهد.
به گزارش اسپوتنیک به نقل از The Telegraph، حرف از جریمه های است. اولین کسی که تحت تأثیر کارزار به اصطلاح ضد فساد قرار گرفت، رامی مخلوف پسر عموی رئیس جمهور بشار اسد بود. دادگاه حكم داد كه به دلیل اینكه شركت نفتی وی عوارض گمرکی را پرداخت نکرده است، لازم است جریمه ایی بالغ بر 11 میلیارد پوند سوری (بیش از 21 میلیون دلار آمریکا) پرداخت کند.
براساس گزارش ها، مخلوف صاحب زنجیره ای از هتل ها، شركت های مالی و شركت اپراتور اصلی تلفن همراه سوریه SyriaTel است و قبل از جنگ تاكنون 60 درصد از اقتصاد سوریه را كنترل می كرده است. اکنون او در بازداشت خانگی است. برای سایر کارآفرینان بزرگ سوری انتظار اقدامات مشابه می رود.
به گفته کارشناسان، دولت سوریه برای افزایش مشروعیت خود در نظر مردم، این تصمیم را اتخاذ کرد؛ سبک زندگی لوکس خانواده مخلوف عامل عصبانیت بسیاری از مردم از جمله حامیان دولت بوده است.
رئیس جمهور عراق استعفاء داد
شبکه المیادین از استعفای برهم صالح رئیس جمهور عراق خبر داد.
به گزارش اسپوتنیک، «برهم صالح» رئیس جمهور عراق از سمت خود استعفاء داد.
در نامه وی آمده؛ من آمادگی خود را بای کناره گیری از ریاست جمهوری اعلام می کنم و آنها به عنوان نمایندگان مردم، تصمیمی را که درست و مناسب می دانند را اتخاذ می کنند.
وی همچنین مخالفت خود با کاندیداتوری «اسعد العیدانی» برای پست نخست وزیری عراق را اعلام کرده است.
صالح خاطرنشان کرد که نمی خواهد اوضاع عراق را وخیم تر کند و از گروه های پارلمانی و سیاسی خواست که بیانگر خواسته های عموم مردم باشند.
فرانسه عامل کشته و زخمی شدن بیش از ۳۸ یمنی
به نقل از اسپوتنیک، «محمد علی الحوثی» رئیس کمیته عالی انقلاب یمن، در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: «فرانسه، با حملات توپخانهای در بازار «الرقو» در ناحیه مرزی «منبه» در استان صعده بیش از 38 غیرنظامی را به شهادت رساند یا زخمی کرد.»
محمدعلی الحوثی خاطرنشان کرد که استفاده از تسلیحات و کارشناسان فرانسوی در جنگ علیه یمن جنایتی است که قانون فرانسه آن را در ازای معاملات تسلیحاتی نادیده گرفته است.
این رهبر انصارالله در ادامه افزود: «این جنایت و جنایتهای پیشین تروریسم ائتلاف متجاوز آمریکایی، سعودی و اماراتی و همپیمانانش در یمن است.»
این اظهارات در حالی منتشر میشود که درز اسناد محرمانه وزارت دفاع و آژانس اطلاعات نظامی فرانسه نشان میدهد این کشور بعد از آغاز تهاجم علیه یمن، نه تنها فروش سلاح به ائتلاف سعودی را قطع نکرده بلکه با تداوم صادرات در کشتار مردم یمن سهم داشته است.
پکن: رزمایش مشترک ایران،روسیه و چین از روز جمعه آغاز میشود
«وو قیان» سخنگوی وزارت دفاع چین امروز (پنجشنبه) تأیید کرد که چین، روسیه و ایران از روز جمعه تا دوشنبه هفته آینده، رزمایش دریایی مشترکی را در دریای عمان انجام خواهند داد.
روزنامه «گلوبال تایمز» در صفحه توییتر خود در این خصوص گزارش کرد، سخنگوی وزارت دفاع چین در ارتباط با این رزمایش چهار روزه گفت که نیروی دریایی پکن در صدد است ناوشکن «شینینگ» را برای مشارکت در این رزمایش اعزام کند.
سرتیپ «ابولفضل شکارچی» سخخنگوی ارشد نیروهای مسلح ایران روز گذشته (چهارشنبه) در نشست خبری از برگزاری رزمایش مشترک دریایی ایران، روسیه و چین خبر داد و گفت: «از روز جمعه به مدت چهار روز این رزمایش بسیار مهم در شمال اقیانوس هند و دریای عمان برگزار خواهد شد».
وی درباره اهمیت برگزاری این رزمایش تصریح کرد: «اقیانوس هند و دریای عمان از مناطق کلیدی تجارت جهانی محسوب میشوند و کشورهای بسیاری در این مناطق تردد میکنند به همین جهت برقراری امنیت در این منطقه مهم و حیاتی است».
شکارچی همچنین در ارتباط با هدف برگزاری این رزمایش ادامه داد: «مقابله با تروریسم و دزدی دریایی از دیگر اهداف این رزمایش است».
پیش از این، رسانههای بینالمللی روز گشته از حرکت ناوگان دریایی چین و روسیه به سمت آبهای ایران برای شرکت در رزمایش دریایی مشترک خبر داده بودند که طبق این گزارشها، نیروی دریایی روسیه با سه فروند شناور شامل یک فروند فریگت کلاس Neustrashimyy با نام «Yaroslav Mudry»، یک فروند یدککش با نام «Yevgeniy Khorov» و یک فروند تانکر سوخترسان با نام «Yel’nya» شرکت خواهد کرد.
در این گزارشها همچنین اعلام شده بود که نیروی دریایی چین نیز با یک فروند ناوشکن کلاس Type 52D به نام Xining (شینینگ) در این رزمایش شرکت خواهد کرد.
حکم بازداشت کریستینا فرناندز در رابطه با ایران لغو شد
گرانما/ مجله هفته: دادگاه شماره ۸ فدرال حکم بازداشت كریستینا فرناندز معاون معاون رئیس جمهور آرژانتین را باطل كرد
بر اساس گزارش رسانههای آرژانتینی، حکم بازداشت معاون فعلی رئیس جمهور آرژانتین خانم کریستینا فرناندز در زمینه تبانی در تفاهم نامه با ایران باطل اعلام شد. به گفته دادستان ، این حکم که دوسال پس از صدور آن می گذرد در رابطه با سرپوش گذاردن در مورد قتل یکی از داستان های پرونده بمب گذاری در کنیسای یهودیان در آرژانتین صادر شده بود که پس از دوسال مسکوت ماندن و عدم پیگیری و عدم ارائه اسناد و مدارک از سوی شاکیان باطل اعلام شد
دادگاه پیگیری این پرونده ، متشکل از قاضیان گابریلا لوپز ایشیگز ، خوزه میشیلینی و دانیل اوبلیگادو ، دستور پایان دادن به روند بازداشت خانم فرناندز را صادر کردند، دادگستری آرژانتین در ضمن اعلام کرده است که خانم فرناندز قربانی آزار و اذیت سیاسی و قضایی بی سابقه ای شده است.
این در حالی است که تا اکتبر گذشته ، دادگاه های آرژانتین برای یکی از پرونده های بسیار علنی علیه فرناندز که ایشان در آن متهم به فساد اداری بود باز بود.
دادگاه فدرال آرژانتین در تحقیقات خوداعلام کرد که اسناد و مدارک کافی برای اثبات جرم سوء استفاده مالی موجود نمی باشد بخشی از اسناد نیز ساختگی است.
دادگستری آرژانتین در مورد پرونده دیگری مبنی بر اعلام ورشکستگی ساختگی توسط خانم فرمانده نیز به نفع ایشان رای داده و این حکم را نیز باطل اعلام کرد.
حمله هوایی اسرائیل به نوار غزه
ادامه حملات هوایی جنگنده های اسرائیلی به نوار غزه از بامداد روز پنج شنبه از سر گرفته شد.
به گزارش اسپوتنیک به نقل از خبرگزاری فارس، حملات هوایی اسرائیل به نوار غزه در بامداد پنج شنبه همچنان ادامه دارد و جنگندههای این کشور به اهدافی در این منطقه آتش گشودند.
شبکه خبری الجزیره خبر داده که جنگندههای اسرائیلی مواضع مقاومت فلسطین را در شمال و جنوب غزه هدف حملات خود قرار دادهاند. یک منبع خبری فلسطینی هم گزارش داده که جنگندههای اسرائیلی یک منطقه را در شمال غزه با سه فروند راکت هدف حمله قرار دادند. ساعتی قبل نیز شبکه المنار گزارش داد که توپخانه اسرائیل منطقه ای را در بیت لاهیا هدف حمله قرار داده است.
این حملات پس از آن رخ داد که شلیک موشک از نوار غزه به شهرک اسرائیل نشین عسقلان، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل را که برای تبلیغات انتخاباتی به جنوب سرزمین های اشغالی سفر کرده، از محل سخنرانی راهی پناهگاه کرد.
مقامات اسرائیلی میگویند سامانه گنبد آهنین به این حمله راکتی واکنش نشان داده است.
این دومین بار بود که نتانیاهو در پی حمله راکتی مقاومت مجبور شد برنامه تبلیغاتی خود را به مقصد پناهگاه ترک کند. پیش از این در جریان رقابت های انتخابات بی نتیجه قبلی اسرائیل نیز اتفاقی مشابه برای نتانیاهو رخ داده بود.
گلوبال تایمز چین: دست آمریکا در تایوان را قطع خواهیم کرد
یک رسانه دولتی چینی با هشدار به آمریکاییها در خصوص تایوان اعلام کرد که دولت مرکزی چین از قویترین اراده و توان برای دفاع از منافعش در تایوان برخوردار است و اگر واشنگتن به اقدامات تحریکآمیز ادامه دهد، دستانش قطع خواهد شد.
«گلوبال تایمز» در این گزارش به آمریکاییها پایبندی به اصل «چین واحد» را گوشزد کرده و هشدار داده است که در صورت بیاعتنایی به این اصل، پکن واکنش نشان میدهد و واشنگتن بهای این کار را پرداخت خواهد کرد.
اصل چین واحد، سیاستی است که آمریکا از سال ۱۹۷۹ در قبال تایوان آن را پذیرفته است و از آن زمان به بعد، آمریکا طبق این اصل، تایوان را بخشی از «چین واحد» اعلام کرد اما در سالهای گذشته اقدامات واشنگتن در فروش تسلیحات به تایوان و حضور نظامی در تنگه تایوان واکنشهای تند پکن را به دنبال داشته و چینیها به آمریکا درباره تبعات این اقداماتشان هشدار دادهاند.
گزارش گلوبال تایمز امروز چهارشنبه با عنوان «اقدامات تحریکآمیز آمریکا در تایوان، تاثیر معکوس خواهد داشت»، منتشر شده است.
در ابتدای گزارش آمده است: «روز دوشنبه (دوم دی ماه) دو قانونگذار آمریکایی طرحی به کنگره ارائه کردند و خواستار ارتقای وضعیت مدیر دفتر آمریکا در تایوان به وضعیت «سفیر سیار» شدند و طبق این طرح، کسی که عهدهدار این سمت میشود باید مانند سفرا فرایند اخذ تاییدیه سنای آمریکا را بگذراند».
گلوبال تایمز ادامه داد: «دفتر آمریکا در تایوان آنچنان حضور گسترده و پر حجمی دارد که بسیاری از سفارتهای آمریکا در خارج این کشور توان برابری با این حضور را ندارند. تایوان مدیر این دفتر را «سفیر» میخواند اما ایالات متحده همیشه به مسئول این دفتر را مدیر شناخته است و این مدیر همیشه توسط وزیر خارجه (آمریکا) تعیین شده است اما سفرای آمریکا در کشورهای خارجی را رئیسجمهور تعیین میکند و او باید تایید سنا را کسب کند».
از نظر این رسانه چینی، «کار دو عضو مجلس نمایندگان در ارائه این طرح به طور واضح اقدامی تحریکآمیز بوده است. در سیستم آمریکا، کنگره نقشی برجسته برای ارعاب علیه چین ایفا کرده است، با تصویب قوانین و عملا هل دادن دولت آمریکا برای آسیب زدن به منافع چین و همچنین تصویب قوانین غیر الزام آور به منظور کمک به دولت جهت اعمال فشار بر چین».
چین و تایوان
به باور این نشریه، «حالا حتی متخصصان هم شاید ندانند چه تعداد قوانین مرتبط با تایوان توسط کنگره آمریکا تصویب شده یا در شرف تصویب شدن باشند. این روزها قوانین ضد چینی اغلب با یک اکثریت گسترده در کنگره تصویب میشوند و برای آنهایی که دنبال جلب شهرت علنی هستند، طعمه ایجاد میکند. این بار دو عضو مجلس نمایندگان طرحی موسوم به لایحه سفیر تایوان ارائه دادند. کار سختی است که گفته شود آیا این دو نماینده با ارائه این طرح، به دنبال جلب توجهات هستند یا نه».
گلوبال تایمز افزود: «با این همه قوانین ضد چینی، دولت ایالات متحده در مساله تایوان کارتهای زیادی برای بازی کردن در اختیار دارد اما چیزی که بیشتر از هر چیزی از اهمیت برخوردار است این است که رئیسجمهور و بقیه دولت او چطور از این کارتها استفاده میکنند. چرا که اجرای بسیاری از مفاد شوکهکننده این قوانین، تنشهای جدی در روابط چین و آمریکا ایجاد خواهد کرد و حتی ماشه بحرانهای بزرگتر در روابط دو کشور را میچکاند».
این رسانه در ادامه گزارش خود به آمریکا درباره ادامه دخالتها در امور تایوان و قطع شدن دستانش هشدار داد و نوشت: «ایالات متحده باید این را بفهمد که اگرچه تایوان سهلترین نقطه برای تحریک کردن سرزمین واحد چین است اما در آن واحد، تایوان ریسکیترین نقطه برای آمریکا هم هست. دقیقا در تنگه تایوان است که چین بزرگترین ظرفیت برای مقابله با اقدامات تحریکآمیز ایالات متحده را در اختیار دارد و از قویترین اراده و توانایی برای دفاع از منافع ملی کلیدیاش برخوردار است. اگر ایالات متحده در موضوع تایوان به اقدامات پی در پی خودش ادامه دهد، دیر یا زود دستانش بریده خواهد شد».
گلوبال تایمز ادامه داد: «چین در بازی خود با ایالات متحده در موضوع تایوان، دو ریسمان عمده در اختیار دارد. اول، مقابله مستقیم با اقدامات تحریکآمیز ایالات متحده و دادن بهای اقداماتش است. دوم، افزایش فشار بر طرف تایوانی است. این یک شوخی نیست. سرزمین اصلی چین (دولت مرکزی کمونیست چین) تاکنون در موضوع تنگه تایوان خویشتندار بوده است و برای ایالات متحده در زمینه نقاط ضعفش در سطح بینالمللی مشکلی ایجاد نکرده است. دلیل اصلی این موضوع به (سیاست) چین واحد ایالات متحده در موضوع تایوان بر میگردد. اگر ایالات متحده قرار باشد که این اصل را رها کند، چنین کاری سبب واکنش سیستمیک پکن خواهد شد و احتمالا واشنگتن را از برخی از همکاریهای کلیدی بینالمللی که امید داشته پکن در اختیارش قرار دهد، محروم خواهد کرد. تشدید فشار نظامی چین بر تایوان، واشنگتن را گیج و سردرگم خواهد کرد».
در پایان این گزارش، نشریه چینی به مقامهای دولت و کنگره آمریکا و برخی از سیاستمداران تایوانی مخالف پکن که خواهان استقلال و جدایی تایوان از چین هستند، گفته است که نه واشنگتن و نه این سیاستمداران تایوانی آمادگی ایجاد یک بحران تازه با دولت مرکزی چین را ندارند و چنین بحرانی برای آنها گران تمام خواهد شد
در خاتمه گزارش آمده است: «امید بر این است که کنگره ایالات متحده در تلاش برای برانگیختن یک بحران آینده بین ایالات متحده و چین نباشد. صادقانه باید بگوییم که ما فکر نمیکنیم ایالات متحده برای بحران با چین بر سر تایوان آمادگی داشته باشد و همچنین فکر نمیکنیم که مقامهای حزب (استقلال گرای) دموکراتیک پیشرو (در تایوان) هم آمادگی چنین موضوعی را داشته باشند. ما شاهد این هستیم که مشتی از سیاستمداران بدون آنکه متوجه عواقب اقداماتشان باشند، دارند مشکلاتی درست میکنند. امید داریم که سیستم آمریکا به نحوی این مسائل را تحت کنترل نگه دارد و از هل دادن ایالات متحده به سمتی که این سیاستمداران حرکت میکنند، جلوگیری کند».
انتشار این گزارش توسط نشریه نزدیک به دولت چین در حالی انجام شده که اواخر آبان ماه «وِی فِنگ» وزیر دفاع چین در دیدار با «مارک اسپر» همتای آمریکایی خود در حاشیه نشست بانکوک، به او درباره اقدامات تحریکآمیز واشنگتن در دریای چین جنوبی هشدار داد و اعلام کرد، پکن استقلال تایوان را تحمل نخواهد کرد
تحریکات نظامی خطرناک آمریکا علیه جمهوری دمکراتیک کره
هواپیماهای جاسوسی ارتش آمریکا، در بحبوحه افزایش تنشها با کره شمالی و در آستانه پایان ضربالاجل پیونگیانگ به واشنگتن، بر فراز این کشور پرواز کردند.
به نوشته خبرگزاری «یونهاپ» نیروی هوایی آمریکا از روز سهشنبه تا بامداد چهارشنبه در اقدامی کمسابقه چهار فروند هواپیمای جاسوسی خود را بهصورت همزمان بر فراز کره شمالی به پرواز درآورد.
دادههای شرکت ردیابی هواپیمایی «اِیرکرفت اسپاتس» نشان میدهد چهار فروند هواپیمای جاسوسی از مدلهای «بوئینگ آر.سی-135»، نورثروپ گرومن ای-8»، «آر. کیو-4 گلوبال هاوک» و «آر. سی-135 کبرا بال» مشغول انجام پروازهای شناسایی بر فرواز شبهجزیره کره بودند.
به نوشته یونهاپ، این هواپیماها که در ارتفاعهای ده و پانزده کیلومتری از سطح زمین پرواز میکردند، از پایگاه هوایی «کادِنا» در ژاپن برخاسته و ماموریت خود را از دریای چین شرقی آغاز کردند. یک فروند هواپیمای سوخترسان نیز در نزدیکی منطقه در حال پرواز بود.
رسانههای کره جنوبی پرواز همزمان چهار فروند هواپیمای جاسوسی آمریکا بر فراز شبهجزیره کره را «غیر معمول» توصیف کرده و آن را نشانهای میزان توجه فزاینده واشنگتن به اقدامات اخیر کره شمالی دانستند.
در هفتههای اخیر تنشها بین آمریکا و کره شمالی بالا گرفته به نحوی که چین مجبور شد از تمام طرفها بخواهد که خویشتنداری نشان داده و به مصالحه روی بیاورند.
دو هفته قبل بود که رسانه دولتی کره شمالی از انجام دومین آزمایش «مهم» در سایت موشکی «سوهائی» خبر داده و گفت از آن برای از نتایج این آزمایش برای تقویت «بازدارندگی استراتژیک هستهای» خود استفاده میکنند.
«کیم جونگاون» رهبر کره شمالی نیز پیشتر به واشنگتن تا پایان سال جاری میلادی برای اتخاذ یک رویکرد منعطف در قبال کره شمالی مهلت داده بود تا «محدوده زمانی برای گفتوگو که در سخنرانی سیاسی رهبر عالی کره شمالی (23 فروردین ماه) برای آمریکا معین شد، پایان امسال است».
همزمان با نزدیک شدن به موعد ضربالاجل رهبر کره شمالی به آمریکا، دولت پیونگیانگ هفته قبل با قطع امید تلویحی از مذاکره با آمریکا، گفته بود واشنگتن دیگر چیزی برای ارائه به ما در مذاکرات ندارد.
درخواست مکزیک از بولیوی درباره پایان ارعاب کارکنان سفارتش
وزارت امور خارجه مکزیک روز سه شنبه اعلام کرد مقامات اطلاعاتی و امنیتی بولیوی همچنان سفارت مکزیک را در لاپاز پایتخت بولیوی محاصره کرده اند و به ارعاب سفیر و کارکنان دیپلماتیک ادامه میدهند.
آندرس مانوئل لوپز اوبرادور، رئیس جمهور مکزیک، پیشتر اعلام کرد نظارت بر تاسیسات دیپلماتیک کشورش در بولیوی از روز دوشنبه کاهش یافته است، ولی «بسیاری چیزها» باید همچنان حل و فصل شود.
سوریه به دلیل غارت نفت، پرونده ای علیه ایالات متحده تشکیل خواهد داد
سوریه روز چهارشنبه اعلام کرد، كه مقامات سوریه در حال آماده سازی طرح دعوی علیه ایالات متحده برای غارت منابع نفتی این كشور هستند.
به گزارش اسپوتنیک به نقل از خبرگزاری لبنانی المیادین، بثينه شعبان مشاور ریاست جمهوری سوریه اعلام داشت: مقامات جمهوری عربی سوریه در حال بررسی گزینه هایی برای اقدامات قانونی در سطح بین المللی برای شکایت از آمریکا هستند زیرا آنها نفت سوریه را سرقت می کنند و حاکمیت جمهوری عربی سوریه را نقض می کنند.
وی تأکید کرد که قلمروها و میادین نفتی سوریه از حضور آمریکایی ها و سایر کشورها آزاد خواهد شد. پیش از این، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در میان عملیات نظامی ترکیه در شمال شرقی سوریه بسیاری از نیروهای خود را از این منطقه را خارج کرد. تعداد کمی از سربازان آمریکایی در جنوب و شرق این کشور باقی می مانند، جایی که طبق گفته های پنتاگون، آنها به تشکیلات محلی کردها کمک در محافظت میادین نفتی می کنند.
رئیس جمهور سوریه بشار اسد گفت، كه ایالات متحده از میادین نفتی سوریه كه آنها را تصرف كرده، نفت به ترکیه می فروشد.
از سال 2014، ایالات متحده و متحدانش بدون اجازه مقامات این کشور عملیات نظامی را در سوریه انجام می دهند.
استفاده از ماشین آب پاش و آب سلمی علیه تظاهرکنندگان در شیلی
.
گرانما، ارگان حزب کمونیست کوبا- مجله هفته: ماموران امنیتی در شیلی پس از استفاده دوباره از ماشین آبپاش حاوی گاز فلفل و سودای سوزشآور مورد انتقاد سازمانهای حقوق بشری قرار گرفته است
در همین زمینه ، انستیتوی ملی حقوق بشر (NHRI) اعلام کرد که برای تعیین ترکیب شیمیایی ترکیبات آب ، برنامه ای را به وزارتخانه های خانه و بهداشت و نیروهای امنیتی ارسال می کند.
آژانس پرنسا لاتینا گزارش می دهد که تحقیقاتی که توسط سازمان غیردولتی «سلامتی در مقاومت» انجام شده ، وجود کپسایسین ، ماده اصلی تشکیل دهنده گاز فلفل و یون های سدیم هیدروکسید سدیم (سود سوز آور) که در تماس مستقیم با پوست بسیار خطرناک هستند را نشان می دهد.
از آغاز تظاهرات علیه دولت نئولیبرال شیلی، متخصصین دانشگاه های پزشکی این کشور انتقادات شدیدی را مبنی بر استفاده آب های سمی بر علیه تظاهرکنندگان و مخالفین دولت نئولیبرال این کشور ابراز داشته اند بر اساس تحقیقات متخصصین پزشکی استفاده از این آب های سمی موجب ایجاد حساسیت های شدید پوستی در بین تظاهرکنندگان گشته است
ژنرال ژان کامو ، مدیر تدارکات نیروی انتظامی، ادعا کرده است که استفاده از مواد سمی در آب های ماشین های ضد شورش در هیچ یک از قوانین انتظامی شیلی درج نشده است. وی گفت: «ما هیچ اطلاعات پیش زمینه و یا مطالعه ای در این زمینه نداریم.»
قبلاً نیز انتشار اخبار و اسناد و مدارکی مبنی بر استفاده از نیروهای انتظامی شیلی از گلوله های پلاستیکی که برخی از آنها سمی و بخش دیگری از فلزی می باشند از سویی رسانه ها منجر به جنجال سیاسی در این کشور گشته بود
مشاور اسد:دمشق، تهران و مسکو برای مقابله با تحریمهای آمریکا تدابیر ویژهای دارند
«بثینه شعبان» مشاور سیاسی و رسانهای رئیسجمهور سوریه در گفتوگویی با شبکه «المیادین» به تشریح آخرین تحولات مربوط به این کشور و برخی کشورهای منطقه پرداخت.
وی اعلام کرد، سوریه امکان تنظیم دادخواست بینالمللی علیه آمریکا را بررسی میکند زیرا واشنگتن در حال دزدیدن نفت سوریه است.
شعبان با حضور در برنامه « لعبة الأمم» شبکه المیادین گفت، سوریه با همراه شرکتهای روسی اکتشاف نفت در مدیترانه را آغاز کرده است.
وی در اشاره به نبرد در ادلب تصریح کرد: «نبرد ادلب آغاز شده و جنگندههای روسی ازارتش سوریه حمایت میکنند، توقف یا ادامه این نبرد بستگی به موضع نظامی دارد و هیچ ارتباطی با اتفاقات لیبی ندارد».
شعبان در ادامه به قانون جدید آمریکا علیه سوریه و متحدانش موسوم به «قیصر» پرداخت و گفت، شخصیت قیصر که قانون آمریکا از نام وی گرفته شده مانند مسائلی مانند حمله شیمیایی و کلاهسفیدها و غیره خیالی و جعلی است. این قانون مجرمانه و ظالمانه است و در ادامه سلسله فشارها علیه سوریه از ۲۰۱۱ تا کنون اعمال میشود اما دمشق با قدرت با آن مقابله میکند. این قانون روسیه و ایران را هم هدف میگیرد اما دمشق برای مقابله با فشارهای اقتصادی و سیاسی آمریکا با متحدانش هماهنگ است و آنها اقدامات ویژهای برای دور زدن این قانون آمریکا دارند. میان قانون قیصر و راهبرد نهایت اعمال فشار بر ایران و اتفاقات عراق و لبنان ارتباط وجود دارد.
مشاور «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه افزود، سوریه در تمامی زمینهها به خودکفایی رسیده و قانون قیصر بر اقتصاد این کشور تأثیر نمیگذارد. دمشق به مقابله با چالشها عادت کرده و سند آن به عنوان مثال افزایش کارخانههای ساخت و تولید دارو در سالهای اخیر است.
بثینه گفت که افزایش قیمت دلار در هفتههای اخیر در سوریه ارتباطی با قانون قیصر ندارد بلکه به بحران اقتصادی در لبنان مربوط است؛ آنچه در لبنان اتفاق میافتد بر سوریه تأثیر میگذارد و بالعکس. آمریکا خیال میکند با این قانون میتواند دمشق را به عقب براند و تصمیمات سیاسی آن را به گروگان بگیرد (اما در اشتباه است).
وی آمریکا را متهم کرد که به دلیل محاسبات راهبردی «اسرائیل» و واشنگتن مانع زا بازگشت آوارگان سوریه میشود.
شعبان سپس ادامه داد، سازمان منع سلاحهای شیمیایی پس از دورغهایی که گفته، اعتبار خود را از دست داده و این سازمان تحت تسلط آمریکاست.
مشاور اسد در ادامه به عراق هم پرداخت و گفت، «عادل عبدالمهدی» نخستوزیر مستعفی عراق تابع آمریکا نبود به همین خاطر واشنگتن علیه او ایستاد. عبدالمهدی با چین توافقنامه بست، گذرگاه «بوکمال» را بازگشایی و با طرح موسوم به «معامله قرن» مقابله کرد به همین دلیل واشنگتن او را رد کرد.
وی درباره بازگشت روابط سوری-سعودی گفت، این موضوع هنوز جدی نیست و در حد حرف باقی مانده است.
شعبان در پایان از موضع کویت در خصوص موافقت با قطعنامه اخیر شورای امنیت پیرامون انتقال کمک به این کشور بدون کسب موافقت دمشق اظهار تأسف کرد و فوت «قاید صالح» رئیس ستاد مشترک ارتش الجزائر را به دولت و ملت این کشور تسلیت گفت.
نظر شما در مورد این نوشته چه بود؟