مورالس درخواست برای مسلح شدن مردم بولیوی علیه کودتاچیان را تأیید کرد
اوو مورالس» رئیسجمهور مستعفی بولیوی روز یکشنبه از درخواستش برای مسلح شدن مردم در مقابل کودتاچیان تحت حمایت آمریکا دفاع کرد.
مورالس در مصاحبه با «رویترز» با دفاع از سخنان چند ماه پیش خود گفت، اگر دولت به مردم حمله کند، آنها حق دفاع از خود را دارند. با این حال تشریح کرد منظورش مسلح شدن شهروندان به سلاح گرم نبوده و مخاطبش گروههای مدافعی بوده که همواره کموبیش موجودیت داشتند.
این رئیسجمهور سابق بولیوی که در آرژانتین به سر میبرد گفت: «اگر در بولیوی نیروهای مسلح به مردم شلیک میکنند، مردم را میکشند، مردم این حق را دارند که امنیت خود را سازماندهی کنند». وی افزود: «از سلاحهایی مانند تیر و کمان صحبت نمیکنم».
مورالس در ادامه گفت: «زمانی این گروهها شبهنظامی نامیده میشدند، زمانی دیگر اتحادیههای امنیتی یا پلیسی نامیده میشدند و در برههای دیگر گارد نام داشتند. این چیز جدیدی نیست».
وی که اولین رئیسجمهور بومی بولیوی به شمار میآید، پاییز امسال و در حالی که برای بار چهارم در انتخابات پیروز شده بود، از سوی احزاب مخالف به تقلب متهم شد و در نهایت با تهدید ارتش بولیوی و تحت فشار کشورهای غربی، مجبور به ترک کشورش شد. او دو ماه پیش از آرژانتین پناهندگی سیاسی دریافت کرد.
از آن زمان، دولت کودتای بولیوی به ریاست «جنین آنز»، از نوادگان استعمارگران اولیه بولیوی، اعتراضات مردم را با سرکوب و خشونت پاسخ داده است و کشتار بومیان این کشور را بار دیگر احیا کرده است.
شمار آمار رسمی کشتهشدگان در بولیوی از آغاز اعتراضات به بیش از ۳۰ نفر رسیده است. همچنین دهها نفر مفقود، بیش از ۷۰۰ تن زخمی و نزدیک به هزار نفر بازداشت شدهاند.
مورالس در مصاحبهای دیگر گفته بود که دلیل فشار آمریکا برای برکناری او، قراردادهای گسترده بولیوی با چین در زمینه استخراج لیتیوم و همچنین خودداری وی از قطع روابط با ایران، کوبا و ونزوئلا بوده است.
اوبرایان: ایران مذاکره کند؛ تحریمها رفع میشود!
علیرغم ادعای رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر عدم اشتیاق برای مذاکره با ایران، مشاور امنیت ملی او در اظهاراتی متناقض، ایران را به بهانه رفع تحریمها، پای میز مذاکره دعوت کرد.
رابرت اوبرایان مشاور امنیت ملی کاخ سفید در مصاحبه با آکسیوس مدعی شد چنانچه ایران مایل به مذاکره باشد؛ دونالد ترامپ رئیسجمهوری آمریکا نیز تحریمها علیه این کشور را رفع خواهد کرد.
وی در ادامه اظهارات خود مدعی شد اقتصاد آمریکا محشر است و این ایران است که به مذاکره نیاز دارد.
ادعاهای اوبرایان درحالی مطرح شد که ترامپ روز گذشته در پیامی توئیتری مدعی شده بود: در واقع، من اصلاً اهمیتی نمیدهم که آیا آنها (ایران) مذاکره میکنند. این کاملاً به آنها بستگی خواهد داشت.
در بین این همه تناقضگوییها، مارک اسپر وزیر دفاع آمریکا نیز مدعی است: ترامپ همچنان برای گفتگو با ایران در یک مسیر جدید پیش رو آماده است!
وی در مصاحبه با برنامه Face the Nation این شبکه مدعی شد: مایلیم بنشینیم و بدون پیش شرط در یک مسیر جدید پیش رو در خصوص مجموعهای از گامها رایزنی کنیم!
گفتنی است آمریکا در ادامه ۴ دهه عداوت با ایران تحریمهای ظالمانه ای را علیه تهران به اجرا درآورده است و از یک سال پیش نیز همزمان با خروج از برجام، به کارزار فشار حداکثری علیه این کشور روی آورد.
انگلیس قصد دارد از تحریم ایران برای نزدیکی بیشتر با آمریکا استفاده کند
«دومینیک راب» وزیر خارجه انگلیس روز دوشنبه ایران را به اعمال تحریم علیه تهران بعد از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا تهدید کرد.
راب که در پارلمان انگلیس صحبت میکرد، در پاسخ به این سؤال که لندن در صورت صورت خروج از اتحادیه اروپا چه تدابیری برای مقابله با ایران در دستور کار قرار میدهد، گفت: «یکی از کارهایی که داریم انجام میدهیم و در مورد آن با شرکا بینالمللی خود درباره آن هماهنگی کردهایم و من دربارهاش با طرفهای آمریکایی و کانادایی رایزنی کردهام، این است که زودی یک نظام تحریمی مشابه مدل [تحریمهای قانون] «ماگنیتسکی» تدوین کنیم.»
وی گفت هدف از این کار است که «اطمینان یابیم که همزمان با خروج از اتحادیه اروپا ما یک نظام تحریمی مستقل داشته باشیم که بتوانیم بر اساس آن مسدود کردن داراییها و ممنوعیت صدور روادید انجام دهیم.»
راب در بخش دیگری از صحبتهایش گفت لندن معتقد است که باید در موضوع ایران «اتحاد فرآتلانتیکی» را حفظ کرد. وی گفت هرچند که لندن به «دکترین فشار حداکثری» علیه ایران نپیوسته، اما معتقد است که گامهای ایران در جهت کاهش پایبندی به برجام، عملا این توافق را به یک «پوسته» بدل کرده است.
او در اظهاراتش بار دیگر ایران را به ایجاد بیثباتی در منطقه متهم کرد و گفت لندن امیدوار است که ایران همانطور که آمریکا میخواهد پای میز مذاکره بیاید. وی با بیان اینکه دریچه دیپلماسی اکنون اندکی باز است، گفت تنها راه برای خروج ایران از «انزوا» این است که جمهوری اسلامی ایران مذاکراتی تازه را بپذیرد.
پکن: از شرکتهای چینی همکار با ایران در برابر آمریکا دفاع میکنیم
چین روز دوشنبه از آمریکا خواست تا تحریم علیه شرکتهای این کشور به دلیل داد و ستد با ایران را فورا متوقف کند.
به نوشته «چاینا مورنینگ پست»، «گنگ شوانگ» از سخنگویان وزارت خارجه چین در نشست هفتگی با خبرنگاران در این باره گفت که پکن مخالف تحریمهای یکجانبه بوده و خواستار توقف تنبیه شرکتهای چینی از طریق این گونه تحریمهاست.
وزیر خزانهداری آمریکا روز یکشنبه در گفتوگو با شبکه خبری «فاکس نیوز» به شرکتهای چینی در صورت تداوم خرید نفت خام از ایران هشدار داد.
به نوشته این منبع خبری، گنگ شوانگ در این نشست مطبوعاتی گفت: «بر این باوریم که تحریمها یا تهدیدهای مربوط به تحریمها، مشکلات موجود را حل نمیکند. همکاری دیرینه و دوستانه بین چین و ایران در چارچوب قوانین بینالمللی است. مطابق قانون، این به منافع اشخاص ثالث آسیب نمیزند و باید مورد احترام و حمایت قرار گیرد. ما به آمریکا توصیه میکنیم به فوریت اقدام اشتباه تحریم شرکتهای چینی را کنار گذارد. ما به طور قاطع از منافع قانونی شرکتهای چینی محافظت خواهیم کرد.»
چین مدتهاست که بزرگترین شریک تجاری ایران است و ایران نیز یکی از اصلیترین تأمینکنندگان نفت خام مورد نیاز چین است.
وزارت خارجه چین هفته گذشته نیز ضمن توصیه مجدد به آمریکا در عدم سوء استفاده از قدرت، بر حفظ استقلال، حاکمیت و تمامیت ارضی همه کشورها و برقراری صلح در غرب آسیا تاکید کرده بود.
آمریکا نسبت به خرید نفت ایران به چین هشدار داد
آمریکا اعلام کرد که چین در صورت خرید نفت از ایران با تحریم های این کشور روبرو خواهد شد.
به گزارش اسپوتنیک به نقل از فاکس بیزینس، استیون منوچین، وزیر خزانه داری آمریکا با بیان اینکه این کشور در حال رایزنی با چین در خصوص مساله نفت ایران است افزود: ما اکنون درآمدهای ( صادرات) نفت ایران را ۹۵ درصد کاهش دادهایم و اکنون آنها تنها به مقدار کمی درآمد نفتی دسترسی دارند.
وی افزود: بخش بزرگی از این درآمد باقی مانده مربوط به چین است. من با مقامات چینی به گفتگو نشسته ام و آنها هیاتی را برای دیدار با ما و صحبت در این خصوص فرستادهاند.
منوچین در ادامه سخنانش مدعی شد که همه شرکتهای دولتی چین خرید نفت از ایران را متوقف کردهاند و خزانهداری آمریکا از نزدیک با طرف چینی برای توقف کامل فعالیتهای اضافه در حوزه نفتی همکاری دارد.
منوچین با اشاره به این که هدف دولت ترامپ، به صفر رساندن درآمدهای نفتی ایران برای جلوگیری از تامین مالی آنچه که وی آن را فعالیتهای بد نامید است، هشدار داد که چین و حتی کشورهای اروپایی ممکن است به خاطر مساله نفت ایران با تحریمهای آمریکا مواجه شوند.
وی ادامه داد: چین به مانند هر کس دیگری یکی از مخاطبان تحریمها است. ما برخی از شرکتهای کشتیرانی آنها را که درگیر خرید نفت ایران بودند تحریم کردیم و به اعمال تحریم بر ضد چین یا هر کس دیگری در جهان که با آنها تجارت کند ادامه میدهیم.
وی با خط و نشان کشیدن برای اروپاییها نیز گفت: آنها میتوانند با خطر تحریمهای ثانویه مواجه شوند. منوچین با نام بردن از فرانسه به این کشور هشدار داد که میتواند هدف تحریمهای ثانویه ( تحریم به دلیل ارتباط با طرفی که قبلا تحریم شده) قرار گیرد.
اطلاعیه دفتر نخست وزیری عراق در مورد اخراج همه نیروهای خارجی از عراق
اطلاعیه دفتر نخست وزیری عراق :
«تصمیم اخراج ، شامل همه نیروهای بیگانه ای میشود که درکشورعراق حضوردارند وواشنگتن بطور رسمی درمورد تعویض خسارت با ما صحبتی نکرده است»
بغداد ، سایت «المسله»، یکشنبه دوازدهم ژانویه 2019
مترجم: احمد مزارعی، سیزدهم ژانویه 2019
بغداد/ روزنامه «المسله»:سخنگوی رسمی دفتر نخست وزیری عراق آقای سعد الحدیثی روز یکشنبه دوازدهم ماه ژانویه 2019، تاکید ورزید که به طرف امریکائی درمورد اجرای بیرون بردن همه نیروهای بیگانه از خاک عراق ابلاغ شده است »
حدیثی درمصاحبه اش با رسانه های محلی عراق اعلام نمود:
«حکومت عراق درخلال ارتباطی که با طرفهای امریکائی داشته این تصمیم حکومت عراق را به وزیر خارجه امریکا ابلاغ نموده است . قبل ازاین نیز ملاقاتی میان نخست وزیر عراق آقای عادل عبد المهدی وسفیر امریکا دربغداد انجام گرفته بوده ویا از طریق وزارت امور خارجه عراق به عنوان منبع رسمی دولت عراق درمورد این پرونده به انها ابلاغ شده است.
همچنین این تصمیم یعنی خروج همه نیروهای بیگانه از طریق نماینده عراق درسازمان ملل، به رئیس مجمع عمومی سازمان ملل ومسئول شورای امنیت سازمان ملل متحد ابلاغ واینکه عراق تصمیم بر خروج همه نیروهای بیگانه از عراق را دارد»
اقای حدیثی اضافه نمود «حکومت میکوشد این تصمیم را به اجرا دراورد واین تصمیم به طرف امریکائی اطلاع داده شده است.نخست وزیر عراق اقای عادل عبد المهدی نیزدریک مکالمه تلفنی با وزیر خارجه امریکا برضرورت همکاری میان دوکشور برای اجرا وبه پایان بردن این تصمیم حکومت عراق تاکید ورزید».
درادامه اقای حدیثی اشاره نمود:
«این تصمیم گیریها از طریق رسانه های جمعی به اطلاع همگان میرسد وما از طریق کانالهای رسمی ودپلوماتیک ویا ارتباطات مستقیم میان دوکشورانجام میدهیم . تا کنون سندی رسمی از طرف امریکا مطرح نشده است که دران مطلبی درمورد تعویض مالی درمقابل خروجشان ازعراق درخواست کرده باشند»
اقای حدیثی سخنگوی دفتر نخست وزیری سپس ادامه داد:» خروج نیروها تنها شامل امریکائیها نمیشود بلکه شامل همه نیروهای «ائتلاف بین المللی» میگردد که درسال 2014، بنا به درخواست حکومت عراق به کشور ما امده اند».
ایران به «یونان» هشدار داد
سفارت ایران به یونان نسبت به صدور مجوز استفاده آمریکا از پایگاههای نظامی این کشور جهت هرگونه اقدام خصمانه هشدار داد.
به نوشته وبگاه «آکاثی مرینی» سفارت جمهوری اسلامی ایران در واکنش به خبر منتشر شده در این نشریه در ۶ ژانویه (دوشنبه ۱۶ دی) در زمینه مشارکت یونان در صورت عملیات آمریکا علیه ایران ،واکنش نشان داد.
در خبر دیگر مشابهی در هفته گذشته در این وبگاه آمده بود که نیروهای مسلح آمریکا در حال افزایش حضور خود در پایگاه نظامی «سودا» واقع در «کرت» هستند.
در بخشی از بیانهای سفارت ایران در یونان که 10 ژانویه (جمعه 20 دی) برای این نشریه ارسال شد، آمده است: «جمهوری اسلامی ایران کاملا روشن ساخته که در صورت جنگ به رهبری ایالات متحده علیه خود، مجوز استفاده از پایگاههای [نظامی] توسط هر کشوری به آمریکا را یک اقدام خصمانه تلقی خواهد کرد و ایران حق خود را محفوظ میدارد. با توجه به روابط دوستانه ، سنتی و تاریخی بین دو کشور ایران و یونان و عدم وجود اختلاف و تنش بین آنها در قرون اخیر، معتقدیم که این خبر نمیتواند موضع رسمی دولت یونان باشد. روابط تاریخی و دوستانه ما در آینده نیز ادامه خواهد یافت.»
این در حالی است که «نیکوس دندیاس» وزیر امور خارجه یونان نیز شنبه در مصاحبه تلویزیونی با شبکه خبری «اوپن تی وی» اذعان کرد که بعد از سخنان نخست وزیر یونان در جریان سفر اخیرش به آمریکا در زمینه ترور سلیمانی، ایران اعتراض خود را تسلیم دولت یونان کرد.
وزیر خارجه یونان به این شبکه خبری گفت: «در واقع ، اعتراضی از جانب ایران صورت گرفته است.»
وی افزود که اعتراض ایران را در آن برهه رویت نکرده بوده است.
قبرس ،از همسایگان یونان نیز در هفته گذشته با حضور نیروهای استقرار سریع آمریکا در کشورش برای انتقال فوری دیپلماتها و شهروندان آمریکایی در مواقع ضروری موافقت کرد.
واشنگتن پست: از زمان حمله آمریکا به افغانستان ۱۵۷ هزار نفر کشته شدند
نشریه آمریکایی «واشنگتن پست» که چندی پیش اسناد محرمانهای را در رابطه با جنگ افغانستان منتشر کرده بود شمار کشتههای جنگ در این کشور را بیش از 157 هزار نفر اعلام کرده است.
براساس این آمار، از زمان حمله ائتلاف به رهبری آمریکا به افغانستان در سال 2001 میلادی 64 هزار و 124 نیروی امنیتی افغان و 43 هزار و 74 غیرنظامی کشته شدند.
واشنگتن پست شمار اعضای طالبان که در طی این سالها بر اثر درگیری کشته شدند را نیز 42 هزار و 100 نفر تخمین زده است.
این گزارش شمار نیروهای آمریکایی کشته شده را 2 هزار و 300، نیروهای قراردادی آمریکا را 3 هزار و 814 و دیگر نیروهای عضو ناتو را نیز هزار و 145 نفر اعلام کرد.
تعداد مددکارانی که در 18 سال گذشته در افغانستان کشته شدند نیز 424 نفر و شمار خبرنگاران و کارکنان رسانهای گشته شده نیز 67 نفر اعلام شده است.
آمریکا ۷ مقام دیگر دولت ونزوئلا را تحریم کرد
دولت آمریکا به ریاست «دونالد ترامپ»، امروز (دوشنبه) تحریمهای جدیدی علیه هفت نفر از مقامهای دولت «نیکلاس مادورو»، رئیسجمهور ونزوئلا اعمال کرد.
خزانهداری آمریکا در بیانیهای این ۷ مقام را به «تلاش ناکام» از جانب مادورو برای به دست گرفتن کنترل «شورای ملی» (پارلمان) ونزوئلا و جلوگیری از مشارکت «خوان گوایدو» در انتخاب ریاست این شورا متهم کرده است.
پارلمان ونزوئلا «لوئیز پارا» را به عنوان رئیس جدید خود انتخاب کرده بود، اما «خوان گوایدو» رهبر مخالفان دولت و رئیس پارلمان پیشین این کشور سهشنبه هفته گذشته وارد پارلمان شده و برای آغاز دومین دور ریاست خود سوگند یاد کرد.
«استیون منوشین»، وزیر خزانهداری آمریکا در ارتباط با تحریمهای امروز گفته است: «خزانهداری، هفت نفر از مقامهای فاسد شورای ملی را که به درخواست مادورو در روند اجرای دموکراسی در ونزوئلا اخلال کردهاند در فهرست تحریمها قرار داده است.»
منوشین در این بیانیه تلاش کرده مقامهای تحریمشده را به قطع حمایت از نیکلاس مادورو ترغیب کند. او گفت: «این مقامها و سایر مقامهای تحریمشده در صورتی که ایستادن در کنار مردم ونزوئلا و خوان گوایدو بایستند از فهرست تحریمها خارج خواهند شد.»
گوایدو اوایل سال گذشته میلادی خود را رئیسجمهور ونزوئلا نامید و تلاش کرد «نیکلاس مادورو» رئیسجمهور قانونی این کشور را به چالش بکشد.
دولت آمریکا بعد از آن اتفاق چندین دور تحریم علیه ونزوئلا وضع کرده و از جمله مقامهای دولت مادورو را در فهرست سیاه قرار داده است.
نماینده ارشد کنگره: ترامپ دروغ میبافد تا ترور سلیمانی را توجیه کند
«ادم شف» رئیس کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا که نماینده دموکرات ایالت «کالیفرنیا» است در مصاحبه با شبکه «سی بی اس نیوز» تصریح کرد که «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا و مقامهای ارشد دولت وی، دروغبافی میکنند تا حمله تروریستی به «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را توجیه کنند.
وی با اشاره با مصاحبه اخیر «دونالد ترامپ» با شبکه فاکس نیوز گفت: «وقتی رئیسجمهور (آمریکا) را در آنجا در شبکه فاکس میبینید و این حرفها را از او میشنوید، اینها سرهم کردن اطلاعات و دروغبافی است.»
شف ادامه داد: «وقتی گفتههای وزیر دفاع را میشنوید، این چیزی نیست که اطلاعات میگوید، بلکه به اعتقاد شخصی من سرهم بافی اطلاعات است. وقتی وزیر (خارجه) پامپئو را در نمایش هفته گذشته دیدید که این ادعا را مطرح کرد که تحلیلهای سازمان اطلاعات بر این پایه و اساس بوده است که حذف سلیمانی امنیت را تقویت میکند و رها کردن وی، امنیت ما را کاهش میدهد، این هم سرهم بافی اطلاعات است. این نتیجهگیری بر اساس اطلاعات نبود، بلکه نظر شخصی پامپئو بود».
طبق این گزارش، ترامپ و مقامهای ارشد دولت وی مدعی شدهاند که رئیسجمهور آمریکا اوایل ماه جاری میلادی، دستور ترور سلیمانی را در واکنش به تهدیدات «قریبالوقوع» وی علیه پرسنل آمریکا در منطقه صادر کرد.
ترامپ سپس در مصاحبه با شبکه فاکسنیوز مدعی شد که سلیمانی چهار سفارتخانه آمریکا را هدف گرفته بود و برای حمله به آنها برنامهریزی کرده بود.
با این حال «مارک اسپر» وزیر دفاع آمریکا نیز روز یکشنبه در مصاحبهای ادعای رئیس جمهور آمریکا در این باره که ایران به دنبال حمله به 4 سفارت آمریکایی بوده را رد کرد.
شف درباره این ادعای ترامپ گفت: «جر و بحثی در این خصوص ندارم. فکر میکنم کاملاً اشتباه است. هیچ بحثی در جلسات گروه هشت کنگره مبنی بر اینکه چهار سفارتخانه در معرض حمله قرار داشتهاند، صورت نگرفته است و اطلاعات دقیقی که نشان دهد این (سفارتخانهها) اهدفی خاص بودهاند، در اختیار نداریم».
گروه هشت شامل رهبران دو حزب در مجلس نمایندگان و سنا و همچنین رؤسای کمیتههای اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا و سنا میشود. این گروه، گزارشهای جداگانهای را هفته گذشته درباره حمله تروریستی آمریکا به سلیمانی در نزدیکی فرودگاه بغداد دریافت کردهاند.
شف گفت که در این جلسه هیچ بحثی درباره حمله احتمالی به سفارت آمریکا در بغداد مطرح نشد و در عوض اطلاعات ارائه شده بیشتر در راستای اظهارات پامپئو بود که هفته گذشته گفت که دولت ترامپ دقیقاً از زمان و مکان حملهای که باید صورت میگرفته، اطلاعی نداشته است.
شف ادامه داد: «آنچه که آنها انجام میدهند، اغراق و تأکید بیش از حد بر آن چیزی است که اطلاعات نشان میدهد. وقتی درباره اقدامات توجیهکننده حرف میزنید، احتمالاً این امر ما را به سمت جنگ با ایران سوق میدهد که این اقدامی خطرناک است».
ژاپن نسبت به هرگونه درگیری نظامی با ایران هشدار داد
به نقل از راشاتودی، «شینزو آبه»، نخست وزیر ژاپن در سخنانی نسبت به هرگونه جنگ و درگیری نظامی با ایران هشدار داد و گفت: هرگونه درگیری نظامی با ایران، صلح و ثبات جهانی را متاثر خواهد کرد.
نخست وزیر ژاپن این اظهارات را در جریان سفر خود به خاورمیانه عنوان کرده و در این سفر امیدوار است که بتواند به کاهش تنش در منطقه کمک کند.
در این ارتباط، «آبه» همه کشورهای مربوطه در منطقه را به وارد شدن به یک فرایند دیپلماتیک برای کاهش تنشها فراخوانده است.
سخنان نخست وزیر ژاپن در ارتباط با تحولات منطقه در شرایطی مطرح شده که این کشور به تازگی تصمیم به اعزام یک فروند ناوشکن مجهز به بالگرد نظامی و دو فروند هواپیمای گشتزنی P-۳C به خاورمیانه با هدف آنچه که «محافظت از کشتیهای تجاری در منطقه» عنوان شده، گرفته است.
نخست وزیر ژاپن به تازگی از عربستان دیدار کرده است و قرار است در جریان سفر منطقهای خود از امارات و عمان نیز دیدار کند.
نشست گروههای مقاومت عراق با مقتدی صدر
المیادین از نشست گروههای مقاومت عراق با مقتدی صدر خبر داد.
بر اساس این گزارش؛ در این نشست علاوه بر مقتدی صدر رهبر جریان صدر، دبیر کل جنبش النجباء و دبیر کل گردانهای سیدالشهداء و مسئولانی از عصائب اهل الحق حضور داشتهاند.
این در حالی است که قبلاً اخباری مخابره شده بود مبنی بر اینکه، مقتدی صدر رهبر جریان صدر و هادی العامری معاون رئیس نیروهای حشد الشعبی و رئیس ائتلاف الفتح عراق با یکدیگر دیدار کردند و اینکه در این دیدار در خصوص حضور نظامیان خارجی در عراق و تحقق خواستههای معترضان این کشور و تسریع روند تشکیل کابینه رایزنی شده است.
پارلمان عراق به تازگی مصوبهای در خصوص لزوم خروج نظامیان آمریکایی از این کشور تصویب کرده است.
پیشنهاد گفتگوهای بی حاصل از سوی کیفکشان آمریکا
امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه پس از بیانیه سه کشور فرانسه، انگلیس و آلمان (بدون اشاره به بدعهدیها و بی عملی هایشان در قبال ایران) در توئیتی نوشت: پیام ما روشن است ما به توافق هستهای ایران متعهد هستیم و ما برای حفظ ثبات منطقه برای گفتگو با ایران آماده ایم.
وقاحت بی مرز/ پمپئو: تداوم نقض حاکمیت عراق باید پایان یابد!
وزیر خارجه آمریکا در واکنش به حمله راکتی شامگاه یکشنبه به پایگاه هوایی بلد در عراق، ضمن چشم پوشی از موارد متعدد نقض حاکمیت عراق به دست نیروهای آمریکا، خواستار پایان یافتن این روند شد!
مایک پامپئو وزیر خارجه آمریکا در واکنش به حمله موشکی شامگاه یکشنبه به پایگاه هوایی بلد در شمال بغداد که میزبان نظامیان تروریست آمریکایی است، در یک پیام توئیتری نوشت: «از گزارشها درباره یک حمله راکتی دیگر به یک پایگاه عراقی خشمگین هستم. برای بهبودی سریع مجروحان دعا می کنم. از دولت عراق میخواهم که عاملان این حمله به مردم عراق را وادار کند که مسئولیت این اقدام خود را برعهده بگیرند».
وی در یک پیام توئیتری دیگر نوشت: «این تداوم نقض حاکمیت عراق به دست گروههایی که به حکومت عراق وفادار نیستند، باید پایان یابد».
وی در توئیت دیگری نیز نوشت: «با ژان ایو لودریان وزیر خارجه فرانسه درباره اهمیت ادامه یافتن اقدامات آمریکا و اتحادیه اروپا در مبارزه با داعش در عراق و همچنین همکاری در جهت مقابله با اقدامات مخرب ایران گفتگو کردم».
گفتنی است که اسکای نیوز شامگاه یکشنبه از شلیک ۵ فروند موشک به پایگاه هوایی بلد در استان صلاح الدین عراق خبر داد.
این رسانه عرب زبان در خبری فوری اعلام کرد: «۵ فروند موشک کاتیوشا به پایگاه هوایی بلد که نظامیان آمریکایی در آن حضور دارند، شلیک شده است».
از سوی دیگر السومریه عراق به نقل از مرکز اطلاع رسانی امنیتی عراق اعلام کرد که در جریان اصابت چند فروند موشک کاتیوشا به پایگاه بلد، یک افسر و ۳ همکارش زخمی شدند.
در پایگاه هوایی بلد، نیروهای نظامی آمریکا حضور دارند و جنگندههای اف ۱۶ عراق هم در این پایگاه قرار دارد.
السومریه به نقل از مرکز اطلاع رسانی امنیتی عراق اعلام کرد که ۸ فروند موشک کاتیوشا به پایگاه هوایی بلد شلیک شده است.
همزمان اسپوتنیک از شلیک هفت فروند موشک به این پایگاه خبر داد.
استرالیا تنبانش را در آتش سوزی نمی تواند بالا بکشد ولی یک ناو جنگی به خلیج فارس میفرستد
به نقل از شبکه استرالیایی «ایبیسی نیوز»، وزارت دفاع استرالیا یکشنبه شب گفت که روز دوشنبه ناو جنگی «اچامایاس توومبا» را به سمت آبهای خلیج فارس اعزام میکند.
وزاتخانه یاد شده تاکید کرد که اعزام این ناو استرالیایی با هدف شرکت در ائتلاف دریایی آمریکا در تنگه هرمز صورت میگیرد.
وزیر دفاع استرالیا در این رابطه گفت که این ناو جنگی با 190 ملوان و در راستای تقویت امنیت دریایی، مقابله با تروریسم و حمایت از خطوط کشتیرانی در منطقه اعزام میشود.
بر اساس این گزارش، ماموریت ناو «اچامایاس توومبا» شش ماهه خواهد بود و احتمالا تا ماه جولای ادامه داشته باشد.
نظر شما در مورد این نوشته چیست؟