تایید حکم ۵ سال زندان حسن سعیدی عضو سندیکای کارگران شرکت واحد در دادگاه تجدید نظر/ به دیوان عالی شکایت میبریم

آقای سید مصطفی رضوی وکیل آقای حسن سعیدی عضو سندیکای کلرگران شرکت واحد در مصاحبه با ایلنا اعلام کرد حکم ۵ سال زندان حسن سعیدی در شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر تایید شده است اما به این حکم در دیوان عالی شکایت میکنیم.
رضوی:حکم ۵ سال حبسِ «حسن سعیدی» تایید شد/ به دیوان عالی شکایت میبریم
وکیل حسن سعیدی از تایید حکم موکلش در دادگاه تجدیدنظر خبر داد.
سیدمصطفی رضوی (وکیل حسن سعیدی) در گفتگو با خبرنگار ایلنا، از تایید حکم این فعال کارگری در دادگاه تجدیدنظر خبر داد.
این وکیل دادگستری گفت: بعد از تجدیدنظرخواهی، پرونده به شعبهی 36 تجدیدنظر تهران ارجاع شد؛ ما منتظر بودیم تشکیل جلسه بدهند؛ معمولا در پروندههایی که احکامِ حبس بلندمدت دارند، تشکیل جلسه میدهند و به دفاعیات وکیل گوش میدهند اما متاسفانه بدون تشکیل جلسه اعلام کردند بیایید دادگاه.
وی ادامه داد: بعد از مراجعه به دادگاه، متوجه شدم دفاعیات تجدیدنظرخواهی رد شده و همان حکم دادگاه بدوی، یعنی پنج سال حبس و دو سال ممنوعیت استفاده از شبکههای اجتماعی و گوشی هوشمند، عیناً تایید شده است.
رضوی در پایان تاکید کرد: حتماً به دیوان عالی شکایت میکنیم و امیدواریم آنجا این حکم شکسته شود.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
اسرائیل رکورددار آزار و اذیت خبرنگاران در جهان
سال ۲۰۱۹ شاهد تشدید هدف گرفتن روزنامهنگاران فلسطینی از سوی رژیم اسرائیل و شبکههای اجتماعی بود.
در همین زمینه «عماد الافرنجی» رئیس پیشین اتحادیه روزنامهنگاران فلسطینی اعلام کرد، هدف گرفته شدن روزنامهنگاران و تولید محتواها درباره فلسطین از سوی فیسبوک، توییتر و واتساب و غیره، روی دیگری از هدف گرفته شدن آنها به دست رژیم اسرائیل است.
وی تأکید کرد، آنچه این شبکههای اجتماعی انجام میدهند کودتا علیه آنچه تمدن غربی و حقوق بشر مینامند، است. حقوق بشری که ضعیفان و قربانیان دائما از آن مستثنی هستند و غرب نیازمند آن است که ادعاهای خود درباره آزادی بیان و آزادی روزنامهنگاران را به اثبات برساند.
الافرنجی به روزنامه «عربی ۲۱» گفت: سال ۲۰۱۹ شاهد افزایش تعرضهای اشغالگر علیه آزادیها در اراضی فلسطینی و افراط در هدف گرفتن روزنامهنگاران از سوی ارتش اشغالگر بود و در این سال ۵۹۸ مورد تخلف علیه آزادی روزنامهنگاری ثبت شد.
وی ادامه داد، ارتش رژیم صهیونیستی عمدا روزنامهنگاران و خبرنگاران را به گلوله جنگی و پلاستیکی هدف میگرفت، بمبهای گازی به سمت آنها شلیک میکرد، آنها را مرود ضرب و شتم قرار میداد یا از آنها به عنوان سپر انسانی استفاده میکرد، همچنین مانع مسافرت برخی از آنها میشد و آنها را بازداشت میکرد.
الافرنجی در ادامه به شلیک عمدی تکتیراندازی رژیم اسرائیل به سمت روزنامهنگاران خبر داد و گفت، چشم «سامی مصران» از غزه و «معاذ عمارنه» از کرانه باختری هدف گرفته شد و هر کدام از آنها یک چشم خود را از دست دادند.
همچنین در این سال بسیار از حسابهای روزنامهنگاران در شبکههای اجتماعی مختلف بسته یا برخی از پستهای آنها حذف شد.
وی در ادامه از سازمانهای بینالمللی درخواست کرد به نقش قانونی خود برای توقف این اقدامات رژیم اسرائیل عمل کنند و حمایت لازم را از اصحاب رسانه انجام دهند.
وزیر فاسد سابق آلمان و رئیس فعلی
کمیسیون اروپا: سخت تر شدن حفظ توافق برجام
اتحادیه اروپا به همراه سه کشور فرانسه، آلمان و بریتانیا موسوم به تروئیکای اروپایی از حامیان توافق هسته ای برجام هستند.
هر چند پس از خروج آمریکا از برجام در مه 2018، اروپایی ها در زمینه انجام تعهدات خود برای حفظ این توافق ناکام مانده اند، با این حال اتحادیه اروپا با توجه به اهمیت برجام بر حفظ آن پافشاری می کند.
به رغم پافشاری این نهاد اروپایی بر حفظ برجام، اما واقعیت این است که در فقدان هر گونه اقدام موثر برای حفظ برجام از سوی اروپایی ها، حفظ این توافق با دشواری روز افزونی مواجه شده است.
این مساله ای است که ارشد ترین مقام اجرایی اتحادیه اروپا نیز به آن اذعان کرده است.
«اورزولا فون درلاین» رئیس جدید کمیسیون اروپا که در دوران وزارت خود در وزارت دفاع آلمان پرونده باز مالی پرداخت مبلغ بیش از ۵۰ میلیون یورو به شرکتهای مشکوک و اعضای فامیل را در خود با خود حمل می کند و اخیراً نیز پاک شدن تلفن دستی وی که حامل اطلاعات بسیار دقیقی برای کمیسیون بررسی تخلفات بود جنجال به پا کرد روز شنبه تاکید کرد، حفظ «برجام» روز به روز سختتر میشود.
«فون در لاین» گفت: «رسیدن به موفقیت برای حفظ برجام روز به روز سخت تر میشود، برای نجات توافقی که در خطر فزاینده قرار دارد لازم است که ایران نیز با این توافق همراه باشد.»
اظهارات رئیس کمیسیون اروپا درباره لزوم همراهی ایران با برجام درحالی مطرح میشود که بعد از خروج یکجانبه آمریکا از برجام در مه 2018 و بازگرداندن غیرقانونی تحریم ها علیه تهران، ایران منتظر عمل کردن اروپایی ها به وعده ها و تعهدات شان ماند.
با این حال، اعضای اروپایی گروه 1+4 یعنی آلمان، فرانسه، بریتانیا و اتحادیه اروپا نه تنها به وعدههای خود عمل نکردند بلکه در مواردی با سیاست های آمریکا علیه ایران نیز همراهی کردند .
هر چند اتحادیه اروپا و تروئیکای اروپایی بارها بر اهمیت برجام در راستای حفظ صلح وامنیت منطقه ای و بین المللی تاکید کرده اند، اما ظاهرا آنها فقط از ایران توقع دارند که در راستای حفظ این توافق تلاش کند و نقش و تعهدات خود را فراموش کرده اند.
اروپایی ها بعد از خروج غیرقانونی آمریکا از برجام درمه 2018 وعده دادند با تضمین منافع اقتصادی ایران از طریق اتخاذ تدابیر عملی مانند ایجاد ساز وکار ویژه مالی موسوم به اینستکس این توافق را حفظ کنند؛ اما آنها با وجود مخالفت لفظی با اقدام ضد برجامی واشنگتن، تاکنون در عملی کردن موثر وعده های خود برای حفظ این توافق موفقیتی نداشته اند.
لذا ایران یکسال پس از خروج آمریکا از برجام و با پایان دادن به سیاست صبر استراتژیک و نیزاثبات ناکارآمدی راهکارهای پیشنهادی اروپا برای جبران تبعات اقتصادی خروج آمریکا از برجام، اعلام کرد، بخشی از تعهدات برجامی خود را بر اساس بندهای 26 و 36 این توافق تعلیق میکند و تاکنون در 4 گام از تعهدات برجامیاش کاسته است.
درعین حال تهران همواره تاکید کرده است، گام های 4 گانه قابل بازگشت هستند و به محض انجام تعهدات طرف اروپایی، ایران نیز به متن تعهداتش در چارچوب برجام بازخواهد گشت.
با این حال طرف های اروپایی برجام به جای اینکه درصدد جبران قصور خود در زمینه عدم اجرای تعهدات برجامیاش باشند، چندی قبل با انتشار بیانیه ای به تهدید ایران درباره اجرای مکانیزم ماشه پرداختند. با این همه پس از برگزاری آخرین نشست کمیسیون مشترک برجام در وین در روز 6 دسامبر ظاهرا از این مساله منصرف شده اند.
«علی اکبر صالحی» رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در 23 دسامبر با بیان اینکه حرکت اروپا به سمت مکانیسم ماشه خلاف خواست و نیت آنهاست، گفت: اگر این مکانسیم فعال شود چیزی از برجام باقی نمیماند.
اروپایی ها به خوبی از این مساله آگاه هستند که تهران هیچگاه در برابر رویکردهای مبتنی بر تهدید در موضوع هسته ای ایران مرعوب و تسلیم نشده و در این زمینه نیز تهدید قبلی تروئیکای اروپایی درباره اجرایی کردن مکانیزم ماشه باعث تغییر مواضع اصولی ایران نشده است.
اروپا اگر واقعا در راستای منافع خود خواهان حفظ برجام است باید گام های موثر و عملی برای اجرای تعهدات برجامی خود به ویژه اینستکس بردارد.
تهران خواستارآن است که کشورهای اروپایی فشارهای اقتصادی ناشی از خروج آمریکا ازبرجام را جبران کنند.
نکته مهم اینکه «جوزف بورل» مسئول جدید سیاست خارجی اتحادیه اروپا اذعان کرده که ایران به رغم کاهش تعهدات برجامی خود هنوز در چارچوب محدودیت های مقرر در توافق هسته ای برجام قرار دارد.
چگونگی ساختن یک دروغ بزرگ درباره شین جیانگ

رادیو و تلویزیون مرکزی چین 6 دی (27 دسامبر) تفسیری را با عنوان «چگونگی ساختن یک دروغ بزرگ درباره شین جیانگ» منتشر کرد.
چندی پیش یک پایگاه خبری مستقل آمریکایی به نام «کِرِی زون» (Grayzone) با انتشار یک مقاله تحقیقاتی داستان مربوط به چگونگی تولید اطلاعات کذب مربوط به شین جیانگ در درون سازمانهای مخالف چین و توسط کارمندان چنین نهادهایی را افشا کرد. این مقاله علاوه بر کمک به آشنایی جامعه جهانی با وضعیت حقیقی مسئله شین جیانگ چین، اتحاد پلید نیروهای غربی مخالف چین برای سیاه نمایی درباره چین را فاش میکند.
تحقیقات «کِرِی زون» نشان میدهد رسانههای غربی برای ادعای » زندانی بودن میلیونها مسلمان در شین جیانگ چین» که بارها به اشکال مختلف به آن پرداختهاند هیچ سند و مدرکی ندارند؛ برای نمونه، سازمان موسوم به » شبکه دفاع از حقوق بشر در چین» تنها پس از مصاحبه با 8 شهروند اویغور چین سعی در القای چنین نتیجهای دارد. همچنین فردی به نام «جنگ گوا ین» که از او اصطلاحاً به عنوان یک «منبع معتبر» یاد شده تنها با استناد به گزارش یک رسانه مشخص چنین ادعایی را مطرح میکند. با نگاهی دقیقتر سایه سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) پشت سر همه این افراد و نهادهای مخالف چین به خوبی دیده میشود.
چندی قبل شبکه تلویزیونی سی جی تی ان وابسته به رادیو و تلویزیون مرکزی چین با پخش دو مستند به زبان انگلیسی درباره مبارزه با تروریسم در شین جیانگ تمام دروغهای رسانههای غربی را افشا کرد. با دروغپردازی، شایعهپراکنی و انتشار اخبار کذب نمیتوان جامعه جهانی را فریب داد و در نهایت آن دسته از رسانههای غربی که این اخبار کذب را ساخته و پرداختهاند رسوا خواهند شد.
گرسنگی و زجر: عربستان ۱۰ کشتی حامل فرآوردههای نفتی و مواد غذایی یمن را آزاد نمیکند
مدیر کل شرکت نفت یمن در استان الحدیده این کشور گفت که ائتلاف سعودی همچنان نُه فروند کشتی حامل نفت و یک کشتی حامل مواد غذایی و آرد را با وجود اینکه مجوز ورود به بندر الحدیده دارند در توقیف نگاه داشته است.
به گزارش وبگاه خبری المسیره، وی افزود: «این نُه کشتی توقیف شده بیش از ۲۴۰ هزار تن ماده بنزین و دیزل حمل میکند و از اوایل نوامبر گذشته در توقیف هستند از توقیف نخستین کشتی ۵۱ روز می گذرد. روز جمعه هم یک کشتی حامل آرد توقیف شده است».
مدیر کل شرکت نفت یمن در الحدیده ائتلاف سعودی و سازمان ملل را مسئول نقض مکرر توافق سوئد خواند.
عربستان سعودی پنج سال است که با تشکیل ائتلافی با حمایت آمریکا و رژیم صهیونیستی ضمن حملات گسترده هوایی به شهرهای مختلف یمن، از رسیدن مواد غذایی ، دارویی و سایر نیازهای مردم به شهرهای مختلف این کشور جلوگیری میکند.
تاکنون بارها، ائتلاف سعودی، کشتیهای حامل مشتقات نفتی را در دریا متوقف کرده و مانع ادامه راه آنان برای تخلیه فرآوردههای نفتی در بندر الحدیده شده است، این در حالی است که این اقدام کاملا مخالف قوانین، توافقنامه ها و مقررات بین المللی و اصول انسانی است و کمبود سوخت در یمن بسیاری از مراکز ضروری مانند بیمارستانها را با مشکل جدید روبرو کرده است.
چهره دروغین دموکراسی آمریکا، سرمایه یا دمکراسی تصمیم گیرنده است؟
به نقل از رادیو بین المللی چین، انجمن تحقیقات حقوق بشر چین روز پنج شنبه ۵ دیماه (برابر با ۲۶ دسامبر ۲۰۱۹) با انتشار مقالهای تحت عنوان «پولی بودن سیاست، چهره دروغین دموکراسی آمریکا را افشا کرد» نوشت: «پولی بودن سیاست، دلیل مهم رویاروییهای سیاسی و گسستگی اجتماعی در آمریکا است. آمریکا همواره خود را به عنوان الگوی دموکراسی و حقوق بشر معرفی کرده است؛ ولی پولی بودن سیاست که هر زمان و در همه جا تأثیرگذار است، دروغهای آمریکا را افشا کرده و حقوق بشر با ویژگیهای آمریکایی را بیرحمانه زیرپا گذاشته است».
در این مقاله آمده است که طی سالهای اخیر، طبقه ثروتمند تأثیرات بسیاری بر سیاستهای آمریکا داشتهاند، ولی تأثیرات مردم عادی این کشور روز به روز کمرنگتر میشود. در واقع، پولی بودن سیاست آمریکا چهره دروغین دموکراسی این کشور را افشا کرده است.
در این مقاله نوشته شد، که تأثیرات پول در تمام روندهای سیاسی آمریکا مشاهده میشود و به یک بیماری مزمن در جامعه آمریکا تبدیل شده است.
در زمینه انتخابات، پولی بودن سیاست آمریکا انتخابات را به نمایش یکنفره برای قشر ثروتمند تبدیل کرده است. از قرن بیست و یکم به این سو، هزینه انتخاباتی نامزدهای دو حزب آمریکا از ۷۰۰ میلیون دلار در سال ۲۰۰۴ به ۲ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۲ افزایش یافت. هزینه انتخاباتی در سال ۲۰۱۶ نیز به ۶.۶ میلیارد دلار رسید که گرانترین انتخابات در تاریخ آمریکا بود.
در بخشی دیگر از این مقاله آمده است که یکی از پیامدهای پولی بودن سیاست آمریکا آن است که مردم عادی از حق سیاسی خود محروم میشوند. مناصب دولتی به ابزاری ویژه برای افراد ثروتمند و طبقه مرفه تبدیل شدهاند که علاوه بر انتقال آشکار منافع به آنان، مشکلات و موانع موجود بر سر راه حل و فصل مسائل سیاسی همچون خشونت با اسلحه را افزایش داده است.
ونزوئلا خواستار تحویل افسران فراری به برزیل شد
پرزیدنت مادورو رئیس جمهور مردمی و منتخب ونزوئلا از دولت دست راستی برزیل خواست تا ۵ نفر از افسران ارتش ونزوئلا را که هفته پیش در حمله نظامی به یک پاسگاه مرزی در جنوب این کشور دست داشتند و سپس بعد از شکست عملیات، آنها به برزیل گریخته اند بر طبق قوانین مابین دو کشور و و قوانین بین المللی به ونزوئلا برگردانده شوند.
در آخر هفته گذشته گزارش هایی مبنی بر حمله یک گروه کوچک از افسران ارتش ونزوئلا به یک پاسگاه مرزی در جنوب این کشور مابین برزیل ونزوئلا و جمهوری گویان منتشر شد بر اساس این گزارش ها چند نفر از افسران ارتش با حمله به این پاسگاه مرزی توانستند مقادیری اسلحه و تفنگ از انبار مهمات این پاسگاه ربوده و سپس به برزیل بگریزد.
ارتش ونزوئلا اعلام کرد که یک نفر از این افسران در حین فرار دستگیر و مقدار ۱۱۱ مسلسل و تفنگ و مهمات کوچک که از این پاسگاه ربوده شده بود نیز به تصرف ارتش ونزوئلا در آمده است.
دولت دست راستی برزیل تا به حال نسبت به درخواست ونزوئلا از خود هیچ عکس العملی نشان نداده است.
دولت منتخب و مردمی ونزوئلا بارها اعلام کرده است که متحدین مستقیم امپریالیسم آمریکا در منطقه مانند کلمبیا برزیل پرو و اخیراً نیز بولیوی (پس از کودتا بر علیه رئیس جمهور مردمی و منتخب این کشور مورالس) به فعالیتهای ضد انقلابی و براندازانه علیه دولت ونزوئلا مشغول میباشند.
کویت میزبان گروه تروریستی و تجزیهطلب الاحوازیه
کاردار سفارت کویت در تهران به دنبال ملاقات نماینده یکی از گروه های تروریستی و تجزیه طلب الاحوازیه با برخی از مقامهای کویتی و برگزاری نشست ضد ایرانی در کویت به وزارت امور خارجه احضار و مراتب اعتراض شدید جمهوری اسلامی ایران به وی ابلاغ شد.
به گزارش اداره کل اطلاعرسانی و امور سخنگویی وزارت امور خارجه، به دنبال ملاقات نماینده یکی از گروه های تروریستی و تجزیه طلب با برخی از مقامات کویتی و برگزاری نشست ضد ایرانی در کویت، عصر امروز – شنبه – کاردار سفارت کویت در تهران به وزارت امور خارجه احضار و مراتب اعتراض شدید جمهوری اسلامی ایران به وی ابلاغ شد.
دستیار وزیر و مدیرکل خلیج فارس وزارت امور خارجه در این جلسه با اشاره به ضرورت احترام متقابل در روابط فیمابین، اقدامات صورت گرفته در کویت را محکوم کرد و اظهار داشت: این گونه اقدام دخالت آشکار در امور داخلی ایران و نقض اصل حسن همجواری و اظهارات دوستانه مقامهای کویتی بوده و در تضاد با اصل احترام به تمامیت ارضی و حاکمیت سرزمینی ایران است.
باز عمله و اکرههای اسرائیل فعال شدند: آلمان خواستار آتش بس پایدار در ادلب سوریه شد
به نقل از روزنامه «تاگس شاو» آلمان، بر اساس اطلاعات سازمان ملل به دلیل حملات هوایی در منطقه ادلب سوریه حدود 235 هزار غیر نظامی آواره شدهاند.
«هایکو ماس» از متحدان جدی اسرائیل در آلمان و وزیر امور خارجه این کشور با توجه به شرایط «فاجعه بار » این منطقه (البته تا ارتش سوریه خواست القاعده و داعش را از ادلب بیرون کند فاجعه بار شد تا حالا نبود!!!)خواستار پایان سریع درگیریها در ادلب شده و در گفتگو با یک رسانه آلمانی تاکید کرد که شرایط انسانی در ادلب در هر صورت فاجعه بار بوده و اوضاع از طریق درگیریها در این منطقه تشدید میشود. به گفته ماس دهها هزار نفر تحت شرایط دشواری و در زمستان در حال فرار از این شهر هستند. حالا ما به پایان فوری حملات و یک آتش بس پایدار در این منطقه نیاز داریم.
ماس همچنین اعلام کرد که این کشور 7 میلیون یوروی دیگر برای یک برنامه سازمان ملل به منظور کمکهای بشر دوستانه مرزی به سوریه فراهم خواهد کرد.
آمریکا از آرژانتین خواست مانع از فعالیتهای مورالس شود

روزنامه اونیورسال از مکزیکوسیتی نوشت: سفارت آمریکا در بوئنوس آیرس، پایتخت آرژانتین در اقدامی مداخله جویانه از دولت آلبرتو فرناندز، رئیس جمهور این کشور خواست اقدامات سیاسی اوو مورالس، رئیس جمهور برکنار شده بولیوی را که دو هفته پیش به عنوان پناهنده به این کشور وارد شده است، محدود کند.
هیئت دیپلماتیک آمریکا در دیدار با فلیپه سولا، وزیر امور خارجه آرژانتین، ضمن ابراز نارضایتی واشنگتن از فعالیت مورالس در این کشور، از تصمیم رئیس جمهور سابق بولیوی برای دیدار با سران حزب حرکت به سوی سوسیالیسم که قرار است روز یکشنبه در بوئنوس آیرس برگزار شود، انتقاد کرد. این حزب به رهبری مورالس اداره میشود و قرار است خود را برای انتخابات ریاست جمهوری که دولت موقت برگزار خواهد کرد، آماده کند.
دیپلماتهای آمریکایی در مصاحبه با خبرگزاری اسپانیایی افه ادعا کردند: «در خصوص موضوع مورالس، یک درخواست به دولت آرژانتین ارائه کردیم تا این کشور همسایهای خوب برای بولیوی باشد و از دموکراسی در این کشور حمایت کند!»
منابع دیپلماتیک آرژانتینی پس از این دیدار اعلام کردند، جلساتی از این دست میان نمایندگان سفارت و دولت آرژانتین «به شکلی معمولی» صورت میگیرد، اما در این جلسه هیئت آمریکایی «نظراتی را درباره موضوعات مورد بحث برانگیز ارائه کردند».
از سوی دیگر، مورالس روز شنبه در پیامی در توییتر نسبت به این درخواست آمریکا از آرژانتین واکنش نشان داد و گفت: همدستی آمریکا در وقوع کودتا در بولیوی به قدری آشکار است که سفارت این کشور در آرژانتین در رابطه با کودتاچیان سخن میگوید و از دولت فرناندز میخواهد پناهندگی سیاسی مرا محدود کند.
مورالس پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰ اکتبر و اعتراض مخالفان به نتایج این انتخابات و شکل دهی یک کودتا علیه او، در تاریخ ۱۰ نوامبر مجبور به استعفا و خروج از کشور شد.
آغاز عصر جدید روابط چین و روسیه
به گزارش رادیو بین المللی پکن, سال 2019 مصادف با هفتادمین سالگرد روابط دیپلماتیک چین و روسیه است. در همین سال شی جین پینگ رئیس جمهور چین و ولادیمیر پوتین همتای روس او ملاقاتهای زیادی داشتند. علی رغم همه تحولات جهانی، این دو کشور نزدیک تر شدن و استحکام روابط را به عنوان گزینه ای برای گشودن برگی جدید در تاریخ بشر برگزیده اند.
شی و پوتین نخستین ملاقات سال جاری خود را در ماه آوریل انجام دادند. آنها در آن ملاقات روابط دوجانبه را این گونه جمع بندی کردند: «در هفتاد سال گذشته، این دو کشور بزرگ با وجود همه فراز و نشیب های بین المللی بر روابط متکی به افزایش اعتماد متقابل و نزدیک تر کردن همکاری و در راستای رسیدن به بیشترین ارزش راهبردی را میان خود ایجاد کرده اند.»
در ماه ژوئن، شی جین پینگ بار دیگر هنگام دیدار از روسیه با پوتین دیدار کرد و دو طرف بیانیه های مشترک درباره توسعه روابط همکاری راهبردی جامع دو کشور و تقویت پایداری راهبردی جهان را منتشر کردند. این رویداد مهم به عنوان نقطه آغاز عصر جدید روابط چین و روسیه تلقی می شود.
چندی بعد شی جین پینگ مجددا در آسیای میانه و هنگام شرکت در نشست سران سازمان همکاری شانگهای در بیشکک و نشست سران سیکا در دوشنبه تاجیکستان، دو بار دیگر با پوتین دیدار کرد.
رفت و آمدهای فشرده میان سران چین و روسیه و راهنمودهای راهبردی شکل گرفته در این ملاقاتها عامل ثمرات فراوانی در روابط دو کشور بوده است. در ماه دسامبر همین سال، شی و پوتین در یک ارتباط ویدئویی مشترکاً شاهد راه اندازی خط شرقی انتقال گاز چین-روسیه شدند. از ثمرات دیگر روابط دو کشور در این سال هم می توان به هماهنگ سازی ابتکار کمربند و جاده با اتحادیه اقتصادی اوراسیا، پیشرفت همکاری های هوافضا، اضافه شدن رشته زبان چین به آزمون کنکور روسیه و افزایش تعداد شهرهای خواهر خوانده بین دو کشور اشاره کرد.
وانگ یی وزیر خارجه چین به مناسبت هفتادمین سالگرد روابط دیپلماتیک چین و روسیه، این روابط را این گونه جمع بندی کرد: «این نزدیک ترین، محکم ترین، بالغ ترین و پایدارترین روابط دوجانبه در دنیا است که تحت رهبری سران دو کشور در آینده حتی به سطح بالاتری نیز خواهد رسید.»
نظر شما در مورد این نوشته چه بود؟