تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه صنعتی شیراز در اعتراض به پولی سازی آموزش و برخوردهای امنیتی در این دانشگاه با دانشجویان

دانشجویان دانشگاه صنعتی شیراز دراعتراض به پولی سازی دانشگاه و برخوردهای امنیتی با دانشجویان از روز یکشنبه اقدام به جمع آوری امضاء کردند وظهر دیروز دست به تجمع اعتراضی زدند
«نه پادگان نه بنگاه درود بر دانشگاه»، «دانشجوی بی تفاوت خجالت خجالت»،
«تدبیر این وزارت، علم است یا تجارت»،
«حراست شکایت میکند، اسلامی(معاون فرهنگی دانشجویی و رئیس کمیته انضباطی صنعتی شیراز) حمایت میکند» و
«روند پولی سازی نقض قانون اساسی»
مراتب اعتراض خود را نسبت به پیش گرفتن روند امنیتی و پولی دانشگاه بیان کردند و همچنین خواستار برکناری معاون آموزشی دانشگاه شدند. در ادامه و با بی توجهی مسئولین دانشگاه به اعتراض، دانشجویان داخل ساختمان مدیریت این دانشگاه تحصن کردند که با مراجعه مسئولین دانشگاه و شکل گیری بحث های کلی، نتایج مباحث به تصمیمات قابل اتخاذ درجلسه هیات امنا محول شد.
t.me/vahedsyndica
بازداشت جعفر ابراهيمی عضو كانون صنفی معلمان تهران

جعفر ابراهيمی معلم و عضو كانون صنفی معلمان تهران روز پنجشنبه پنجم دیماه در بهشت سکینه کرج بازداشت شده و علی رغم پیگیریهای صورت گرفته، تاکنون آزاد نشده است. همچنين از نهاد بازداشت كننده و محل نگهداری وی اطلاعی در دست نيست.
لینک کانال
t.me/vahedsyndica (http://t.me/vahedsyndica)
زلزله 5.8 ریشتری حوالی سنگان در خراسان رضوی را لرزاند
به نقل از مرکز لرزهنگاری کشوری مؤسسۀ ژئوفیزیک دانشگاه تهران، ساعت هفت و پنجاه و نه دقیقه صبح امروز زلزله ای به بزرگی 5.8 ریشتر، سنگان و مناطقی در مرز استانهای خراسان رضوی و خراسان جنوبی را لرزاند.
مختصات این زمینلرزه که در عمق ۸کیلومتری زمین رخ داده است، ۶۰.۳۳ طول جغرافیایی و ۳۴.۰۳ درجه عرض جغرافیایی ثبت شده است.
کانون این زمینلرزه در 41 کیلومتری سنگان (خراسان رضوی)، 47 کیلومتری نشتیفان (خراسان رضوی) و 56 کیلومتری حاجی آباد (خراسان جنوبی) گزارش شده است.
هنوز از خسارات احتمالی این زلزله گزارشی ارسال نشده است.
تحقق برنامه مسکن ونزوئلا به رغم تحریمهای آمریکا
منبع: مورنینگ استار
دولت ونزوئلا در پايان هفته گذشته اعلام کرد که ونزوئلا رسماً به هدف ساختن ۳ میلیون مسکن برای فقرا و زحمتکشان دست یافته است.
برنامه ایجاد واحدهای مسکونی رایگان یا ارزان با به قدرت رسیدن رییسجمهور هوگو چاوز به در سال ۱۹۹۹ آغاز شد.
این هدف به رغم تلاشهای ایالات متحده برای خفه کردن اقتصاد ونزوئلا از طريق تحریمهای هدفمند و تحمیل محاصره اقتصادی کامل از آغاز سال ۲۰۱۹، تحقق یافته است.
رییسجمهور نیکولاس مادورو که به این مناسبت سخنرانی میکرد، گفت: «علیرغم جنگ اقتصادی [ایالات متحده] محاصره اقتصادی و تحریمهای مالی امپریالیسم- که بسیاری از منابع را در سال ۲۰۱۹ از دسترس ما خارج نمود، ساختمان مسکن متوقف نشد.»
او گفت که هدف دولت بولیواری این است که تا سال ۲۰۲۵ مجموعاً ۵ میلیون واحد مسکونی بسازد.
حداقل ۷۰ درصد از ۲ میلیون واحد مسکونی جدید به وسیله خود مردمی که در محلات زندگی میکنند با مصالح ساختمانی که دولت ارايه مینماید، ساخته میشوند
افشای مدرک نقش «تشکیلات خودگردان فلسطین» در ترور فرمانده جهاد اسلامی
وزارت داخلی غزه وابسته به حماس یک مکالمه تلفنی میان یکی از افسران عالیرتبه سازمان اطلاعات تشکیلات خودگردان و همتای ایرائیلیش را منتشر کرد.
بر اساس گزارش روزنامه «عربی ۲۱»، در این تماس تلفنی میان شخصی به نام «شعبان الغرباوی» از افسران اطلاعاتی تشکیلات و یک افسر اسرائیلی، الغرباوی اطلاعاتی درباره مواضع و اهدافی که جهاد اسلامی فلسطین قصد هدف گرفتن آنها را دارد، صحبت میشود.
این افسر اطلاعاتی تشکیلات خودگردان از مواضع مشخص و شناخته شده در نوار غزه، سلاحهای جهاد اسلامی و «بها ابوالعطا» فرمانده ترور شده جهاد اسلامی در تماس مذکور صحبت میکند.
وزارت امور داخلی نوار غزه هفته جاری ضمن متهم کردن تشکیلات خودگردان فلسطین به دست داشتن در ترور ابو العطا گفت که رامالله «اطلاعات دقیق مربوط به تحرکات وی را در اختیار دشمن اسرائیلی قرار داد».
جنبش فلسطینی فتح چند روز پیش گزارش وزارت داخلی غزه مبنی بر همکاری رامالله در ترور بها ابوالعطا را رد کرده بود .
رژیم اسرائیل در آبان ماه گذشته به حمله به نوار غزه بهاء ابوالعطا از فرماندهان ارشد «سرایا القدس» شاخه نظامی جهاد اسلامی را ترور کرد.
درخواست اتحادیه کارگری فرانسه برای ادامه اعتصابات
پس از آنکه امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه بار دیگر وعده داد که اصلاحات نظام بازنشستگی را اجرا خواهد کرد، اتحادیه کارگری CGT امروز چهارشنبه خواستار آن شده است که اعتصابات سراسری در مخالفت با این اقدام دولت پاریس ادامه یابد. این در شرایطی است که فرانسه طی هفته های اخیر شاهد اعتصابات و اعتراض های سراسری اتحادیه های کارگری و تجاری بوده است.
بر اساس این گزارش، ماکرون روز سه شنبه در سخنرانی تلویزیونی اش در آغاز سال جدید میلادی گفت: انتظار دارم دولت سریعا با اتحادیه های کارگری بر سر اصلاح نظام بازنشستگی به توافق نهایی برسد، ولی این توافق باید بدون عقب نشینی از اصولی باشد که وزرای کابینه آن را طراحی کردهاند.
اتحادیه های کارگری سعی کردهاند تا رئیس جمهور فرانسه را مجبور به دست کشیدن از طرح اصلاح نظام بازنشستگی کنند. اعتصاب سراسری که از 5 دسامبر آغاز شده، بخش حمل و نقل عمومی فرانسه را مختل کرده است.
نشست آتی اتحادیه های کارگری و دولت فرانسه قرار است 7 ژانویه برگزار شود.
فرود ۴ هواپیمای حامل تروریستهای سوری در فرودگاه لیبی
لیبی که سال 2011 شاهد تجاوز نظامی ناتو، اشغال و سرنگونی و ترور رهبر مردمی آن، «معمر قذافی» بود، این روزها به صحنه تقابل و در واقع لشکرکشی دو کشور مصر و ترکیه تبدیل شده است.
«رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه و همچنین وزیر خارجه این کشور پیشتر از تصمیم آنکارا برای اعزام نیرو به لیبی به درخواست دولت وفاق ملی لیبی مستقر در طرابلس خبر داده بودند و اکنون به نظر میرسد که این تصمیم عملی شده است.
در همین ارتباط، رادیو «آر اف آی» فرانسه روز چهارشنبه به نقل از منابع امنیتی فرودگاه معیتیقیه لیبی گزارش داد که تعداد زیادی از عناصر تروریستی و مسلح سوریه که تحت حمایت ترکیه قرار دارند، وارد این فرودگاه شدند.
بر اساس این گزارش، شرکت هواپیمایی لیبی «»Afriqiyah Airlines و شرکت هواپیمایی «Ajniha» که مالکیت آن را «عبدالکریم بالحاج» مقیم ترکیه (فرمانده سابق شورای نظامی طرابلس) بر عهده دارد، این عناصر مسلح را با هدف کمک به گروههای مسلح دولت وفاق ملی لیبی، از ترکیه به طرابلس منتقل کردند.
رادیو فرانسوی «آر اف آی» گزارش داد که این چهار هواپیمای بین روزهای جمعه و یکشنبه در فرودگاه معیتیقه فرود آمده و عناصر مسلح سوری (ارتش آزاد سوریه) تحت حمایت ترکیه را در طرابلس پایتخت لیبی پیاده کردند.
در مقابل درخواست «فائز السراج» نخستوزیر دولت وفاق ملی لیبی در طرابلس از ترکیه برای اعزام نیرو، «خلیفه حفتر» فرمانده نیروهای شرق لیبی نیز از رئیسجمهور مصر خواسته که برای اعزام نیروهای زمینی به این کشور اقدام کند.
در همین ارتباط، وبگاه «العربی الجدید» به نقل از برخی منابع مصری مرتبط با پرونده لیبی گزارش داد که ژنرال خلیفه حفتر فرمانده نیروهای شرق لیبی که از دو روز پیش به همراه «عقیله صالح» رئیس مجلس نمایندگان طبرق (شرق لیبی) به قاهره سفر کرده است، با مقامات سیاسی مصر دیدار کرد و آنها را در جریان وضعیت حقیقی عملیاتهای نظامی در محورهای نبرد اطراف طرابلس قرار داد و گفت که نیروهای او هیچ پیشرفتی حاصل نکردهاند.
لیبی از زمان سرنگونی «معمر قذافی» دیکتاتور سابق این کشور در سال ۲۰۱۱ به دو دولت موازی در شرق و غرب تقسیم شده؛ یکی دولت وفاق ملی به ریاست «فایز السراج» در طرابلس(غرب کشور) که در سطح جامعه جهانی به رسمیت شناخته شده است و دیگری دولت طبرق در شرق لیبی به نخست وزیری «عبدالله الثنی» و «عقیله صالح» رئیس مجلس نمایندگان آن که خلیفه حفتر نیز از حمایت آنها برخوردار است.
ترکیه: سنگ بزرگ علامت نزدن است
ترکیه ممکن است طرح اعزام نیرو به لیبی را در صورت تغییر شرایط در این کشور متوقف کند.
منابع ترکی گفتهاند که توقف اعزام نیروی نظامی ترکیه به لیبی در صورتی خواهد بود که نیروهای وفادار به ژنرال حفتر، حملات خود را علیه دولت وفاق ملی در طرابلس که از سوی جامعه بینالمللی به رسمیت شناخته میشود، متوقف کنند.
این خبر را «معاون ریاستجمهوری ترکیه» اعلام کرده و افزوده است که آنکارا امیدوار است تا مباحث اخیر در پارلمان این کشور برای اعزام نیرو به لیبی، یک پیام بازدارنده به طرفهای درگیر در لیبی باشد.
پیشنویس قانون اعزام نیروی نظامی ترکیه به لیبی روز دوشنبه به ریاست پارلمان ترکیه ارائه و قرار است طی جلسه فوقالعاده به رأی گذاشته شود.
درحالی پارلمان ترکیه لایحه اعزام نیرو به لیبی را امروز به رأی میگذارد که اردوغان درخواست لیبی برای حمایت نظامی را تأیید کرده است.
پیشتر یک مسئول آگاه در طرابلس گفته بود که دولت وفاق ملی لیبی برای مقابله با حملات نیروهای موسوم به نیروهای «ارتش ملی» تحت فرماندهی خلیفه حفتر به صورت رسمی از ترکیه حمایت نظامی هوایی، زمینی و دریایی درخواست کرده است
پس از سرنگونی حکومت معمر القذافی، این کشور درگیر جنگ داخلی شده و هماکنون نیروهای شرق در حال جنگ با نیروهای غرب این کشور هستند.
هماکنون لیبی تحت اداره دو قدرت است. یکی پارلمان طُبرُق در شرق لیبی و دیگری دولت وفاق ملی در طرابلس (پایتخت) در غرب این کشور که به ترتیب، نیروهای شرق تحت حمایت عربستان، مصر، امارات، فرانسه و روسیه هستند و دولت در طرابلس تحت حمایت ترکیه، قطر و ایتالیاست.
وزارت دفاع ترکیه هم روز جمعه در پی درخواست حمایت نظامی دولت وفاق ملی از آنکارا اعلام کرد، ارتش ترکیه برای انجام هرگونه مأموریتی خارج از مرزها از جمله لیبی آماده است.
ترور یکی از مسئولان الحشد الشعبی در عراق
منابع خبری از ترور مسئول عقیدتی گروه الحشد الشعبی در جنوب شهر سامرا عراق خبر دادند.
به گزارش اسپوتنیک، یک منبع در فرماندهی پلیس استان صلاح الدین شب گذشته اعلام کرد مسئول عقیدتی گروه الحشد الشعبی (بسیج مردمی عراق) در جنوب شهر سامرا (واقع در ۱۲۰ کیلومتری شمال بغداد) ترور شده است.
سرهنگ «محمد خلیل البازی» از فرماندهان پلیس استان صلاح الدین در این خصوص گفت: شماری افراد مسلح ناشناس چهارشنبه شب بسوی «شیخ جبار الخوام الاسودی» مسئول عقیدتی الحشد الشعبی در منطقه «معتصم» در ۲۰ کیلومتری جنوب سامرا آتش گشودند و بلافاصله او را به شهادت رساندند.
وی در ادامه افزود: خوام پس از نماز عشا از یکی از مساجد بیرون آمده و پیاده در حال قدم زدن بود که از سوی این افراد هدف گلوله قرار گرفت.
همچنین گروه الحشد الشعبی نیز با اعلام ترور عبدالجبار خوام الاسودی، این خبر را تأیید کرد.
در بیانیه این گروه آمده است: الاسودی به عنوان مسئول راهنمایی عقیدتی در تیپ ۸۸ الحشد الشعبی فعالیت داشت.
بازداشت ۴۰۰ آشوبگر در ناآرامیهای روز اول سال ۲۰۲۰ در هنگکنگ
پلیس هنگکنگ در اولین روز سال میلادی ۲۰۲۰ و بعد از به خشونت کشیده شدن تظاهرات توسط آشوبگران هوادار آمریکا در این منطقه، ۴۰۰ نفر را بازداشت کرد.
بر این اساس، با احتساب بازداشتیهای روز گذشته، تعداد کل افرادی که از زمان آغاز ناآرامیها و تظاهرات در ماه ژوئن بازداشت شدهاند به حدود هفت هزار نفر رسیده و به نظر نمیرسد که نشانهای از آرام شدن اوضاع در این منطقه وجود داشته باشد.
سازماندهندگان تظاهرات روز گذشته ادعا کرده بودند که قرار است اعتراضات مسالمتآمیز باشد اما تعدادی از این افراد به مقر گروه بانکداری «اِچ. اِس. بی. سی» حمله کرده و بدین ترتیب تجمعات به خشونت کشیده شد.
از روز گذشته معترضان ضددولتی هوادار آمریکا در هنگکنگ با پوشیدن لباسهای سیاه رنگ و در دست گرفتن پلاکاردهایی با شعار «آزادی آسان به دست نمیآید» در خیابانها حضور یافتند.
محور اعتراضات هنگکنگیها در ابتدا مخالفت با تصویب لایحه استرداد مجرمین به چین بود که مانع از گریختن آنها به هنگ کنگ برای دور ماندن از دست عدالت بود. با این حال شماری از شهروندان هنگکنگی هوادار آمریکا این لایحه را تهدیدی برای خودمختاری این منطقه دانسته و با آن به مقابله پرداختند.
علیرغم آنکه این تصویب این لایحه به طور کامل لغو شد، دخالتهای کشورهای غربی نظیر آمریکا و انگلیس موجب شد اعتراضات ادامه پیدا کند و اینبار خواستههای جدیدی نظیر استقلال کامل از چین مطرح شد.
دولت چین بارها از آمریکا و کشورهای غربی در خواست کرده در امور داخلی آن دخالت نکنند و تحریک نا آرامیها از سوی این کشورها را محکوم کرده است.
هنگکنگ تا سال ۱۹۹۷ تحت حاکمیت انگلیس قرار داشت. از آن سال حاکمیت چین بر این منطقه اعاده شد، اما ساختار سیاسی آن همچنان دستنخورده باقی مانده و اصطلاحا شرایط «یک کشور، دو سیستم» در روابط میان پکن و هنگکنگ برقرار است. این منطقه از لحاظ نظام سیاسی در امور داخلی مستقل است و صرفا در سیاستهای کلان نظامی و امنیتی از پکن پیروی میکند.
کشته یا زخمی شدن شماری از نیروهای «کرد در خدمت آمریکا» در دیرالزور
به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، تعدادی از اعضای گروه موسوم به نیروهای سوریه دموکراتیک (قسد) مورد حمایت آمریکا بر اثر انفجار بمب در شرق دیرالزور کشته و شماری دیگر زخمی شدند.
پایگاه خبری «الوطن آنلاین» روز چهارشنبه به نقل از منابع محلی اعلام کرد بمب در ایست و بازرسی السنور واقع در شهرک ابوحمام در شرق دیرالزور منفجر و به کشته یا زخمی شدن شماری از نیروهای موسوم به سوریه دموکراتیک منجر شد. در پی وقوع انفجار، این نیروها تدابیر امنیتی شدید اجرا و شهرک ابو حمام را محاصره کردند.
پایگاه خبری الوطن آنلاین همچنین از برگزاری تظاهرات مردمی ضد نیروهای موسوم به سوریه دموکراتیک در شهرک الکسره در غرب دیرالزور خبر داد. تظاهرات مردمی پس از حمله آنها به ساکنان شهرک الکسره آغاز شد.
در همین حال، خبرگزاری رسمی سوریه روز چهارشنبه به نقل از منابع محلی از وقوع انفجار یک خودروی بمب گذاری شده در شهرکی در حومه منطقه تل ابیض در شمال رقه خبر داد.
سانا افزود سه غیرنظامی براثر این انفجار کشته و چهار تن دیگر زخمی شدند و خساراتی نیز به تعدادی از خانهها و اموال مردم در اطراف محل انفجار وارد شد.
مهاجمان، خانه یک نماینده سابق مجلس عراق را آتش زدند
یک افسر پلیس استان ذی قار گفت: مهاجمان ناشناس روز چهارشنبه خانه محمد اللکاش از نمایندگان سابق مجلس و از مسئولان جریان ملی الحکمه را به آتش کشیدند.
این منبع پلیس که خواست نامش فاش نشود، افزود نیروهای دفاع مدنی توانستند شعلههای آتش را که خسارات زیادی به خانه وارد کرد، خاموش کنند.
جریان ملی الحکمه به ریاست عمار حکیم با انتشار بیانیهای تاکید کرد این اتفاق (آتش زدن خانه) ادامه یک رشته جنایتهای باندهایی است که در پوشش تظاهرات مردمی پنهان شده اند، اما هیچ ارتباطی با آنان (تظاهرکنندگان) ندارند.
نتانیاهو خواستار مصونیت قضایی از پارلمان شد
بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر اسرائیل از پارلمان این رژیم درخواست مصونیت قضایی کرده است.
«عوفر گولان» سخنگوی نتانیاهو اعلام کرد که وکلای مدافع نخستوزیر درخواست اعطای مصونیت را به رئیس پارلمان تحویل دادهاند.
احتمال میرود با این اقدام، محاکمه بنیامین نتانیاهو به مدت چند ماه به تاخیر بیفتد؛ چرا که بعید به نظر میرسد که کنست تا قبل از انتخابات دوم مارس آینده با این درخواست موافقت کند.
نتانیاهو، روز گذشته به خبرنگاران گفته بود: «قصد دارم درخواست (مصونیت قضایی) را به رئیس کنست ارائه دهم؛ این درخواست مطابق با قانون و با هدف ادامه خدمت به شما به خاطر آینده اسرائیل!!! است.»
در حالیکه «بنی گانتس» رهبر حزب «سفید آبی» و رقیب نتانیاهو در واکنش به این اقدام، گفته است که «نتانیاهو میداند که گناهکار است ولی با طرح این درخواست، میکوشد از چنگال عدالت فرار کند».
بنی گانتس تاکید کرد که ائتلاف وی تمامی تلاش خود را به کار خواهد بست تا مانع از آن شود بنیامین نتانیاهو مصونیت قضایی از اتهاماتش دریافت کند.
دادستان رژیم اسرائیل رسما علیه نتانیاهو اعلام جرم و او را به فساد مالی، تقلب و سوء استفاده از اعتماد عمومی متهم کرده است. این نخستین بار است که علیه یک نخستوزیر رژیم اسرائیل اعلام جرم میشود.
حشد شعبی خواستار پایان تحصن مقابل سفارت آمریکا شد
سازمان «حشد شعبی» بیانیهای را در خصوص حرکت اعتراضی مردم عراق در برابر سفارت آمریکا صادر کرد.
بر اساس این گزارش، «حشد شعبی» از مردم معترض درخواست کرده است که حریم سفارت آمریکا را تخلیه کنند.
حشد شعبی اعلام کرده که مردم این اقدام را به احترام دولت و نهادهای امنیتی انجام دهند. این گروه مقاومت تصریح کرده است: دشمن پیام حرکت اعتراضی ملت عراق را دریافت نموده است.
حشد شعبی در بیانیه خود همچنین از موضعگیری فرماندهی کل نیروهای مسلح و شخصیتهای سیاسی، دینی، فرهنگی و مردمی که حملات تجاوزکارانه به مواضع آن را محکوم کردند، قدردانی به عمل آورد.
این گروه مقاومت در پایان بیانیه خود اقشار مختلف مردم و شخصیتهای عراقی را به مشارکت گسترده در مراسمهای عزاداری شهدای حشد شعبی در بغداد و دیگر استانها، فراخواند.
نظر شما در مورد این نوشته چیست؟