دادگاه! دوم مدافعان جنبش کارگری
نانکارآزادی_
شادیرفاهآبادی
فرید لطف آبادی، هیراد پیربداغی و رهام یگانه از مدافعان جنبش کارگری قرار است در ۲ بهمن ۹۸ دادگاهی شوند.
این دوستان در تاریخ ۱۲ مرداد ماه هنگام دادگاهی کارگران هفت تپه،در مقابل دادگاه ( بخوانید بی دادگاه ) انقلاب تهران از سوی نیرو های امنیتی بازداشت شدند.
مدافعان جنبش کارگری این فرزندان عزیز طبقه کارگر نه تنها جرمی مرتکب نشده اند بلکه بر اساس وظیفه طبقاتی از هم طبقه ای های خود به دفاع برخواسته اند.
حاکمان زر و زور ، با پرونده سازی برای کارگران و مدافعان جنبش کارگری می خواهند طبقه کارگر را مرعوب کنند.
اما طبقه کارگر در ایران در اتحاد و همبستگی با مدافعان جنبش کارگری هم به استثمار انسان از انسان پایان خواهد داد و هم جامعه آزاد و برابر را ایجاد خواهد کرد.
سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه پرونده سازی و محاکمه مدافعان جنبش کارگری را شدیدا محکوم می کند و خواستار پایان دادن به این پرونده سازی ها می باشد.
سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه
۳۰ دی ۹۸
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه,
حسن سعیدی از بازداشتشدگان روز جهانی کارگر با ابلاغیه شعبه یک اجرای احکام دادسرای اوین به زندان فراخوانده شد.

وی همچنین به دو سال محرومیتهای اجتماعی دیگر محکوم شده است. سعیدی عضو فعال سندیکای کارگران شرکت واحد میباشد و از سال ۸۳ تاکنون به رغم فشارهای مختلف و بارها اخراج و بازداشت همچنان به دفاع از حقوق کارگران و فعالیتهای سندیکایی ادامه داده است.
حکم زندان برای سعیدی در حالی صادر شده است که همه مسئولان کشور در جریان اعتراضات سراسری فرودستان در آبان ماه اعلام میکردند که اعتراضات مسالمت آمیز را به رسمیت میشناسند. همچنین مطابق مقاوله نامه ۸۷ و ۹۸ سازمان جهانی کار فعالیت کارگری در همه کشورها باید آزاد باشد.
یادآور میشود آقای سیدرسول طالبمقدم دیگر عضو سندیکای کارگران شرکت واحد که در روز جهانی کارگر بازداشت شد نیز به دو سال زندان، دو سال تبعید، ۷۴ ضربه شلاق و برای دو سال به محرومیتهای اجتماعی دیگر محکوم شده است.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه صدور حکم زندان برای حسن سعیدی و فعالین حقوق کارگران و معلمان و حامیان حقوق کارگر را محکوم میکند و خواهان لغو کلیه احکام صادره برای آنان میباشد.
لینک کانال
t.me/vahedsyndica (https://t.me/vahedsyndica)
پشتیبانی آمریکا از فناوری های جدید برای حمایت از ناآرامی در ایران
به نقل از یک رسانه آمریکایی، شرکتهای فناوری برای حمایت از ناآرامی ها در ایران پشتیبانی مالی می شوند.
به گزارش اسپوتنیک به نقل از ایرنا، نشریه «فایننشال تایمز» گزارش داده است که دولت آمریکا در تلاش برای ایجاد ناآرامی و تظاهرات در ایران، از شرکتهای فناوری ارائهدهنده فیلترشکن و «ویپیان» حمایت مالی میکند.
به نقل از این رسانه، دولت آمریکا از شرکتهایی که به دور زدن فیلترینگ در ایران کمک کنند، پشتیبانی مالی میکند.
بنا بر این گزارش، دولت آمریکا از سال ۲۰۱۸ همزمان با شکلگیری برخی ناآرامیها در ایران، تلاش برای تسهیل ارتباط میان شرکتکنندگان در ناآرامیها و اعتراضات را تسریع کرده است.
فایننشال تایمز با اشاره به حمایت مالی آمریکا از شرکتهای ارائهدهنده خدمات فیلترشکن و «ویپیاِن»، نوشته است که بسیاری از ایرانیها برای دور زدن فیلترینگ از ویپیان استفاده میکنند، بیآنکه بدانند بسیاری از این ابزارها و شرکتها از سوی واشنگتن پشتیبانی مالی میشود.
یک مقام وزارت خارجه آمریکا در این مورد گفته است: «ما با شرکتهای فناوری کار میکنیم تا به جریان آزاد اطلاعات کمک کرده و ابزارهایی برای دور زدن [فیلترینگ] ارائه کنیم. ما قادریم از ویپیانهایی که به ایرانیها اجازه میدهند از اینترنت استفاده کنند، پشتیبانی [مالی] کنیم».
گفتنی است در 23 دسامبر، رویترز گزارشی در مورد ناآرامیهای اخیر در ایران با استناد به اطلاعاتی از منابع نزدیک به آیت الله علی خامنهای، رهبر ایران منتشر کرد. در این گزارش آمده است که در اعتراضات اخیر، حدود 1.5 هزار نفر کشته شدند. علاوه بر این، رویترز مدعی شد كه پس از آغاز اعتراضات در ایران، آیت الله خامنهای به نیروهای امنیتی این كشور دستور داده است تا «هر كاری که برای پایان دادن به ناآرامیها لازم است، انجام دهند، زیرا جمهوری اسلامی در معرض خطر است.»
آمریکا برای ماندن در عراق سعی دارد داعش را دوباره در این کشور فعال کند
«کریم الخیکانی» کارشناس امنیتی عراق درباره تحرکات واشنگتن و تلاش در شورای امنیت سازمان ملل برای تحمیل ابقای نیروهای آمریکایی در عراق هشدار داد.
وی در گفتوگو با پایگاه خبری «المعلومه» توضیح داد: واشنگتن به دنبال انتقال شماری از سرکردههای داعش که در پایگاههای خود به ویژه در «التنف» و «الحسکه» آموزش داده، به عراق است. آمریکا به منظور در هم شکستن تصمیم پارلمان عراق مبنی بر اخراج نظامیان خارجی از کشور، پس از انتقال شماری از ایادی تروریستیاش به عراق و انجام عملیاتهای تروریستی، در شورای امنیت تحرکاتی را آغاز میکند و این تصور را القاء میکند که عراق همچنان تهدید نخست برای جهان به شمار میرود و ضرورت دارد که نیروهای ائتلاف بینالمللی برای مبارزه با این تروریسم، همچنان در عراق باقی بمانند.
الخیکانی گفت: نیروهای امنیتی در قبال این اقدامات و طرحهای واشنگتن، باید در مناطق مختلف بیش از پیش مستقر شوند و دولت عراق نیز هرچه سریعتر، سامانههای پدافندی را خریداری و نیروهای امنیتی را به خوبی مجهز کند. همچنین با روسیه یا چین، توافقنامههای برای خرید بالنهای شناسایی و دوربینهای حرارتی دوربرد امضاء شود تا تحرکات تروریستها در نوار مرزی مشترک با روسیه زیر نظر گرفته شود.
امروز «قُصَی الانباری» مدیر اداره سازمان «بدر» در استان «الانبار» نیز ، از عملیات جدید هلیبرن آمریکا در این استان و انتقال شماری از سرکردههای داعش از سوریه به «وادی حوران» و صحرای غربی این استان، پس از پاکسازی آن به دست الحشد الشعبی عراق، و تلاش برای احیای داعش با نامی جدید خبر داد.
ارتش عراق: آمریکا از کردستان عراق بیرون!
سخنگوی فرماندهی عمومی نیروهای مسلح عراق اظهارداشت امریکائیها تا کنون زمان خروج خودرا اعلام نکرده اند. این سخنگو»بر این امرتاکید ورزید»که تصمیم براخراج نیروهای بیگانه ازعراق مربوط به سیادت ملی عراق بوده وشامل تمامی سرزمینهای عراق ، ازجمله کردستان میگردد، زیرا کردستان نیز بخشی از سرزمین عراق است، همچنین کردستان نیز دراینمورد مشکلی ندارد.
منتشر شده درسایت المیادین
مترجم : احمد مزارعی، نوزدهم ژانویه 2019
سخنگوی ارتش عراق:تصمیم براخراج نیروهای بیگانه شامل کردستان نیز میگردد
سرگردعبد الکریم خلف فرمانده عمومی نیروهای مسلح تاکید ورزید که کشورعراق دارای نیروی هوائی قدرتمندی است که توانائی حمایت از فضای کشوررا دارد.
هیچگونه تهدیدی برای امنیت کشور وجودندارد:
سرگرد خلف درمصاحبه با تلوزیون رسمی عراق «وکاله الانباء العراقیه» (واع) اظهارداشت : «اضافه برهواپیماهای «اف 16″پس از خارج شدن نیروهای امریکا ، عراق دارای هواپیماهای نوع «سوخوی» وهواپیماهای جنگی گونا گون دیگری نیزمیباشد»
وی روشن ساخت :»عراق درعین حال دارای تجهیزات مخابراتی ودیده بانی ودستگاههای «رصد» مجهز وبزرگی میباشد که به عراق امکان میدهد هرگونه تجاوزی به نیروها ومراکز ومقرات نظامی درکشوررا کشف وبا ان به مقابله بپردازد»
وی سپس اضافه نمود:»حشد الشعبی بخش مهمی از منظومه دفاعی کشور بوده ودرزیر فرماندهی کل قوا قراردارد واگرگروه ویا کروههائی درکشوربه عمل مسلحانه دست بزند برعلیه انها مقابله به مثل دست خواهیم زد وانا نرا به مقامات قضائی تحویل خواهیم داد»وی سپس چنین روشن نمود :
» حکومت عراق اخطارجدی داده است که هر گونه تجاوز وتعدی به مراکزو جنگ افزارها ی حشد الشعبی با برخورد جدی وشدید ارتش وحکومت عراق روبرو خواهدشد.
سرگرد خلف درمورد اینکه چه راهکارهائی برای اخراج نیروهای بیگانه از عراق بکار خواهند گرفت چنین گفت» حضور نیروهای امریکائی بنا به درخواست نامه ای انجام گرفت که دولت عراق به سازمان ملل وشورای امنیت نوشت وازانها خواست تا با تشکیل ائتلافی بین المللی برای مقابله با داعش به کمک مردم عراق ومنطقه بشتابند زیرا دران برهه داعش همه منطقه را تهدید مینمود ، وموافقت برای امدن این نیروها براین اساس انجام گرفت»
اما «بعد از پیروزی بر داعش حکومت عراق طی یادداشتی درخواست خروج نیروهای مذکور نموده وبر اساس نامه ای که اقای جعفری وزیر خارجه وقت عراق خواستار خروج وپایان دادن به وظایف ائتلاف گردید.وتاکید نمود که عراق هیچگونه التزام سیاسی ومالی در برابر ائتلاف ندارد»
این درخواست خروج نیروهای ائتلاف ، بوسیله نماینده عراق درسازمان ملل به اطلاع ریاست سازمان ملل وشورای امنیت سازمان ملل متحد نیز رسیده است.
فرار شماری از تروریستهای سوری به ایتالیا پس از انتقال به لیبی
گروم موسوم به «دیدبان حقوق بشر سوریه» (وابسته به تروریستهای اسلامی ) گزارش کرد که بخشی از افراد مسلح وابسته به «الجیش الحر» تحت حمایت ترکیه پس از انتقال به لیبی، خاک این کشور را به مقصد ایتالیا ترک کردهاند.
طبق گزارش گروه رسانهای «الاعلام الحربی»، در گزارش مذکور آمده است که ۱۷ نفر از این افراد لیبی را ترک کرده و وارد ایتالیا شدهاند.
خانوادهها و خویشاوندان این افراد گفتهاند که آنها از ابتدا لیبی را به عنوان کانال عبوری به مقصد ایتالیا انتخاب کرده و به محض ورود به خاک لیبی، سلاحهای خود را بر زمین گذاشته و عازم ایتالیا شدهاند.
طبق این گزارش، شماری از این تروریستها نیز عازم الجزائر شدند تا از آنجا به اروپا مهاجرت کنند.
«غسان سلامه» فرستاده سازمان ملل در امور لیبی از انتقال دو هزار فرد مسلح از سوریه به لیبی خبر داد.
سلامه در مصاحبه با خبرگزاری رویترز گفت: «به جرأت میتوانم بگویم که جنگجویانی از سوریه به لیبی منتقل شدهاند و تعداد آنها بین یک تا دو هزار نفر است».
پاسخ منفی «عبدالمهدی» به درخواست واشنگتن برای لغو توافقنامه بغداد با چین
حسن خلاطی» نماینده جریان «حکمت ملی» از درخواست آمریکا از «عادل عبدالمهدی» نخستوزیر پیشبرد امور برای لغو توافق با چین و مخالفت عبدالمهدی با این خواسته خبر داد.
وی در گفتوگویی تلویزیونی با شبکه «العهد» عراق تصریح کرد: ۱۰۰ هزار بشکه نفتی که عراق به چین خواهد داد، در سهم اوپک خواهد بود و بر اساس توافق با چین، درآمد مربوط به این توافق برای حل بحران در دو بخش مسکن و راهسازی استفاده خواهد شد.
این نماینده عراقی گفت: درآمدهای حاصل از این توافق به بانک فدرال آمریکا نخواهد رفت و به همین دلیل نیز، واشنگتن به صراحت خواستار لغو این توافق است و از نخستوزیر خواست تا به کمک وکلای حقوقی، این توافقنامه را لغو کند. اما عبدالمهدی این درخواست آمریکا را رد کرد.
خلاطی هرگونه اعتراض رسمی به توافق بغداد با چین تا به این لحظه را رد کرد و گفت: پارلمان حق و اختیار ندارد که توافق با چین را رد کند. ضمن اینکه اعضای پارلمان عراق در جریان این توافقنامه بودند و موضع آنها کاملا مثبت بود. اما این توافقنامه مورد ظلم واقع شد و برخی با این توافقنامه بر اساس اصل انسان دشمن آن چیزی است که نمیداند؛ برخورد کردند.
وی در بخش دیگری از سخنانش درباره بودجه کشور تایید کرد که بخشی از بودجه برای پرداخت بدهی به کویت اختصاص یافته است و گفت: ۶۵ درصد از بودجه کشور برای حقوق کارمندان و پنج درصد برای پرداخت بدهی به کویت اختصاص دارد.
پیشتر نیز، «مهدی تقی امرلی» عضو کمیسیون دفاعی پارلمان عراق، وضعیت امروز این کشور را نتیجه خشم آمریکا از نخستوزیر عراق به دلیل سفر به چین اعلام کرده بود.
وی توضیح داده بود: آمریکا و برخی کشورهای دیگر، با سوء استفاده از کمکاریهای دولت، تلاش کردند مانع قراردادهای دولت عراق با چین برای خرید سلاحهای پیشرفته و دیگر توافقهای سرمایهگذاری و اقتصادی شوند و سفر [اخیر] عادل عبدالمهدی نخستوزیر عراق به چین، آمریکا را عصبانی کرده و عبدالمهدی اکنون دارد [با اعتراضهای اخیر خیابانی] تاوان این سفرش به چین را میدهد.
«احمد سلیم الکنانی» رئیس کمیته اقتصاد و سرمایهگذاری عراق پیشتر درباره توافق نفتی میان بغداد و پکن، آن را توافقی عظیم و بی نظیر توصیف کرده بود و از وارد فاز اجرایی شدن آن خبر داده بود.
وی با اشاره به اینکه بر اساس این توافقنامه، یک حساب مشترک میان بغداد و پکن در یک بانک چینی افتتاح خواهد شد و عراق از طریق آن روزانه ۱۰۰ هزار بشکه نفت به شرکتهای چینی میفروشد، توضیح داد: بررسی مشکلات تمامی بخشها به ویژه زیرساختها و خدمات در پروژههای شبکههای آبی، جادهها و پلها، تأسیس بیمارستانهای بزرگ و آموزشی از جمله تأسیس مدارس و دانشگاهها، ارتباطات و تکنولوژی برای از بین بردن فساد و در زمینه کشاورزی و صنعت در این توافقنامه گنجانده شده و حتی پروژههای استراتژیکی مانند بندر «فاو» نیز در همین چارچوب اجرایی خواهد شد.
پیش از آغاز اعتراضات خیابانی در عراق، عبدالمهدی ماه سپتامبر در سفری چند روزه به چین رفت و چندین قرارداد تجاری با این کشور امضا کرد. به گفته ناظران، این چرخش بغداد به سوی شرق و فاصله گرفتن از آمریکا، سبب شده است که واشنگتن، بغداد را تحت فشار بیسابقه قرار بدهد.
حمایت هشت کشور اروپایی برای تشکیل ائتلاف در تنگه هرمز
ابتکار اروپایی برای تضمین امنیت ناوبری در تنگه هرمز با حمایت سیاسی هشت کشور اتحادیه اروپا همراه شد.
به گزارش اسپوتنیک، رسانه های غربی روز دوشنبه با استناد به منابعی در وزارت امور خارجه فرانسه در اینباره اطلاع دادند.
بر اساس اطلاعات این وزارت خانه ، بلژیک، دانمارک، فرانسه، آلمان، یونان، ایتالیا، هلند و پرتغال از این ایده اروپا حمایت کردند.
خاطر نشان می شود که فرانسه، دانمارک، یونان و هلند حضور در ائتلاف از جمله برای گشت زنی در آب های خلیج را که قرار است امارات انجام دهد، پذیرفته اند. در بیانیه وزارت خارجه آمده است، در روزهای آینده توافق های جدیدی منعقد خواهد شد.
ایده ائتلاف اروپایی برای اولین بار در ماه ژوئیه مطرح شد. رسانه ها خاطر نشان می کنند که ائتلاف اروپایی که عضو اصلی آن فرانسه است سعی دارد به طور جداگانه از ائتلاف آمریکایی با هدف حفظ برجام عمل کند.
برخی کشورهای اروپایی احساس نگرانی می کنند که ائتلاف آمریکایی که در ماه نوامبر توسط آمریکا تشکیل شده است تنها تنش در ارتباطات بین واشنگتن و تهران را تشدید نماید.
مورالس نامزدهای مورد نظر خود را برای انتخابات آینده اعلام کرد
رئیس جمهور مستعفی بولیوی امروز دوشنبه نامزدهای مورد نظر خود را برای انتخابات ماه می این کشور معرفی کرد.
به گزارش خبرگزاری آناتولی، «ایوو مورالس» رئیس جمهور قانونی ولی برکنار شده بولیوی، «لوئیس آرسه کاتاکورا» را به عنوان گزینه مورد نظر خود برای حزب جنبش سوسیالیسم معرفی کرد.
بر همین اساس «دیوید چوکه هوانسا» نیز به عنوان نامزد تصدی معاونت رئیس جمهور معرفی شده است.
بولیوی در تاریخ سوم می ۲۰۲۰ (۱۵ فروردین) صحنه برگزاری انتخابات عمومی خواهد بود.
مورالس بعد از کودتای غیرقانونی ارتش که با همکاری امپریالیسم امریکا صورت گرفت، دهم نوامبر ۲۰۱۹ (۱۹ آبان) مجبور به استعفا شد و ابتدا به مکزیک و سپس آرژانتین رفت.
دولت کودتاچی بولیوی که تحت کنترل راستگرایان و صهیونیستهاست مورالس را از حضور در انتخابات منع کرده است. بنابراین او آرسه را برای ریاست جمهوری برگزید.
آرسه ۵۶ ساله از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۹، به جز یک دوره کوتاه، در دولتهای مورالس حضور داشت و رشد اقتصادی بولیوی به اعتبار و نام او ثبت شده است.
ظریف: خروج ازNPT در صورت ارسال پرونده ایران به شورای امنیت
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه در توضیح برنامه وزارت امور خارجه در مقابله با تصمیم اخیر کشورهای اروپایی برجام مبنی بر پیگیری ساز و کار حل اختلاف، گفت: گفت: وزارت امور خارجه از مسیر حقوقی موضوع را دنبال میکند. جمهوری اسلامی ایران بحث روش حل اختلاف را به صورت رسمی اردیبهشت ماه سال 1397 بعد از خروج آمریکا از برجام آغاز کرد. سه نامه در 10 می سال 2018، 26 اوت سال 2018 و نوامبر سال 2018 نیز به خانم موگرینی نوشته شد و در آن رسما اعلام شد که ایران روش حل و فصل اختلافات را شروع کرده است.
ایران مکانیزم حل اختلافات برجام را نوامبر 2018 آغاز کرد
وزیر امور خارجه افزود: در نامهای که در نوامبر 2018 به خانم موگرینی نوشته شد، تاکید کردیم که ایران مکانیزم حل و فصل اختلافات را شروع کرده و به پایان رساندیم لذا ناگزیریم که برنامه کاهش تعهدات برجام را اجرایی کنیم.
ظریف یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران پس از نامه مذکور 7 ماه به اتحادیه اروپا فرصت داد و در اردیبهشت ماه سال 1398 (می سال 2019) کاهش تعهدات برجام را آغاز کرد که تقریبا دو ماه پس از آن، آثار عملی داشت.
اظهارات اروپاییها درباره برجام هیچ وجه قانونی ندارد
وی افزود: اظهارات اروپاییها هیچ وجه قانونی ندارد لذا ما از بلاوجه بودن اقدام اروپاییها استفاده میکنیم. اگر اروپاییها اقدام دیگری انجام دهند طبق نامه رئیسجمهور در همان اردیبهشت 1397، موضوع خروج ایران از NPT مطرح میشود.
وزیر امور خارجه با بیان اینکه ایران پنج گام در راستای کاهش تعهدات برجام برداشته است و قرار نیست گامی دیگری برای کاهش تعهدات بردارد، گفت: در صورتی که اروپاییها به تعهدات خود برگردند ایران هم کاهش تعهدات را متوقف میکند اما اگر اروپاییها به رویه خود بر اساس بازیهای سیاسی ادامه دهند زیرا هیچ محمل قانونی ندارد ما امکانات متعددی داریم. در نامه رئیس جمهور آمده اگر این موضوع به شورای امنیت ارجاع شود، خروج ایران ازNPT مطرح خواهد بود اما پیش از آن برنامههای دیگر را میتوان در دستور کار قرار داد.
اقدام AFC بدون مبنا و بازی غیرورزشی است
ظریف در پاسخ به این سوال که وزارت امور خارجه چه اقدامی در ارتباط با لغو میزبانی تیمهای فوتبال ایران در لیگ قهرمانان آسیا انجام داده است، گفت: امروز صبح جلسه یک ساعت و 40 دقیقهای با حضور همه مدیران و معاونان وزارت امور خارجه و دستیاران منطقهای، وزیر ورزش و جوانان و رئیس کمیته ملی المپیک برگزار کردیم و روشهای مختلف برای بررسی و مقابله با این موضوع مطرح شد.
وزیر امور خارجه یادآور شد: روشهای مختلفی در رابطه با اقدام بدون مبنا مطرح شد. ایران امنترین کشور منطقه است از این رو اقداماتی تدارک دیدم زیرا مشخص است که بازی غیر ورزشی شروع شده است. امیدوریم به طریق معمول ورزشی با این موضوع برخورد شود.
پمپئو و ماس علیه ایران رایزنی کردند
وزرای خارجه آمریکا و آلمان درباره مسائل جهانی و همچنین ضرورت مقابله با ایران رایزنی کردند!
«مورگان اورتگاس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در بیانیهای به محورهای مذاکرات روز گذشته وزرای خارجه آمریکا و آلمان پرداخت که در حاشیه کنفرانس برلین انجام شد.
در این بیانیه میخوانیم: مایک پمپئو و هایکو ماس (وزیر شدیداً پرو اسرائیلی) درباره تلاشهای بینالمللی جاری در حمایت از آتشبس پایدار و بازگشت به روند صلح در لیبی، بحث و تبادل نظر داشتند.
این بیانیه در ادامه مدعی شد: پمپئو و وزیر خارجه آلمان بر تداوم حمایت قاطع از تمامیت ارضی لیبی تاکید کردند حال آنکه درباره طیفی از مسائل جهانی از جمله ضرورت مقابله با اقدامات تهاجمی و ثباتزدای (!) ایران در خاورمیانه نیز گفتگو کردند.
بیانیه مغرضانه وزارت خارجه آمریکا درحالی صادر شد که بحرانهای اخیر خاورمیانه نتیجه اقدام تروریستی واشنگتن در تعدی به خاک عراق برای انجام عملیات علیه سردار قاسم سلیمانی است که به شهادت مظلومانه وی منجر شد.
مسکو از نتایج نشست برلین استقبال کرد
کرملین روز دوشنبه اعلام کرد از نتیجه نشست برلین با محور صلح در لیبی استقبال میکند.
به نوشته خبرگزاری «آناتولی»، «دیمیتری پسکوف» سخنگوی دولت روسیه در جمع خبرنگاران گفت: « نظر ما مثبت است. گام مهمی در مسیر فرایند صلح برداشته شد که ادامه تلاش برای ایجاد ثبات در لیبی زیر سایه سازمان ملل را هموار میکند».
روز یکشنبه «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان و «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل، میزبان نشست برلین بودند که با هدف جلب حمایت بینالمللی برای آتشبس در لیبی برگزار شد.
در حال حاضر لیبی تحت اداره دو قدرت است. پارلمان طُبرُق در شرق لیبی که تحت حمایت عربستان، مصر، امارات، فرانسه و روسیه هستند و خلیفه حفتر فرماندهی آنان را بر عهده دارد. در سوی دیگر لیبی دولت وفاق ملی در طرابلس (پایتخت) در غرب این کشور واقع شده که تحت حمایت ترکیه، قطر و ایتالیا است و سازمان ملل آن را به رسمیت میشناسد.
در نشست قبلی صلح لیبی که از روز دوشنبه هفته گذشته در مسکو برگزار شد، حفتر از امضای توافق با دولت وفاق ملی اجتناب کرد. گفته میشود حفتر نیز شرکت در نشست برلین را پذیرفته است. در نهایت، روز گذشته (یکشنبه)، حفتر نتایج نشست برلین را پذیرفت.
بر اساس بیانیه پایانی این نشست، شرکتکنندگان متعهد شدند «در درگیریهای مسلح و در امور داخلی لیبی دخالت نکنند و از تمام طرفهای بینالمللی بخواهند که همین اقدام را انجام دهند» .
کشورهای شرکتکننده از تصمیمی مبنی بر تشکیل کمیته نظامی متشکل از ده افسر، (پنج نفر از سوی هر یک از طرفین) استقبال کردند. این کمیته وظیفه دارد مکانیسم اجرای آتشبس را به صورت میدانی مشخص کند.
سازماندهی با برنامه رسانههای آمریکایی و عربستان در عراق برای ایجاد هرج و مرج
در حالی که گفته میشود، امروز (دوشنبه)، آخرین مهلت تظاهراتکنندگان به «برهم صالح» رئیسجمهور عراق برای معرفی نخستوزیر جدید عراق، به پایان میرسد و موج جدیدی از اعتراضات خیابانی در عراق آغاز خواهد شد، برخی رسانههای عربستان سعودی و آمریکایی، همچنان در قالب جنگ نرم در حال تحریک معترضان و بزرگنمایی اعتراضها، با هدف تحقق خرابکاری عناصر نفوذی هستند.
به عنوان مثال پایگاه خبری شبکه آمریکایی «الحره» (معادل صدای آمریکا و رادیو فردا هر دو وابسته به ستاد امنیتی و تبلیغاتی آمریکا) امروز طی یادداشتی با تیتر «تیک تاک ساعت… تاکتیکهای موردانتظار تظاهراتکنندگان در عراق با اراده ضعیف ایران» بار دیگر بر روی پروژه ایرانستیزی «واشنگتن» در ناآرامیهای اخیر عراق متمرکز شد و با جهتدهی به اعتراضات خیابانی، اقدامات خرابکارانه جدید در عراق را پیشبینی کرد.
در این گزارش با اشاره به پایان مهلت معترضان به مقامات سیاسی عراق برای پاسخگویی به مطالبات آنها، آمده است: با پایان مهلت معترضان عراقی به مقامات سیاسی این کشور، طی چند ساعت اخیر، فراخوانهای جدیدی برای برگزاری تظاهراتهای ضد دولتی منتشر شده است.
در این یادداشت، اظهارات دوگانه یک تحلیلگر سیاسی عراقی در پیشبینی تاکتیکهای بعدی معترضان خیابانی آمده است. وی از یک سو میگوید، معترضان، در مرحله آتی، بُعد مسالمت آمیز تظاهرات خود را حفظ خواهند کرد و از سوی دیگر از احتمال اشغال مقرهای مهم دولتی در مناطق مختلف از جمله استان ذیقار، آتش زدن مقرهای سازمان الحشد الشعبی و حتی احتمال حرکت به سوی منطقه امنیتی سبز بغداد میگوید.
وی پیشبینی میکند که معترضان خیابانها و پلهای بیشتری را ببندند و لاستیکهای خودروهای بیشتری به آتش کشیده شود.
در این یادداشت بدون توجه به بیانیهها و گزارشهای متعدد سازمان الحشد الشعبی مبنی بر عدم دخالت در مهار اعتراضها و ناآرامیهایی که از اول اکتبر سال گذشته وارد مرحله جدیدی شده، ادعا میشود که نیروهای الحشد الشعبی تظاهراتکنندگان را سرکوب میکنند.
نویسنده در ادامه پای ایران را به میان میکشد و از تضعیف ایران در عراق پس از ترور سپهبد قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه در روز جمعه ۱۳ دیماه، مینویسد و مدعی میشود که این تضعیف ایران، بر روی عملکرد الحشد الشعبی در عراق نیز تاثیر دارد و موجب خواهد شد که از شدت مقابله نیروهای این سازمان با معترضان کاسته شود.
شبکه الحره، امروز همچنین در خبری مدعی حمله بامداد امروز نیروهای امنیتی عراق به میدان «التحریر» بغداد برای متفرق کردن تظاهراتکنندگان با توسل به زور شد و برای اثبات این ادعا، پستهای برخی کاربران در توئیتر در اینباره را بازنشر داد. در حالی که واقعیت ماجرا به نقل از رسانههای دولتی و حتی مستقل عراقی چیز دیگری است.
پایگاه خبری «بغداد الیوم» با اشاره به اینکه ضربالاجل تعیین شده برای مقامات سیاسی عراق از سوی تظاهراتکنندگان در ناصریه بوده نوشت: همانطور که انتظار میرفت در پی پایان این مهلت، فراخوانهایی برای تشدید اعتراضها منتشر شد و برخی از معترضان اقدام به بستن خیابانها در بغداد کردند.
اما فرماندهی عملیات بغداد طی بیانیهای اعلام کرد که فرماندهی کل نیروهای مسلح، دستور داده تااغتشاشگران و کسانی که با آتشزدن لاستیک خودروها، اقدام به بستن جادهها میکنند، دستگیر شوند.
این فرماندهی سپس طی بیانیهای اعلام کرد که کلیه راههایی که از سوی برخی گروههای خشونتطلب در بغداد بسته شده بودند، باز شدهاند و این اقدام با همکاری حاضران در تظاهرات مسالمتآمیز صورت گرفته است.
در ادامه این بیانیه از تلاش تظاهراتکنندگان و حمایت آنها از نیروهای امنیتی برای باز کردن کلیه راهها و جادهها تقدیر شد.
در حالی که امروز از بصره گزارش داده میشود که کلیه راهها و پلها باز است و در ترددهای این شهر مشکلی وجود ندارد، پایگاه خبری «المسلة»، گزارشهایی درباره بسته شدن خیابان فرودگاه بینالمللی نجف اشرف، بسته شدن اغلب خیابانهای اصلی در «واسط» و درگیری در بزرگراه «محمد القاسم» در بغداد منتشر کرده است.
امروز، پایگاه خبری شبکه «اسکای نیوز عربی» (وابسته به امارات) نیز به طور مشخص بر روی تشدید موج تظاهراتها در عراق مانور داد و صرفا به تشدید تدابیر امنیتی در بغداد پرداخت و بدون استناد به گزارشهای رسمی یا غیر رسمی، مدعی کشته و زخمی شدن شماری از معترضان خیابانی شد.
روسیه به تهدید ایران برای خروج از اِن.پی.تی واکنش نشان داد
«سرگئی ریابکوف» معاون وزیر خارجه روسیه امروز (دوشنبه) به صحبتهای «محمد جواد ظریف» وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران مبنی بر احتمال خروج از «معاهده عدم اشاعه» (NPT)، واکنش نشان داد.
ریابکوف در گفتوگو با شبکه «ریانووستی» توضیح داد: «این موضع جدیدی از طرف ایرانی نیست. آنها بارها در گذشته در سطوح مختلفی آن را نشان داده بودند. همکاران ایرانی ما به خوبی آگاه هستند که از نظر ما زیر سوال بردن پایبندی ایران به اِن.پی.تی صحیح نیست».
بر این اساس، وی معاهده عدم اشاعه را ابزاری مهم برای امنیت جهانی توصیف کرده و گفت: «مخصوصا با در نظر گرفتن فرایند هشدار دهندهای که در حوزه کنترل تسلیحاتی و عدم اشاعه در حال شکل گرفتن است. ما امیدواریم چنین چیزی (خروج ایران از اِن.پی.تی) رخ ندهد»
معترضین لبنانی شروع به مسدود کردن خیابانها کردهاند
دیلی استار لبنان در گزارشی اعلام کرد: با آنکه صبح امروز دوشنبه در بیروت پایتخت لبنان جوی آرام حاکم بود اما از ساعاتی قبل معترضین شروع به مسدود کردن خیابانها در سراسر کشور کردهاند.
دیروز یکشنبه راهپیمایی معترضان لبنانی در پایتخت این کشور برای دومین روز متوالی به خشونت گرایید و دست کم ۱۴۵ زخمی بر جای گذاشت.
نیروهای امنیتی لبنان در شامگاه یکشنبه ۲۹ دی با خودروهای آبپاش، شلیک گاز اشکآور و نیز گلولههای پلاستیکی تلاش کردند راهپیمایان را در نقاط مرکزی بیروت پراکنده سازند. معترضان در این راهپیمایی به طرف مأموران سنگ و اشیا دیگر پرتاب کردند.
دیروز یکشنبه صدها تن از معترضان لبنانی برای دومین روز متوالی در ابتدای خیابان منتهی به پارلمان در مرکز بیروت تجمع کردند. درگیریهای شدید میان معترضان و پلیس هنگامی آغاز شد که گروهی از راهپیمایان با پرتاب سنگ و فریاد «انقلاب، انقلاب» تلاش کردند تا به ساختمان پارلمان راه یابند اما با مقاومت مأموران روبرو شدند.
به گزارش صلیب سرخ لبنان، از ۱۴۵ مجروح این درگیری ۴۵ نفر همچنان در بیمارستان بستری هستند. دو خبرنگار نیز در میان مجروحان هستند.
راهپیمایان در نهایت به دلیل دود غلیظ ناشی از شلیک گاز اشکآور و نیز باران شدیدی که پس از آن آغاز شد، رفتهرفته محل تجمع را ترک کردند و تنها گروههای اندکی تا ساعاتی پس از آن در چند خیابان باقی ماندند.
این میزان خشونت از آغاز تظاهرات اعتراضی علیه فساد اداری و مالی دولت در لبنان یعنی از روز ۱۷ اکتبر سال میلادی گذشته (۲۵ مهر ۱۳۹۸) تاکنون بی سابقه بوده است. راهپیمایی در لبنان که تا پیش از این کمابیش به صورت مسالمتآمیز برگزار میشد، از روز شنبه با حمله به مأموران با سنگ و نیز شکستن شیشه بانکها به عنوان نماد گرانی و فساد اقتصادی، رنگ خشونت به خود گرفت.
اعلام حمایت روسیه از لبنان در شرایط کنونی این کشور
«الکساندر زاسپکین» سفیر روسیه در لبنان امروز (دوشنبه) به دیدار «میشل عون» رئیسجمهور این کشور در کاخ ریاستجمهوری «بعبدا» رفت.
بر اساس گزارش وبگاه «النشره»، زاسپکین درباره آخرین تحولات بحث و تبادل نظر کرد و برهمبستگی روسیه با لبنان و ملت این کشور در شرایط کنونی لبنان تأکید کرد.
وی پیش تر از تمایل روسیه برای تشکیل هر چه سریعتر دولت لبنان خبر داده و گفته بود، مسکو تلاش میکند لبنان را از بحرانهای خارجی دور نگه دارد.
تظاهرات لبنان در اعتراض به وضعیت اقتصادی و وضع تعرفههای جدید وارد چهارمین ماه خود شده است. تظاهراتی که منجر به کنارهگیری «سعد الحریری» نخستوزیر شد.
«حسان دیاب» از اساتید دانشگاه در بیست و هشتم آذر مأمور به تشکیل دولت شد اما به دلیل برخی موانع هنوز موفق به انجام این کار نشده است.
از سوی دیگر تظاهرات لبنان از هفته گذشته تنش بیشتری را تجربه کرده است. در شنبه و یکشنبه هفته جاری خشونتها و درگیری میان نیروهای امنیتی و معترضان بالا گرفت و منجر به زخمی شدن افرادی از هر دو طرف شد.
بنا به اعلام صلیب سرخ لبنان در روز شنبه ۲۲۰ نفر و در روز یکشنبه ۱۴۵ نفر زخمی شدند که تعدادی از آنها به بیمارستان اعلام شدند.
امروز یک جلسه امنیتی میان رئیسجمهور لبنان و برخی مقامات دیگر در حال برگزاری است تا درباره وضعیت فعلی بحث و تبادلنظر شود.
همانطور که در سوریه و یمن نکردیم!! امارات مدعی عدم مداخله در امور داخلی لیبی شد
وزیر خارجه امارات مدعی شد که کشورش از تحقق امنیت و ثبات در لیبی به دور از مداخلات خارجی حمایت می کند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، عبدالله بن زاید آل نهیان وزیر خارجه امارات که ریاست هیئت این کشور در کنفرانس برلین درباره لیبی را برعهده داشت مدعی شد که کشورش از امنیت و ثبات در لیبی حمایت می کند.
وی در ادامه گفت امارات بر ضرورت عدم مداخله در امور داخلی لیبی و کمک به مردم این کشور برای تحقق خواسته های مشروعشان تاکید دارد.
این در حالی است که حمایت های عربستان و امارات از ارتش ملی لیبی به فرماندهی خلیفه حفتر باعث به وجود آمدن جنگ داخلی در این کشور شده است.
امارات به حمایت سیاسی از حفتر بسند نکرده و حتی تجهیزات نظامی نیز برای وی ارسال کرده است.
تروریستهای متجاوز از منطقه خارج شوید!
بیانیۀ اتحاد عدالتخواهان ایران
وحدت ملی؛ پیام کوبنده به تروریسم دولتی امریکا
تروریستهای متجاوز از منطقه خارج شوید!
ترور جنایتکارانهٔ سپهبد سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران و ابومهدی المهندس معاون فرمانده حشد الشعبی عراق و همرزمانشان بیشک لطمهٔ سنگینی به جبههٔ مقاومت وارد کرده است. جایگزینی قاسم سلیمانی، این شخصیت نظامی برجسته در مبارزه با تروریسم بینالمللی در منطقه، کار سادهای نیست.
اما همانطور که نبوغ و شجاعت سردار سلیمانی در دوران زندگی پربارش توازن نیروها را به نفع ملتهای ستمدیدهٔ منطقه بهصورتی شگرف تغییر داد، شهادت او نیز چنان ابعادی به خود گرفت که نهتنها تمام منطقهٔ آشوبزده را دگرگون ساخت بلکه جهان را تحت تأثیر قرار داد.
ترامپ با تصمیم احمقانهٔ خود که قطعاً صهیونیستها در جهتدهی آن نقش جدی داشتند، معادلات منطقه و حتی جهانی را به نفع خلقهای تحت ستم منطقه تغییر داد.
پیش از این، تحت تأثیر عملکرد ضعیف دولتهای منطقه ازجمله ایران در مبارزه با فساد و برقراری عدالت اجتماعی، نظام سلطه کوشش کرد از آب گلآلود ماهی بگیرد و به وحدت ملی در کشورهای لبنان و عراق و تا حدودی ایران صدماتی وارد کند. آنها همچنین سعی کردند جبههٔ مقاومت به رهبری ایران را تضعیف و بهویژه وحدت تاریخی دو ملت بزرگ ایران و عراق را خدشهدار کنند.
اما میلیونها نفر در یک نمایش کمسابقه، از کاظمین تا کرمان، از لبنان تا فلسطین، و از پاکستان و افغانستان تا هندوستان در سوگ شهادت سرداران مقاومت نفرت خود را از این اقدام جنایتکارانه فریاد زدند، اشکها ریختند و خواهان وحدت هرچه بیشتر جبههٔ مقاومت و دادن پاسخی کوبنده به تروریسم بینالمللی به سردمداری رژیم ایالات متحده شدند.
ملت شریف و آگاه ایران نیز علیرغم هرگونه نارضایی از عملکرد داخلی مسئولان اجرایی، با حضوری بینظیر در مراسم وداع با سرداران قهرمان، پشتیبانی خود از سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران را اعلام کردند و در این رفراندوم بزرگ ملی خواهان پاسخ کوبنده به تروریسم دولتی امریکا شدند.
بسیاری از کشورهای جهان، از جمله دو قدرت بزرگ، روسیه و چین، این جنایت امریکا را محکوم کردند. از سوی دیگر تضادها و اختلافات درون هیئت حاکمهٔ امریکا و دیگر کشورهای غربی حدّت گرفت.
جمهوری اسلامی ایران که بهخوبی میداند وخیمتر شدن اوضاع منطقه به سود خلقهای منطقه نیست و حفظ صلح و ثبات خواست همهٔ خلقها و کشورهای منطقه و جهان است، در شرایطی دشوار برای تصمیمگیری قرار گرفت.
نفی حق حاکمیت ملی عراق بهوسیلهٔ ارتش تروریستی امریکا راه را برای انتقام بزرگ باز کرد. دولت عراق منطبق با خواست اکثریت فراکسیونهای پارلمان، خواستار برچیدن پایگاههای امریکا از عراق شد و این خواست با اکثریت آراء به تصویب پارلمان رسید. بهموازات این، سپاه پاسداران در یک اقدام نمادین و قاطع و با اطلاع دولت عراق بزرگترین پایگاه نظامی امریکا را در منطقه (پادگان عینالاسد) موشکباران کرد. این اقدام شجاعانه اگرچه شروع اقدام برای خروج نیروهای امریکا از منطقه بود، تأثیری عمیق در خلقهای مسلمان منطقه و دیگر خلقهای تحت ستم جهان گذاشت. امروز دیگر نمیتوان منطقهٔ غرب آسیا را با قبل از شهادت سردار سلیمانی یکی دانست.
به اعتقاد ما خروج نیروهای امریکا از عراق و کل منطقه، خواست تاریخی خلقهای جهان و تنها راه رسیدن به یک صلح پایدار است. شهادت سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس و یارانشان نیروی عظیمی را برای تحقق این امر برحق آزاد کرد. ما با تمام توان از این اقدام پارلمان عراق و پاسخ اولیهٔ ایران دفاع میکنیم و این جهتگیری عاقلانه را آغازی برای خروج متجاوزان از منطقه میدانیم.
ما همچنین معتقدیم که شهادت سردار سلیمانی و سیل خروشان مردم در مراسم تشییع ایشان اگرچه پاسخی دندانشکن به امریکا بود، درعینحال، حاوی این پیام روشن به مسئولان نظام بهویژه قوهٔ مجریه بود که تودههای مردم تفاوت بین رهبران مردمی و عدالتخواه را با رهبران مالاندوز و فاسد بهخوبی تشخیص میدهند و حساب این دو را از یکدیگر جدا میکنند؛ یکی را به عرش میبرند و دیگری را در اعماق زمین دفن خواهند کرد.
از سوی دیگر، سانحهٔ ناگوار سقوط هواپیمای مسافربری که همچنان ابهامات فراوانی درخصوص چندوچون رخدادن آن وجود دارد، به دستاویزی برای رسانههای غربی تبدیل شد تا وحدت ملی ایرانیان را مخدوش کند. فارغ از جزئیات این فاجعهٔ تلخ، اتحاد عدالتخواهان ایران ضمن عرض تسلیت به بازماندگان، تأکید میکند که علت اصلی جانباختن دهها فرد بیگناه طی این سانحه، تجاوزگری و مداخلهٔ نظام سلطه به سردمداری ایالات متحده در غرب آسیاست.
اتحاد عدالتخواهان ایران تمام نیروهای مبارز و مترقی را فرامیخواند تا حول خواست خروج فوری ارتش امریکا از کل منطقه متحد شوند.
اتحاد عدالتخواهان ایران
سیام دیماه ۱۳۹۸
سنای افغانستان: آمریکا به دنبال ایجاد صلح نیست
«محمد آصف صدیقی» معاون دوم مجلس سنای افغانستان دلیل تاخیر اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری افغانستان را مخالفتهای آمریکا دانست.
وی افزود که آمریکاییها خواستار برقراری صلح دائمی در افغانستان نیستند و انتخابات این کشور را نیز قربانی سیاستهای خود کردهاند.
صدیقی در نشست عمومی مجلس سنا گفت که اعلام نتایج انتخابات به دلیل جریان داشتن مذاکرات صلح بین آمریکا و طالبان به تعویق افتاده و خواستار هر چه زودتر اعلام شدن نتایج شد.
به گزارش «آوا»، «گل احمد اعظمی» از دیگر اعضای سنای افغانستان نیز گفت که نتایج انتخابات باید توسط هر چه زودتر توسط کمیسیونهای انتخاباتی اعلام شود تا برای پیشبرد روند صلح دولتی مقتدر تشکیل شود.
وی افزود که کمیسیون انتخابات و کمیسیون رسیدگی به شکایات انتخاباتی باید با هماهنگی یکدیگر نتایج را اعلام کنند و در غیر اینصورت باید قانون اساسی تغییر کرده و زمان اعلام نتایج 6 ماه آینده اعلام شود.
اعتراضات در بیروت؛ بازداشت یک آمریکایی و ۱۴۵ مجروح
نیروهای امنیتی لبنان یک روزنامهنگار آمریکایی که صحنههایی از تظاهرات بیروت را برای روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» مخابره کرده بود، بازداشت کردند.
بر اساس گزارش روزنامه «القدس العربی»، سایت اسرائیلی هاآرتص یکشنبه (دیروز) از طریق پخش زنده فیسبوک، صحنههای مستقیمی از درگیریها در اطراف پارلمان لبنان میان تظاهراتکنندگان و نیروهای امنیتی پخش کرده بود.
مجروح شدن ۱۴۵ نفر دیگر در تظاهرات بیروت
یکشنبه شب (دیشب) نیز بیروت شاهد درگیریهای شدیدی میان معترضان و نیروهای امنیتی بود.
بر اساس گزارش القدس العربی، تظاهراتکنندگان اقدام به پرتاب سنگ، ترقه و مانند آن به سمت نیروهای امنیتی کردند و نیروهای امنیتی برای متفرق کردن آنها از گاز اشک آور، گلوله پلاستیکی و آب فشار قوی استفاده کردند.
بنا به این گزارش، پلیس مبارزه با شورش به محل تجمع معترضان در مسیر منتهی به مقر پارلمان در میدان «الشهدا» بیروت اعزام شد. معترضان شعارهایی مانند «الثوره، الثوره» (انقلاب، انقلاب) سر میدادند و سنگ و مانند آن پرتاب میکردند.
صلیب سرخ لبنان از زخمی شدن ۱۴۵ نفر و انتقال ۴۵ نفر آنها به بیمارستان خبر داد. نیروهای امنیت داخلی لبنان از تظاهراتکنندگان درخواست کرد مسالمتآمیز بودن اعتراضات را حفظ کنند و از آسیب زدن به املاک عمومی و خصوص دوری کنند.
«میشل عون» رئیسجمهور لبنان پس از این تنشها به برگزاری نشستی امنیتی با حضور وزیر دفاع و کشور فراخوانده است.
در درگیریهای شدید شنبه شب نیز ۲۲۰ معترض، زخمی و تعدادی از آنها به بیمارستان منتقل شدند. تظاهرات در لبنان که از بیست و پنجم مهر آغاز شده، مدتی آرام گرفته بود اما از هفته قبل دوباره تشدید شده است.
ماکرون: از ورود عناصر سوری به لیبی شدیدا نگرانم- ولی نگران تروریست های ارسالی خودم به سوریه نیستم
امانوئل ماکرون رئیسجمهور فرانسه طی سخنانی در آغاز کنفرانس برلین برای حل بحران لیبی گفت: سازمان ملل باید برای رسیدن به توافق بر سر بندهای آتشبس در لیبی تلاش کرده و از تحمیل هرگونه پیش شرط بر طرفهای درگیر در لیبی خودداری کند.
ماکرون گفت که از ورود عناصر مسلح سوری به لیبی شدیدا نگران است و این پدیده باید فوراً متوقف شود.
برلین پایتخت لیبی امروز میزبان کنفرانسی برای حل بحران لیبی است. این کنفرانس بعد از مذاکرات اخیر طرفهای لیبیایی در مسکو برگزار شده است.
لیبی از آوریل گذشته صحنه درگیریهای شدید بین دولت وفاق ملی لیبی و گروه موسوم به ارتش ملی لیبی به فرماندهی خلیفه حفتر است.
ماکرون البته فراموش می کند که همانند اسلاف اروپایی و آمریکایی خویش برای نابودی دولت قانونی سوریه هزاران تروریست اسلامگرای افراطی را روانه این کشور ساخته است و بقایای آنهاست که توسط ترکیه به لیبی ارسال میشوند
سلاح های اروپا و ناتو در دست تروریست های سوری
در حملات شبه نظامیان به مواضع نیروهای دولتی سوریه 25 نظامی سوری کشته و زخمی شدند.
به گزارش اسپوتنیک، ژنرال یوری بورنکوف، رئیس مرکز آشتی طرفهای درگیر در سوریه اظهار داشت که ستیزه جویان به صورت فعال شروع به استفاده از مهمات و سلاحهای کشورهای عضو ناتو کردهاند. از ماه مه سال 2019 تاکنون اوضاع این چنین متشنج نبوده است.
رئیس مرکز آشتی طرفهای درگیر در سوریه تصریح کرد: از 16 ژانویه ، مواضع نیروهای دولتی سوریه در منطقه عاری از تنش ادلب 16 بار مورد حمله شبه نظامیان قرار گرفته است. در همین زمان تروریستها 253 بار به شهرکها شلیک کردند. از 16 ژانویه، در نتیجه حملات و گلوله باران شبه نظامیان، 47 نظامی سوری کشته و 77 نفر زخمی شدند. در این حملات همچنین 51 غیرنظامی کشته و 116 زخمی شدند.
ژنرال بورنکوف گفت: 18 ژانویه، یک گروه تا 130 شبه نظامی با حمایت از وانتهای مسلح به مسلسلهای سنگین از منطقه غادفا به مواضع دفاعی نیروهای دولتی سوریه در جهت جنوب شرقی حمله کردند که این حمله تنها با استفاده گسترده از توپخانه و تانکها دفع شد.
علاوه بر این، سه گروه از 50 تا 70 شبه نظامی از مناطق کافر سجنا، موکا و حربت بابلین به مواضع نیروهای دولتی سوریه در جهت جنوب شرقی حمله کردند و در نتیجه این حمله 15 تن از شبه نظامیان کشته و 25 نفر زخمی شدند. شبه نظامیان به خطوط مقدم خود عقب نشینی کردند.
بورنکوف افزود: در جریان دفع حملات شبه نظامیان، 10 نظامی سوری کشته و 15 نفر زخمی شدند.
نظر شما در مورد این نوشته چیست؟