
سفیر جدید آلمان در مدت کوتاهی که در این کشور در مدت زمان کوتاهی که ریاست سفارت خانه انتخاب شده است از خود کارنامه سیاهی به یادگار گذاشته که در تاریخ پس از جنگ آلمان و اروپا کمنظیر است. پافشاری بر اجرای سیاست فشار حداکثری آمریکا از سوی اروپا علیه ایران و دخالت در امور داخلی کشورهای اروپایی به ویژه آلمان فدرال برای پیش بردن فشار حداکثری علیه ایران و تحریم ها علیه روسیه و برخی از مهمترین برنامههای کاندید آینده پست وزارت امور خارجه آمریکا
روزنامه آمریکایی واشنگتنپست در میان گزینههایی که برای جایگزینی مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا مطرح کرده است، نام ریچارد گرنل سفیر آمریکا در آلمان به چشم میخورد.
ریچارد گرنل حامی بی، چون و چرا ترامپ به شمار میرود که دخالت هایش در امور داخلی آلمان تا کنون بارها خشم مقامات برلین را بر انگیخته است.
گرنل با خوی و خصلتی شبیه به ترامپ در نشان دادن ماهیت بی روتوش آمریکا در زورگویی و شعار ترامپی «نخست آمریکا» است. رفتار وی باعث شده تا برخی سیاستمداران آلمان خواستار اخراجش از برلین باشند.
او مثل ترامپ مسلسل وار توئیت میزند و نسبت به هر چه که در منطق و سلیقه آمریکایی نگنجد امر و نهی میکند.
گرنل پس از خروج ترامپ از توافق هستهای، شرکتهای آلمانی را تهدید کرد که هیچ گونه همکاری با ایران نداشته باشند. اما این فقط به ایران محدود نشد. او به مقامات سیاسی آلمان نامه نوشت و از آنها خواست با شرکت هوآوی چین برای نصب تجهیزات مخابراتی و راه اندازی نسل پنجم اینترنت همکاری نکنند با این ادعا که چین به شبکه اطلاعاتی آلمان نفوذ میکند.
گرنل در ماجرای احداث خط لوله گاز از روسیه به آلمان هم دخالت و ادعا کرد تحریمهای آمریکا علیه انتقال گاز از روسیه به آلمان را به نفع اروپاییها میداند.
سفیر آمریکا پا را از این فراتر نهاد و گفت: من همه روزه از دیپلماتهای اروپایی شنیده ام که از من برای این تحریم تشکر میکنند.
او همچنین اقدام اخیر شش کشور اروپایی را برای پیوستن به اینستکس زیر سوال برد. ساز و کار ادعایی اروپاییها برای همکاری تجاری با ایران که هر چند تا کنون و از طریق آن هیچ اقدامی در جهت اهداف برجام انجام نشده است، اما از همان آغاز راه اندازی هم با فشار و تهدید ریچارد گرنل در آلمان مواجه شد.
اگر ریچارد گرنل از میان گزینههای مطرح شانس وزیر خارجه شدن را بدست بیاورد باعث رضایت مقامات سیاسی آلمان هم میشود چرا که او از برلین خارج خواهد شد. هر چند آنها مجبور خواهند بود در تعاملات سیاسی خودشان با آمریکا همچنان او را تحمل کنند و این بار در نقشی بالاتر به عنوان وزیر امور خارجه ترامپ.
رقابت کشتار در خاورمیانه: بیش از ۳۰۰ کشته در راهپیمایی های بازگشت
مرکز اطلاعات فلسطین اعلام کرد از ابتدای شروع راهپیمایی های بزرگ فلسطینیها موسوم به راهپیمایی حق بازگشت که از دو سال پیش در منطقه محاصره شده غزه شروع شده و تقریبا تمام جمعهها برگزار شده است نیروهای اسرائیلی ۳۳۷ فلسطینی را کشته و بیش از ۳۱ هزار نفر دیگر را زخمی کرده اند.
حدود بیست فلسطینی دیگر هم در آخرین راهپیمایی حق بازگشت در جمعه گذشته به ضرب گلولههای نیروهای اسرائیلی زخمی شدند.در کنار جنگ های یمن، سوریه و لیبی تعداد زیادی از تظاهرکنندگان در چند سال اخیر در افغانستان، مصر بحرین ایران عراق نیز توسط حاکمان و بخشا مخالفین سیاسی کشته و زخمی شدند.
رزمایش دریایی تجسم ائتلاف استراتژیک سهجانبه جدید است
روزنامه فرامنطقهای «رأی الیوم» طی مقالهای در بخش سخن سردبیر خود نوشت: از روز جمعه دریای عمان و اقیانوس هند شاهد رزمایش سهجانبه بیسابقهای است که در آن کشتیهای جنگی و ناوگانهای دریایی کشورهای چین و روسیه و همچنین ایران مشارکت دارند و بهمدت 4 روز با شعار تقویت امنیت و تجارت بینالمللی در این منطقه، بهویژه در خلیج (فارس) و تنگه هرمز، برگزار میشود؛ جایی که نفتکشها در آن روزانه 18 میلیون بشکه نفت منتقل میکنند.
شاید زود است بگوییم که این رزمایش تجسم یک ائتلاف استراتژیک سهجانبه جدید است ولی همچنان حامل پیامی مهم به ایالات متحده آمریکا و دیگر کشورهای غربی است که در ماه گذشته ایجاد دو ائتلاف دریایی به همین منظور را اعلام کردند که شامل کشورهای عربی خلیج (فارس) از جمله عربستان سعودی و امارات متحده عربی است.
ایران، که با محاصره سخت آمریکا مواجه است، بزرگترین استفادهکننده از این رزمایش است؛ چرا که این رزمایش محاصره تحمیلی آمریکا بر این کشور را، حداقل از بُعد روانی و روحی، میشکند و این موضوع را مورد تأیید قرار میدهد که ایران در جهان منزوی نیست و دوستانی استراتژیک در وزن دو ابرقدرت، یعنی چین و روسیه، دارد.
آمریکا دیگر بهتنهایی بر جهان حاکم نیست و سرنوشت نظامی و سیاسی آن را تعیین نمیکند و دوران هژمونی آن در این چارچوب بهسرعت در حال فرسایش است و منطقه خلیج فارس و بهویژه تنگه هرمز دیگر همچون یک قرن پیش در انحصار آن نیست.
موضوع قابل توجه این است که این رزمایش همزمان شد با اقدام چین به انجام آزمایش موشکی موسوم به «لانگ مارچ5»، که چشمانداز آینده برنامه فضایی آن را ایجاد خواهد کرد و بیشتر تأسیس ایستگاه فضایی این کشور در مدار را تا سال 2020 هموار میکند، علاوه بر این، روسیه نیز اعلام کرد که موشک مافوق صوتی «آوانگارد» را وارد تجهیزات نظامی خود کرد که قادر به دستیابی به هر هدفی در جهان و غلبه بر هر گونه سپر ضدموشکی است.
در صورتی که گزارشهای غربی که میگویند چین بزرگترین قدرت اقتصادی ظرف 10 سال خواهد شد و با شراکت روسیه قادر خواهد شد با ایجاد سیستم مالی جهانی، که طی 5 سال به هیمنه دلار آمریکا پایان دهد، صحت داشته باشد ــ هرچند این گزارشها صحیح هستند ــ پس این بدان معناست که ایران بهخلاف همسایگان عرب خود، متحدی بسیار قدرتمند، امیدوارکننده و قابل اعتمادترین برای خود انتخاب کرده است.
جهان بهسرعت در حال تغییر است در حالی که عربها یا بیشتر آنها پشت یک هدف قرار دارند و آن هدف، نحوه نابود کردن همدیگر با پولهایشان و طبق دستورالعملهای آمریکایی است. بر این باور نیستیم که این وضعیت عربها در 10 یا 20 سال آینده نیز تغییر کند.
ایران با قدرتمندان دوست میشود؛ چرا که این کشور بلندپروازی استراتژیک و صنایع پیشرفته نظامی دارد و قدرت آنها زیادتر میشود ولی همسایگان عرب آن به این منظور با قدرتمندان دوست میشوند تا آنها را به دنبالهروهایی ضعیف و خوار تبدیل کنند و میلیاردها دلار را بابت این سرسپردگی هزینه میکنند، به همین دلیل است که ایران توسعه مییابد و پیشرفته میشود در حالی که دیگران به توهین و فحش دادن و برتری جستن با تأسیس «ارتشهای» سایبری به این منظور، بسنده میکنند.
تعداد کشته شدگان در هند به ۴۰ نفر نفر رسید
بهدنبال سرکوب اعتراضات مردم هند توسط نظامیان این کشور تعداد کشتهشدگان در اعتراض به قانون تبعیض مذهبی به ۴۰ نفر رسید.
به گزارش ملت تایمز، تعداد قربانیان سرکوب مردم توسط نظامیان هندی در ایالت اوترپرادش به 19 نفر رسیده است.
مسئولین این ایالت از دستگیر شدن هزار و 100 نفر دیگر از معترضین خبر داده تصریح کردند پیش از این نیز 5 هزار و 500 نفر از معترضین را به بازداشتگاه منتقل کردهاند.
آمار ارائهشده از قربانیان این حادثه توسط مسئولین رسمی ایالت اوترپرادش اعلام شده است و آمارهای غیررسمی تعداد قربانیان را بسیار بیشتر از این تعداد میدانند.
بین افراد بازداشتشده علاوه بر مردم عادی سیاستمداران احزاب اپوزیسیون نیز حضور دارند و طبق اعلام رسانههای نزدیک به دولت علیه تمام این افراد پرونده دامن زدن به آشوب و حوادث تروریستی ثبت خواهد شد.
اوکراین: گروه ایرانی مظنون به خرید »غیرقانونی« تجهیزات نظامی شناسایی شدند
سرویس امنیتی اوکراین، یک گروه از ایرانی فعال جهت تأمین مالی برای عملیات غیرقانونی خرید کالاهای نظامی در اوکراین را دستگیر نموده است.
به گزارش اسپوتنیک به نقل از سرویس امنیتی اوکراین (SBU)، این سازمان، گروهی از مهاجران از ایران که مظنون به تلاش برای خرید و فروش قطعات سیستم های نظامی ضد تانک و نقض تحریم های سازمان ملل بوده اند را شناسایی و متوقف کرده است. سرویس مطبوعاتی سرویس امنیتی اوکراین در روز پنجشنبه در وب سایت خود گزارشی در این خصوص منتشر نمود.
در این بیانیه آمده است: «سازمان امنیتی اوکراین SBU ، فعالیت های یک گروه بین المللی که جهت تأمین مالی برای عملیات غیرقانونی خرید کالاهای نظامی در اوکراین برای فروش در کشورهای تحریم شده فعالیت می کرد را متوقف نموده است». تحویل غیرقانونی چنین محصولات به ایران مغایر با قطعنامه شماره 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد از تاریخ 20/20/2015 است.
طبق اعلام این سازمان اوکراینی، این شرکت برای تأمین مالی معاملات از شرکتهای ثبت شده در اوکراین ، ایران ، ترکیه ، کشورهای بالتیک و مناطق ساحلی استفاده نموده است. اعضای این گروه برخلاف الزامات مقررات اوکراین و خارج از کنترل دستگاههای نظارت مالی ، یک سیستم حاشیه ای نقل و انتقالات غیرقانونی و برداشت پول نقد ایجاد کردند. در این راستا، برخی از ایرانیان از سیستم انتقال پول غیررسمی هاوال ، كه یك گزینه جایگزین برای کانال های پرداخت رسمی در كشورهای مسلمان برای انتقال وجه است ، استفاده كردند.
افسران سازمان امنیتی اوکراین در دفاتر این شرکت و در محل زندگی متهمین در مناطق کیف حضور یافتند و اسناد مالی ، مهر و مومهای اشخاص تجاری خارجی ، کلیدهای دسترسی به سیستمهای مشتری-بانکی ، تجهیزات رایانه ای ، رسانه های ذخیره سازی مواد و نوری و دستگاههای تلفن همراه توقیف نمودند. در طول جستجوها ، تقریباً 600 هزار دلار آمریکا و 235 هزار یورو پول پیدا شده است.
میدلایست آی: ترکیه تروریستهای سوری را در لیبی مستقر میکند
پایگاه خبری «میدلایست آی» امروز (جمعه) به نقل از یک مسئول ارشد در دولت وفاق ملی لیبی (مستقر در طرابلس) گزارش داد ترکیه گروههای تروریستی و مسلح سوری را در لیبی مستقر میکند.
این وبگاه به نقل از منابع خود نوشت: «شورشیان (تروریستهای) سوری تحت حمایت ترکیه برای مبارزه با نیروهای ارتش ملی لیبی به سرکردگی خلیفه حفتر، در لیبی مستقر میشوند».
یک منبع معارض سوری نیز به این پایگاه خبری گفت آنکارا اخیرا با گروههای شورشی متعددی در سوریه که متحد ترکیه هستند، درباره اعزام آنها به لیبی تماس برقرار کرده است.
میدلایست آی همچنین به نقل از یک منبع ترکیهای نوشت: «جوخه سلطانمراد، که یک گروه مسلح شامل ترکمنهای سوری است، از جمله گروههایی است که به [این کشور] در شمال آفریقا اعزام میشود».
دولت وفاق ملی لیبی و ترکیه روز ۲۷ نوامبر (چهارشنبه ششم آذر) دو یادداشت تفاهم در زمینه همکاری امنیتی و مناطق دریایی امضا کردند که با واکنش شدید مصر، قبرس و یونان مواجه شد و متعاقب آن یونان از اخراج سفیر این دولت از خبر داد.
«رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه نیز تا کنون چند بار بر آمادگی کشورش برای اعزام نظامی به لیبی تاکید کرده و گفته هر زمان دولت طرابلس بخواهد، آنکارا به آنها کمک نظامی میکند. روز گذشته نیز دولت وفاق ملی لیبی به ریاست «فائز السراج» رسما از دولت ترکیه خواست از این کشور پشتیبانی نظامی کند.
وبگاه شبکه «بلومبرگ» نیز به نقل از مسئولان ارشد در دولت ترکیه و دولت وفاق ملی لیبی گزارش داد: «انتظار میرود گروههای شورشی ترکمن بومی [سوریه] که در کنار نظامیان ترکیه در شمال سوریه جنگیدند، به زودی به پشتیبانی دولت طرابس اضافه شوند».
به گفته این منابع، دولت وفاق ملی لیبی ابتدا با ایده استقرار معارضان سوری در این کشور مخالفت و در برابر آن مقاومت کرده بود اما نهایتا بعد از مواجهشدن با پیشروی نیروهای حفتر به سمت طرابلس، با این ایده موافقت کرد.
بلومبرگ همچنین به نقل از یک مسئول ترکیهای نوشت، احتمال دارد دولت آنکارا نیروی دریایی ارتش این کشور را برای حفاظت از طرابلس اعزام کند و همزمان نیروهای دولت وفاق ملی را آموزش دهند.
لیبی در حال حاضر بین دو مرکز قدرت تقسیم شده است. یکی از آنها دولت مستقر در طرابلس که از سوی سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته شده و مورد حمایت ترکیه قرار دارد و دیگری دولتی که در شهر «طبرق» در شرق لیبی مستقر است و از سوی امارات عربی متحده، عربستان سعودی و چند کشور اروپایی حمایت میشود. نیروهای شرق لیبی از ماهها پیش تحت فرماندهی «خلیفه حفتر» ژنرال سابق ارتش لیبی، در تلاش هستند تا طرابلس را به تصرف خود درآورند. فایز سراج نخستوزیر دولت طرابلس میگوید برای دفاع از شهر چارهای ندارد جز آنکه از ترکیه کمک بگیرد.
مرکل برای جلوگیری از ورود پناهجویان به اروپا به ترکیه سفر میکند
روزنامه آلمانی زبان زودویچه سایتونگ نوشت آنگلا مرکل صدراعظم آلمان ماه آینده میلادی از ترکیه دیدار میکند تا از رجب طیب اردوغان رئیس جمهور این کشور بخواهد توافق مهاجرتی که وی با اتحادیه اروپا منعقد کرد حفظ کند. این دیدار در پاسخ به نگرانی از آن صورت میگیرد که جنگ در سوریه منجر به ورود موج تازهای از آوارگان شود.
یک سخنگوی دولت آلمان گفت: برنامه سفر مرکل در روز جمعه هفته پیش از آن اعلام میشود.
ترکیه به موجب توافق مهاجران که در سال ۲۰۱۵ منعقد شد در ازای حمایت مالی، میزبان آوارگان خواهد بود.
لاوروف : روسیه به دنبال رویارویی با آمریکا نیست، ولی تحرکات آمریکا را بی پاسخ نمی گذارد
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه امروز جمعه اظهار داشت، که روسیه به دنبال تقابل و رویارویی با آمریکا نیست، اما به حملات خصمانه آمریکا پاسخ مناسب می دهد.
لاوروف در مصاحبه با «اسپوتنیک» گفت:»واقع بینانه به چشم انداز گفتگوی آمریکا و روسیه می نگریم. مخصوصا درشرایط پیچیده فضای سیاسی داخل آمریکا و نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری در این کشور. اقدامات اخیر غیر دوستانه واشنگتن، گواه روشنی برای این امر است. همه اقدامات لازم برای تامین امنیت خود، در راستای منافع شهروندان روس و تجارت روسیه را بکار می گیریم و اقدامات خصمانه آمریکا را به درستی پاسخ می دهیم، ولی به دنبال رویارویی با آمریکا نیستیم. «
عبور یک کاروان نظامی آمریکا از عراق به سوریه
شبکه خبری المیادین از عبور یک کاروان نظامیان آمریکایی از عراق به سوریه خبر داد.
بر اساس این گزارش، یک کاروان نظامیان آمریکایی از عراق به سمت شهر الحسکه سوریه عبور کرد.
نظر شما در مورد این نوشته چه بود؟