راهپیمایی بزرگ ملت فلسطین علیه «معامله قرن»
نقل از پایگاه خبری فلسطین الیوم، گروههای چپگرا، ملی و اسلامی در نوار غزه روز دوشنبه از قشرهای مختلف مردم فلسطین خواستند مشارکت گسترده ای در تظاهرات ملی بزرگی با عنوان «طرح معامله قرن هرگز اجرا نخواهد شد» داشته باشند.
این گروهها در بیانیه ای اعلام کردند این تظاهرات بزرگ ظهر روز سه شنبه در مرکز شهر غزه برگزار می شود.
گروههای فلسطینی تاکید کردند حضور مردم در این راهپیمایی وظیفه ملی و تاکیدی بر حق کامل آنها در فلسطین است.
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا گفته است روز سه شنبه از طرح خود موسوم به معامله قرن رونمایی می کند.
طرح معامله قرن توطئه آمریکایی صهیونیستی با همدستی برخی رژیمهای سازشکار و خائن عربی برای حذف مسئله فلسطین است، به طوری که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا از موافقت بسیاری از رژیمهای عربی با این طرح شوم سخن گفته است.
این در حالی است که همه گروههای فلسطینی و حتی تشکیلات خودگردان فلسطین در کنار ملت فلسطین به طور قاطع با این طرح خطرناک مخالفت کرده اند.
محمود عباس: ترامپ مرا تهدید کرد
محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین اعلام کرد: به اطلاع مصر رسانده ایم که فلسطینیها به مخالفت با معامله قرن خواهند پرداخت و دستوری به دستگاههای امنیتی به منظور ممانعت از رسیدن تظاهرات کنندگان به خطوط تماس داده نخواهد شد.
وی افزود: ما موشک و هواپیما نداریم اما اراده و عزم و ملت بزرگ داریم. ما طی روزهای آتی در حالت فوق العاده خواهیم بود و از همه میخواهیم که با ما باشند و ما به همه نیاز داریم. فلسطین روزهای سختی خواهد داشت و باید نتایج مخالفت را هرچه میخواهد باشد، بپذیریم و با تمام وجود در صحنه باشیم و مقاومت مردمی افزایش یابد. موضع ما در روزهای آتی یکپارچه خواهد بود.
محمود عباس گفت: ترامپ میخواهد موضوعی را به ما تحمیل کند که ما آنرا نمیخواهیم. این مساله غیرممکن است و همه شما میدانید ملت ما زمانی که مخالفت کند، چگونه ملتی است.
وی تاکید کرد: از عمرم زیاد نمانده است نمیخواهم که خائن قلمداد شوم. هنگامی که با گفتگو با ترامپ مخالفت کردم به من گفت که تاوان رفتار احمقانه ات را خواهی داد.
همزمان خبرنگار المیادین در کرانه باختری از تحرکات نظامیان صهیونیست در کرانه باختری و فرستادن بالن و ابزار جاسوسی برای رصد رام الله خبر داد.
خبر دیگر اینکه یک منبع دیپلماتیک به المیادین اعلام کرد که سفیران برخی کشورهای عربی برای مراسم رونمایی از معامله قرن دعوت شده اند.
محمود عباس نشست اضطراری رهبران فلسطینی را خواستار شد
به نقل از خبرگزاری رسمی فلسطین (وفا)، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین نشست فوری رهبران فلسطینی در روز سه شنبه و در آستانه رونمایی ترامپ از طرح موسوم به معامله قرن را خواستار شد.
بر اساس این گزارش، محمود عباس از رهبران فلسطینی خواست ساعت هفت بعدازظهر سه شنبه در مقر تشکیلات خودگردان فلسطین در رام الله نشست فوری تشکیل دهند.
نشست فوری رهبران فلسطینی قرار است یک ساعت پیش از زمانی که کاخ سفید برای رونمایی از مفاد طرح موسوم به معامله قرن اعلام کرده است برگزار شود.
این در حالی است که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا روز دوشنبه در جریان دیدار با «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی در کاخ سفید اعلام کرد که فردا از طرح آمریکا درباره فلسطین موسوم به «معامله قرن» رونمایی خواهد کرد.
در همین ارتباط گفته شده که قرار است فردا ساعت ۱۲ بعدازظهر به صورت رسمی «معامله قرن» رونمایی شود.
ترامپ همچنین در این دیدار مدعی شده این طرح که فردا اعلام خواهد شد، مورد توافق بسیاری از کشورهای عربی است.
در حالی که اعتراضات و مخالفتها با طرح آمریکا در مناطق فلسطینی بسیار زیاد است، ترامپ اما مدعی شده که این طرح همان است که فلسطینیها نیز در نهایت خواستار آن هستند.
جعفرابراهیمی عضو کانون صنفی معلمان تهران و بازرس شورای هماهنگی تشکلهای صنفی معلمان ایران پس از ۳۱ روز بازداشت دیروز ششم بهمن از بند امنیتی زندان گوهردشت کرج با قید وثیقه آزاد شد.
«معامله قرن» توطئه آمریکایی ـ اسرائیلی علیه فلسطینیان است
وزارت خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین به رونمایی قریب الوقوع از طرح معامله قرن واکنش نشان داد.
بر اساس این گزارش، این وزارتخانه تصمیم ایالات متحده آمریکا برای رونمایی از معامله قرن را به شدت محکوم کرد.
در بیانیه وزارت خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین آمده است: معامله قرن یک توطئه آمریکایی اسرائیلی علیه فلسطینیان محسوب می شود.
وزارت خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین در بیانیه مذکور افزوده است: معامله قرن به نوعی نقض صریح قوانین بین المللی نیز محسوب می شود.
لازم به ذکر است، گفته می شود که قرار است رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا امروز از بخشی از معامله قرن رونمایی کند.
پمپئو ایران را به حمله موشکی به سفارت آمریکا در بغداد متهم کرد
وزارت امور خارجه آمریکا، گروه های مسلح حامی ایران را متهم به حمله موشکی به سفارت این کشور در بغداد کرد.
به گزارش اسپوتنیک، وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیه مربوط به تماس تلفنی پمپئو با نخست وزیر عراق، مدعی شده است که حمله موشکی اخیر به سفارت آمریکا در بغداد توسط گروههای مسلح ایران انجام گرفته است.
در این بیانیه آمده است: «وزیر امور خارجه خاطرنشان كرد كه حمله دیروز به سفارت آمریکا در عراق را تلاشی برای منحرف كردن توجه عراقی ها و جامعه بین الملل از سرکوب وحشیانه اعتراضات صلح آمیز مردم عراق، توسط ایران و حامیان آن می دانیم.»
وزارت خارجه آمریکا در این بیانیه تأیید کرده است که در این حمله راکتی یک نفر زخمی شده است.
پیش از این، کانال تلویزیونی العربیه با استناد به یک منبع در سرویس های امنیتی اعلام کرد که در روز یکشنبه، سه موشک به محدوده سفارت ایالات متحده در عراق اصابت کرد که یکی از آنها به رستوران دیپلماتیک ها اصابت کرده بود. بعداً، السومریه گزارش داد که در اثر شلیک موشک به منطقه سبز و سفارت آمریکا در بغداد چندین نفر زخمی شدند. وزارت امور خارجه عراق قبلاً گلوله باران سفارت آمریكا در منطقه سبز در بغداد را محكوم كرده بود.
پمپئو همچنین آمادگی خود را برای بحث در مورد میزان حضور ارتش آمریكا در عراق در طول زمان، آنگونه كه در توافق نامه چارچوب استراتژیك دوجانبه پیش بینی شده است، ابراز كرد.
پیش از این، پارلمان عراق قطعنامه ای را تصویب كرد كه بر اساس آن باید همه نیروهای خارجی از كشور خارج شوند.
یورش پلیس فرانسه به محل اسکان مهاجران در پاریس
دولت فرانسه که بیش از یک سال است که با تظاهراتهای هفتگی علیه سیاستهای ماکرون مواجه است و با سیاست مشتآهنین به آن پاسخ میدهد، این بار پناهجویان و مهاجران را هدف این سیاست قرار داد.
به نوشته خبرگزاری «رویترز»، پلیس فرانسه از صبح امروز (سهشنبه) به یک اردوگاه بزرگ مهاجران در منطقه «پورتو دوبر ویل» واقع در شمال پاریس یورش برد و با ادعای غیرقانونی بودن آن، شروع به تخریب سرپناهها و اقامتگاههای این افراد کرد.
گفته میشود این اردوگاه بین ۹۰۰ تا ۱۸۰۰ نفر جمعیت داشت و پلیس فرانسه نیز با اعلام «پاکسازی» این منطقه، گفت این اردوگاه نمای زاغهنشینی به حاشیه یکی از کمربندیهای پاریس داده بود
این اقدام دولت فرانسه نشان از موضع سختتر آن علیه مهاجران دارد و طبق بیانیه دفتر محلی پلیس پاریس، نه تنها این اردوگاه بلکه تمام افراد حاضر در آن نیز پناهجویان غیرقانونی معرفی شدهاند.
به نوشته وبگاه روزنامه «اوئِست فرانس»، پلیس فرانسه بعد از تخریب و تخلیه این اردوگاه، مدعی شد چند صد پناهجو را از این منطقه در شمال پاریس به مکانهای مراقبتشده انتقال میدهد.
از زمان تخریب اردوگاه بزرگ مهاجران در «کاله» توسط دولت فرانسه در سال ۲۰۱۶، تعداد زیادی از پناهجویان بیسرپناه مجبور شدند به پاریس نقل مکان کنند.
دولت فرانسه نیز هر چند وقت یک بار پناهگاههای این افراد را تخریب میکند اما راهکاری برای پایان دادن به مشکلات آنها نمیاندیشد.
پلیس فرانسه دو ماه پیش نیز همین اقدام را تکرار کرده و حداقل دویست نفر را از این محله بازداشت کرده بود.
آیا ترامپ با هدف ساکت کردن بولتون دستور ترور سردار سلیمانی را صادر کرد؟
بامداد امروز روزنامه «نیویورکتایمز» گزارش داد که نسخه اولیه کتاب خاطرات «جان بولتون» مشاور امنیت ملی سابق آمریکا، نشان میدهد که بر خلاف ادعای «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا، مسدود کردن کمکهای مالی به دولت اوکراین، مستقیما با هدف تحت فشار قرار دادن کییف جهت پیشبرد پرونده قضایی علیه فرزند «جو بایدن» از نامزدهای پیشتاز دموکراتها، صورت گرفته است.
انتشار این اطلاعات از کتاب بولتون موجب شده تا جمهوریخواهان برای احضار مشاور سابق ترامپ جهت ادای شهادت در جریان محاکمه رئیسجمهور آمریکا تحت فشار قرار گیرند.
به نوشته روزنامه «نیویورکتایمز»، نسخهای از کتاب بولتون ابتدای ماه جاری میلادی برای بازبینی پیش از نشر به کاخ سفید تحویل داده شده و عملا ترامپ دریافته است که مشاور سابقش اطلاعات مهمی در اختیار دارد که انتشار آنها میتواند روند محاکمه را به شدت تحت تأثیر قرار دهد.
انتشار گزارش نیویورکتایمز این گمانه را از سوی برخی از تحلیلگران آمریکایی مطرح کرده که شاید صدور دستور ترور «قاسم سلیمانی» از سوی ترامپ، با هدف ساکت کردن بولتون و به عنوان حقالسکوتی به وی، انجام گرفته باشد.
«لارنس ترایب» استاد شناختهشده دانشکده حقوق هاروارد یکی از افرادی است که چنین فرضیهای را مطرح کرده است. او در این مورد در توییتر نوشته است: «ارتباطی وحشتناک ممکن است: روز ۳۰ دسامبر (۹ دی) ترامپ اطلاع یافته که محتوای کتاب بولتون چیست. بولتون سالهاست که برای جنگ با ایران تلاش میکند. سالهاست که ایالات متحده ژنرال سلیمانی را تحت نظر دارد. ترامپ ناگهان روز ۳ ژانویه (۱۳ دی) دستور ترور او را صادر میکند، یعنی چهار روز بعد از دیدن کتاب.»
«جورج کانوی» وکیل برجسته و همسر مشاور ترامپ، که البته با رئیسجمهور آمریکا اختلاف شدیدی دارد، با اشاره به توییت ترایب، نوشته است: «با توجه به وضع روانی مشکلدار ترامپ، نمیتوانید احتمال وجود چنین ارتباطی را رد کنید.»
اما گمانهزنی در این خصوص تنها به این دو نفر محدود نبوده است. «لارنس او دانل» مجری تلویزیونی و دستیار سابق «دنیل پاتریک موینیان» سناتور سابق آمریکایی، در این رابطه در توییتر نوشته است: «جان بولتون در قبال ایران جزء جنگطلبترینهاست. ۲ روز بعد از آنکه بولتون پیشنویس [کتاب] را به کاخ سفید تحویل داده، ترامپ قاسم سلیمانی، ژنرال ایرانی، را کشته است. تصادف؟ یا اینکه ترامپ تلاش کرده است تا بولتون را قانع کند که در سنا شهادت ندهد؟»
«بیل پالمر» تحلیلگر آمریکایی هم امروز با انتشار یادداشتی، این گمانه را مطرح کرده و نوشته است که انتشار اطلاعات مربوط به کتاب بولتون، این ظن را تقویت میکند که ترامپ دستور ترور سردار سلیمانی را صادر کرده تا بولتون را خشنود ساخته و وی را از ادای شهادت در سنا بازدارد.
وی در پایگاه «پالمر ریپورت» در این مورد نوشته است: «زمانی که دونالد ترامپ دستور ترور قاسم سلیمانی را صادر کرد، پالمر ریپورت و دیگران این فرض را مطرح کردند که شاید ترامپ این اقدام را انجام داده تا جان بولتون را متقاعد کند که در محکمه علیه وی شهادت ندهد. بالأخره هیچکس به اندازه بولتون در قبال ایران جنگطلب نیست. قطعا، آن زمان هیچ مدرکی برای اثبات این فرضیه وجود نداشت و [فرض] بر اساس منطق بود. اما حالا روشن شده که شواهدی هم وجود دارد.»
پالمر میافزاید: «میدانیم که دونالد ترامپ و کاخ سفید روز ۳۰ دسامبر ۲۰۱۹، به کتاب جان بولتون دست یافتهاند. ترامپ ۳ ژانویه ۲۰۲۰، یعنی تنها ۴ روز بعد، قاسم سلیمانی را ترور کرد. به عبارت دیگر، ترامپ بلافاصله بعد از اینکه دریافته بولتون قصد دارد تخلفات او در پرونده اوکراین را تأیید کند و احتمال دارد در محکمه استیضاح علیه ترامپ شهادت دهد، دستور آن اقدام نظامی مضحک را صادر کرده که درست با مذاق بولتون جور بود. با وجود آنکه همه این اقدام را بیملاحظه توصیف کرده بودند، اما بولتون درباره آن توییت مثبتی منتشر کرد، همین نشان میدهد این اقدام چقدر باب میل بولتون بوده است.»
وی در پایان نوشته است که با این حال، بولتون اکنون قصد دارد کتابش را منتشر کند و تلاش ترامپ برای ساکت کردن او، بینتیجه بوده است. به گفته پالمر، «هرچند که این ثابت نمیکند که ترامپ سلیمانی را ترور کرده تا بولتون را ساکت کند، اما قطعا این یک مدرک است. باید این قضیه را روشن کنیم.»
پامپئو به عبدالمهدی: آماده گفتوگو درباره حضور نظامیانمان در عراق هستیم
دفتر اطلاعرسانی نخستوزیر دولت پیشبرد امور عراق شامگاه دوشنبه (هفتم بهمن) اعلام کرد که مایک پامپئو، وزیر امور خارجه آمریکا و عادل عبدالمهدی تلفنی در مورد تحولات عراق گفتوگو کردهاند.
بر اساس بیانیهای که دفتر عبدالمهدی منتشر کرده، دو طرف در این تماس در مورد روابط دو کشور و محکومیت حمله راکتی دیروز به سفارت آمریکا در بغداد و تقویت اقدامات نیروهای عراقی برای حفاظت از سفارتخانه و پیگیری عاملان این حمله و تحویل آنها به دست دادگاه گفتوگو و رایزنی کردند.
نخستوزیر دولت پیشبرد امور عراق بر اهمیت آرامش در منطقه و احترام همه کشورها به حاکمیت ملی عراق و تصمیمات این کشور و عدم مداخله در امور داخلی عراق تأکید کرد.
به گزارش بغداد الیوم، وزیر امور خارجه آمریکا نیز به نوبه خود گفت که «کشورش آماده است در مورد حضور نظامیان خارجی در عراق و همکاری برای تحقق حاکمیت این کشور گفتوگوهای جدیای داشته باشد».
رسانههای عراقی دیروز یکشنبه از اصابت چند راکت به محوطه و یکی از سازختمانهای سفارت آمریکا در بغداد خبر دادند که به گفته برخی رسانهها در این حمله چند نفر آسیب دیدند.
عبدالمهدی این حمله را محکوم کرد و خواستار تحقیقات برای شناسایی عاملان این حمله و بازداشت آنها و تحویلشان به دادگاه خبر داد.
ارتش آمریکا سقوط هواپیمای نظامی «E-۱۱» در افغانستان را تأیید کرد
یک مقام نظامی آمریکایی در گفتوگو با شبکه «سیبیاس» تأیید کرد که یک فروند هواپیمای نظامی این کشور در افغانستان سقوط کرده است.
این مقام آمریکایی تأیید کرده است که این هواپیما از مدل «E-۱۱» بوده است. به گفته وی، دلیل سقوط این هواپیما همچنان در دست بررسی است. وی از اظهار نظر در مورد سرنوشت سرنشینان این هواپیما خودداری کرده است.
صبح امروز گزارش شد که یک فروند هواپیما در منطقه «غزنی» افغانستان سقوط کرده است. در حالی که ابتدا شایعه شده بود که این هواپیما مسافربری بوده است، اما اکنون تصاویری که در شبکههای اجتماعی منتشر شده نشان میدهد که این هواپیما احتمالا از نوع «بمباردیر E-۱۱A» نیروی هوایی آمریکاست. این هواپیمای ارتباطی به عنوان نقطه تماس در میدان نبرد به کار گرفته میشود.
ساعتی پیش «بت ریوردان» سخنگوی فرماندهی مرکزی آمریکا در منطقه غرب آسیا (سنتکام) گفته بود که واشنگتن در حال تحقیق در خصوص این حادثه است.
طالبان با صدور بیانیهای سقوط این هواپیما را تأیید و اعلام کرده است که تمام سرنشینان این هواپیما کشته شدهاند. به گفته طالبان، این هواپیما حامل چندین افسر بلندپایه آمریکایی بوده است.
تروریست ها به انبارهای نفت در سوریه حمله کردند
تروریست ها با استفاده از مواد منفجره به تاسیسات نفتی در بانیاس در سوریه حمله کردند.
به گزارش اسپوتنیک، آژانس دولتی سوریه سوریه با استناد به وزارت نفت اعلام کرد که تروریست ها با استفاده از مواد منفجره به تاسیسات نفتی در بانیاس در سوریه حمله کردند.
این خبرگزاری افزود که مشخص شده است که دستگاه های انفجاری توسط غواصان کارگزاری شده اند. همچنین وزارت نفت سوریه نیز اعلام کرد: تروریست ها و کسانی که از آنها پشتیبانی می کنند، دوباره به بخشهای نفتی در سوریه حمله کردند. حملات به تأسیسات نفتی دریایی در بانیاس انجام شده است.»
بخش تعمیرات در حال حاضر مشغول به کار و بازسازی بخشهای آسیب دیده ایستگاههای نفتی هستند.
نامه ۱۰۰ اقتصاددان به رئیس مجلس شورای اسلامی ایران
با ارسال نامه ۱۰۰ اقتصاددان به رئیس مجلس شورای اسلامی خواستار اخذ مالیات از خانههای لوکس بالای پنج میلیارد تومان و خودروهای بالای سیصد میلیون شدند.
۱۰۰ اقتصاددان در نامهای به علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی ایرانی، ضمن انتقاد از مصوبه کمیسیون تلفیق، خواستار تصویب طرح اخذ مالیات از خانههای لوکس بالای 5 میلیارد تومان و خودروهای بالای 300 میلیون تومان در صحن مجلس شدند.
متن نامه بهشرح زیر است:
جناب آقای دکتر لاریجانی، ریاست محترم مجلس شورای اسلامی
همانگونه که مستحضرید، بودجه سال 1399 با کسری بودجه قابل توجه در مجلس شورای اسلامی در حال بررسی است و همانگونه که اشراف کامل دارید، کسری بودجه بهمنزله تشدید تورم و فشار بیشتر به اقشار ضعیف جامعه و دریافت مالیات مخفی (عمدتاً) از این اقشار است که آثار مخرب آن بر شاخصهای اقتصادی و اجتماعی بر همگان روشن و مبرهن است، در چنین شرایطی مسلماً میبایست ضمن تلاش برای شناسایی اقتصاد زیرزمینی و مبارزه با فرار مالیاتی، اقدام به تعریف پایههای جدید مالیاتی نمود، پایههایی که وضع آنها، نهتنها تناقضی با سیاستهای اقتصادی و اجتماعی کشور نداشته باشند بلکه در جهت تقویت این سیاستها از جمله کاهش شکاف ثروتی، حمایت از اشتغال و تولید و… باشد، بر این اساس طرح وضع مالیات بر ثروتهای غیرمولد جهت وضع مالیات بر اتومبیل با ارزش بیش از سیصد میلیون تومان (یعنی معافیت بیش از 90 درصد صاحبان اتومبیل در کشور) و املاک مسکونی با ارزش بیش از پنج میلیارد تومان (یعنی معافیت اقشار ضعیف، متوسط و متوسط به بالای جامعه) براساس اصول کارشناسی دقیق، طراحی و تقدیم کمیسیون اقتصاد گردید. متأسفانه کمیسیون تلفیق با نادیده انگاشتن شرایط کشور و نیز زیر پا گذاشتن اصول اولیه وضع هر گونه مالیات، یعنی اصل طبقهبندی (بهگونهای که عناصر هر طبقه میبایست بیشترین تجانس و همخوانی را با هم داشته باشند) و اصل توانایی پرداخت (تعیین میزان مالیات مؤدیان هر طبقه براساس توانایی پرداخت آنها)، بهگونهای طرح اولیه را تغییر دادند که عملاً تمام اهداف طرح را از میان برداشتند، نتیجه این تغییرات بهعنوان مثال آن است که اتومبیلها بهارزش بیست میلیون تومان تا یک میلیارد تومان، علیرغم وجود هر گونه تجانس و همخوانی، در یک طبقه قرار گرفته و معاف گردیدهاند. املاک از یک ملک روستایی تا یک ملک 10میلیارد تومانی، دارای ویژگیهای مشابه تشخیص داده شده و در یک طبقه قرار گرفتهاند! در رابطه با اصل توانایی پرداخت در وضع مالیات نیز، مصوبه کمیسیون تلفیق بدین معنی است که مالک یک ملک مسکونی 15میلیارد تومانی تنها توان پرداخت ماهیانه 400 هزار تومان مالیات را دارد و یا صاحب یک اتومبیل 1.5میلیارد تومانی تنها توان پرداخت ماهیانه 200 هزار تومان مالیات را دارد. چنانچه نتیجه این تغییرات را در کنار سیستم محاسبه مالیات حقوق و میزان پرداختی مالیات متوسط یکی از آسیبپذیرترین اقشار جامعه یعنی حقوقبگیران، قرار دهیم چهره کریه عدم رعایت عدالت مالیاتی را بهخوبی خواهیم دید.
لذا امضا کنندگان این نامه شامل یکصد نفر از اساتید، صاحبنظران و کارشناسان علوم اقتصادی و مالی و مالیاتی از جنابعالی تقاضا داریم تصویب طرح اولیه (بهپیوست تقدیم میشود) که براساس اصول کارشناسی طراحی گردیده است را در صحن مجلس محترم مورد حمایت قرار دهید.
تجمع ضد جنگ در بوستون| تحریم مردم ایران پایان یابد، جنگ نمیخواهیم
اهالی شهر «بوستون» (پایتخت و بزرگترین شهر ایالت ماساچوست) در آمریکا روز شنبه در اعتراض علیه اقدام نظامی اخیر این کشور در خاورمیانه و مخالفت با تحریمهای ایران به خیابان آمدند.
به نوشته وبگاه شبکه خبری «سی بی اس» حاضران با تجمع در «کامون بوستون» (پارکی در مرکز این شهر) علیه درگیری نظامی آمریکا با ایران ابراز نگرانی کردند.
یکی از سازماندهندگان این تظاهرات گفت که خواسته ما عدم درگیری نظامی آمریکا و خروج کامل نیروهای آمریکایی در عراق طبق خواسته مجلس این کشور است.
این در حالی است که روز جمعه نیز مردم عراق با برگزاری تظاهرات گسترده ضد اشغالگری نظامی آمریکا در منطقه، در خیابانهای مختلف بغداد حضور پیدا کرده و خواستار اخراج نیروهای آمریکایی شدند. (جزئیات بیشتر)
به گزارش این شبکه خبری، یکی دیگر از تظاهرکنندگان با انتقاد از هزینههای مالی در نبردهای اخیر در منطقه گفت: «ما تریلیون دلار در نبردهای بی سرانجام هزینه میکنیم که هیچ پایانی ندارد. ما جنگی دیگر با ایران نمیخواهیم. ما خواهان خاتمه دادن به تحریم ملت ایران هستیم. مردم ایران درحال رنج کشیدن هستند.»
تظاهرات روز گذشته با مشارکت بالای مردمی صورت گرفت و معترضان به سیاستهای جنگ طلبانه ترامپ گفتند که تا زمانی که لازم باشد به تظاهرات خود ادامه میدهند.
تجمع در مقابل وزارت خارجه در واکنش به سخنان ظریف
در پی گفتگوی وزیر خارجه ایران با نشریه آلمانی اشپیگل تعدادی از معترضان با سردادن شعارهایی در مقابل وزارت خارجه تجمع کردند.
به گزارش اسپوتنیک به نقل از ایسنا، در این تجمع که در برابر ساختمان وزارت امور خارجه ایران بعد از ظهر روز دوشنبه برگزار شد، شعارهایی علیه محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران در نکوهش مذاکره با آمریکا بعد از ترور قاسم سلیمانی از سوی آمریکاییها سر داده شد.
معترضان با در دست داشتن پلاکاردهایی در انتقاد به سخنان ظریف، شعارهایی از جمله مرگ بر سازشکار، مرگ بر منافق، مرگ بر اسراییل، مرگ بر انگلیس، ظریف حیا کن، وزارت خارجه را رها کن، ایرانی می میرد ذلت نمی پذیرد، الله اکبر، مرگ بر ضد ولایت فقیه، مرگ بر منافق سازشکار، نه سازش نه تسلیم نبرد با آمریکا، حرف ما یک کلام انتقام انتقام، خونی که در رگ ما است هدیه به رهبر ما است، مذاکره با دشمن، خنجر زدن به میهن و … سر دادند.
در همین حال، عباس موسوی، سخنگوی وزارت امورخارجه ایران روز دوشنبه در جمع خبرنگاران درباره حاشیههای چند روز اخیر بدفهمی اظهارات محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه ایران در گفتوگو با نشریه اشپیگل ابراز تاسف کرد که «برخی رسانهها توئیتهای فارسی دونالد ترامپ را منبع خود قرار دادهاند».
وی تصریح کرد:» صحبتهای آقای ظریف حرف تازهای نبود چون سیاست اصولی جمهوری اسلامی را بیان کرد. این همان صحبتی است که مقام معظم رهبری، دولت و مقامات به عنوان یک حرف اصولی و اساسی همواره بیان کردهاند.»
از طرف دیگر به گزارش ایرنا، دبیر کمیسیون ماده 10 احزاب اعلام کرد:» تشکلهایی که برای اعتراض به اظهارات وزیر خارجه در مقابل ساختمان وزارت امورخارجه فراخوان دادهاند، هیچ درخواستی برای انجام این کار از کمیسیون ماده 10 نداشته و این تجمع بدون مجوز و غیرقانونی است.»
المقداد: مبارزه با تروریستهای ادلب، مسئولیت ملی سوریه است
«فیصل المقداد» معاون وزیر امور خارجه سوریه تأکید کرد، تحریمهای اقتصادی آمریکا و متحدانش که به سوریه تحمیل شده، مردم و به خصوص کودکان و بیماران این کشور را هدف گرفته است.
معاون وزیر امور خارجه سوریه ضمن محکوم کردن تحریمهای ضد سوری افزود، درک و شعور آمریکا در این حد است که غذا و دارو باید آرزوی کودکان باشد و در دسترس آنها نباشد.
المقداد در حاشیه مراسم مهمانی سفارت هند در دمشق درباره تحولات میدانی در شمال سوریه و عملیات ارشت سوریه برای مقابله با تروریستهای ادلب اظهاراتی مطرح کرد.
او در گفتوگو با روزنامه سوری الوطن گفت: «توافق کاهش تنش در شمال سوریه کماکان جاری است، اما گروههای تروریستی به آن احترام نمیگذارند آنها با توجه به ذات و ماهیت خود احترام گذاشتن سرشان نمیشود و ما هم نمیتوانیم از آنها توقع داشته باشیم که به هر توافقی احترام گذارند بنابراین ارتش سوریه به درخواست ملت سوریه به سرکوب این گروهها ادامه میدهد و این یک مسئولیت ملی ارتش سوریه برای حفاظت از شهروندانش است».
المقداد در مراسم جشن سفارت هند با تاکید بر بهبود چشمگیر اوضاع سوریه و آغاز عملیات بازسازی این کشور گفت: «هند ابراز تمایل کرده است که همه اقدامات ضد انسانی را که برخی از کشورها از طریق آن به دنبال منزوی کردن سوریه هستند، به چالش بکشد».
المقداد تأکید کرد، سوریه از طریق متحدین و دوستانی که در کنار آن ایستادهاند و با عزم جدی خود برای عملی کردن اراده بشار اسد رئیس جمهور سوریه در توجه به سمت شرق حرکت و بر همه موانعی که غرب دربرابر پیشرفت و توسعه سوریه قرار داده است، غلبه خواهد کرد.
معاون وزیر خارجه سوریه تأکید کرد که ارتش عربی سوریه نبردهای افتخار آمیز خود را علیه تروریستهای دشمن بشریت به پیش میبرد و نبردهای آن در هیچ مرزی متوقف نمیشود، مگر وقتی که همه گروههای تروریستی مسلح در ادلب، حلب و شمال شرق سوریه را نابود کند.
«حفظ الرحمن» سفیر هند در دمشق هم در گفتوگو با روزنامه الوطن روابط کشورش با سوریه را طی سالهای گذشته تاکنون همواره محکم و بادوام خواند و گفت: «هند تجربیات و کمکهای خود را در زمینه تقویت توانمندی سوریه در اختیار آن گذاشته است».
وی با اشاره به ارائه یک هزار بورس تحصیلی به دانشجویان سوری طی دو سال گذشته، گفت: «یک تیم فنی از شرکت بهارات هند هم به طور مستقیم کار روی پروژه توسعه نیروگاه تولید برق تشرین را از سه ماه پیش کلید شده است».
سفیر هند گفت: «دو کشور همچنین تفاهم نامهای را برای ایجاد مرکز تعالی نسل سوم در زمینه فناوری اطلاعات منعقد کردند که ظرف دو ماه کار خود را آغاز میکند».
حفظ الرحمن به نوبه خود تأکید کرد که روابط میان دمشق و دهلی نو در طول جنگ علیه سوریه از قبل بهتر شده است و روابط «عالی» میان دو طرف وجود دارد.
استان ادلب در شمال غرب سوریه و در همجواری حلب در شرق، حماه و لاذقیه در جنوب و غرب، قرار دارد.
شرق و جنوب استان ادلب به دنبال نقض گسترده آتشبس تروریستها از 28 آذر ماه گذشته شاهد تشدید درگیریهاست و ارتش سوریه در عملیات پاتک خود طی روزهای گذشته توانسته صدها کیلومتر مربع دیگر از منطقه را از چنگ جبهه النصره آزاد کند تا جاده بین المللی حلب به دمشق را از کنترل آنها خارج و از گلوله باران شهر حلب پایتخت اقتصادی سوریه و مناطق مسکونی و مملو از جمعیت اطراف آن توسط تروریستها جلوگیری کند.
ارتش سوریه تاکید کرده است که تا پاکسازی ادلب آخرین پایگاه صدها هزار تروریست در سوریه زمین نخواهد نشست، اگرچه برخی قدرتهای حامی آنها از جمله ترکیه و آمریکا تلاش دارند که مانع پیشروی ارتش سوریه شوند.
جدال یک ساعته نظامیان ارتش سوریه و آمریکا در میانه بزرگراهی در «الحسکه»
یک سرهنگ ارتش سوریه امروز (یکشنبه) خبر داد که نیروهای سوری در مواجهه با گشتهای آمریکایی، آنها را مجبور کردهاند تا عقبنشینی کرده و از منطقه دور شوند.
این فرمانده سوری به خبرگزاری اسپوتنیک گفت که ایستگاه ایست و بازرسی ارتش سوریه در بزرگراه «ام ۴» در مجاورت روستای «اللبن» (در ۱۴ کیلومتری شمال غرب الحسکه) مانع از عبور گشتیهای آمریکایی شده است. نظامیان آمریکایی همچنین اصرار داشتند که پرچم روسیه از بالای این مرکز ایست و بازرسی پایین کشیده شود، اما نیروهای ارتش سوریه نپذیرفتند.
او گفت که جدال لفظی بیش از یک ساعت طول کشید و سپس نظامیان آمریکایی مجبور شدند از راهی که آمدهاند بازگردند.
این سرهنگ ارتش سوریه تأکید کرد که نیروهای روس با مجوز دولت دمشق و در راستای مبارزه با تروریسم فعالیت میکنند اما آمریکاییها اشغالگر هستند و باید از سوریه خارج شوند.
او خبر داد که گشتیهای آمریکایی پس از این مجادله از اطراف شهرک «تل تمر» به سمت پایگاه «القصرک» عقبنشینی کردهاند.
به گفته منابع خبری در دو هفته گذشته بیش از چهار مرتبه گشتیهای آمریکایی و روسیه در طول بزرگراه «ام ۴» جلوی هم را گرفته و طرفین مانع از عبور یکدیگر شدهاند و در یک مورد تنها با وساطت کردهای سوریه، غائله خاتمه یافته است.
دهها حمله هوایی عربستان سعودی به یمن
به نقل از شبکه تلویزیونی المسیره، جنگندههای متجاوز سعودی-آمریکایی دهها بار مناطق مختلف در استانهای صنعا، الجوف و صعده و نیز مواضع رزمندگان یمنی را در نجران و عسیر در جنوب عربستان بمباران کردند و مزدوران سعودی نیز به نقض آتش بس در استان الحدیده ادامه دادند
جنگندههای متجاوز سعودی آمریکایی در ۲۱ نوبت به منطقه عقبه در شهرستان خب و الشعف در استان الجوف حمله کردند.
منطقه نِهم در استان صنعا نیز در چندین نوبت و منطقه بقع در استان صعده در پنج نوبت و منطقه مجازه شرقی در عسیر در چهار نوبت بمباران شدند.
مزدوران سعودی نیز با توپخانه، خانههای مردم را در جبلیه در شهرستان تحیتا و یک روستا را در شهرستانِ محاصره شده دریهمی در استان الحدیده گلوله باران کردند.
مزدوران همچنین به محلههای مسکونی خیابان خمسین و محله هفتم ژوئیه در شهر الحدیده حمله کردند.
شماری از مزدوران (سعودی) نیز در استان البیضا در درگیری با رزمندگان یمنی کشته یا زخمی شدند و بقیه مزدوران نیز گریختند.
سفیر انگلیس: نمیپذیریم حزبالله دیگری در یمن شکل بگیرد
قرار است شورای امنیت امروز (سه شنبه) نشستی پشت درهای بسته درباره یمن برگزار کند و بنا به اعلام منابع غربی احتمالا بیانیهای هم صادر میشود.
در همین زمینه «مایکل آرون» سفیر انگلیس در یمن به شبکه «الحدث» گفت: سه موضوع برای اعضای شورای امنیت در نشست بسته درباره یمن مهم است؛ توقف درگیریهای اخیر در نهم، بازگشت آتشبس میان سعودی و حوثیها و اجرای توافق ریاض.
وی ضمن تأکید بر نیاز فوری به انجام مذاکرات فراگیر در یمن بار دیگر اتهامات عربستان سعودی به حزب الله و یمن را تکرار کرد و گفت: ائتلاف و بریتانیا نمیپذیریند که حوثیها، تبدیل به حزبالله دیگری در یمن شوند؛ موضع ما آشکار است آنچه در یمن دیده میشود کودتاست، قطعنامه ۲۲۱۶ را نوشتیم، بیطرف نیستیم و دولت قانونی (دولت مستعفی یمن) را به رسمیت میشناسیم.
از سوی دیگر «مارتین گریفیتس» فرستاده سازمان ملل در امور یمن، طرفهای درگیر در یمن را به کاهش تنشها و تجدید تعهد به راهحل مسالمتآمیز برای نزاع دعوت کرد.
هفته گذشته در پی حمله نیروهای دولت مستعفی یمن به جبهه نهم در شرق صنعا، این جبهه متشنج شد و ارتش و کمیتههای مردمی شکست سختی به نیروهای ائتلاف وارد کردند.
آمریکا برای تصرف نفت «کرکوک» نقشه میکشد
یک تحلیلگر سیاسی عراق انتقال کاروانی از نظامیان آمریکایی از «اربیل» مرکز منطقه کردستان عراق به پایگاه نظامی K1 در استان کرکوک عراق را در راستای نقشه آمریکا برای تسلط بر نفت کرکوک دانست.
«مؤید العلی» درگفت وگو با پایگاه خبری المعلومه عراق گفت: «نیروهای آمریکایی بخش بزرگی از نیروهای خود را از پایگاهشان در اربیل به پایگاه K1 در کرکوک انتقال دادند و در آنجا مستقر شدند علاوه بر اینکه در داخل کرکوک و اطراف آن هم دست به تحرکات تازهای زدند».
وی تصریح کرد: «غرض از این اقدامات آمریکا تسلط بر نفت کرکوک و استقرار شرکتهای خود در این استان به دنبال رای پارلمان عراق به اخراج نظامیان آمریکایی از عراق است؛ زیرا آمریکاییها در مقطع پیش رو کُردها را تحریک خواهند کرد که مجددا این استان را از دولت فدرال عراق مطالبه کنند تا به منطقه کردستان عراق ملحق شود و موجودیت خود را در این استان تثبیت کنند».
تحلیلگر سیاسی عراق گفت: «پرونده همه مناطق نفت خیز مورد مناقشه میان اربیل و دولت فدرال عراق در مقطع پیش رو با تحریک آمریکاییها داغ خواهد شد».
رسانههای عراقی روز یکشنبه از انتقال کاروانی از نیروهای آمریکایی شامل ۳۰ خودرو و زره پوش از اربیل به پایگاه نظامی «کی وان» ( k۱ ) در کرکوک خبر دادند.
یک مقام امنیتی عراق گفته است که نیروهایی که به پایگاه k۱ وارد شدند جدید هستند و جایگزین نیروهای دیگر نشدهاند و در چارچوب تقویت این پایگاه صورت گرفته است.
کرکوک یکی از بزرگترین و قدیمیترین میادین نفتی در خاورمیانه است که بر اساس برآوردها حدود ۹ میلیارد بشکه ذخایر قابل برداشت دارد. آمریکا کرکوک را گزینه کمکی برای جبران افت جهانی عرضه نفت به دلیل تحریمهای ایران میبیند.
صادرات نفت کرکوک از اکتبر سال ۲۰۱۷ پس از اینکه نیروهای دولت مرکزی عراق در واکنش به همهپرسی استقلال منطقه کردستان عراق در شمال این کشور، کنترل کرکوک را از نیروهای کُرد پس گرفتند، متوقف شد.
حمله معترضان مزدور آمریکای هنگ کنگی به ساختمان قرنطینه مبتلایان کرونا
در پی فشار معترضان هنگکنگی، دولت این منطقه خودمختار از روز یکشنبه، ورود شهروندان چینی از استان «هوبی»، منشأ گسترش ویروس کشنده جدید «کرونا» را ممنوع اعلام کرد.
به نوشته خبرگزاری «رویترز»، این ممنوعیت آن دسته از شهروندان چینی را شامل میشود که ظرف ۱۴ روز گذشته به استان هوبی سفر داشتهاند. با این حال، این ممنوعیت شامل حال شهروندان هنگکنگی نخواهد شد.
«کری لام» فرماندار هنگکنگ که پیشتر شیوع ویروس کرونا در این جزیره را تایید کرده بود، از روز شنبه اعلام وضعیت اضطراری کرد.
با این حال، روز یکشنبه گروهی از معترضان هوادار آمریکا و غرب هنگکنگی به ساختمانی که بهعنوان مرکز قرنطینه افراد وارد شده از چین در نظر گرفته شده بود، حمله کردند و با پرتاب «کوکتل مولوتف» تلاش کردند آن را به آتش بکشند.
این معترضان خواستار لغو کامل سفرها از چین به هنگکنگ و انتقال این مرکز قرنطینه به محلی غیرمسکونی بودند.
با دخالت بهموقع مأموران پلیس و آتشنشانی، معترضان تنها توانستند شیشههای این ساختمان را شکسته و لابی آن را به آتش بکشند. پلیس دستکم یکی از این معترضان را بازداشت کرده است.
با افزایش نگرانیها از گسترش بیماری ویروسی جدید، درخواست از دولت هنگکنگ برای بستن مرز تجاری بین سرزمین اصلی و منطقه خودمختار آن افزایش یافته است.
مقامات درمانی هنگکنگ شمار افراد تحت قرنطینه را ۱۰۷ نفر و افراد مظنون به ابتلا به این بیماری را ۷۷ نفر اعلام کرده است. آمار رسمی تعداد مبتلایان به این بیماری مرگبار در هنگکنگ به ۶ نفر رسیده است.
علیرغم آنکه ابتلا به این ویروس کشنده در بیش از ۱۰ کشور تأیید شده است، اما این بیماری در کشورهای خارج از چین تاکنون تلفاتی نداشته است.
شهر ووهان مرکز استان هوبی، با ۱۱ میلیون نفر جمعیت تقریباً از چند روز گذشته در قرنطینه بوده و محدودیت رفت و آمد در این شهر بسیار شدید است.
امروز (دوشنبه) نیز مسئولان این شهر اعلام کردند که تا ۳۰ ژانویه (۱۰ بهمن ماه) خدمات صدور روادید و گذرنامه برای شهروندان چینی به حالت تعلیق درخواهد آمد.
شمار رسمی تلفات این بیماری در چین، به ۷۶ نفر رسیده و تعداد مبتلایان نیز به بیش از ۲۷۰۰ نفر افزایش یافته است.
نظر شما در مورد این نوشته چیست؟