
مارش کارگران اعتصابی در بندر لوهاور فرانسه علیه اصلاح قانون بازنشستگی و سیاستهای ریاضتی دولت مکرون
لبخش بزرگی از کارگران، معلمان، پرستاران، پزشکان و وکلای فرانسوی چهل و دو روز است که در اعتصاب هستند؛ یکی از بزرگترین و طولانیترین اعتصابها در تاریخ فرانسه.
لغو ناگهانی نشست محرمانه وزارت خارجه آمریکا با کنگره درباره ایران
رسانه های آمریکا گزارش دادند که وزارت خارجه آمریکا نشست محرمانه با کنگره پیرامون تنش ها با ایران را به صورت ناگهانی لغو کرده است.
شبکه سی ان ان از اقدام دولت ترامپ در لغو ناگهانی جلسه محرمانه با کنگره درباره تنش ها با ایران خبر داد.
بر اساس این گزارش، وزارت امور خارجه آمریکا روز چهارشنبه دو جلسه توجیهی با اعضای کنگره در این خصوص را به صورت ناگهانی لغو کرد.
لغو این جلسات ناخرسندی نمایندگان و کارکنان کنگره را که دنبال شنیدن پاسخ سوالات خود درباره تبعات تصمیم «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا برای ترور سردار «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بودند در پی داشته است.
یک عضو مجلس سنا گفته که قرار بود مقامات وزارت خارجه آمریکا در جلسه کمیته روابط خارجی این مجلس حضور پیدا کرده و درباره وضعیت تنشها با ایران توضیح دهند.
گفتنی است که حمله موشکی یک هفته پیش ایران علیه پایگاههای نظامی آمریکا در عراق در واکنش به اقدام تروریستی این کشور علیه «سردار حاج قاسم سلیمانی» و همراهان وی صورت گرفت و به گفته یک منبع آگاه دهها کشته و زخمی از سوی نظامیان آمریکایی برجای گذاشته است.
واشنگتن پست: ترامپ با تهدید اروپاییها را مجبور به فعالسازی مکانسیم حل اختلاف در برجام کرد
روزنامه آمریکایی واشنگتنپست روز چهارشنبه در گزارشی مدعی شد که دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا هفته گذشته طرفهای اروپایی برجام را تهدید کرده است که اگر سازوکار حل اختلاف در برجام را بهمنظور تحت فشار قرار دادن ایران فعال نکنند، با تعرفه 25 درصدی کاخ سفید بر خودروهای صادراتی خود به آمریکا مواجه خواهند شد.
واشنگتنپست به نقل از منابع آگاه در اتحادیه اروپا گزارش داده است که دولت ترامپ هفته گذشته بهصورت محرمانه مقامات سه کشور آلمان، فرانسه و انگلیس را به وضع تعرفههای 25 درصدی بر خودروهای اروپایی تهدید کرده و آنها را برای فعالسازی مکانسیم حل اختلاف در برجام تحت فشار گذاشته است.
یک مقام اروپایی که نخواسته نامش فاش شود، به واشنگتنپست گفته است که دولت آمریکا این تهدید را نه از طریق سفارتخانههای خود، بلکه بهطور مستقیم به دولتهای آلمان، فرانسه و انگلیس اطلاع داده است.
البته بر اساس گزارش واشنگتنپست، هنوز نمیتوان با قاطعیت گفت که این تهدید ترامپ باعث شده است که طرفهای اروپایی برجام مکانسیم حل اختلاف را فعال کنند، زیرا در چند هفته اخیر برخی مقامات اروپایی از جمله وزیر خارجه فرانسه اعلام کرده بودند که فعالسازی این سازوکار را در دست بررسی دارند.
مقامات سه کشور اروپایی عضو برجام روز سهشنبه 24 دیماه در بیانیهای مشترک اعلام کردند که مکانیسم موسوم به «سازوکار حلوفصل اختلافات» در برجام را به جریان انداختهاند.
سه کشور اروپایی در این بیانیه آمیخته به ادعاهای اثباتنشده اظهار داشتند: «ما بهعنوان وزیران خارجه فرانسه، آلمان و پادشاهی متحده بههمراه شرکای اروپاییمان منافع امنیتی مشترکی داریم. یکی از آنها، حفظ نظام منع اشاعه هستهای و اطمینان یافتن از این است که ایران هرگز اقدام به ساخت سلاح هستهای نمیکند.»
آنها در ادامه درباره توافق هستهای برجام نوشتند: «برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) همانطور که سران کشورهای ما بهروشنی ابراز کردهاند نقشی کلیدی در این خصوص بازی میکند. برجام یکی از دستاوردهای کلیدی دیپلماسی چندجانبه و معماری نظم اشاعه جهانی است.»
توافق هستهای برجام سال 2015 میان ایران و پنج کشور عضو شورای امنیت بهعلاوه آلمان (موسوم به گروه 1+5) حاصل شد. دولت آمریکا بهریاست دونالد ترامپ، اردیبهشتماه سال گذشته این توافق مورد تأیید شورای امنیت را نقض کرده از آن خارج شد.
آمریکا پس از خروج از برجام تمامی تحریمهای تعلیقشده ذیل این توافق را احیا کرد و کشورهای اروپایی پس از خروج آمریکا به هیچ یک از وعدههای خود برای جبران تبعات این خروج عمل نکردهاند.
بعد از خروج آمریکا از برجام و خلف وعده اروپا در برخوردار کردن ایران از مزایای توافق هستهای، تهران در پنج مرحله با فواصل 60روزه تعهداتش ذیل برجام را کاهش داد. ایران تأکید کرده است که کاهش این تعهدات ذیل بندهای 26 و 36 توافق انجام شده و بهمعنای نقض توافق نیست.
ایران از اردیبهشتماه سال جاری پس از اعلام نخستین مرحله از کاهش تعهدات هستهای خود، بارها اعلام کرده است که دیگر حاضر به اجرای یکجانبه برجام نخواهد بود و تنها زمانی تعهدات هستهای خود را بهطور کامل اجرا خواهد کرد که طرف مقابل نیز به تعهدات خود عمل کند.
حمله جنگنده های اسرائیلی به اردوگاه نظامی حماس در نوار غزه
جنگنده های اسرائیلی روز چهارشنبه چند هدف نظامی جنبش حماس در نوار غزه را بمباران کردند.
به گزارش اسپوتنیک، این اقدام اسرائیل در پاسخ به پرتاب چهار موشک به محدوده اسرائیل انجام شد.
دفتر خبری ارتش اسرائیل در این باره اطلاع داد. در این خبر آمده است: «پیشتر چند موشک از نوار غزه به محدوده اسرائیل پرتاب شد.
جنگنده های ارتش دفاعی اسرائیل در پاسخ به چند هدف نظامی حماس در بخش شمالی نوار غزه شلیک کردند از جمله محل تولید اسلحه و اردوگاه نظامی.»
تهدید دونالد ترامپ علیه متحدان اروپایی آمریکا یا ایران یا تحریم و تعرفه گمرکی
واشنگتن پست اعلام کرد که ریس جمهور آمریکا، کشورهای انگلیس، فرانسه و آلمان را به افزایش تعرفه های خودرو تهدید کرده است.
اسپوتنیک – روزنامه واشنگتن پست نوشت، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریكا، روز چهارشنبه شانزدهم ژانویه، سه کشور اروپایی فرانسه، انگلیس و آلمان را تهدید كرده چنانچه رسماً ایران را به نقض توافق هستهای ۲۰۱۵ متهم نکنند، تعرفهای ۲۵ درصدی بر خودروهای اروپایی صادرشده به آمریکا، وضع خواهد کرد.
تهدید دونالد ترامپ در حالی رسانهای شد که دو روز پیش از آن کشورهای انگلیس، فرانسه و آلمان مکانیسم ماشه که سازوکاری برای رفع اختلافات برجام است را فعال کرده اند و توجیه آنها نیز کاهش تعهدهات ایران در قبال توافق هستهای (برجام) است.
این در حالی است که کاهش تعهدات برجامی ایران بدلیل خروج یکجانبه آمریکا از توافق برجام و بدعهدیهای مکرر اروپا در عمل به وعدههای خود است.
فواد ایزدی، کارشناس مسایل آمریکا، عضو هیئت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران و مسئول دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران در این خصوص به خبرگزاری اسپوتنیک گفت:
این سیاست های خارجی آمریکا است و آمریکا به دوستان و متحدان خود نیز رحم نمی کند و علیه آنها نیز گرو کشی، زور گویی و فعالیت های مخرب انجام می دهد.
از این جهت با توجه به اینکه تاریخ آمریکا مملو از جنگ و کشتار و جنایت است، اینگونه موارد خیلی جای تعجب ندارد و برای کشورهای بزرگ اروپا مایه تاسف است که باید سیاست های خود را با آمریکا هماهنگ کنند و استقلال خود را در حوزه سیاست خارجی از دست بدهند.
به نظر میرسد که اظهارات امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه که ماه گذشته گفته بود غرب در حالت افول قرار دارد، این یکی از نشانه های این موضوع است و کشورهای غربی در تعاملات بین یکدیگر نیز باید از این ابزارهای فشار و زور استفاده کنند و این نشانه خوبی برای آینده غرب به طور کلی نیست.
اروپایی ها به خواسته و دستور دونالد ترامپ عمل کرده و مکانیسم ماشه را فعال کردند. ایران به دلیل اینکه انتخاب و گزینه دیگری ندارد، به ناچار در برابر فشارهای غیر قانونی که اعمال می شود، مقاومت می کند و خواهد کرد.
هوک: توافق مطلوب ترامپ ۳ تفاوت مهم با برجام خواهد داشت
«برایان هوک»، نماینده دولت آمریکا در امور ایران به تشریح ویژگیهای توافق جدیدی پرداخته که دولت «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا به دنبال جایگزین کردن آن با «برجام» است.
هوک امروز (پنجشنبه) در پاسخ به این سؤال که توافق هستهای مدنظر دولت جدید آمریکا چه توافقی با توافق دولت قبل دارد گفت: «[توافق مد نظر ما] از بسیاری جهات با آن توافق متفاوت خواهد بود.»
نماینده ویژه دولت ترامپ در امور ایران به برشمردن سه تفاوت بین توافق مدنظر ترامپ با برجام پرداخت. او گفت: «اولین مورد اینکه، ما استاندارد شورای امنیت سازمان ملل متحد را مبنی بر اینکه رژیم ایران حق غنیسازی مواد هستهای ندارد، مجدداً بازخواهیم گرداند. امروز بیش از نیمی از کشورهای دنیا که برنامههای هستهای صلحآمیز دارند، غنیسازی انجام نمیدهند. رژیم نیازی به غنیسازی هیچ ماده شکافتپذیری ندارد.»
هوک در توضیح درباره دومین مورد گفت: «مورد دوم این است که هر توافقی که به آن دست پیدا کنیم را تحویل مجلس سنا خواهیم داد تا به معاهده تبدیل شود. اگر این توافق به تصویب [سنا] برسد به قانون بینالمللی تبدیل میشود. توافقِ هستهایِ دولت اوباما نوعی تعهد سیاسی بود و هیچگاه برای تبدیل شدن به معاهده، تحویل سنا نشده بود؛ وقتی که این توافق به نیویورک و شورای امنیت فرستاده شد حتی قطعنامهای که الزامآور باشد هم نبود.»
وی در توضیح درباره سومین مورد تأکید کرد که توافقِ مطلوب ترامپ باید مسائل فراتر از مسائل هستهای از جمله برنامه موشکی ایران را هم شامل شود.
هوک ادعا کرد: «ضمن اینکه این توافق به فراتر از مسائل هستهای خواهد پرداخت. توافق جدید، مسائل موشکی، ستیزهجوییهای منطقهای و گروگانگیریهای ایران را هم شامل خواهد شد. این رویکردی است که ما باید در پیش بگیریم.»
دولت ترامپ بعد از خروج از برجام در اردیبهشتماه سال گذشته با در پیش گرفتن سیاستی موسوم به «کارزار فشار حداکثری» تلاش کرده ایران را برای مذاکره بر سر توافقی جدید تحت فشار قرار دهد.
جمهوری اسلامی ایران با یادآوری اینکه طرف آمریکایی توافق هستهای را نقض کرده و از آن خارج شده تصریح کرده وارد مذاکره با آمریکا بر سر توافقی جدید نخواهد شد.
فرصت سه ماهه آمریکا در ارتباط با تحریمهای جدید ایران
وبگاه وزارت خزانهداری آمریکا با صدور بیانیهای اعلام کرد که شرکتهای خارجی برای توقف معاملات خود با ایران در ارتباط با تحریمهای جدیدی که از هفته گذشته اعلام شد، سه ماه فرصت خواهند داشت.
وزارت خزانه داری آمریکا در این ارتباط اعلام کرده که این فرصت سه ماهه برای انطباق شرکتهای خارجی با تحریمهای تازه علیه ایران است.
در این بیانیه علاوه بر این گفته شده که این فرصت سه ماهه، در روز ۹ آوریل (برابر با ۲۱ فروردین) به پایان خواهد رسید و بعد از این تاریخ عدم تبعیت شرکتهای خارجی با تحریمهای آمریکا علیه ایران به مجازات آنها منجر خواهد شد.
آمریکا از بیستم دی ماه دور جدیدی از تحریمها را به اجرا گذاشت که بر اساس آن شماری از مقامهای ایرانی به همراه چند شرکت ایرانی و خارجی و یک کشتی مشمول تحریم شدند. این امر در پی تشدید تنشها بین تهران- واشنگتن شکل گرفت.
فهرست اعلامی شرکتهای مشمول تحریمهای جدید که برخی از آنها تکراری است، شامل ذوب آهن، آلومینیم المهدی، ایرالکو، فولاد ارفع، فولاد خراسان، گل گهر، فولاد هرمزگان، فولاد آلیاژی ایران، آهن و فولاد غدیر، فولاد خوزستان، ملی مس، فولاد اکسین، فولاد صبا، فولاد کاوه جنوب میشود.
سخنگوی پنتاگون: قصد نداریم نیروهایمان را از عراق خارج کنیم
به نقل از شبکه خبری اسکاینیوز، «جاناتان هافمن» سخنگوی پنتاگون روز پنجشنبه در یک نشست خبری تأکید کرد که آمریکا قصد ندارد در شرایط کنونی نیروهای نظامی خود را از عراق خارج کند.
در حالی که مجلس عراق هفته گذشته طرح اخراج نیروهای آمریکایی از عراق را به تصویب رسانده، سخنگوی پنتاگون در گفتگو با خبرنگاران در این خصوص اظهار داشت: «ما قصدی برای خارج کردن نیروهایمان از عراق نداریم. هنوز داریم در این مورد با میزبانان عراقی گفتگو میکنیم و امیدواریم که آنجا بمانیم. هدف ما این است که در خاورمیانه باقی بمانیم.»
وی افزود: «ما به برنامهریزی و جابجایی نیروها در عراق ادامه میدهیم و امیدواریم که بهزودی عملیاتهای خود را از سر بگیریم. عملیاتهای نظامی ما علیه داعش در سوریه نیز متوقف نشده است.»
سخنگوی پنتاگون در خصوص درگیریهای اخیر با ایران نیز اعلام کرد: «ما هنوز از احتمال حمله ایران و گروههای وابستهاش به نیروهای خود نگرانیم. ایران باید مسیر دیپلماسی را در پیش گیرد.»
تشکیل جبهه یکپارچه مقاومت عراق
سخنگوی مقاومت نُجَباء، با اشاره به نشست اخیر رهبران گروههای مقاومت عراق اعلام کرد که این گردهمایی با هدف تشکیل جبهه یکپارچه مقاومت برگزار شد.
، «نصر الشَمَّری» سخنگوی مقاومت نُجَباء، با اشاره به نشست اخیر رهبران گروههای مقاومت عراق خاطرنشان کرد که این گردهمایی با هدف تشکیل جبهه یکپارچه مقاومت جهت اخراج نیروهای امریکایی و سایر نیروهای بیگانه برگزار شد.
بر اساس این گزارش، بهگفته وی، در این راستا توافق شد که تلاشها در همه زمینهها منسجم و هماهنگ باشد.
سخنگوی نُجَباء نتیجه این نشست مشترک را اجماع بر خروج کامل و حتمی نیروهای امریکایی اعلام و تصریح کرد: گروههای مقاومت عراقی به دولت و پارلمان عراق مهلت دادند تا راهکارهای دیپلماتیک و سیاسی را برای پایان دادن به حضور نظامی بیگانگان دنبال کنند.
الشمری تاکید کرد: تعیین سقف زمانی مشخص برای خروج کامل نیروهای امریکایی از عراق ضروری است و به هیچ وجه نباید این بازه زمانی نامحدود باشد.
آمریکا ناامنتر از هر زمان دیگری
شومر: اقدامات ترامپ در حوزه سیاست خارجی، آمریکا را ناامن کرده است.
به گزارش اسپوتنیک ،سناتور دمکرات چاک شومر در توئیتی اظهار داشت که اقدامات دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا، ایالات متحده را ناامن کرده است.
این سناتور دموکرات ایالت نیویورک روز 14 ژانویه در توئیتی نوشت: رویکرد هیجانی و بیهدف ترامپ در سیاست خارجی، آمریکا را ناامن کرده است. سنا نباید اجازه دهد که او بدون نظارت پیشروی کند.
اکنون بیش از هر زمان دیگری به قطعنامه سناتور تیم کین و لایحه سناتور سندرز درباره کاهش اختیارات جنگی ریاست جمهوری و عدم تأمین بودجه جنگ با ایران نیاز داریم.»
بر طبق گزارش رسانههای آمریکایی قرار بود سنای آمریکا روز 14 ژانویه قطعنامه تیم کین سناتور دموکرات ایالت ویرجینیا و لایحه برنی سندرز سناتور مستقل ایالت ورمونت را به رأی بگذارد.اما ممکن است رأیگیری در مورد این قطعنامه و لایحه سندرز به تعویق افتد.
ترامپ با دستور به پنتاگون، سردار قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ابومهدی المهندس معاون سازمان نیروهای مردمی عراق را به همراه هشت نفر دیگر بامداد جمعه 3 ژانویه در مسیر فرودگاه بغداد ترور کرد.
ترامپ همچنین در پیامی توئیتری تهدید کرده بود اگر ایران به نیروها یا منافع آمریکا حمله کند، 52 مکان از جمله اماکن فرهنگی را هدف حمله قرار میدهد. اقدامات و تهدیدهای ترامپ با واکنش شدید محافل داخلی آمریکا و جامعه جهانی روبرو شده است.
فرماندار هنگکنگ درباره احتمال لغو خودمختاری این منطقه هشدار داد
«کری لام» فرماندار هنگکنگ روز پنجشنبه هشدار داد که ادامه اعتراضات و ناآرامی در این منطقه میتواند چین را به سمت لغو وضعیت خودمختاری هنگکنگ و وضعیت یک کشور، دو سیستم سوق دهد.
به نوشته روزنامه «گاردین»، لام در اولین حضور خود در شورای قانونگذاری هنگکنگ پس از چند ماه، به سوال یکی از نمایندگان درخصوص ادامه یافتن خودمختاری این منطقه پس از سال ۲۰۴۷، یعنی موعد پایان قرارداد پنجاه ساله یک کشور، دو سیستم، پاسخ داد.
لام گفت: «تا زمانی که اصول یک کشور و دو نظام برقرار باشد، دلایل کافی برای باور به اینکه این شرایط پس از ۲۰۴۷ ادامه یابد وجود خواهد داشت و در آینده بهطور پیوسته ادامه مییابد».
وی افزود: «در غیر این صورت شرایطی بهوجود خواهد آمد که امروزه نیز در میان نگرانیهای موجود است».
فرماندار هنگکنگ هشدار داد، ناآرامیهای چند ماه اخیر پکن را به لغو این تجربه ترغیب کرده است و جوانان هنگکنگی باید «قدر این چارچوب را بدانند» نه اینکه «به این نظام با اهمیت خدشه وارد کنند».
محور اعتراضات هنگکنگیها در ابتدا مخالفت با تصویب لایحه استرداد مجرمین به چین بود که مانع از گریختن آنها به هنگ کنگ برای دور ماندن از دست عدالت بود. با این حال شماری از شهروندان هنگکنگی این لایحه را تهدیدی برای خودمختاری این منطقه دانسته و با آن به مقابله پرداختند.
علیرغم آنکه این لایحه به طور کامل لغو شد، دخالتهای کشورهای غربی نظیر آمریکا و انگلیس موجب شد اعتراضات ادامه پیدا کند و اینبار خواستههای جدیدی نظیر استقلال کامل از چین مطرح شد.
دولت چین بارها از کشورهای غربی در خواست کرده در امور داخلی آن دخالت نکنند و تحریک نا آرامیها از سوی این کشورها را محکوم کرده است.
هنگکنگ تا سال ۱۹۹۷ تحت حاکمیت انگلیس قرار داشت. از آن سال حاکمیت چین بر این منطقه اعاده شد، اما ساختار سیاسی آن همچنان دستنخورده باقی مانده و اصطلاحا شرایط «یک کشور، دو سیستم» در روابط میان پکن و هنگکنگ برقرار است. این منطقه از لحاظ نظام سیاسی در امور داخلی مستقل است و صرفا در سیاستهای کلان نظامی و امنیتی از پکن پیروی میکند.
فرانسه ناو هواپیمابر به غرب آسیا میفرستد
«امانوئل ماکرون»، رئیسجمهور فرانسه امروز (پنجشنبه) از قصد این کشور برای اعزام یک ناو هواپیمابر به منطقه غرب آسیا خبر داده است.
خبرگزاری «رویترز» به نقل از ماکرون نوشته فرانسه قصد دارد ناو «شارل دو گل» و گروه ضربت همراه آن را از ژانویه تا آوریل در خاورمیانه مستقر کند.
ماکرون در یک سخنرانی به مناسبت سال نو میلادی برای ارتش فرانسه گفت: «این ناو هواپیمابر از ژانویه تا آوریل ۲۰۲۰ از عملیاتهای نظامی Chammal (عملیات فرانسه برای مبارزه با گروه تروریستی داعش) حمایت خواهد کرد و پس از آن روانه اقیانوس اطلس و دریای شمال خواهد شد.»
خبرگزاری رویترز نوشته تصمیم فرانسه در شرایطی اتخاذ شده که پاریس نگران است شدت گرفتن تنشها میان ایران و آمریکا مبارزه با گروه تروریستی داعش را تضعیف کند.
«امانوئل ماکرون» از چندی پیش هم ایده تشکیل ارتش واحد اروپایی را مطرح کرده و در نخستین گام پیشنهاد کرده بود که ائتلافی دریایی متشکل از کشورهای اروپایی و شرکای این کشورها تشکیل شده و در خلیج فارس گشتزنی کند.
این ائتلاف، از ائتلافی که واشنگتن با مشارکت ۶ کشور در خلیج فارس به راه انداخته، مجزاست، اما به گفته وزیر دفاع فرانسه میان دو ائتلاف هماهنگی و تماس برقرار خواهد بود تا از ایمنی تردد اطمینان حاصل شود.
پکن: با مداخله خارجی در ونزوئلا مخالف هستیم
«وانگ کیشان» معاون رئیسجمهور چین امروز (پنجشنبه) در دیدار با «خورخه آریزا» وزیر امور خارجه ونزوئلا در پکن از حل و فصل صلحآمیز مناقشه در ونزوئلا حمایت کرد.
بنا به گزارش پایگاه خبری «سیجیتیان»، معاون رئیسجمهور چین ضمن ابراز تمایل کشورش به تقویت ارتباط و هماهنگی با ونزوئلا به منظور توسعه مشارکت جامع و راهبردی دو کشور تصریح کرد که پکن از حل و فصل صلحآمیز مسئله ونزوئلا حمایت میکند و مخالف مداخلات خارجی در امور داخلی این کشور است.
طبق این گزارش، وانگ ضمن تأکید بر روابط دوستانه و نزدیک چین و ونزوئلا گفت که پکن همیشه مخالف مداخله نیروهای خارجی در تمامی امور داخلی ونزوئلا بوده است.
«وانگ یی» وزیر امور خارجه چین نیز امروز در دیدار با همتای ونزوئلایی خود بر حمایت پکن از حل و فصل مسئله کنونی ونزوئلا تأکید کرد و متعهد شد که به حمایت از هدف منصفانه دولت و مردم ونزوئلا در محافظت از استقلال و حاکمیت ملی کشورشان ادامه دهد.
وزیر خارجه چین با تأکید بر این موضوع که آریزا اولین وزیر خارجهای محسوب میشود که در سال ۲۰۲۰ از چین دیدار کرده است، گفت که این سفر، نمایانگر روابط نزدیک و دوستانه میان دو کشور ونزوئلا و چین است.
این دیپلمات ارشد چینی با اشاره به سیاستهای یکجانبهگرایی و فشار حداکثری آمریکا در قبال کشورهای دیگر ادامه داد که سال گذشته به واسطه بروز سیاستهای یکجانبهگرایی، سال پرچالشی برای ونزوئلا و همچنین تمامی جهان بود. وی تصریح کرد که سیاست فشار حداکثری که شامل تحریمها نیز میشود، هرگز به حل مسئله ونزوئلا کمکی نمیکند.
وی سپس ادامه داد: «چین همیشه از راهحلهای صلحآمیز برای مشکلات از طریق گفتوگو و رایزنی حمایت میکند. ما معتقدیم که مردم و دولت ونزوئلا قادرند که خودشان به مشکلاتشان رسیدگی کنند».
وزیر خارجه چین همچنین تأکید کرد که پکن از ونزوئلا در حفاظت از حاکمیت ملی و استقلال، عزت ملی، ثبات اجتماعی و توسعه اقتصادی حمایت میکند.
این دیپلمات چینی تصریح کرد که پکن همچنان به ایفای نقش سازنده در پیشبرد راهحل سیاسی فراگیر مسئله ونزوئلا ادامه میدهد.
از طرف دیگر آریزا نیز ضمن تقدیر از حمایت و کمک چین گفت که ونزوئلا همچنان به حمایت قاطعانه از منافع چین ادامه میدهد.
بهمن ماه سال گذشته «خوان گوآیدو» در اقدامی غیرقانونی خودش را به عنوان «رئیسجمهور موقت» ونزوئلا به رسمیت شناخته و ادامه دولت مادورو را که تنها چند ماه پیش از آن با رأی بالای مردم ونزوئلا مجددا به ریاستجمهوری انتخاب شده بود، غیرقانونی اعلام کرد. پس از آن نیز، واشنگتن با وضع تحریمهایی علیه کاراکاس، تمام تلاش خود را برای برکنار کردن دولت مادورو از قدرت به کار گرفت و در مرداد ماه سال جاری در همین راستا تمامی داراییهای دولت ونزوئلا در آمریکا را مسدود کرد.
دولت آمریکا در جدیدترین مورد از تلاشهای خود برای اعمال فشار به دولت مادورو، دوشنبه هفته جاری، تحریمهای جدیدی علیه هفت نفر از مقامهای دولت «نیکلاس مادورو»، رئیسجمهور ونزوئلا اعمال کرد.
با اینحال، تلاشهای واشنگتن برای تشدید فشار علیه دولت ونزوئلا به امید برکنار کردن مادورو از قدرت، تاکنون نتیجهای در برنداشته است و مادورو با حمایت مردم کشورش همچنان بعنوان رئیسجمهور قانونی ونزوئلا در قدرت باقی مانده است.
هارت و پورت بی مایه ژنرال آمریکایی در سفر به هرات: طالبان باید سرکوب شوند
مطبوعاتی والی هرات در بیانیهای اعلام کرد ژنرال میلر فرمانده نیروهای آمریکایی و ناتو در افغانستان در دیدار با «عبدالقیوم رحیمی» والی هرات به راه اندازی عملیات نظامی علیه طالبان تاکید کرده است.
بر اساس این بیانیه، میلر در دیدار با رحیمی درباره تقویت نیروهای امنیتی افغان نیز گفتوگو کرده است.
والی هرات نیز ضمن درخواست افزایش حمایت هوایی از نیروهای امنیتی افغان اظهار داشت توانایی نیروهای امنیتی افغان برای سرکوب طالبان افزایش یافته است.
این اظهارات در حالی مطرح میشود که سرنوشت دهمین دور از مذاکرات آمریکا و طالبان در قطر با ابهام روبرو است.
دیلی تایمز پاکستان هفته جاری خبر داد که آمریکا از طالبان خواسته تا خشونتها را کاهش دهند.
«صدیق صدیقی» سخنگوی ارگ ریاست جمهوری درباره تاکید آمریکا بر «کاهش خشونتها» تصریح کرده است که این واژه معنای دقیق نظامی، حقوقی و جنبه عملی ندارد و دولت افغانستان برای آغاز گفتوگوهای صلح، خواستار برقراری آتشبس است.
«سهیل شاهین» سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در واکنش به این موضوع به صدای آمریکا گفته بود: اینکه طالبان در توافق نهایی با آمریکا ملزم به مذاکره با دولت افغانستان و برقراری آتشبس شده باشد حقیقت ندارد.
برخی کارشناسان میگویند که آمریکا و طالبان خود نیز میدانند که توافقی در کار نیست اما هر کدام به دلیلی خاصی روی به مذاکره نمایشی آوردهاند که در نهایت به توافق منجر نخواهد شد مگر این که هر یک از طرفین در پشتپرده از شرایط و خطوط قرمز خود هرچند به صورت تاکتیکی عدول کند.
مدرسهای در کربلاء به آتش کشیده شد
به نقل از السومریه نیوز، یک منبع امنیتی عراق خبر داد که افراد ناشناس چهارشنبه شب مدرسهای را در شهرستان «الحر» واقع در غرب کربلاء به آتش کشیدند.
یک منبع امنیتی عراق در این باره گفت که «چند فرد ناشناس یک مدرسه در شهرستان الحر آتش زدند، اما این حادثه تلفات جانی نداشت».
«احمد زوینی» رئیس پلیس استان کربلای معلی اعلام کرد که تحقیقات پلیس در خصوص این حادثه و تعقیب عاملان آن در جریان است.
همزمان، برخی از منابع عراقی گزارش دادند که چهارشنبه شب بین افرادی که خود را معترض میدانند و نیروهای امنیتی در کربلاء درگیری صورت گرفت.
از سوی دیگر، دفتر فرماندهی پلیس کربلاء دوشنبهشب با صدور بیانیهای درباره تلاش برخی از «خرابکاران» برای انحراف اعتراضات مسالمتآمیز هشدار داد و اعلام کرد: «نیروهای امنیتی قادر به حمایت از کربلای مقدس هستند و همه تلاش خود را برای تامین امنیت مردم این استان به کار میگیرند و در عین حال، به خرابکارانی که سعی در انحراف تظاهرات مسالمت آمیز دارند، پاسخ میدهد».
ادامه اوضاع متشنج در بیروت
پس از درگیری تظاهر کنندگان و پلیس ، اوضاع در خیابان کورنیش المزرعه بیروت در نزدیکی سفارت روسیه در لبنان کمافی السابق متشنج است
به گزارش اسپوتنیک، معترضین پیش از این ،در نزدیکی یک کلانتری در مقابل سفارت روسیه در بیروت كه معترضین بازداشت شده در روز سه شنبه در آنجا بسر می برند،اجتماع کرده بودند. معترضین خواستار آزادی همفکران خود هستند. ژاندارم ها معترضین را از ساختمان مقر پلیس به عقب راندند ، اما حرکت معترضان به سوی محل ناآرامی ها ادامه دارد.
پیش از این ، پلیس پس از سنگ پراکنی معترضین به سوی ژاندارم ها طی بیش از نیم ساعت ، پراکندگی تظاهرکنندگان را با توسل به زور پراکنده کرده بود.
پلیس حدود ده نفر از 59 نفر بازداشت شده را آزاد کرد اما سپس تعداد دیگری از تظاهرکنندگان در جریان درگیری ها در خیابان کورنیش المزرعه بازداشت شدند.
واحدهای ارتش و آمبولانس ها به صحنه درگیری ها اعزام شده اند . تظاهرکنندگان شعار می دهند «تظاهرات مسالمت آمیز» ، اما ژاندارم ها گروه های معترضین را تعقیب می کنند.
تظاهرات ضد دولتی در لبنان در شرایط بحران مالی و اقتصادی در این کشور روز 17 اکتبر سال گذشته میلادی شروع شد و به استعفای سعد حریری ، نخست وزیر وقت منجر گردید.
روسيه: تقویت احساسات ضد ایرانی منطقه را بی ثبات می کند
معاون نماینده فدراسیون روسیه در سازمان ملل از جامعه بین الملل خواست تا با تحریک احساسات ضد ایرانی بر بحران منطقه خاورمیانه نیفزایند.
به گزارش اسپوتنیک، ولادیمیر سافرونیکوف در جلسه شورای امنیت سازمان ملل گفت: ایجاد احساسات ضد ایرانی وضعیت را در کل منطقه خاورمیانه بی ثبات می کند.
سافرونیکوف گفت: «تشدید لفاظی های تهاجمی ، برانگیختن احساسات ضد ایرانی وضعیت فعلی پرتنش را در کل منطقه خاورمیانه بی ثبات خواهد کرد.»
وی در همین ارتباط ، مفهوم امنیت جمعی را که پیش از این توسط روسیه در منطقه خلیج فارس معرفی شده بود را متذکر شد و خواستار رعایت اصل امنیت جمعی در خاورمیانه شد.
گفتنی است، پیش از این روسیه مفهوم امنیت جمعی در خلیج فارس را به شرکای سازمان ملل ارائه داده است. از جمله اقدامات پیشنهادی مسکو برای تقویت امنیت در منطقه می توان به رد استقرار دائمی گروه های کشورهای خارج از منطقه در کشورهای حوزه خلیج فارس ، ایجاد مناطق امن ، ایجاد خط تلفن های ارتباطی میان کشورها و تبادل اطلاعات در خصوص تجارت و تهیه اسلحه و نیروهای مسلح اشاره کرد. روسیه همچنین ایجاد یک سازمان امنیتی را پیشنهاد می دهد که شامل روسیه ، ایالات متحده ، چین ، هند ، اتحادیه اروپا و سایر طرف های ذینفع در منطقه برای امنیت گردد.
از سرگیری عملیات نظامی مشترک آمریکا و عراق
مقامات نظامی آمریکا ادعا کردند عملیات مشترک ارتش این کشور با عراق از سر گرفته شده است.
به گزارش اسپوتنیک به نقل از ایسنا، تصمیم به از سرگیری عملیات نظامی در عراق پس از آن آغاز شد که پارلمان عراق به اخراج تمامی نیروهای آمریکایی از این کشور رای مثبت دادند. دولت عراق آمریکا را به نقض حاکمیت این کشور متهم ساخته و انجام حملات هوایی از جمله در روز سوم ژانویه که به شهادت سپهبد قاسم سلیمانی و تعدادی از همراهانش منجر شد، محکوم کرده است.
مقامات نظامی آمریکا روز چهارشنبه اعلام کردند با آغاز مجدد عملیات مشترک با عراق، وقفه دو هفتهای که پس از مورد حمله قرار گرفتن سفارت آمریکا در بغداد ایجاد شده بود پایان مییابد.
نیویورک تایمز نوشت: دو نفر از مقامات نظامی آمریکا که نامی از آنان منتشر نشده است آغاز عملیات نظامی مشترک این کشور با عراق را تایید کردند.
به گفته این دو مقام نظامی ارتش آمریکا به دنبال آن است تا هر چه سریعتر عملیاتی را علیه دولت اسلامی (داعش، گروهک ممنوعه در روسیه ) از سر بگیرد تا هرگونه اقدام احتمالی این گروه را کند سازد و همچنین هرگونه پیروزی تبلیغاتی را که ممکن است به دلیل وقفه در عملیات مشترک نظامی مطرح شده باشد، خنثی کند.
قرار است مجلس سنا صبح روز پنجشنبه (به وقت آمریکا) پیش از آنکه جان رابرتس قاضی ارشد و سناتورهای آمریکایی که به عنوان هیات منصفه محاکمه ترامپ منصوب شدهاند، سوگند یاد کنند، بندهای استیضاح را رسما دریافت کنند.
نظر شما در مورد این نوشته چیست؟