
به گزارش خبرگزاری های داخلی ایران خسرو صادقی بروجنی، روزنامهنگار و پژوهشگر فقر و کار و رفاه اجتماعی در دادگاه انقلاب، مجموعا به هشتسال زندان محکوم شده است. از این حکم هشتساله، پنجسال قابل اجراست.
این حکم فعلا بدوی است و امکان تجدیدنظرخواهی وجود دارد.
صادقی بروجنی در این رابطه گفت: حکم دادگاه امروز به دستم رسیده است.
خسرو سالهای زیادی را صرف تحقیق و بررسی و انتشار ریشهها و عوامل فقر و گسترش تنگدستی در جامعه ایران کرده و برای بسیاری از مطبوعات و روزنامه های رسمی ایران و خبرگزاری های داخلی مطالب تحقیقی منتشر کرده است، برجستگی کارهای خسرو ترکیب کردن نگاه تیزبینانه و هوشمندانه یک خبرنگار با نگرش علمی یک محقق در مطالبش است.
بر کسی پوشیده نیست که خسرو در مسیر فعالیتهای مطبوعاتی اش بسیاری از صاحبان زر و زور را با نگاه انتقادیش آزرده است اما این وظیفه هر خبرنگار و محقق با وجدان است.
او همیشه منطقی، واقع بین و مستقل مانده و در برابر هجمه رسانهای امپریالیسم و تحریمها آنها علیه مردم وطنش ایستادگی کرده و از هوچی گری، افراط و تفریط بی محتوا و بی مورد پرهیز کرده.
محکومیت خسرو بسیار ناعادلانه و با هدف ایجاد هراس برای خبرنگارانی صورت میگیرد که قلم و توانائی شان را در در خدمت زحمتکشان قرار داده اند و به جای رها کردن مردم و خاکشان و مهاجرت در کنار آنها علیه تحریم ها و تهدیدها ایستادهاند.
زندانی کردن خسرو صادقی بروجنی روزنامه نگار بی صدایان شرم آور است، جای مدافعان حقوق کودکان کار زندان نیست، این حکم ناعادلانه است، آنرا لغو کنید!
دیدار تعدادی از اعضا ودبیران کانون نویسندگان با خانواده ندا ناجی از بازداشت شدگان روزجهانی کارگر .

ندا ناجی از بازداشت شدگان روز جهانی کارگر میباشد که ۱۱اردیبهشت ۹۸در مقابل مجلس بهارستان توسط عوامل امنیتی به همراه دهها تن از اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد و فعالین کارگری و دیگر حامیان طبقه کارگر بازداشت گردید.
با وجود اینکه تمامی بازداشت شدگان با قراروثیقه بطور موقت از زندان آزاد شده اند متاسفانه ندا ناجی با گذشت بیش از ۹ماه از زمان بازداشت همچنان درزندان می باشد .
علیرغم اینکه تجمع مقابل بهارستان تجمعی مسالمت آمیز و در اعتراض به معیشت کارگران بود تعدای از اعضا ی سندیکا ی واحد و فعالین کارگری و حامیان طبقه کارگر به حبس های طولانی مدت محکوم شدند.
سندیکای کارگران شرکت واحد دربیانیه های متعدد بازداشت وزندان تمامی دستگیر شدگان روز جهانی کارگر ودیگر فعالین صنفی دربند را محکوم کرده است.
t.me/vahedsyndica
کشته شدن ۴ فلسطینی و زخمی شدن ۱۶ نظامی اسرائیلی اولین دستآورد معامله قرن
سهشنبه هفته گذشته (هشتم بهمن) بود که آمریکا از طرح صلح خود موسوم به «معامله قرن» رونمایی کرد و فلسطینیها اعلام کردند در مقابل آن خواهند ایستاد.
کرانه باختری و قدس اشغالی امروز (پنجشنبه) به خروش آمد و شاهد چندین عملیات ضد صهیونیستی بود که طی آن حدود شانزده نظامی اسرائیلی زخمی شدند و چهار فلسطینی کشته شدند.
زیرگیری با خودرو در بیت المقدس؛ ۱۴ نظامی اسرائیلی زخمی شدند
بامداد امروز یک زیرگیری با خودرو در اسرائیل انجام شد که طی آن چهارده نظامی زخمی شدند و عامل عملیات موفق به فرار شد.
بر اساس گزارش خبرگزاری «شهاب»، «ستاره سرخ داوود» یا همان سرویس اورژانس اسرائیل اعلام کرد، چهارده زخمی این عملیات به بیمارستان منتقل شدهاند اما وضعیت یکی از آنها خطرناک است و یک نفر دیگر هم جراحات متوسطی برداشته است.
روزنامه «یدیعوت آحارونوت» اعلام کرد این عملیات، نظامیان تیپ «گولانی» را هدف گرفت و آنها در حال بازگشت از یک مراسم بودهاند.
تیپ گولانی معروف به تیپ شماره یک ارتش اسرائیل است و از آنها در مأموریتهای مهم استفاده میشود.
کشته شدن دو فلسطینی در جنین
پس از آنکه نظامیان رژیم اسرائیل برای تخریب منزل اسیر «احمد جمال القبع» به جنین کرانه باختری یورش بردند، درگیریهای شدیدی میان آنها و جوانان فلسطینی آغاز شد.
نظامیان اسرائیلی برای متفرق کردن فلسطینیها از گلوله جنگی استفاده کردند که طی آن «یزن منذر ابوطبیخ» (۱۹ ساله) به قتل رسید و هفت نفر دیگر زخمی شدند.
همچنین یک پلیس تشکیلات خودگردان به نام «طارق بدوان» که در درگیریهای بامداد جنین زخمی شده بود، ساعاتی بعد بر اثر شدت جراحات جان خود را از دست داد.
عملیات در مسجدالاقصی
یک جوان فلسطینی در منطقه «باب الاسباط» با استفاده از سلاح گرم عملیاتی علیه نظامیان اسرائیلی در بابالاسباط مسجدالاقصی انجام داد.
در این عملیات، یک مأمور اسرائیلی از چند نقطه بدن مجروح شد و خود جوان که از اراضی اشغالی ۱۹۴۸ بود کشته شد.
تیراندازی در غرب رامالله و زخمی شدن یک نظامی اسرائیلی
ارتش رژیم اسرائیل از زخمی شدن یک نظامی خود طی تیراندازی در نزدیکی شهر «رأس کرکر» واقع در غرب رامالله خبر داد.
بر اساس این گزارش، تیراندازی از داخل یک خودرو صورت گرفته و این خودرو به سرعت مکان را ترک کرده است.
شبکه «الجزیره» اعلام کرد، وضعیت نظامی که در این تیراندازی زخمی شده، خطرناک است. این فرد با استفاده از یک بالگرد نظامی به بیمارستان منتقل شد.
کشته شدن جوان هفده ساله در الخلیل
عصر دیروز نیز «محمد سلمان طعمه الحداد» نوجوان ۱۷ ساله فلسطینی بر اثر اصابت گلوله به قلبش در منطقه «باب الزاویه» شهر الخلیل به قتل رسید.
هلالاحمر فلسطین اعلام کرد، در درگیریهای امروز بیتلحم میان نظامیان اسرائیلی و جوانان فلسطینی حدود هفتاد و نفر زخمی شدند.
تمامی ايرانيان ساکن ووهان چين به ایران بازگشتند
دانشجویان و ایرانیان مقیم ووهان چین دقایقی پیش در سلامت کامل به سوی تهران پرواز کردند و سالم رسیدند.
به گزارش اسپوتنیک، سيد عباس موسوي در پيام توئيتر خود نوشت: «خدا را شاکریم که با تلاش مستمر همکاران ما در پکن و تهران، دانشجویان و هموطنان عزیز مقیم ووهان چین دقایقی پیش در سلامت کامل به سوی میهن پرواز کردند. از همکاری و هماهنگی نزدیک همه سازمانها و نهادها بویژه وزارت بهداشت و هواپیمایی ماهان و نیز دولت چین تشکر و قدردانی می کنیم».
خدا را شاکریم که با تلاش مستمر همکاران ما در پکن و تهران، دانشجویان و هموطنان عزیز مقیم ووهان چین دقایقی پیش در سلامت کامل به سوی میهن پرواز کردند. از همکاری و هماهنگی نزدیک همه سازمانها و نهادها بویژه وزارت بهداشت و هواپیمایی ماهان و نیز دولت چین تشکر و قدردانی می کنیم
وزیر بهداشت ایران سعید نمکی در نامه ای خطاب به پیرحسین کولیوند رئيس اورژانس ایران درباره نحوه انتقال دانشجویان ایرانی که از منطقه ووهان چین به ایران بازمیگردند نوشت: « بدینوسیله مدیریت نقل و انتقال دانشجویان منطقه ووهان چین در کلیه امور مربوطه به جنابعالی محول میگردد. در این راستا باید حتی الامکان مسافرین ورودی مستقیماً از پای پرواز به محل قرنطینه منتقل شوند. و هرگونه تماس و مواردی از قبیل استقبال خانوادهها از این عزیزان به شدت جلوگیری گردد و موارد به نحو مقتضی به اطلاع عموم برسد.
از 4 فوریه، تعداد کشته شدگان ناشی از ویروس کرونا در چین به 414 نفر رسیده است، تعداد افراد آلوده 13552 نفر می باشد. علاوه بر چین، این بیماری در 23 کشور از جمله روسیه ثبت شده است. سازمان بهداشت جهانی شیوع بیماری کورونا ویروس را یک وضعیت اورژانس بین المللی در جهان تشخیص داده است.
روسیه: اسرائیل به قصد سعی کرد پرواز تهران-دمشق در سوریه مورد اصابت ضد موشکی سوریه قرار بگیرد
وزارت دفاع روسیه بامداد امروز (جمعه) از فرود اضطراری یک فروند هواپیمای مسافربری در پایگاه هوایی این کشور در «لاذقیه» خبر داد.
به نوشته خبرگزاری «تاس»، در بیانیه وزارت دفاع روسیه ذکر شده که هواپیمای «ایرباس-320» با ۱۷۲ سرنشین، بامداد پنجشنبه قصد فرود در فرودگاه دمشق را داشت که همزمان جنگندههای رژیم اسرائیل نیز به اهدافی در این شهر حمله کردند.
«ایگور کناشنکوف» سخنگوی وزارت دفاع روسیه در این باره توضیح میدهد که به دلیل حمله و تجاوز نظامی جنگندههای رژیم اسرائیل به دمشق و فعال شدن پدافند هوایی ارتش سوریه، این هواپیمای مسافربری که از مبدأ تهران به مقصد دمشق پرواز کرده بود، چیزی با هدف قرار داده شدن فاصله نداشت.
کناشنکوف با بیان اینکه چهار فروند جنگنده «اف-16» رژیم اسرائیل در ساعت ۲ بامداد پنجشنبه (به وقت محلی) بدون وارد شدن به حریم هوایی سوریه، موشکهایی را به حومه دمشق شلیک کردند، گفت پدافند هوایی سوریه نیز برای مقابله با این حملات فعال شد.
وی اظهار داشت که به لطف هدایت عملیاتی فرودگاه دمشق و عملکرد سیستم کنترل هوایی روسیه بود که توانستند این هواپیمای ایرباس را از منطقه تبادل آتش خارج کرده و در پایگاه حمیمم فرود بیاورند.
به نوشته وبگاه شبکه «ریانووستی» سخنگوی وزارت دفاع روسیه همچنین افزود که این هواپیما هماکنون به فرودگاه دمشق منتقل شده است.
کناشنکوف به صورت تلویحی گفت که علیرغم مشخص بودن مکان هواپیماهای مسافربری حین پرواز در سراسر جهان، اما جنگندههای رژیم اسرائیل با علم به این موضوع، به دمشق حمله کردند.
وی در این باره توضیح داد: «با این حال، استفاده ستاد کل ارتش اسرائیل از هواپیماهای مسافربری برای پوشش عملیاتهای نظامی خود یا به عنوان مانع در برابر آتش پدافند هوایی سوریه در حال تبدیل شدن به ویژگی عادی نیروی هوایی اسرائیل است».
به نوشته وبگاه «راشاتودی» این اولین بار نیست که جنگندههای رژیم اسرائیل از هواپیماهای مسافربری به عنوان پوشش عملیاتهای نظامی خود در سوریه استفاده میکنند.
بر این اساس، مسکو پیشتر در سال ۲۰۱۸ از تلآویو به دلیل در خطر قرار دادن دو پرواز مسافربری در جریان حمله به سوریه انتقاد کرده بود.
جینپینگ: کرونا را مهار میکنیم/ در حساسترین شرایط قرار داریم
نقل از «سَوث مُرنیگ چاینا پُست»، «شی جین پینگ» رییس جمهوری چین در خصوص ویروس کرونا گفت: پکن این ویروس را مهار خواهد کرد.
رییس جمهوری چین در این باره گفت که بی تردید کشورش موفق به مهار این ویروس خواهد شد.
«شی جین پینگ» در این باره ادامه داد: چین در حساسترین شرایط قرار دارد؛ اما توانسته است در زمینه مهار ویروس و پیشگیری از شیوع گسترده تر آن گام های بلندی بردارد.
گفتنی است، دولت چین ساعاتی پیش اعلام کرده بود که شمار قربانیان ویروس مذکور به ۴۹۱ نفر رسیده است.
گفتنی است، ویروس کرونا تاکنون به شماری از کشورها نیز راه یافته است.
پوتین اس -۴۰۰ را به ایران پیشنهاد کرد
اسپوتنیک: سفیر روسیه در تهران در مورد علاقه تهران به خرید تجهیزات نظامی روسیه با اسپوتنیک به گفتگو نشست. .
لوان جگریان که 8 سال است بعنوان سفیر روسیه در جمهوری اسلامی ایران انجام وظیفه می دهد، پیشنهاد رئیس جمهور ولادیمیر پوتین در باره خرید سامانه پدافند هوایی را یادآوری کرد، و از چشم انداز همکاری مسکو و تهران در رشته هسته ای صحبت نمود.
سوال: مقامات روسیه و ایران بارها بر ماهیت استراتژیک روابط مسکو و تهران تأکید کرده اند، با این حال ، مقدم بر همه، آنها به سطح بالایی در حوزه سیاسی اشاره کردند. در کدام زمینه های همکاری انگیزه و جهش اضافی لازم است؟
جواب: در درجه اول ، در تجارت و اقتصاد. من به عنوان سفیر قبلاً بارها گفته ام كه سطح فعلی تجارت و همکاری اقتصادی که به 2 میلیارد دلار رسیده است – این شاید بهترین شاخص برای چند سال گذشته باشد، اما به نظر من نمی تواند ما را خوشحال كند. پتانسیل دو کشور بسیار بیشتر از آنچه امروز داریم.
ادارات ذیربط دو کشور برای غلبه بر این روند منفی فعلی اقدامات انجام می دهند، اما مشکلات بسیاری وجود دارد.
صادقانه بگویم، تحریم های یک جانبه ایالات متحده علیه ایران ، گرچه ما آنها را به رسمیت نمی شناسیم و در تلاش هستیم تا با آنها مقابله کنیم، چه بخواهیم و چه نخواهیم ، آنها عینی بوده و مشکلاتی برای ما و ایرانی ها ایجاد می کنند.
ما همچنان با عزمی راسخ و اراده سیاسی به جستجوی راهی برای خروج از این اوضاع ادامه می دهیم.
سوال: محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران، در سفر به مسکو در آخر سال 2019، همتای خود سرگی لاوروف را به ایران دعوت کرد. وزیر خارجه روسیه چه موقع می تواند از تهران بازدید کند؟
جواب: این بازدید باید قبل از پایان سال جاری انجام شود. هنوز تاریخ دقیق آن مشخص نشده است. دستور کار آن – سنتی است: روابط دو جانبه، طیف گسترده ای از موضوعات بازرگانی، اقتصادی ، سیاسی و فرهنگی. همچنین مسائل منطقه ای وجود دارد – دریای خزر، افغانستان ، سوریه و سایر مسایل مورد علاقه متقابل، جایی که دو کشور دوست در حال تعامل فعال هستند.
سوال: آیا تاریخ برای نشست به تعویق افتاده روسیه – ایران و آذربایجان، که قبلاً برای اوت 2019 در سوچی برنامه ریزی شده بود، تعیین شده است؟
جواب: فکر می کنم ، مسکو روی تاریخ جدید آن نشست کار می کند. پس از مشخص شدن آن ، به ما دستور داده می شود تا آن را با شرکای ایرانی هماهنگ کنیم.
سوال: آیا صحبت کردن در مورد تاریخ تقریبی اجلاس سه گانه آستانه خیلی زود است؟
جواب: این سوال به طرف ایرانی است. آنها قبلاً ابراز آمادگی کرده اند و تأیید کرده اند که اجلاس سران در ایران برگزار می شود. نمی دانم، در تهران یا یکی از شهرهای دیگر ایران . آنها کشور میزبان هستند، ما منتظر پیشنهادات مشخصی از آنها هستیم.
سوال: شما آینده معامله هسته ای را چگونه ارزیابی می کنید؟ آیا مرحله بعدی کاهش تعهدات هسته ای توسط ایران، که تهران در اوایل ژانویه به آن آخرین گفته بود، به معنای این واقعیت است که آن توافق عملاً غیر ضروری بود؟
جواب: آن پنج قدمی که ایران اعلام کرد، جنبه اجباری داشت زیرا آمریکایی ها تعهدات بین المللی خود را پایمال کردند و به طور یک جانبه از توافق هسته ای خارج شدند و قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل را نقض کردند و سپس شروع به متهم کردن بی اساس ایران به همه گناهان کردند.
اقدامات انجام شده توسط ایران، البته، ما را خوشحال نمی کند، اما ما به خوبی می دانیم که آنها ماهیت اجباری داشت.
با این وجود، همه این اقدامات ایران قابل برگشت است – این یک. ثانیا، متأسفانه شرکای ما در یوروتروایکا (آلمان، فرانسه، انگلیس) تمام مدت فقط به گفتگو مشغول بودند و ایران از آنها هرگز چیزی دریافت نکرد. این مکانیسم بدنام اینستکس هرگز کار نکرد. این فقط گفتگوها، وعده های پوچ، تمایل به سرزنش طرف ایرانی. فکر می کنم این بی اساس است.
اکنون می بینیم که چگونه سوئیسی ها درست روز دیگر سازوکار بشردوستانه را راه اندازی کردند. اولین دسته از کمکهای بشردوستانه سوئیس از وجوه ایرانی که در حساب های ایرانی در بانکهای سوئیس انباشته شده بود، اکنون رسیده است.
سوئیسی ها کم می گویند، اما کار انجام دهند ولی یوروترویکا چیزهای زیادی می گوید، اما کاری از دست آن ساخته نیست.
در مورد آینده معامله هسته ای باید گفت، اوضاع بسیار پیچیده است، اما یک فرصت واقعی برای نجات آن وجود دارد، ولی خیلی چیزها به شرکای غربی ما بستگی دارد. جوزف بورل با رهبری ایران مذاکراتی دارد، ببینیم نتیجه چه خواهد شد.
سوال: همکاری روسیه و ایران در رشته هسته ای چگونه است؟ آیا برنامه ای برای هر پروژه جدید وجود دارد؟ با توجه به تعلیق این پروژه در تأسیسات در فوردو، چشم انداز همکاری بین فدراسیون روسیه و ایران در رشته ایزوتوپهای پایدار چیست؟ آیا دیدار علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران از روسیه برای حل این مسئله در دست برنامه ریزی است؟
جواب: تا به امروز، موضوع سفر صالحی به مسکو تا آنجا که من می دانم در دستور کار نبود.
در مورد همکاری ما، من همیشه می گویم که «روس اتم» و پروژه های آن در ایران – واحد های پرچمدار همکاری های تجاری و اقتصادی ما با ایران هستند. اکنون کار زیادی با آنها داریم: این مرحله دوم و سوم نیروگاه هسته ای بوشهر است.
در مورد فوردو باید گفت که شرکای ایرانی هکزافلوراید اورانیوم را در این مرکز راه اندازی کردند – دو آبشار با سانتریفیوژ وجود دارد که برای ایزوتوپهای پایدار طراحی شده اند، اما همه در یک اتاق قرار دارند. در چنین شرایطی تولید ایزوتوپ های پایدار از نظر فنی غیرممکن است.
شرکای ایرانی همه اینها را می دانند و باید وضع لازم را احیا کنند، یعنی این اتاق را تمیز کرده و آن را آماده کنند تا این کار از سر گرفته شود.
سوال: طرف ایرانی با تأکید بر اینکه عموماً به توانایی های خود در تولید اسلحه و تجهیزات نظامی اتکا دارد، گفت که هیچ برنامه ای برای خرید اس- 400 روسیه ندارد.آیا اوضاع تغییر کرده است؟
جواب: تصمیم گیری در مورد خرید سامانه پدافند هوایی اس-400 بر عهده آنها است. وقتی اجلاس سه جانبه رهبران روسیه، ایران و ترکیه برگزار شد، رئیس جمهور ما با حضور آقای روحانی و آقای اردوغان، خرید اس-300 و اس-400 ، سامانه های پیشرفته پدافند هوایی ما را پیشنهاد کرد.
سوال: با این حال، آیا تهران به طور کلی به تجهیزات نظامی روسیه علاقه دارد؟
جواب: بله ، البته ، زیرا تجهیزات نظامی ما در واقع بهترین ها در جهان و ارزان ترین در جهان محسوب می شوند. اما در زمینه همکاری نظامی و فنی با ایران باید گفت، ما طبق قانون بین الملل – مطابق قطعنامه 2231شورای امنیت سازمان ملل به محدودیت هایی که به ایران تحمیل شده است، پایبند هستیم. اما این محدودیت ها ماهیت موقت دارند – تا اکتبر سال 2020.
سوال: ایران پیش از این قصد خود را برای اعزام کیهاننورد به فضا اعلام كرده بود، اما اضافه كرد كه در این کار به یاری سایر كشورها احتیاج دارد، روسیه از جمله این کشورها ذکرشد. آیا طرف روسی درخواستی از ایران در این باره دریافت کرده است؟
جواب: هیچ چیزی از طریق سفارت روسیه در ایران واصل نشده بود. هیچ کس با ما تماس نگرفت.
سوال: آیا در صورت دریافت چنین درخواستی، روسیه آماده است به ایران در این زمینه کمک کند؟
جواب: این موضوع با دقت کامل مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
نیویورکتایمز: حزبالله عراق به دروغ از سوی آمریکا متهم به حمله راکتی به پایگاه K1 شده بود
روزنامه «نیویورکتایمز» روز پنجشنبه گزارش داده است که مقامهای اطلاعاتی و نظامی عراق اعتقاد دارند که حمله راکتی چند هفته پیش به پایگاه نظامی «K1» آمریکا در عراق، با گروه «کتائب حزبالله» ارتباطی نداشته است.
در آن حمله راکتی که روز ۲۷ دسامبر (۶ دی ماه) انجام شد، یک پیمانکار نظامی آمریکایی کشته و چند نفر هم زخمی شدند. آمریکا آن حمله را به گروه «کتائب حزبالله» از اعضای «الحشد الشعبی» عراق نسبت داد و به همین بهانه چند پایگاه این گروه را در نزدیکی منطقه «قائم» هدف قرار داد. در حمله آمریکا نزدیک به ۳۰ عضو کتائب حزبالله به شهادت رسیدند. اعتراضات در برابر سفارت آمریکا در بغداد، ترور سردار «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران و پاسخ موشکی ایران به آمریکا، همگی بعد از این دو رخداد، اتفاق افتاد.
نیویورکتایمز نوشته است: «اما مقامهای نظامی و اطلاعاتی عراق در مورد عامل شلیک راکتهایی که یک زنجیره حوادث را رقم زد، ابراز تردید کرده و میگویند بعید است که کتائب حزبالله که از سوی ایالات متحده به انجام این حملات متهم شده، عامل این اقدام بوده باشد.»
مقامهای عراقی میگویند تجربه آنها و همچنین شواهدی که از محل حادثه به دست آمده، باعث شده تا به ادعای آمریکا در مورد نقش کتائب در آن حمله تردید داشته باشند. به گفته این مقامها، این موشکها از بخش سنینشین «کرکوک»، یعنی جایی که گروه تروریستی «داعش» در آن فعالیت گستردهای دارد، انجام گرفته است. حضور داعش و گروههای افراطگرا در کرکوک، این منطقه را به محلی خصمآلود برای کتائب حزبالله تبدیل کرده و به همین دلیل این گروه از سال ۲۰۱۴ در کرکوک حضور نداشته است.
در مقابل، داعش در ۱۰ روز پیش از حمله جنجالی به K1، سه حمله در منطقهای نسبتا نزدیک به این پایگاه انجام داده بود و مقامهای اطلاعاتی عراقی هم در ماههای نوامبر و دسامبر به واشنگتن هشدار داده بودند که داعش قصد دارد به زودی پایگاه K1 را هدف قرار دهد.
علاوه بر این، خودروی پیکاپ رهاشدهای هم که به نظر میرسد حمله به K1 از پشت آن انجام شده، نزدیک جایی پیدا شده است که داعش در ماه سپتامبر در آن پنج چوپان شیعه را اعدام کرده بود.
مقامهای عراقی میگویند تمام این شواهد، از نقش داعش در آن حمله حکایت دارد.
ژنرال «احمد عدنان» مسئول بخش اطلاعات پلیس فدرال عراق در پایگاه K-1 میگوید: «تمامی شواهد نشان میدهد که این اقدام کار داعش بوده است. من به شما در خصوص سه حادثهای که در روزهای قبل در این منطقه (نزدیکی پایگاه K-1) به وقوع پیوسته گفتم – ما تحرکات داعش را میشناسیم».
وی ادامه داد: «حتی ما به عنوان نیروهای عراقی نمیتوانیم به این منطقه بیاییم، مگرآنکه نیروهای زیادی در اختیار داشته باشیم، زیرا اینجا محل امنی نیست. آنوقت چطور یک نفر که این منطقه را نمیشناسد، میتواند به اینجا بیاید و جایگاه شلیک را پیدا میکند و حمله را انجام دهد».
کتائب حزبالله هرگونه ارتباط با حمله به پایگاه K-1 را رد کرده است، ولی هیچ گروهی نیز تاکنون مسئولیت آن را برعهده نگرفته است.
در حالی که واشنگتن مدعی است که اسنادی در اختیار دارد که از نقش کتائب حزبالله در این حمله حکایت دارد، اما به گفته مقامهای عراقی، آمریکا تاکنون هیچیک از این اطلاعات ادعایی را با عراق در میان نگذاشته است.
«ابو علی العسیری» مدیرکل اطلاعات و مبارزه با تروریسم عراق میگوید ایالات متحده آمریکا قبل از حمله ۲۹ دسامبر (۹ بهمن ماه) به مواضع گردانهای حزبالله به هیچ عنوان با عراق رایزنی نکرده است.
وی توضیح داد: «آنها (آمریکا) به هیچ عنوان تحلیلهای من را از آنچه در کرکوک رخ داده است، جویا نشدند و اطلاعات خود را نیز با من به اشتراک نگذاشتند. معمولاً هر دو این اقدامات را انجام میدهند».
علیرغم آنچه که مقامهای عراقی گفتهاند، ۶ روز بعد از حمله به پایگاه k-۱، «مارک اسپر» وزیر دفاع آمریکا در جمع خبرنگاران گفت: «همانطور که میدانید، جمعه گذشته، نیروهای آمریکایی در پایگاهی در نزدیکی کرکوک، مورد حمله کتائب حزبالله قرار گرفتند».
زمانیکه مقامهای آمریکایی به «عادل عبدالمهدی» نخست وزیر پیشبرد امور عراق ابلاغ کردند که در اقدامی تلافیجویانه، قصد حمله به مواضع کتائب حزبالله عراق را دارند، مقامهای عراقی دچار بهت و حیرت شدند. مقامهای عراقی تأکید کردند که این گروه سالهاست که در استان کرکوک حضور ندارد و آخرین باری که در آنجا فعال بود، در سال ۲۰۱۴ و روزهای اولیه مبارزه با داعش بوده است.
از طرف دیگر، «محمد محی» سخنگوی کتائب حزبالله، هرگونه ارتباط این گروه با حمله به k-1 را رد کرد و گفت که کتائب در سال ۲۰۱۴ تنها به مدت ۸۰ روز در استان کرکوک حضور داشته است.
وی سپس با اشاره به ادعاهای واشنگتن گفت که اگر آمریکاییها اسنادی مربوط به نقش کتائب حزبالله در این حمله دارند، باید آن را به اشتراک بگذارند و ارائه دهند.
مقامهای آمریکایی میگویند که این گروه وابسته به الحشد الشعبی در سراسر عراق فعال است و به طور مداوم حملاتی را در قلمرو سنینشین انجام داده است.
روزنامه نیویورکتایمز سپس با اشاره به این موارد و این اقدام تحریکآمیز آمریکا نوشت، حملات روز دوم ژانویه (۱۲ دی ماه) آمریکا به مواضع کتائب حزبالله و حمله پهپادی روز سوم ژانویه (۱۳ دی ماه) واشنگتن در نزدیکی فرودگاه بینالمللی بغداد که به شهادت سپهبد حاج «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران و هفت تن از یارانش منجر شد، موج گستردهای از خشم را در عراق و ایران به همراه داشت و موجب شد که پارلمان عراق به اخراج نظامیان آمریکایی از خاک عراق رأی دهد.
طبق این گزارش، آمریکا حدود پنج هزار نظامی در عراق دارد که میگوید هدف اصلی آنها مبارزه با داعش و آموزش سربازان عراقی هستند. علیرغم آنکه دولت عراق هنوز رسماً از آمریکا نخواسته که خاک این کشور را ترک کند اما مقامهای هر دو کشور آمریکا و عراق تأیید کردهاند که روابط دو کشور تیره شده است.
بر اساس گزارش روزنامه نیویورکتایمز، مقامهای عراقی میگویند که هنوز سؤالات بیپاسخ زیادی درباره مسئول حمله به پایگاه K-1 برجای مانده است.
«عبدالحسین الهنین» مشاور عادل عبدالمهدی میگوید: «هویت (عوامل حمله به پایگاه «k-1») هنوز تأیید نشده است. تردیدهای مشخصی وجود دارد و من ادعا نمیکنم که همهچیز را میدانم، اما میتواند کار داعش یا حزب بعث بوده باشد. اوضاع در عراق پیچیده است».
ترامپ رئیس جمهور ابدی می شود
رئیس جمهور آمریکا در پیام توئیتری خود را به عنوان رئیس جمهور همیشگی آمریکا در طی انتخابات سالهای بعدی معرفی نمود.
به گزارش اسپوتنیک، رئیس جمهور آمریکا پس از رفع اتهام در خصوص استیضاح در کنگره با انتشار پیامی خود را به صورت رئیس جمهور ابدی معرفی نمود.
ترامپ، سومین رئیس جمهور در تاریخ آمریکاست که استیضاح می شود و در سنا تحت محاکمه قرار می گیرد و این بار مورد تبرئه قرار می گیرد.
نمایندگان مجلس سنای آمریکا بعد از ظهر روز چهارشنبه به وقت محلی در جلسه رأیگیری استیضاح دونالد ترامپ رئیسجمهور این کشور، رأی به تبرئه وی از اتهام «سوءاستفاده از قدرت» دادند.
واکنش واشنگتن به بازداشت ۶ آمریکایی توسط پلیس ونزوئلا
پلیس کاراکاس روز پنجشنبه ۶ مقام اجرایی شرکت «سیتگو»، زیرمجموعه آمریکایی کمپانی نفتی دولت ونزوئلا را بازداشت کرد. اقدامی که واکنش واشنگتن را به همراه داشت.
به نوشته خبرگزاری «رویترز»، این ۶ آمریکایی پیش از این به اتهام پولشویی، توطئهچینی و اختلاس در حبس خانگی به سر میبردند.
پایگاه اینترنتی شبکه «الجزیره» به نقل از پسرخوانده یکی از این افراد بازداشت شده نوشت، مأموران در توضیح انتقال پدرش از حبس خانگی گفتند او را برای انجام معاینات پزشکی به مرکز خدمات اطلاعاتی میبرند.
با این حال «الیوت آبرامز» نماینده آمریکا در امور ونزوئلا این اقدام را «ظالمانه و غیر قابل توجیه» عنوان کرد و گفت این افراد «توسط مأموران اطلاعاتی رژیم [ونزوئلا] از محل حبس خانگی خود برده شدهاند و به باور ما به زندان هلیکوید منتقل شدهاند».
آبرامز مدعی شد زمان انتقال این افراد از حبس خانگی و دیدار «خوان گوایدو» رئیسجمهور خودخوانده ونزوئلا با «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا در واشنگتن، به یکدیگر مرتبط هستند.
ترامپ روز سهشنبه حین سخنرانی در کنگره آمریکا مدعی شد گوایدو «مرد بسیار شجاعی است که با خود امید، آرزو و الهامبخشی برای تمام مردم ونزوئلا را به همراه دارد».
یک مقام آمریکایی روز چهارشنبه به رویترز گفت دولت ترامپ درصدد است فشار تحریمی بردولت مادورو را افزایش دهد. به همین دلیل شرکتهای نفتی مرتبط با دولت ونزوئلا نظیر کمپانیهای «روسنفت» روسی و «شِورون» آمریکایی باید «با احتیاط گام بردارند».
آبرامز در ادامه ادعاهای خود گفت: «همانطور که چندین مقام دولتی [آمریکا] متذکر شدهاند، روسیه به زودی خواهد فهمید که حمایت از نیکلاس مادورو (رئیسجمهور قانونی ونزوئلا) دیگر بدون هزینه نخواهد بود».
سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه در آخرین گام سفر خود به کشورهای آمریکای لاتین روز جمعه وارد ونزوئلا شد و در دیدار با مادورو بر ادامه حمایت مسکو از کاراکاس تأکید کرد
ترکیه و اسرائیل برای نجات تروریستهای خود در «ادلب» تبانی کرده اند
ارتش سوریه با صدور بیانیه ای از تبانی رژیم ترکیه و رژیم اسرائیل برای نجات تروریست ها در ادلب خبر داد.
به گزارش خبرگزاری سانا، ارتش سوریه در بیانیه ای اعلام کرد که رژیم ترکیه و رژیم اسرائیل برای نجات تروریستها در ادلب خبر داد.
بر اساس این گزارش، ارتش سوریه با صدور بیانیهای اعلام کرد: ساعت دو بامداد پنجشنبه، یک کاروان نظامی از ترکیه با هدف کمک به تروریستهای پناهگرفته در ادلب وارد خاک سوریه شده و همزمان اسرائیل برای پوشش این کاروان و کاهش تمرکز ارتش سوریه، حملهای موشکی به دمشق ترتیب داد.
بیانیه مذکور میافزاید: این تبانی بهنفع تروریسم تکفیری، سربازان ما را از پیگیری مأموریت میدانیشان تا پاکسازی کامل خاک سوریه از لوث گروههای مسلح جنایتپیشه بازنمیدارد.
گفتنی است، ارتش سوریه در حال حاضر به دروازههای سراقب رسیده و کنترل بیش از ۹۰ منطقه در ادلب را به دست گرفته است.
سیاست بازان آمریکایی و گرفتن ماهی از آب گل آلود ویرو کرونا
نقل از رادیو بین المللی چین، مدتی است که، مردم سراسر چین با تمام توان در حال مبارزه با شیوع ویروس کرونای جدید هستند و اعضای جامعه جهانی نیز به شیوههای مختلف کمکها و حمایتهای خود را در اختیار مردم چین گذاشتهاند اما در سوی دیگر افرادی نظیر ویلبور راس وزیر بازرگانی آمریکا هم هستند که میگویند شیوع این بیماری واگیردار در چین به بازگشت صنایع تولیدی به خاک آمریکا «کمک» خواهد کرد؛ سخنانی که با انتقاد گسترده جامعه جهانی روبهرو شده است.
رادیو و تلویزون مرکزی چین روز سه شنبه 15 بهمن (4 فوریه) در مطلبی تحت عنوان «شیوع یک بیماری واگیردار چالش مشترک همه انسانها و ویروس ها حد و مرزی ندارند» به این موضوع پرداخته است که در حال حاضر، چین با اتخاذ جدیترین و کاملترین تدابیر برای کنترل شیوع این بیماری تلاش میکند و شدیدترین بسیاری از این اقدامات از «مقررات بهداشت بینالمللی» نشان میدهد که چین تمام توان خود را برای حفظ جان مردم خود و سراسر جهان در برابر شیوع ویروس کرونا به کار بسته است.
اما آمریکا به عنوان تنها ابر قدرت جهان نه تنها تا کنون در عمل هیچ کمکی به چین برای مبارزه با این بحران نکرده است بلکه اولین کشوری در جهان بوده است که با اعلام ممنوعیت کامل ورود شهروندان چینی به خاک خود باعث ایجاد هراس و نگرانی در جهان شده است. سخنان وزیر بازرگانی آمریکا که بر خلاف تمام اصول اخلاقی و فارغ از هر گونه حس همدردی بیان شده، بازتابی از سرشت خودخواه برخی سیاستبازان آمریکایی است و دیدگاه مبتنی بر بازی «مجموع صفر» آنان را نشان میدهد که همواره بر این باورند هر آنچه که به ضرر چین باشد به نفع آمریکا است. افرادی نظیر ویلبر راس حتی از پایههای علم اقتصاد نیز آگاه نیستند و نمیدانند که تقسیم بار اقتصاد جهان با توجه به تواناییهای هر کشور در نهایت به تأمین منافع متقابل و رسیدن به نتایج برد-برد خواهد شد. با توجه بی نتیجه بودن تلاشهای دولت فعلی ایالات متحده برای احیای تولید در این کشور، وزیر بازرگانی آمریکا امیدوار است که شیوع یک بیماری واگیردار در چین موجب «بازگشت» صنایع تولیدی به آمریکا شود که در عمل «بیچارگی» او را نشان میدهد.
چین با داشتن جمعیت یک میلیارد و 400 نفری و یک طبقه متوسط بزرگ، یکی از کشورهای در حال توسعه جهان است که صدها میلیون نیروی کار با کیفیت را پرورش داده است و با ایجاد یک نظام توسعه زیربنایی مدرن و کاملترین چرخه تولید در جهان میتواند یک زنجیره کامل صنعتی را در اختیار موسسات چند ملیتی قرار دهد که در واقع پایه اصلی تحقق همکاری تجاری برد-برد میان چین و آمریکا به شمار میرود.
شیوع ویروس کرونای جدید ممکن است بر رشد اقتصاد چین تأثیر منفی بگذارد اما این تأثیرات به صورت موقت و مقطعی خواهد بود. بدون شک در درازمدت نشاط و سرزندگی بینظیر بازار چین و روند رشد مطلوب اقتصاد چین دستخوش هیچ تغییری نخواهد شد.
مدیرکل آژانس: ایران اقدامی در راستای نقض برجام انجام نداده است
نقل از ایتارتاس، رافائل ماریانو گروسی مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در اظهاراتی در اندیشکده کارنگی برای صلح بینالملل در واشنگتن، گفت: آژانس هیچ گونه تخلف و نقض جدیدی از سوی ایران در برجام مشاهده و شناسایی نکرده است، آن هم از زمانی که جمهوری اسلامی ایران پنجمین گام کاهش تعهدات هستهای خود را اعلام کرده است.
وی افزود: پس از گام پنجم، هیچ گونه نقض مفاد برجام از سوی ایران مشاهده نشده است. البته بی شک آنها به غنی سازی ادامه میدهند.
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفت: من آنچه را درباره ایران اتفاق میافتد، زیر نظر دارم. ما آشکارا فعالیتهای بازرسی خود را به صورت مکانیکی انجام نمیدهیم، بنابر این به آنچه گفته میشود گوش میدهیم و خود را برای هر شرایطی آماده میکنیم. البته باید بدانیم که با وضعیت پیچیدهای درباره توافق هستهای ایران روبرو هستیم.
5 ژانویه ایران اعلام کرد که گام پنجم کاهش تعهدات برجامی خود را آغاز کرده است.
مدیر کل آژانس اظهار داشت: ایران بعد از اقدام ماه گذشته در کاستن از تعهدات برجامی، هنوز میزان مواد هستهای خود را افزایش نداده است.
وی همچنین در مصاحبه با روزنامه فایننشال تایمز نیز گفت: کاهش اقدامات برجامی ایران، تخطی از محدودههای مشخص شده در این توافق بوده است ولی تهران هنوز مواد هستهای اش را افزایش نداده است.
گروسی گفت: ایرانیها گفتهاند که دیگر به هیچ محدودیتی پایبند نیستیم اما هیچ اقدام ملموسی برای حرکت در این مسیر انجام ندادهاند.
لاوروف: آمریکا در امور هر نقطه از جهان دخالت میکند، ولی کسی حق ندارد در نیمکره غربی حضور یابد
به نقل از خبرگزاری «نووستی»، «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه امروز جمعه، در یک کنفرانس مطبوعاتی در پایان سفر خود به مکزیک در تفسیر برنامه آمریکا برای اعمال تحریم علیه شرکت «راس نفت» روسیه به دلیل همکاری با ونزوئلا، اعلام کرد که مسکو دیگر به تهدیدات از سوی واشنگتن عادت کرده است.
لاوروف در پاسخ به سئوالی در این باره گفت: «من هم چنین تهدیدی از واشنگتن شنیدهام که هر کسی که با ونزوئلا به هر طریق همکاری داشته باشد، مجازات خواهد شد. البته ما به این نوع تهدیدات دیگر عادت کردهایم. ما به این واقعیت عادت کردهایم که مقامات رسمی آمریکایی بدون آنکه خجالت بکشند می گویند: «بله ، واشنگتن به دکترین مونرو متعهد است و دکترین مونرو باید عملی شود.»
وزیر خارجه روسیه افزود: «اگر کشورهای آمریکای لاتین از چنین حضوری احساس راحتی کنند ، این حق حاکمیت شماست. البته من معتقدم که این برخورد برای همه کشورهای آمریکای لاتین توهین آمیز است، حال فرق نمیکند که آنها چه موضع گیری در قبال رخدادهای ونزوئلا یا هر نوع مشکل بین المللی دیگری داشته باشند.»
تحریک رویای خشونت آمیز آمریکایی راه حل مشکلات ونزوئلا نیست
سرگئی لاوروف تاکید کرد که تلاش برای تحریک مداخله زورمدارانه در اوضاع داخلی ونزوئلا همچنان ادامه دارد ، چنین سناریویی قابل قبول نیست. به گفته وی، روسیه طرفدار حل و فصل اوضاع ونزوئلا از طریق گفتوگوی صلح آمیز است ، نه رویارویی خشونت آمیزی که ایالات متحده می کوشد تا با تحریکات از خارج تحقق بخشد.
وی گفت: «هم روسیه و هم مکزیک بر این عقیده هستند که تمام مشکلات این کشور (ونزوئلا) بر اساس دکترین مونرو حل نمی شود، آنطور که از واشنگتن درباره این اهداف می شنویم که قصد دارند یک رویارویی خشونت آمیز را در این کشور تحریک کنند. مشکلات در ونزوئلا منحصراً از طریق مسالمت آمیز و از طریق گفتوگو بین همه نیروهای سیاسی قابل حل و فصل شدن است.»
لاوروف تأکید کرد که مقامات مکزیک حمایت خود را از قالب «مذاکرات اسلو» با میانجیگری نروژ اعلام کردهاند. با این حال ، «به دلیل هوی و هوس» رهبر جبهه مخالفین ، خوان گوائیدو ، مذاکرات بین طرفین با مشکل مواجه شد.
تحریکات آمریکا علیه روسیه و چین، باعث ایجاد اعتبار برای آنها نمیشود
وزیر خارجه روسیه در بخش دیگری از کنفرانس مطبوعاتی خود در مکزیک یادآور شد که ایالات متحده معتقد است که آنها میتوانند در هر منطقهای از جهان دست به اقدام بزنند و در عین حال سعی می کنند تا شرکای خود را از روسیه و چین دور کنند.
وی ادامه داد: «همتایان آمریکایی ما متأسفانه بر این باورند که می توانند به هر کاری دست بزنند ، اما در عین حال ، با هر کسی که صحبت میکنند، آنها را علیه روسیه و احتمالاً علیه چین تحریک می کنند، البته در خصوص روسیه این مسئله قطعی است. ینها روشهایی نیستند که بتوان با آنها اعتبار بدست آورد. اقتدار و اعتبار از طریق قدرت ترغیب به دست می آید و نه با استفاده از زور، باج گیری، دیکتاتوری و تحریمهای آشکار.»
آمریکا در امور هر نقطه از جهان دخالت میکند، ولی کسی حق ندارد در نیمکره غربی حضور یابد
لاوروف به اظهارات «لیزا کرتیس» نماینده شورای مدیران ارشد آسیای جنوبی و مرکزی در شورای امنیت ملی آمریکا درباره اهداف سفر اخیر «مایکل پامپئو» وزیر امور خارجه ایالات متحده به قزاقستان و ازبکستان اشاره کرده و گفت: «خانم کرتیس ادعا کرده که واشنگتن برای نفوذ در آسیای میانه سعی نمیکند تا با روسیه رقابت کند ، بلکه می خواهد به کشورهای منطقه یک جایگزین نشان داده و از حاکمیت و استقلال آنها دفاع کند. اگر روسیه را با ایالات متحده و آسیای میانه را با آمریکای لاتین جایگزین کنید، من آماده هستم که دقیقا چنین جملهای را بکار ببرم. البته این مسئله کاملاً متفاوتی است که در واقع امر، همتایان آمریکایی ما، با ترویج چنین اظهارات در ظاهر کاملاً صحیح ، خود معتقد هستند که حق دارند در نقطه از جهان که مایلند حضور داشته باشند، ولی فقط آنها می توانند در نیمکره غربی کره زمین حضور داشته باشند.»
وزیر خارجه روسیه در اثبات اظهاراتش به سخنان «جان بولتون» مشاور سابق رئیس جمهور آمریکا در مسائل امنیت ملی اشاره کرد که گفته بود هیچ کس، و مهمتر از همه، روسیه و چین ، حق ندارند در امور کشورهای نیمکره غربی مداخله کنند. این در حالی است که روسیه در آمریکای لاتین یا هر منطقه دیگر جهان، هرگز با هیچ کشوری علیه کشور دیگری دوستی نکرده و نمیکند.
پیشنهاد روسیه به آمریکا درباره ممانعت از بروز جنگ هستهای در جهان
سرگئی لاوروف در پاسخ به سئوال دیگری در کنفرانس مطبوعاتی در پایان سفرش به مکزیک اظهار داشت که ایالات متحده قول داده به زودی به پیشنهاد روسیه برای تأیید ممانعت از بروز جنگ هستهای پاسخ دهد.
وی گفت: «ما تمام تلاش خود را انجام می دهیم تا قدرتهای بزرگ از جمله روسیه و آمریکا، از مسئولیت خود برای جلوگیری از بروز درگیریهای جهانی آگاه باشند. این پیشنهاد همچنان روی میز است و ایالات متحده قول داده که به زودی به ما پاسخ دهد و من امیدوارم که مثبت باشد.»
رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه توضیح داد: «مقامات مسکو یک سال و نیم قبل به طرف آمریکایی پیشنهاد داد که بیانیه امضاء شده توسط میخائیل گورباچف و رونالد ریگان، روسای جمهوری اتحاد جماهیر شوروی و ایالات متحده را تکرار کنند ، مبنی بر اینکه یک جنگ هستهای نمی تواند هیچ برندهای داشته باشد، بنابراین باید تلاش کرد که جنگ هستهای هرگز آغاز نشود. به عقیده ما، برای اطمینان و رفع نگرانی افکار عمومی جهان ، به سادگی میتوان این جملات را تکرار کرده و تعهد خویش نسبت به آن را ثابت کرد.»
روسیه در تماس دائمی با مقامات ترکیه درباره اوضاع ادلب است
سرگئی لاوروف در پاسخ به سئوال دیگری اعلام کرد که مقامات مسکو و آنکارا درباره وضعیت فعلی در منطقه کاهش تنش ادلب سوریه دائما گفتگو می کنند.
وی گفت: «ما با همتایان ترکیهای خود در تماس دائم هستیم. ما با آنها توافقاتی داریم که به وضوح رژیم منطقه کاهش تنش [استان] ادلب را توصیف می کند ، جایی که اولاً، مقامات آنکارا متعهد شدهاند که مخالفان مسلح را از تروریستهای «هیات تحریرالشام» (نام جدید گروه تروریستی جبهه النصره) جدا کنند.»
وزیر خارجه روسیه افزود: «ولی متأسفانه این تروریستها همچنان سلاح در دست داشته و به مناطق دیگر حمله میکنند، بنابراین لازم است تا تعهدات برعهده گرفته شده، اجرا شوند. و ما درباره این موضوع با «مولود چاوشاغلو» وزیر امور خارجه ترکیه صحبت کردیم ، دو روز قبل او با من تماس گرفته بود، و روز بعد نیز ولادیمیر پوتین و رجب طیب اردوغان، روسای جمهوری روسیه و ترکیه با یکدیگر گفتگوی تلفنی داشتند.»
به گفته وی، تعهد دوم طرف ترکیهای ایجاد یک منطقه حائل در استان ادلب، به اصطلاح نوار امنیتی بود، جایی که اسلحهای در آنجا وجود نداشته باشد، این هم از جمله توافقات صورت گرفته بود که تاکنون حاصل نشده است.
لاوروف یادآور شد که نظامیان روسیه و ترکیه در حال حل و فصل مشکلات خاصی «در عرصه عملیات زمینی» در ادلب برای اجرای توافقات پوتین و اردوغان هستند.
وزیر امور خارجه روسیه تأکید کرد: «البته همه کارهایی که برای سرکوب تروریستها انجام می شود، به صورت قانونی انجام میگیرند، برای اینکه هیچیک از توافقات درباره ادلب که مربوط به قطع خصومتها و برقراری آتشبس است، شامل حال تروریستها نمی شود، آنها غیرقانونی هستند و در هیچ توافقنامهای جایی ندارند.»
لاوروف در پاسخ به سئوال دیگری یادآور شد که روسیه فعالانه در حال رایزنی با کشورهای صادرکننده نفت به منظور تثبیت بازار نفت، از جمله با در نظر گرفتن عواقب شیوع بیماری ناشی از کروناویروس برای اقتصاد جهانی است.
وی همچنین اعلام کرد که روسیه و مکزیک قادر به گسترش همکاریها در حوزه نظامی-فنی هستند. علاوه بر این، دو کشور چشم انداز خوبی برای همکاری در زمینههای انرژی، مهندسی، کشتی سازی، حمل و نقل هوایی، راه آهن، داروسازی، صنایع شیمیایی و کشاورزی دارند.
امریکا می خواهد هزینه های خود در جنگ با داعش (آمریکا ساخته) را از عراق (در اشغال آمریکا) بگیرد !
یک دیپلمات آمریکایی اعلام کرد اگر عراقیها بر خروج نیروهای این کشور اصرار کنند؛ باید پول تمامی خسارتهای آمریکا در خلال جنگ با داعش (گروهک تروریستی ممنوعه در روسیه) را بپردازند.
به گزارش اسپوتنیک به نقل از العالم، کارین ساساهارا، کاردار سفارت آمریکا در امان، هرگونه میزبانی اردن از نیروهای آمریکایی در صورت خروج از عراق را تکذیب کرد.
این مقام آمریکایی در گفتوگو با خبرنگاران، هرگونه گفتوگویی میان واشنگتن و امان را برای میزبانی از نیروهای آمریکایی را رد کرد و در خصوص مصوبه پارلمان عراق نیز ادعا کرد: «حضور نیروهای آمریکایی در عراق به درخواست پارلمان نبوده است که با یک مصوبه دیگر پایان یابد.»
ساساهارا همچنین مدعی شد: «حضور ما در عراق به ضرورت حفظ امنیت عراق و تمامی منطقه صورت گرفته و خروج نیروهای آمریکایی به زیان عراق است و این کشور را به میدانی برای اجرای طرحهای ایرانی تبدیل میکند.»
کاردار آمریکا در اردن، نیروهای این کشور در عراق را «ضامن دموکراسی» توصیف کرد و با تهدید عراق به جنگ داخلی گفت: «اگر این نیروها از عراق خارج شوند، هرج و مرج و ویرانی همانند آنچه در سوریه رخ داد، در عراق نیز اتفاق خواهد افتاد؛ علاوه بر این تمامی داراییهای عراق در آمریکا بلوکه خواهد شد.»
او افزود: «اگر بغداد به خروج نیروهای ما اصرار کند باید تمامی خسارتهایی که ارتش آمریکا در خلال آزادسازی عراق و نجات این کشور از دست خلافت اسلامی(داعش) متحمل شد را بپردازد.»
پارلمان عراق بعنوان بالاترین نهاد این کشور در تاریخ پنجم ژانویه (۱۵ دی) با ۱۶۸ رأی از مجموع ۳۲۹ نماینده خواستار خروج نیروهای خارجی از عراق شد. «عادل عبدالمهدی» نخستوزیر عراق نیز حمایت خود را از این مصوبه اعلام کرده است.
نظر شما در مورد این نوشته چه بود؟