«سلیمانی را به عراق کشاندند، سپس او را کشتند»

پس از طرح اینکه ایالات متحده ژنرال ایرانی، قاسم سلیمانی را به عراق کشاند و روز جمعه طی یک حمله هوایی او را ترور کرد، دونالد ترامپ رییسجمهور یالات متحده به ارتکاب به یک جنایت جنگی متهم شده است. عادل عبد المهدی نخستوزیر عراق گفت او پس از موافقت با تقاضای آقای ترامپ، قرار بود با فرمانده نیروی قدس پس از ورود او به عراق مذاکره کند.
رییسجمهور ایالات متحده «سلیمانی را به عراق کشاند سپس او را کشت»
پس از طرح اینکه ایالات متحده ژنرال ایرانی، قاسم سلیمانی را به عراق کشاند و روز جمعه طی یک حمله هوایی او را ترور کرد، دونالد ترامپ رییسجمهور یالات متحده به ارتکاب به یک جنایت جنگی متهم شده است
عادل عبد المهدی نخستوزیر عراق گفت او پس از موافقت با تقاضای آقای ترامپ، قرار بود با فرمانده نیروی قدس پس از ورود او به عراق مذاکره کند.
آقای عبد المهدی روز یکشنبه در پارلمان عراق گفت ژنرال سلیمانی با یک پاسخ به پیشنهاد عربستان سعودی برای کاهش تنش در وضعیت بین دو کشور به عراق آمد
او گفت که آقای ترامپ به او تلفن زد و خواهان کمک در میانجیگری با پادشاهی خلیج شد. عربستان سعودی ایران را رقیب منطقهای اصلی خود میداند، و آنرا برای حملات به پالایشگاههای نفت خود در اواخر سال گذشته مقصر میداند.
آقای عبد المهدی توضیح داد: که «[ژنرال سلیمانی] برای تحویل یک پیام از ایران، در پاسخ به پیامی که ما از سعودی به ایران تحویل داده بودیم، آمد.»
اما ژنرال سلیمانی اندکی پس از فرود در بغداد در یک حمله پهپادی به وسيله ایالات متحده، که نخستوزیر عراق آنرا «یک ترور سیاسی» توصیف نمود، کشته شد …
گاردین: فقط ایران مقصر نیست، هیچ نهاد بینالمللی به هواپیمای اوکراین هشدار نداد که پرواز نکند
روزنامه «گاردین» در یادداشتی به قلم «مارتین ریوِرز» خبرنگار حوزه هوانوردی و کارشناس مسائل سیاسی غرب آسیا، به بررسی حادثه هواپیمای اوکراینی در ایران پرداخته و نوشت مقصر این حادثه فقط کسی که آن را ساقط کرد نیست بلکه کسانی هستند که مانع پرواز آن نشدند.
در ابتدای این یادداشت، با اشاره به ساقط شدن هواپیمای MH17 مسافربری خطوط هوایی مالزی در سال ۲۰۱۴ توسط شبهنظامیان اوکراینی در شرق این کشور و کشته شدن تمام ۲۹۸ سرنشین آن، آمده است: «تراژدی هفته قبل، شکست تحقیرآمیز دولتهای غربی، سازمانهای اطلاعاتی و گروههای صنعت هوایی در محافظت از مسافران را نشان داد، آنهم بعد از اینکه قولی که در پی حادثه MH17 دادند».
نویسنده گاردین درباره قصور سازمان بینالمللی هوایی (ایکائو) در این حادثه نوشت: «خطوط هوایی فعال در منطقه، کاملا مطلع بودند که مسیرهای پرواز آنها از منطقه درگیری بالقوه عبور میکند. با این حال، هیچ توصیه و دستورالعملی از ایکائو، که مسئول ایمنی و رعایت [اصول ایمنی] جهانی هستند، دریافت نکردند».
ریورز ادامه داد: «برخی خطوط هوایی در خاورمیانه پروازهای خود به بغداد را پیش از موشکباران تعلیق کردند. برخی خطوط هوایی آسیایی و اروپایی نیز پروازهایشان را از حریم هوایی ایران دور کردند. در زمان کوتاهی بعد از حمله، آمریکا خطوط هوایی خود را از [پرواز به] منطقه منع کرد. اما بسیاری دیگر طبق برنامه ادامه دادند».
این یادداشت ضمن اشاره به آماده بودن پدافند هوایی ایران برای مقابله با حمله آمریکا، تصریح کرد: «چرا باید ریسک [پرواز] را بپذیریم؟ این سوال واضحی بود که باید [خطوط هوایی اوکراین] از خود میپرسید. اما در همان زمان، بخش عملیات این خطوط هوایی، به جای این سوال پرسید، چرا باید پرواز را لغو کنیم!»
گاردین با بیان اینکه هیچ طرفی هم به خطوط هوایی اوکراین هشدار نداده بود که پروازش را تعلیق کند، افزود: «نه دولت اوکراین، نه دولت ایران، نه دولت آمریکا، نه سازمان امنیت هوایی اتحادیه اروپا، نه انجمن بینالمللی حملونقل هوایی و نه حتی ایکائو [در این باره هشدار ندادند]».
ریورز در کنار مقصر دانستن ایران در این حادثه، توضیح داد: «اما هیچ کسی نباید شگفتزده شود که سربازان در وضعیتهای بهشدت ملتهب که پتانسیل تبدیل شدن به جنگ را دارد، اشتباه کنند. مقصر [سقوط] پرواز ۷۵۲ فقط متوجه کسانی که هواپیما را ساقط کردند نیست، بلکه متوجه کسانی که آن را در مسیر خطر و آسیب قرار دادند نیز هست».
روز شنبه، ستادکل نیروهای مسلح ایران در خصوص سقوط هواپیمای مسافربری خطوط هوایی اوکراین، با صدور اطلاعیهای، این حادثه را ناشی از خطای انسانی دانست و اطمینان داد بلافاصله مقصر آن را به سازمان قضایی نیروهای مسلح معرفی نماید.
مخالفان استرداد بنیانگذار ویکیلیکس در لندن دست به اعتراض زدند
مخالفان با اعتراض و حضور خود در مقابل دادگاه وستمینستر مخالفت خود با تصمیم دولت لندن برای استراداد بنیانگذار ویکیلیکس به آمریکا را اعلام کردند و خواستار آزادی وی شدند.
آسانژ ۴۷ ساله از سال ۲۰۱۲ میلادی در سفارت اکوادور در انگلیس در شرایط پناهندگی به سر میبُرد. وی در پی تائید حکم استردادش به سوئد در ارتباط با یک پرونده آزار و اذیت جنسی، به سفارت اکوادور در لندن پناهنده شده بود.
دادگاه سوئد بعدها از او در برخی موارد رفع اتهام کرد؛ اما وی همچنان به علت نقض تعهدات مربوط به وثیقه، در انگلیس تحت تعقیب بود.
برای اطلاعات بیشتر نگاه کنید به اینجا
تصور کنید این اتفاق در تهران رخ میداد بی بی سی چه ها که نمی کرد
به نقل از سی ان ان، ۱۷ دانشآموز یک مدرسه ابتدایی در ایالت کالیفرنیای آمریکا در پی تخلیه سوخت یک فروند هواپیمای خطوط هواپیمایی دلتا بر فراز زمین بازی این مدرسه مجروح شدند.
این اتفاق در مدرسه ابتدایی «پارک اونو» در ایالت کالیفرنیا و در ساعات ظهر روز سه شنبه اتفاق افتاد.
در پی این تخلیه سوخت، ۱۷ دانشآموز ابتدایی جراحات جزئی برداشتند و ۹ فرد بزرگسال نیز زخمی شدند.
سازمان آتش نشانی بخش لس آنجلس در پیامی توئیتری اعلام کرد که ماده منتشره در آسمان سوخت جت بوده است.
طبق مشاهدات عینی، کودکان در حال بازی در حیاط مدرسه بودند که یک فروند هواپیمای مسافربری که در حال نزدیک شدن به فرودگاه بینالمللی لس آنجلس بود، اقدام به تخلیه سوخت خود بر فراز آسمان این مدرسه ابتدایی کرد.
سازمان هوانوردی فدرال آمریکا تأیید کرد که پرواز شماره ۸۹ شرکت خطوط هوایی دلتا عازم بندر شانگهای چین بود که مدت کوتاهی پس از برخاستن از باند فرودگاه اعلام وضعیت اضطراری کرد و به فرودگاه لس آنجلس بازگشت.
سخنگوی خطوط هوایی دلتا اعلام کرد که پرواز شماره ۸۹ با مشکلی در موتور هواپیما مواجه شد که بازگشت آن به فرودگاه لس آنجلس را ضروری میساخت. وی گفت که پس از تخلیه اضطراری سوخت برای کاهش وزن جهت فرود، این هواپیما به سلامت بر زمین نشست.
سرهنگ آمریکایی: افغانستان تحت نظارت آمریکا بزرگترین تولیدکننده هروئین تبدیل شد
«داگلاس مکگرگور» سرهنگ بازنشسته ارتش آمریکا در یک برنامه تلویزیونی از «دونالد ترامپ» رئیس جمهور این کشور خواست تا در اقدامی قاطعانه نیروهای آمریکایی را از افغانستان خارج کند.
وی با اشاره به وعدههای انتخاباتی ترامپ برای خروج از افغانستان گفت که رئیس جمهور آمریکا با عمل نکردن به تعهداتش سبب ناامیدی مردم شده است.
مک گرگور به «فاکس نیوز» گفت که ترامپ باید مخالفان خروج از افغانستان را از کاخ سفید بیرون کند.
این نظامی بازنشسته اظهارداشت: آمریکا در افغانستان هیچ هدف راهبردی و یا هدف قابل دستیابی سیاسی و نظامی ندارد در عین حال مردم آمریکا برای خروج نیروها از افغانستان به ترامپ رأی دادند بنابراین وی باید این کار را انجام دهد.
وی با اشاره به فساد اداری گسترده در افغانستان نیز گفت که فساد گسترده در این کشور و تبدیل شدن آن به بزرگترین تولید کننده هروئین در جهان تحت نظارت آمریکا اتفاق افتاد.
گفتنی است که در سال 2001 میلادی و نگام حمله آمریکا به افغانستان مناطق زیر کشت خشخاش در افغانستان 7 هزار هکتار بود اما این مقدار در سال 2017 میلادی به 328 هزار هکتار رسید.
ان.بی.سی: اسرائیل در کشتهشدن سلیمانی نقش داشته است
شبکه تلویزیونی «ان.بی.سی نیوز» ایالات متحده آمریکا طی گزارشی اعلام کرد: به گفته منابع آگاه، سازمان جاسوسی اسرائیل به آمریکا برای کشتن قاسم سلیمانی در عراق کمک کرده است.
در این گزارش همنین آمده است:
«جاسوسان آمریکایی با اطلاعات دریافتی از خبرچین خود در فرودگاه بغداد لحظه به لحظه از فعالیت و موقعیت سلیمانی مطلع بودند. اطلاعات اسرائیل به آمریکا نیز به تأیید جزئیات کمک کرد.
به محض فرود هواپیمای «ایرباس A320»، جاسوسان آمریکایی در فرودگاه اصلی عراق که پرسنل ارتش ایالات متحده در آن مستقر هستند محل دقیق وی را شناسایی كردند».
گفتنی است در پی حادثه کشتهشدن قاسم سلیمانی توسط آمریکا در عراق تنش تهران-واشنگتن شدت گرفت. ایران نیز در 8 ژانویه در واکنش به این حمله، دهها فروند موشک بالستیک به سمت پایگاه عینالاسد محل استقرار نیروهای آمریکایی در استان الانبار عراق شلیک کرد.
چین: دلایل محکمی در کاهش تعهدات برجامی ایران وجود دارد
به نقل از وبگاه وزارت خارجه چین، «جنگ شوانگ» سخنگوی وزارت خارجه چین امروز چهارشنبه یعنی تنها یک روز پس از فعال کردن مکانسم ماشه توسط تروئیکای اروپایی در خصوص توافق هستهای سال ۲۰۱۵ موسوم به برجام در سخنانی اعلام کرد: چین از اینکه انگلیس، فرانسه و آلمان ساز و کار حل اختلاف در برجام را فعال کردند، متأسف است.
سخنگوی وزارت خارجه چین در این خصوص ادامه داد: معتقدیم این مسأله به حل و فصل مشکل یا رفع تنش کمکی نخواهد کرد. همواره دیدگاه چین این است که دلایل محکمی در کاهش تعهدات برجامی ایران وجود دارد. ایالات متحده به طور یک جانبه از این توافق (هستهای) خارج شد. با بی اعتنایی به قوانین و تعهدات بینالمللی فشار بیش از حد را بر ایران اعمال کرد و تلاشهای دیگران در اجرای برجام را بی اثر ساخت.
این در حالیست که در مکانیسم ماشه به لحاظ حقوقی، ابتدا درخواست جلسات حل اختلاف خواهد شد و با قانع نشدن احتمالی اروپاییها، نهایتاً با ارجاع موضوع به شورای امنیت، تحریمهای سازمان ملل بازخواهد گشت.
در مکانیسم ماشه برجام، شورای امنیت در مورد قطعنامه ادامه لغو تحریمهای ایران رأیگیری میکند. فقط کافی است یکی از سه کشور آمریکا، فرانسه یا انگلیس این قطعنامه را وتو و طی ۳۰ روز به تصویب نرسد، آنگاه به شکل خودکار، تمامی تحریمها علیه ایران به کار میافتد.
این روند ذیل بند ۳۶ و ۳۷ برجام اینگونه تعریف شده که هر یک از طرفهای برجام میتوانند در صورتی که طرف مقابل به تعهدات خود عمل نکرد، موضوع را در کمیته حل اختلاف مطرح کنند.
این کمیته ۱۵ روز فرصت حل اختلاف را دارد و اگر به نتیجه نرسد با ورود وزیران امور خارجه ۱۵ روز دیگر زمان وجود خواهد داشت. البته در اینجا امکان افزایش زمان رسیدگی نیز پیشبینی شده است.
به طور همزمان امکان طرح شکایت در شورای مشاوران وجود دارد و آنها باید تا ۱۵ روز بعد نظر غیر الزامآور خود را ارائه کنند.
چنانچه اختلافات در ۳۰ روز حل نشود؛ گام سوم، فرصت پنج روزه برای کمیته مشترک است که با کمک شورای مشاوران راهحلی بیابد.
اما اگر همچنان اختلافات پابرجا باشد، طرفین میتوانند تعهدات خود را به طور کامل یا گام به گام متوقف کنند و موضوع را با ۱۵ عضو شورای امنیت در میان بگذارند.
در مرحله پنجم، پس از ارجاع موضوع به شورای امنیت، اعضای آن ۳۰ روز فرصت رأیگیری دارند. تا بدون رأی وتوی اعضای دائم این شورا (آمریکا، بریتانیا، فرانسه، آلمان، روسیه و چین) قطعنامه به تصویب برسد.
پس از این پنج مرحله، اگر شورای امنیت در مدت یک ماه قطعنامهای صادر نکند، مکانیسم ماشه به کار میافتد و تحریمها به طور خودکار بازمیگردند.
ساعاتی قبل برخی خبرنگاران به نقل از رسانههایی همچون رویترز اعلام کرده بودند که انگلیس، فرانسه و آلمان قصد دارند تا از امروز مکانیسم ماشه یعنی ساز و کار حل اختلاف در برجام را فعال کنند.
این در حالی است که همین سه کشور اروپایی به تازگی بر لزوم حفظ برجام تاکید کردهاند.
دو دیپلمات اروپایی مدعی شدهاند هدف از این اقدام بازگرداندن تحریمها نیست بلکه هدف، حفظ توافق از طریق گفتوگو با ایران برای بازگشت تهران به تعهدات برجامی است.
افشاگری گاردین از جزییات انتقال شبه نظامیان از سوریه به لیبی
منابع سوری در سه کشور گفتند، در مجموع ۲۰۰۰ شبهنظامی از سوریه برای نبرد در میادین درگیری لیبی از ترکیه وارد این کشور شدهاند یا به زودی راهی میشوند. این تحرکی بیسابقه است که تهدید میکند جنگ داخلی غیرقابل تحمل این کشور شمال آفریقا پیچیدهتر شود.
به نوشته روزنامه گاردین، این استقرار نیروها پس از توافق ماه گذشته ترکیه برای کمک به فائز السراج، نخستوزیر دولت وفاق ملی لیبی انجام شد. دولت السراج تحت حمایت سازمان ملل متحد است و ماههاست با کمپین خلیفه حفتر، فرمانده نیروهای موسوم به ارتش ملی لیبی درگیر است.
یک تحلیلگر ارشد لیبی در گروه بینالمللی بحران گفت: این شرایط به نسبت سوریه بسیار متفاوت است. احساسات ضد ترکیهای به دلیل مداخله آنکارا بسیار قوی است و ممکن است در نتیجه این افزایش یابد و به نفع حفتر تمام شود.
اعزام اولیه ۳۰۰ مرد از «ارتش ملی سوریه» (SNA)، چتری از گروههای شورشی در سوریه با تأمین مالی ترکیه، از طریق گذرگاه مرزی نظامی «هوار کیلیس» در ۲۴ دسامبر از سوریه خارج شد و در ۲۹ دسامبر نیز ۳۵۰ تن دیگر به دنبال آنها رفتند. سپس آنها به طرابلس، پایتخت لیبی پرواز کردند و در آنجا به مواضع خط مقدم در شرق این شهر اعزام شدند.
۱۳۵۰ تن دیگر هم در ۵ ژانویه وارد ترکیه شدند. برخی از آنها پس از آن به لیبی اعزام شدند و برخی دیگر هنوز هم در اردوگاههای جنوب ترکیه تحت آموزش هستند. تعداد بیشتری از نیروهای وابسته به گروه تروریستی فیلق الشام هم قصد سفر به لیبی را دارند. این آمارها بسیار بالاتر از برآوردهای پیشین است.
به گفته منابع «ارتش ملی سوریه»، این شبهنظامیان قرارداد مستقیم شش ماهه با دولت وفاق ملی لیبی دارند نه با ارتش ترکیه و مبلغ آن ماهیانه ۲۰۰۰ دلار است. آنها در سوریه ماهیانه ۴۵۰ تا ۵۵۰ لیر ترکیه میگرفتند. ترکیه به همگی آنها وعده توخالی تابعیت ترکیه داده است و سالهاست از این ترفند برای فریفتن شبهنظامیان استفاده میکند. ترکیه همچنین هزینههای درمانی این نیروها را پرداخت میکند و ملزم است اجساد کشتهشدگان را به سوریه بازگرداند. روزنامه گاردین تایید میکند، تاکنون دستکم چهار سوری در لیبی کشته شدند.
هم آنکارا و هم طرابلس بارها حضور شبهنظامیان سوری در لیبی را تکذیب کردهاند. گاردین متوجه شده است که شبهنظامیان سوری در این کشور از فعالیت در رسانههای اجتماعی و افشای محل حضورشان منع شدهاند. گاردین ماه گذشته هم گزارش داد، ۳۰۰۰ سودانی برای جنگ با حفتر به بنغازی اعزام شده و به حدود ۶۰۰ مزدور روس ملحق شدهاند و همین نشانهای دیگری از تشدید پارامترهای این درگیری است.
ارزیابی اسرائیلیها؛ حماس پیروز انتخابات کرانه باختری خواهد بود
دستگاه اطلاعات نظامی رژیم اسرائیل (امان) با تحلیل وضعیت موجود به این نتیجه رسیده است که اگر در کرانه باختری انتخاباتی برگزار شود،حماس در آن به پیروزی خواهد رسید.
روزنامه یدیعوت گزارش کرده که این ارزیابی در ضمن گزارشهای برآوردی سالانه «امان» برای سال ۲۰۲۰ آمده است. این گزارش روز سهشنبه (24 دی) پس از یک هفته تأخیر منتشر شده است. دلیل تأخیر انتشار نیز بررسی تبعات ترور قاسم سلیمانی اعلام شده است.
امان در این خصوص گفته که تشکیلات خودگردان فلسطین نبرد سیاسی خود با اسرائیل در محافل بینالمللی را ادامه خواهد داد بیآنکه قوانین موجود را نقض کند. این نهاد اسرائیلی گفته اگر در کرانه باختری انتخابات برگزار شود، نتیجه آن به سود حماس تمام خواهد شد و این نتیجه تشکیلات خودگردان را غافلگیر خواهد کرد.
محمود عباس شهریور ماه ۹۸ در سخنرانی خود در هفتاد و چهارمین دور مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک گفت که پس از بازگشت به رام الله یک تاریخ برای انتخابات عمومی در کرانه باختری، نوار غزه و قدس اعلام میکند؛ اما اخیرا گفته است که رژیم صهیونیستی با برگزاری انتخابات در شهر بیتالمقدس مخالف است و اعلام زمان برگزاری انتخابات منوط به جلب موافق تل آویو است.
این نهاد نظامی اسرائیلی همچنین از کنارهگیری محمود عباس از ریاست تشکیلات خودگردان ابراز نگرانی کرده چرا که عباس به آنچه اَمان آن را «مقاومت خشن» نامیده، اعتقادی ندارد. امان معتقد است که حماس همچنان دنبال آتشبس طولانیمدت با اسرائیل در غزه است و به موازات این امر، توان نظامی خود از جمله کسب موشکهایی با دقت اصابت بیشتر را جهت آمادگی برای جنگی احتمالی، تقویت میکند.
جنبش حماس بر این عقیده است که برگزاری انتخابات در بیت المقدس نیازی به اجازه رژیم اسرائیل ندارد و باید این موضوع را بر رژیم مذکور تحمیل کرد.
آخرین انتخابات پارلمانی یکپارچه فلسطینیها در سال ۲۰۰۶ برگزار شد. آن انتخابات با پیروزی قاطع حماس به پایان رسید، اما آمریکا و کشورهای غربی از پذیرش نتایج آن خودداری کردند. رژیم اسرائیل با بازداشت نمایندگان عضو حماس، عملا مجلس قانونگذاری فلسطین را با مشکل مواجه کرد.
اخیرا هشت گروه فلسطینی طرح صلحی را برای حل اختلافات میان فتح و حماس و تحقق آشتی ملی ارائه دادهاند. حماس موافقت خود را با این طرح اعلام کرده اما فتح تا کنون به صورت رسمی به آن واکنشی نداشته است. در بخشی از این طرح به «اجرای انتخابات فراگیر ریاستی، قانونگذاری و شورای ملی تا نیمه ۲۰۲۰ اشاره شده است.
مادورو: ادامه سیاست آمریکا منجر به فاجعه می شود
به زودی سیاست بین المللی واشنگتن منجر به فاجعه جهانی خواهد شد.
به گزارش اسپوتنیک، رئیس جمهور ونزوئلا ، نیکولاس مادورو ، طی سخنانی در مجلس مؤسسان ملی ابراز امیدواری کرد که ایالات متحده آمریکا چشم انداز یک جهان چند قطبی را تغییر داده اس ، زیرا به زودی سیاست بین المللی این کشور منجر به فاجعه جهانی خواهد شد.
رئیس جمهور ونزوئلا گفت: «من معتقدم كه دولت آمریكا قادر است مسیر خود را تغییر داده و این فاجعه جهانی را بوجود نیاورد»
به گفته مادورو ، حملات آمریا علیه ونزوئلا ا از جمله نمونه دیگری برای از بین بردن معماری مستقل روابط بین كشورهای آمریكای لاتین است، این وحدت را هوگو چاوز ایجاد کرده بود.
مادورو اضافه كرد: «ایالات متحده باید از عملكرد پیشین جنایت در كشورهایی كه پیروی از دستورات آنها نمی كنند دست بكشد و سیاست مستقل خود را دنبال كند».
نیکلاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا پیش از این اعلام نمود که برای مقابله با تحریم های آمریکا، در سال 2020 نفت با ارز رمزنگاری پترو به فروش می رسد. او افزود: ما تصمیم داریم نفت ونزوئلا را با پترو بفروشیم، قبلا آهن و فلز ونزوئلا توسط این ارز می فروختیم، ما همچنان قرارداد منعقد شده برای برای فروش نفت، فولاد، آهن، آلومینیوم و بخشی از طلای معدنی با پترو داریم».
روایت تایمز اسرائیل از مشگلات ارتش آمریکا بعد از حمله موشکی ایران
روزنامه اسرائیلی «تایمز اسرائیل» در گزارشی به قلم «مایا جبیلی»، نوشته است: لحظاتی پس از آغاز شلیک موشکهای ایرانی به پایگاه هوایی عینالاسد در عراق، سربازان آمریکایی در این پایگاه ارتباط خود را با چشمان قدرتمند و گرانقیمت خود در آسمان از دست دادند.
بر اساس گزارش این روزنامه، در زمان آغاز پاسخ موشکی ایران در ساعت 1:35 دقیقه بامداد در هشتم ژانویه (هجدهم دیماه)، هفت پهپاد ارتش آمریکا در آسمان عراق در حال پرواز بودند تا پایگاههای ائتلاف تحت فرماندهی آمریکا در عراق را مورد پایش قرار دهند. این پهپادها شامل پهپادهای نوعی «امکیو – 1سی گری ایگل» (MQ-1C Gray Eagle) میشدند که میتواند برای 27 ساعت در آسمان پرواز کرده و چهار موشک هلفایر حمل کند.
«کاستین هروینگ»، یکی از کنترلکنندگان پهپاد در این پایگاه در این خصوص به تایمز اسرائیل گفته است: «ما فکر میکردیم حمله زمینی انجام خواهد شد بنابراین پهپادها را در آسمان نگاه داشتیم.»
این روزنامه اسرائیلی تعداد نیروهای آمریکایی حاضر در عینالاسد را 1500 نفر ذکر کرده و میگوید که اکثر آنها پس از هشدار اولیه برای دو ساعت به پناهگاه منتقل شده بودند اما 14 کنترلکننده پهپاد در کانتینرهای تاریک مانده بودند تا پهپادها را هدایت کرده و تصاویر ارسالی از سوی آنها را پایش کنند.
تایمز اسرائیل مینویسد: هروینگ به خبرگزاری فرانسه گفته است که با اصابت اولین موشک، خاک وارد سرپناه آنها شده اما آنها بر سر جای خود ماندند. انفجارهای بعدی نزدیک و نزدیکتر میشد و هروینگ میگوید که آنها «سرنوشت خود را پذیرفته بودند.»
به گفته او، «ما فکر کردیم که کارمان تمام است.» تایمز اسرائیل ادامه میدهد: «اما بحران اصلی هنوز در راه بود.»
بر اساس گزارش فوق، شلیک موشکها که سربازان آمریکایی میگویند سه ساعت ادامه داشته، به خوابگاههایی اصابت کرده که دقیقا در کنار کنترلکنندگان پهپاد قرار داشتهاند. «وسلی کیلپاتریک»، از دیگر نظامیان مستقر در پایگاه میگوید که کمتر از یک دقیقه بعد از آخرین انفجار، متوجه شده که خطوط فیبر نوری آنها دچار آتشسوزی شده است.
این خطوط بین کابین مجازی خلبان و آنتنها و سپس ماهوارههایی که به پهپادهای گری ایگل پیام میفرستند و تصاویر را از آنها دریافت میکنند، ارتباط برقرار میکنند. کیلپاتریک میگوید: «با سوختن خطوط فیبر نوری، کنترلی [بر پهپادها] وجود نداشت.» سربازان دیگر نمیتوانستند پهپادها را مکانیابی کنند و دیگر از آنچه در آسمان و بر روی زمین میگذشت خبر نداشتند.
این گزارش اضافه کرده که اگر بهطور مثال یکی از پهپادها هدف قرار میگرفت و سرنگون میشد، نیروهای مستقر در عینالاسد نمیتوانستند متوجه شوند.
هروینگ در این خصوص میگوید: «این مساله بسیار مهمی است، چون این پهپادها بسیار گرانقیمت هستند و چیزهای بسیاری در آنها هست که ما نمیخواهیم دیگران داشته باشند یا دشمن به آنها دست یابد.»
به نوشته روزنامه تایمز اسرائیل، بر اساس برآورد بودجه ارتش آمریکا در سال 2019، هرکدام از پهپادهای گری ایگل، هفت میلیون دلار قیمت دارند. این پهپادها دستکم از سال 2017 در عراق مورد استفاده قرار گرفتهاند.
نکته دیگری که روزنامه مزبور به آن اذعان کرده، پرواز غیرقانونی پهپادهای فوقالذکر بر فراز آسمان عراق است. این پهپادها برای پرواز در آسمان عراق نیاز به مجوز دولت عراق دارند اما مجوز مزبور چند روز پیش از پاسخ موشکی ایران به آمریکا در عینالاسد منقضی شده بود.
گزارش مزبور ادعا کرده که سربازان آمریکایی سرانجام با جایگزین کردن حدود 500 متر کابلهای فیبر نوری توانستند آخرین پهپاد را حدود ساعت 9 صبح به وقت محلی، روی زمین بنشانند.
حمایت اکثریت سنای آمریکا از قطعنامه«کاهش اختیارات جنگی ترامپ»
به نقل از رویترز، «چاک شومر» رهبر دموکراتهای مجلس سنای آمریکا روز سه شنبه اعلام کرد که باور دارد اکثریت اعضای سنا (۵۱ سناتور) به قطعنامه [کاهش] اختیارات جنگی که هدف آن ممانعت از اقدام نظامی بیشتر از سوی «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری این کشور است، رأی موافق خواهند داد.
وی در یک نشست هفتگی خبری اظهار داشت: «ما باور داریم که این [قطعنامه] ۵۱ رأی موافق و لازم برای تصویب را بدست می آورد و بنابراین، طبق زمان بندی پیش می رویم».
گفتنی است که این قطعنامه در صورت تصویب در مجالس نمایندگان و سنای آمریکا، برای اجرایی شدن به امضای ترامپ نیازی ندارد؛ هرچند که دموکراتها و جمهوریخواهان آمریکا همچنان بر سر الزام آور بودن آن اختلاف نظر دارند.
گفتنی است که مجلس نمایندگان آمریکا بامداد جمعه طرح کاهش اختیارات جنگی «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا را با رعایت وابستگیهای حزبی و با ۲۲۴ رأی موافق در برابر ۱۹۴ رأی مخالف به تصویب رساند.
با وجود آنکه هم حزبیان ترامپ- جمهوریخواهان- ۵۳ کرسی از مجموع ۱۰۰ کرسی سنا را در اختیار خود دارند، اما دست کم دوتن از سناتورهای جمهوریخواه- رند پال و مایک لی- حمایت خود را از این قطعنامه اعلام کردهاند.
درخواست مقتدی صدر برای برگزاری تظاهرات میلیونی علیه اشغالگران آمریکایی
به نقل از شبکه الفرات، مقتدی صدر در توئیتی نوشت آسمان، زمین و حاکیمت عراق از سوی نظامیان متجاوز نقض میشود.
مقتدی صدر با درخواست از مردم عراق برای شرکت در تظاهرات میلیونی یکپارچه در محکومیت حضور نظامیان آمریکایی و تجاوزات مستمر آنها تصریح کرده است من مطمئن هستم که ملت عراق به همه ثابت خواهند کرد که هرگز در برابر استکبار جهانی کرنش نخواهند کرد و تنها در برابر خداوند سر تسلیم فرود خواهند آورد.
مقتدی صدر همچنین از برگزاری تجمعات مردمی و سیاسی و پارلمانی با هدف حفظ عراق و کرامت و حاکمیت کشور و ملت آن خبر داده است.
در مورد انعکاس اعتراضات در مورد ایران، روسیه و چین تا میتوانید اغراق کنید
فعالان فضای مجازی در کشورهای غربی میگویند ایران هزاران مایل از انگلیس فاصله دارد اما تجمعات پراکنده در تهران توجه رسانهها در انگلیس را بیشتر جلب میکند تا اعتراضات بزرگ در فرانسه که تنها به واسطه «کانال مانش» از انگلیس جدا شده است.
«نیل کلارک»، روزنامهنگار، نویسنده و وبلاگنویس مستقر در انگلیس در یادداشتی در همین باره در راشاتودی نوشته است: «چند نفر از مردم انگلیس، یک بار به ایران سفر کردهاند؟ چند نفرشان در آنجا زندگی کردهاند یا منزل دومشان در این کشور است؟ گمانم این است که عدهای بسیار قلیل.»
او در ادامه خاطرنشان کرده که وضع در این خصوص درباره فرانسه، بسیار متفاوت است. او نوشت: «اما درباره فرانسه وضعیت متفاوت است. در سال 2018، در یک نظرسنجی مشخص شد فرانسه در صدر کشورهایی قرار دارد که مردم بریتانیا به آنجا سفر کردهاند. 76 درصد بریتانیاییها حداقل یک بار در زندگیشان به فرانسه سفر کردهاند. آمار منتشر شده روی وبسایت دولت انگلیس نشان میدهد حدود 17 میلیون نفر هر سال به فرانسه سفر میکنند.»
کلارک در ادامه به یک آزمون فرضی برای نشان دادن توجه مرضی رسانههای انگلیس به ایران به جای فرانسه روی آورده است. او نوشته است: «حال، فرض کنیم شما سردبیر یک رسانه انگلیسی هستید. احتمالاً تصورتان این خواهد بود که بینندگان تلویزیون انگلیس علاقه بیشتری به شنیدن اخبار تظاهراتهای خیابانی در فرانسه خواهند داشت که کشوری است که آن را نسبت به ایران در هزاران مایل آنسوتر بهتر میشناسند.»
کلارک تصریح میکند: «با این حال، واقعیت این است که با آنکه تظاهراتهای ضددولتی در ایران در صدر اخبار رسانههای انگلیس قرار داشت و بیبیسی همه روز یکشنبه آن را نخستین خبرش قرار داده بود، پوشش خبری تظاهراتها در فرانسه و اعتصابات سراسری در این کشور اندک بود.»
کلارک به عادت دیرینه مردم فرانسه برای برگزاری تظاهرات اشاره کرده، اما نوشته حتی با این معیارها هم تظاهراتهایی که اخیراً در شهرهای سراسر فرانسه صورت گرفتهاند «کاملاً غیرعادی» به شمار میروند. به نوشته این تحلیلگر، فرانسه از دسامبر 2018 تقریباً هر هفته صحنه تظاهرات معترضان موسوم به «جلیقهزردها» در خیابانها بوده است.
شنبه همین هفته معترضان در فرانسه به سوی پلیس سنگ پرتاب کرده و تلاش کردند داخل خیابان سنگر درست کنند. پلیس با پرتاب حجم عظیمی از گاز اشکآور و توسل به زور تلاش کرد معترضان را متفرق کند. اعتراضات و تحصنهای سراسری به برنامه اصلاحات نظامی بازنشستگی توسط دولت «امانوئل ماکرون»، رئیسجمهور فرانسه هم وارد سی و هشتمین روز خود شده است.
کلارک مینویسد: «با این حال هیچکدام از اینها که یکبار دیگر تکرار میکنم اندکی آنسوتر از کانال مانش اتفاق میافتند ارزش قرار گرفتن در صدر اخبار در یک رسانه انگلیسی نداشت. تظاهرات هزاران نفر در گلاسکو برای مطالبه استقلال اسکاتلند از انگلیس هم همین وضع را داشت. این تعجبآور نیست؟»
او اضافه میکند: «به جای آن، صبح یکشنبه چشممان را که باز میکنیم شاهد پوشش خبری گسترده تظاهراتهای ضد دولتی (ببخشید ضد رژیم!)، هزاران مایل آنطرفتر در ایران هستیم. تشکیلات تحلیلگران هم همین نوع تمرکز لیزرمانند را روی ایران دارند. اعداد توئیتها و بیانیههایی که آنها آخر این هفته درباره تجمعات در تهران نوشتهاند را با بیتوجهیشان به جلیقهزردها و تظاهراتها در فرانسه مقایسه کنید.»
به نوشته کلارک، فقط میزان پوشش اعتراضات نیست که جای شگفتی دارد، تعبیری که از این تظاهراتها میشود هم به نوبه خود جالب توجه است. او مینویسد: «به تظاهرات خیابانی «ضدرژیم» در ایران، همانند تظاهراتهای ونزوئلا در 12 ماه گذشته یا تظاهراتهای هنگکنگ، نگاهی بسیار مطلوب وجود دارد. دونالد ترامپ از آنها حمایت میکند و جان بولتون به عنوان یک نئوکان جزماندیش نمیتواند ذوقزدگیاش را از اینکه (به تصور وی) «تغییر رژیم کلید خورده» مخفی کند.»
این تحلیلگر انگلیسی خاطر نشان میکند: «اما جلیقهزردها از حمایت این گروه از نخبگان برخوردار نیستند. این تحلیلگران، در عوض تلاش میکنند حیثیت جلیقهزردها را لکهدار کنند. این گروه از تظاهراتکنندگان به «یهودستیزی» و وابستگی به گروههای راست یا چپ افراطی متهم شدهاند.»
کلارک خاطرنشان کرده که جنبش جلیقهزردها در واقع حرکتی به شدت دموکراتیک و ریشهدار است که هیچ وابستگی به احزاب سیاسی یا فرقههای دیگر ندارد. او نوشته است: «به همین دلیل است که نخبگان قدرت تا این اندازه از این جنبش هراس دارند.»
بعد از دخالت در امور داخلی کشور، سفیر انگلیس تهران را ترک کرد
«راب مک ایر» سفیر انگلیس در تهران با اطلاع قبلی و طبق ضوابط از ایران خارج شده است.
سفیر انگلیس در تهران روز شنبه (21 دی) در جمع آشوبگران مقابل دانشگاه امیرکبیر حضور یافته بود که توسط مأموران امنیتی دستگیر و طبق آنچه که وزارت خارجه اعلام کرده، بعد از حدود 15 دقیقه، آزاد میشود.
مکایر بههمراه فرد دیگری با حضور میان تجمعکنندگان مقابل دانشگاه امیرکبیر تهران از تجمعکنندگانی که در حال سردادن شعارهای ساختارشکنانه بودند، فیلمبرداری میکرد.
مأموران پلیس، سفیر انگلیس را پس از شناسایی، بهصورت نامحسوس تحتنظر قرار دادند و در نهایت وی در ساعت 19:10 دستگیر و پس از اقدامات اولیه قانونی به نماینده وزارت امور خارجه تحویل داده شد.
22 دی 1398 نیز سفیر انگلیس در تهران به دلیل رفتار نامتعارف و حضور در تجمعات غیرقانونی توسط دستیار وزیر امور خارجه و مدیر کل اروپا به وزارت امور خارجه فراخوانده شده و مراتب اعتراض رسمی جمهوری اسلامی به ایشان و دولت انگلیس ابلاغ شد.
به نقل از ایرنا، کنوانسیون وین درباره روابط کنسولی تصریح کرده است: تمامی اشخاصی که از مزایا و مصونیت ها بهرهمندند، بدون آن که به مزایا و مصونیت های آنان لطمهای وارد آید مکلفند قوانین و مقررات دولتپذیرنده را محترم شمرده و از مداخله در امور داخلی آن دولت خودداری کنند.
تلاشهای عبدالمهدی برای خروج نظامیان آمریکا از عراق
محمد الحلبوسی» رئیس پارلمان عراق با «عادل عبدالمهدی» نخست وزیر دولت پیشبرد امور این کشور درباره تازهترین تحولات مربوط به اوضاع سیاسی و امنیتی گفتوگو کرد.
به گزارش پایگاه خبری موازین نیوز، بر اساس بیانیه دفتر اطلاع رسانی رئیس پارلمان عراق دو طرف در این دیدار درباره مسائل مختلف فعلی، پیامدهای بحران کنونی در منطقه و موضوع حضور نیروهای بیگانه و ضرورت ایجاد روابطی متعادل با کشورهای دنیا به تبادل نظر پرداختند.
الحلبوسی و عبدالمهدی در بیانیهای مشترک وجود اعتماد میان رهبران عراق را ضامن حل همه مسائل داخلی و خارجی این کشور دانستند و گفتند: «بحران کنونی خطرناک است و همکاری و هماهنگی و رفع همه شکاف هایی را می طلبد که می تواند در این شرایط مورد سوء استفاده قرار گیرد».
دو طرف بر اهمیت همکاری خوب با همه کشورهای همجوار، تقویت دوستی با کشورهای دنیا به منظور حفظ منافع کشور و حاکمیت آن، رد مداخله در امور داخلی عراق و پیشبرد هر تصمیمی که به نفع عراق و ثبات و امنیت و حاکمیت آن باشد و آن را از خطرات پیش رو مصون میدارد، تاکید کردند.
آنها گفتند: «عراق باید پایگاه صلح و به دور از کشمکشها باشد و ضرورت دارد که در آن همه با همکاری مشترک مانع شکافهایی شوند که داعش از آن سوء استفاده میکند تا دولت و حکومت هم حاکمیت و اقتدار خود را برای صیانت از منافع عراق و تحقق خواستههای ملت آن اعمال کند».
به دنبال تصویب طرح اخراج نظامیان بیگانه از خاک عراق مقامات این کشور رایزنیهای خود را درباره ساز و کار اجرای این مصوبه فشرده کردهاند.
«جاستین ترودو» نخست وزیر کانادا هم شامگاه سه شنبه در تماس تلفنی با عبدالمهدی با او به گفتوگو درباره تحولات منطقه و موضوع عقب نشینی نیروهای خارجی از عراق پرداخت.
نخست وزیر دولت پیشبرد امور عراق بر اهتمام عراق به تقویت روابط خود با کانادا و ادامه همکاری دو طرف علیه تروریسم تاکید کرد و گفت: «در خصوص بحران منطقه هم عراق ضمن اعلام موضع خود درباره اخراج نیروهای بیگانه تلاش میکند تنش ها و درگیریهای نظامی را از منطقه دور کند و تلاشها را بر مبارزه با داعش متمرکز سازد».
نخست وزیر کانادا هم بر ادامه همکاری دوجانبه و یکپارچه سازی تلاشها علیه تروریسم تاکید کرد و گفت: «باید پیامدهای بحران کنونی در منطقه متوقف شده و به تنشها پایان داده شود و منطقه و دنیا در معرض خطر جنگ قرار نگیرند».
زورگیر دنیا قطع ۲۵۰ میلیون دلار کمک نظامی به عراق را بررسی میکند
منابع خبری بامداد چهارشنبه (به وقت تهران) گزارش دادهاند دولت «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا در حال بررسی قطع ۲۵۰ میلیون دلار از کمکهای نظامی این کشور به عراق در صورت تصمیم بغداد به اخراج نظامیان آمریکا است.
روزنامه والاستریتژورنال گزارش داده وزارت خارجه و وزارت دفاع آمریکا در ایمیلهایی که به رویت این روزنامه رسیده رایزنیهایی درباره بودجههای مربوط به کمکهای نظامی به عراق صورت گرفته است.
این ایمیلها نشان میدهد که اداره امور خاور نزدیک وزارت خارجه آمریکا به دنبال قطع تمام کمک نظامی ۲۵۰ میلیون دلاری آمریکا به عراق در سال میلادی جاری است.
طبق این گزارش، این اداره همچنین قصد دارد از دفتر مدیریت و بودجه کاخ سفید درباره حذف درخواست کمک ۱۰۰ میلیون دلاری برای سال مالی ۲۰۲۱ هم سوال کند.
در این ایمیلها تصریح شده که هیچ تصمیمی هنوز اتخاذ نشده، اما به مقامهای ارشد دولت ترامپ دستور داده شده به بررسی بودجههایی که امکان قطع آنها در صورت اخراج نیروهای آمریکا وجود دارد بپردازند.
نزدیک به ۵۳۰۰ پرسنل نظامی و صدها همکار بینالمللی آنها در عراق حضور دارند.
پارلمان عراق روز ۱۵ دیماه طرحی را که خواستار اخراج نیروهای آمریکایی از این کشور است به تصویب رساند.
نخستوزیر دولت پیشبرد امور عراق در جلسه رایگیری پارلمان این کشور برای تصویب طرح اخراج نیروهای خارجی از کشورش، خواستار خروج فوری نیروهای آمریکایی از عراق شد و گفت : «منفعت عراق و آمریکا ایجاب میکند که نیروهای خارجی عراق را ترک کنند».
دستیابی احتمالی عراق به اس -۴۰۰ منجر به تحریم آمریکا می شود
خرید (اس ۴۰۰) احتمالاً محرک تحریم های آمریکا علیه عراق خواهد بود.
به گزارش اسپوتنیک به نقل از سخنان جوی هود ، دستیار اول وزیر امور خارجه آمریکا در امور خاورمیانه: دستیابی احتمالی عراق به سامانه اس-400 می تواند تحریم های ایالات متحده را برانگیزد.
هود در پاسخ به سؤال مربوطه در مؤسسه مطالعات خاورمیانه در واشنگتن گفت: «خرید (S-400) احتمالاً محرک تحریم های آمریکا علیه عراق خواهد بود ، بنابراین ما به شرکای خود توصیه می کنیم که چنین خریدهایی انجام ندهند.»
وال استریت ژورنال پیشتر گزارش داده بود که عراق در حال خرید سیستم های موشکی ضد هوایی S-400 روسیه است و مشاوره با روسیه را در این باره آغاز کرده است. ایالات متحده آمریکا، چند کشور را برای خرید S-400 تحریم کرده است.
پیش از این نماینده ای در پارلمان عراق به وال استریت ژورنال گفته بود: «ما در حال گفتگو با روسیه در مورد سامانه های موشکی اس-400 هستیم، اما هنوز قراردادی را امضا نکرده ایم.»
وی همچنین خاطرنشان کرد: «عراق باید این موشک ها را بدست بیاورد، مخصوصا از آنجاییکه آمریکایی ها بارها ما را ناامید کرده اند» زیرا به گفته این نماینده مجلس، آنها برای دستیابی به سلاح های لازم به عراق کمک نکردند.
حمله راکتی به پایگاه نظامی «تاجی» در شمال بغداد
ارتش عراق با صدور بیانیه ای اعلام کرد که پایگاه نظامی تاجی در شمال بغداد مورد حمله راکتهای کاتیوشا قرار گرفت.
به گزارش رویترز، ارتش عراق با صدور بیانیهای اعلام کرد که پایگاه نظامی تاجی در شمال بغداد روز سه شنبه مورد حمله راکتهای کاتیوشا قرار گرفت.
در این بیانیه آمده است که این حمله راکتی هیچگونه تلفاتی نداشته است.
هنوز هیچ گروهی مسئولیت این حمله را برعهده نگرفته است.
گفتنی است که در حمله راکتی روز یکشنبه به پایگاه هوایی «بلد» در عراق که میزبان نیروهای نظامی آمریکا است، چهار تن زخمی شدند.
ارتش عراق در بیانیهای که متعاقب این حمله راکتی به پایگاه بلد منتشر شد، اعلام کرد که تمام مجروحان این حمله نیروهای نظامی عراقی بودند.
تحریمهای جدید آمریکا علیه کرهشمالی
به نقل از اسپوتنیک، وزارت خزانه داری آمریکا امروز سه شنبه از اعمال تحریمهای جدیدی علیه کره شمالی خبر داد.
بر اساس بیانیه صادره از سوی وزارت خزانه داری آمریکا، ۲ سازمان کره شمالی یعنی گروه تجاری «کوریا نامگَنگ» (Korea Namgang) و «پکن سوکباسمو» (Beijing Sukbakso) امروز هدف تحریمهای واشنگتن قرار گرفته اند.
بنا به ادعای دفتر کنترل داراییهای وزارت خزانه داری آمریکا، ۲ شرکت مذکور اعزام کارگران کره شمالی به سایر کشورها را تسهیل میکردند.
روسیه: تصمیم فعال کردن مکانیزم ماشه قابل قبول نیست
خبرگزاری «ریا» روسیه طی گزارشی با استناد به منابع وزارت امور خارجه این کشور اعلام کرد: وزارت امور خارجه روسیه تصمیم فعال کردن مکانیزم حل اختلاف برجام از سوی آلمان، فرانسه و انگلستان را مخالف توافق هستهای ایران و غیر قابل قبول می داند.
بر این اساس مسکو تصریح کرده است: این تصمیم مخالف اهداف و معنای برنامه جامع اقدام مشترک است و قابل قبول نیست.
آلمان، فرانسه و انگلستان به این دلیل كه ایران به تعهدات خود طبق توافق هستهای عمل نكرده، مکانیزم حل اختلاف برجام را فعال کردند.
مکانیزم حل اختلاف برای حل هر مشکلی٬ دو هفته به وزرای مربوطه فرصت می دهد اما اگر همه طرفها توافق کنند، این دوره قابل تمدید است.
گفتنی است دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در تاریخ 8 می سال 2018 از توافق هستهای با ایران و گروه 5+1 «برجام» خارج شد و تحریم علیه این کشور را مجددا وضع کرد.
ایران همزمان با سالگرد خروج آمریکا از برجام در 8 می سال 2019 تعهدات برجامی خود را با عنوان گام اول کاهش داد و به اروپا 60 روز فرصت داد تا تعهدات خود در برجام را عملی کند.
پس از 60 روز ایران گام دوم را اجرایی کرد. دولت ایران در گام پنجم کاهش تعهدات برجامی «محدودیت در تعداد سانتریفیوژها» را کنار میگذارد.
آلمان، انگلستان و فرانسه نیز در 31 ژانویه 2019 از راهاندازی سازوکار «اینستکس» برای حفظ مزایای اقتصادی ایران از برجام خبر دادند. این سازو کار با عنوان اختصاری عبارت «ابزار مبادلات تجاری» به ثبت رسیده و مقر آن در پاریس است.
وقتی آب سربالا میرود: آمادگی اوکراین برای اعزام نیرو به عراق
مسؤول دولت اوکراین از آمادگی این کشور برای اعزام ۲۰ نیروی نظامی به عراق جهت حمایت از هیات ناتو در آنجا خبر داد.
به گزارش خبرگزاری اینترفاکس روسیه، دیمیتری کولیبا، معاون نخست وزیر اوکراین در امور همکاری با اتحادیه اروپا و ناتو گفت که کشورش آمادگی خود برای اعزام ۲۰ نیروی نظامی به عراق جهت حمایت از هیات پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در آنجا را به مسئولان ناتو اعلام کرد.
کولیبا اظهار کرد: به معاون دبیرکل ناتو گفتم پس از آنکه ناتو فعالیتهای خود را در عراق از سر گرفت، اوکراین برنامههایی برای اعزام ۲۰ نیروی نظامی جهت حمایت از هیات ناتو در عراق در نظر دارد.
معاون نخست وزیر اوکراین افزود: اینکه ناتو از کییف خواسته شریک عملیاتی آن در عراق باشد، نشان میدهد این پیمان به ارزش تجربیات و سطح حرفهای نظامیان اوکراینی معترف است.
به گفته کولیبا، معاون دبیرکل ناتو نیز اظهار کرد، ناتو برای مشارکت اوکراین در هیاتش در عراق اهمیت بسیاری قائل است.
طبق اظهارات این مسؤول دولت اوکراین، دو طرف ضمن توافق درباره گامهای مشترک برای آغاز اجرای اصل جدید ناتو یعنی «یک شریک، یک برنامه»، درباره افقهای استراتژی امنیت ملی اوکراین گفتگو کردند.
نظر شما در مورد این نوشته چه بود؟